13,726

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

setris wrote:

Doar pe el il am cu mine...dar il am si pe bunicul lui ( Micu ) cu partenera ( Bella )...care stau la mama in alt cartier tongue...de sanatatea lor ma ocup tot eu, eu le procur mancarica , o spal, le tai unghiutele si ciocul, am grija sa-si primeasca vitaminele odata pe luna, si ii vizitez cat de des pot !

Sa iti traiasca!!!

13,727

ce ma mai iubeste mamiii  :hihi:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,728 (edited by vali2sima 01-03-2013 11:15)

setris wrote:

Noua lui pasiune e o biluta galbena, zornaitoare, pe care o alearga prin toata casa, trebuie sa am grija sa nu calc pe el, mai rar am vazut perus sa stea atat pe jos  smile  .

smile  smile Pufu va face concurenta serioasa, 3/4 din zi umbla numai pe jos, doarme sub masuta din sufragerie ca o pisicuta iar despre bile ce sa zic, avem 3 si le alearga pe rand, cand mai intra una sub rollbox intra dupa ea si o scoate iar cand se satura de zgomotul ei pe parchet o ia in cioc si o trece pe covor unde continua joaca. Ocazional mai joaca fotbal cu fiica-mea. Nu vorbeste prea bine doar te intreaba cand treci pe langa el '' Ce faci, ma?''  big_smile 
Cred ca li se trage de la penaj, galbiorilor astia  tongue
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oOX7QA4pBIE[/youtube]
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-03-2013 11:15[/merge_posts_bbcode]

O primavara frumoasa, fetelor!
Noi am gustat ghioceii  smile

13,729

:heart:  Parca sunt fratiori, Kimmy face astazi trei luni...am sa revin mai tarziu cu poze!

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,730

De cand nu am mai trecut pe aici si-au facut aparitia multe frumuseti :hihi:

13,731

:hihi:  Frumusei obraznici...l-am gasit calare pe curmal, i-a facut o tija de frunza praf.  :furios: 
Spre surprinderea mea naparleste...eram convinsa ca puiutii naparlesc prima data la 4-5 luni ( sau poate atunci li se formeaza chipiu? )...al meu a facut ieri 3 luni si, naparleste de mai bine de o saptamana.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,732

Dragoste mare in casa noastra!  :heart:  Chiar daca se cunosc de mai putin de o saptamana, toata ziua se alinta si se giugiulesc!  big_smile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kjp6ZZBXYkc&feature=youtu.be[/youtube]

13,733

aa comica ala noi... smile) am pus azi puiul cel mare putin pe fundl coliviei sa vad ce face. si se juca el pe acolo si taticu nu-l lasa in pace... se tto ducea pe acolo sa-l ciupeasca, sa-l traga de aripioare....si asta micu a inceput sa sara si sa-l fugareasca pe tatic prin colivie smile))=))

13,734

salut am citit mai multe informatii din internet despre dresaj si al meu Gosha (daca tineti minte)maninca din gura mea se catara pe umar si pe cap. va multumesc pentru sfaturi de nu ati fi fost voi toti nu aveam sa am un papagal :perus:  :perus:  big_smile  big_smile  tongue  tongue

Oty_Andy

13,735

bunaa!ce mai  facetii?Noi ne am acomodat cu noua locuinta,mami ne-a mutat pe hol unde avem mult spatiu de zbor:X

13,736 (edited by aleku 09-03-2013 14:20)

La noi, primii 2 puiuti cei mai mari au inceput sa zboare, au iesit din cuib, papa singurei out, doar semintele inca nu pot sa le sparga. Bineinteles ca inca mai cer mancare, numai ca am observat ca femela nu-i hraneste decat daca sunt in cuib, afara nu vrea sa-i hraneasca. asa ca seara deobicei ii mai pun putin si pe ei in cuib sa le mai dea putina papica. pana si cel mai mic a papat out singurel azi tongue si sunt foarte jucausi tongue  revin si cu pozici mai tarziu putin tongue
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 09-03-2013 14:20[/merge_posts_bbcode]

Pozici tongue cu jucausii tongue care se joaca, care papa, care vrea sa imparta martisoare, care ....se ascund smile)

scuzati deranjul, dar eram chiar inainte de curatenie tongue

13,737

felicitari.imi place foarte mult coloritul lor ! :k:

13,738

i-as scoate din cuib si i-as pune pe toti pe fundul coliviei. femela a inceput sa scoata totul din cuib, si rumegusul, si servetelele. si stiu ca asa face doar cand isi pregateste culcusul pentru depus. as pune talaj pe fundul coliviei si puisorii toti acolo, si cuibul sa-l dau jos. dar ma gandesc ca poate nu le mai da papica :-? nu mai tin minte tura trecuta, parca erau mai mari cand am scos cuibul neutral

13,739

Voiam sa va intreb daca pasarile , in speta perusii, pot lua libricii de la catei sau pisici (mamifere) .Ne-a vizitat cineva care tocmai adoptase o pisicuta , iar dupa cateva zile au depistat ca micuta avea paraziti intestinali .De la noi din familie nu i-a luat nimeni , dar eram curioasa daca limricii de la mamifere pot trece la pasari .

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

13,740

Buna ziua!Sa va traiasca minunatiile!
Baietelul meu de 5 ani are si el 2 perusi, un mascul albastru si o femela verde.Va rog ajutati0ma cu un sfat:femela nu mai poate zbura si tremura, nu stiu ce sa ii fac sau ce sa ii dau.Iar cel mic plange ca nu vrea sa moara Cocolina(asa o cheama).Daca ati mai trecut prin asa ceva sau daca stiti ce as putea sa ii dau ca sa o salvez, va rog dati-mi un sfat, cat de repede se poate.Va multumesc anticipat pentru ajutor

13,741

Asa ne place sa papam ... sau sa.... dormim ? smile) la un momentdat chiar cate 3 smile)

13,742

Pot sa tin intro colivie un perusi cu un canar?

13,743

eu zic sa nu tii canar cu perusii,in general perusi bat pasarelele mai mici ca ei..ps: am si eu o cinteza care cand le dau drumu prin camera la toti 3 o fugaresc mititica pana intra in colivie.. smile

13,744

Buna. Imi cer scuze ca nu am mai scris mai nimic :bang:  dar cu scoala e cam greu :bleah: . Aleku puiuti tai sunt superbi au niste culori minunate.Noi nu am avut noroc perusica devenise putin apatica asa ca am scos outele. Acum suntem toti bine si ne bucuram de zbor.

13,745

Îmi plac mult Maria perușii tăi.
Să creșteți mari.

13,746

Multumesc Maria.

Au ibnceput sa zboare toti, inafara de cel mai micut, care incearca si el mai timid. aseara au fost liberi toti sa-si faca de cap, numai ca inca nu prea au simtul distantei si au mai aterizat pe dupa dulap. in rest niste jucausi si obraznici si jumatate smile))cand sunt in colivie vin la gratii sa ii gadili, sa ii pupi, dar daca le dai drumul uita de tine:)))

13,747

Vin și eu cu o poză cu perușică al meu .. KiKi.

Data vitoare voi pune si o poză cu perișica.

P.S: Poza a fost făcută cu laptopul, data viitoare voi face cu aparatul foto (SORRY).

13,748

Interesant. Se stie ca papagalii in mod normal sunt monogami, adica isi aleg o pereche cu care raman toata viata. Ciudat e ca masculul meu... dupa ce are 2 serii e pui cu femiusca lui, azi l-am pus separat in alta colivie cu o femele din prima serie a lui de puisori. Separat pt ca incepea iar sa o cam ciupeasca pe femela. Si... surpriza... a inceput sa se pupaceasca cu .... copilul lui smile))) pana a ajuns sa faca si prostioare si a calcato. interesant e ca si ea a stat. e posibil asa ceva ? "tata" si "fiica" ? smile)

13,749

iata o poza sper sa va placa.am o intrebare cum sa-l fac sa vina singur in colivie?

Oty_Andy

13,750

otilia-andreea wrote:

iata o poza sper sa va placa.am o intrebare cum sa-l fac sa vina singur in colivie?

il duci de cateva ori in colivie si pe urma va sti ca acolo este locul lui unde gaseste mancare si apa spor la treaba si tinene la curent