1,301

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

da ai dreptate si stiu asta...papagali nu au cum sa traiasc aici...daca as avea unul bneinteles ca nu i-as da drumul pe afara deoarece nu vreau sa il pierd smile

dar gandestete ca aceste pasari sunt" nascute" in captivitate si ele nu stiu sa se descurce in libertate. in plus nu sunt o specie din zona noastra sa se poata acomoda. ele nu traiesc daca scapa. se bucura de zbor si atat

si asta e adevarat si o stiu foarte bine :>

daca stai la tara e super sa o poti lasa prin curte cum a facut prietene mea. zicea ca manca cu gainile , se ducea dupa ele, ea invata de la ele ce sa faca afara. asta daca ai putere sa le tai penele mari.

daca le tai penele mari nu ii dor?

ilmul l-am vazut si e superb,dar gandestete ca acolo au mai fost si trucaje, in sensul ca el repeta ce sa zica. nu ai cum sa ajungi la o asa performanta, decat fff tarziu si cu un papagal vorbitor

efecte speciale e si normal nu mai este niciun film real si appagalul ala nu putea sa zboare atat de departe si sa gandeasca ca un om...totusi e o pasarea

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,302

uite cum stau alineati pe dulap . zici ca stau de paza. coboara jos , urca inapoi, fac ce vor. azi faceau galagie si nu stiam de ce. ei voiau sa le pun mancare pe jos , pt ca asa le dadeam de o sapt. , numai ca azi nu am avut timp si se revoltau. am avut treaba si nu le-am pus deloc. maine sigur. nu prea vor sa vb cu mine, se intorc cu spatele, dar le trece. sus au avut de toate.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,303

deyseby wrote:

PT SNOW. daca ai sti cat e de mic, nu-ti vine sa crezi ca poate sa iasa un pui de acolo. cand am vazut pe you tube filmuletele cu pui si oute, am crezut ca sunt mai mari, dar sunt cu o idee mai mari decat o aluna de padure cu coaja. e super mic. nu stiu daca pot sa-i fac o poza si nici nu vreau sa-i chinui, ca ti-as arata. cei noi stau cu ei si par grijulii pe langa cuib. se framanta cand parintii se foiesc pe acolo.e placut sa vezi cum se inteleg si comunica intre ele.

cand au depus primul ou? ei nu fac un ou o data la 2 zile? hmm
sper sa iasa un puisor frumos de acolo...la fel ca parinti lui :bravo:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,304

nu doare pt ca nu le tai din aripa. ele au ca toate pasarile, penele mai lungi spre varful aripei. alea trebu taiate , si nu mult. e ca si cum ai taia parul mai lung. cresc inapoi in max 3 luni. dar e o solutie pt a le putea scoate afara sa se bucure. in leg cu outul, il are de vreo 3 zile poate 4 ? nu mai stiu, pt ca de 3 l-am descoperit eu. ma multumesc si cu atat, numai sa iasa si sa fie sanatos.

- Mary-

1,305

poate vor mai face vreunul tongue ...dar oricum au ei timp sa faca destuii puisori sunt inca tineri tongue si important e sa fie sanatosi

cred ca pana la urma o sa imi iau o nimfa big_smile si daca e "cumnte" il voi lasa vara prin curte big_smile ...vacanta de vara e de 3 luni deci e perfect big_smile pana incep scoala ii cresc la loc big_smile (visez si eu smile )

1,306 (edited by deyseby 12-03-2009 00:21)

PT SNOW. stii ce ar fi super? sa am un puiut galben cum a fost baiatul care a murit si cu care s-a imperechet 2 luni. ar fi cea mai mare surpriza, sa am amintire de la el. iar in leg cu ai tai , sa stii ca se pot imperechea pe toata perioada anului daca au conditii bune. asa ca nu-ti pierde speranta. am citit ca au nevoie de umiditate pt a le stimula reproducerea. eu ii stropeam aproape zilnic cu apa calduta dintr-o sticla de la clin pt geamuri. acum nu i-am mai udat de o sapt. le-am facut baie doar la cei noi. cel care a murit facea un praf alb care se punea pe pene si cadeau, nu voiam sa-l ud. credeam ca nu e bine cand vor pui sa nu le scada temperatura corpului cum a zis bunica de gaini si am facut o prostie mare. trebu spalati sau stropiti permanent.

- Mary-

1,307 (edited by snow 12-03-2009 00:28)

tot ce este posibil,dar nu imi place ceva ca in poza de mai sus sunt toti 4 afara,eu stiu ca trebuie sa fie cineva tot timpul in cuibar ca sa cloceasca oul.
Stiu ca se pot reproduce tot timpul anului,dar acolo a uitat sa specifice ca asa poti sa termini femela ceea ce nu este bine.

1,308 (edited by deyseby 12-03-2009 00:32)

snow wrote:

tot ce este posibil,dar nu imi place ceva ca in poza de mai sus sunt toti 4 afara,eu stiu ca trebuie sa fie cineva tot timpul in cuibar ca sa cloceasca oul.

poza asta e facuta inainte de a avea outul. stai linistita ca nici cand ies sa manance nu-l lasa singur deloc. tot timpul e cineva pe el. cateodata se cearta care sa stea mai mult si se scot reciproc din cuib sa se inlocuiasca. si cei noi vor sa cloceasca, se pare, si nu iar lasa ei sa le fure bucuria. intra amandoi cateodata si stau. sa stii ca ai dreptate cu fata. la asta nu m-am gandit. eu oricum ii ud pt ca le face bine, nu neaparat de reproducere. asta dupa ce am vazut ca are 4 luni de dragoste si nimic.

- Mary-

1,309

daca se intampla asa este bine.eu inca nu pot sa ii ud pt ca la cluj este inca frig si nu am o temperatura constanta in camera.

1,310

iloveamals wrote:

orice mi-as lua l-as lua pui mascul big_smile stiu ca invata mai repede daca e pui si cred ca nimfa imi iau big_smile
tu poti sa iesi cu el pe afara fara s zboare si sa nu se mai intoarca? :ironic:

s-a sti ca nu am incercat dar cred ca nu ar fugi deoarece cand l-am luat dupa ce sa imprietenit cu mine  i-am dat drumu si am uitat sa trag sita la geam si a iesit pe copac si cand l-am strigat sa vina inapoi si a venit dar de atunci am foarte mare grija la geam si nu il las afara din casa dar il las in ambele camere sa zboare si s-a stii ca ii place foarte mult chiar nu are nevoi si daca chiar vrea sa fie afara ori il las la sita sa stea sa se uite pe geam ori il pun in cusca si il scot 10 min afara pe banca s-a ia un pik de aer dar nu am curajul sa ii dau drumul ca mie frica sa nu fuga

Adaugat: 12-03-2009 17:09

mai pun si eu cateva poze

Adaugat: 12-03-2009 17:20

mai cateva

Adaugat: 12-03-2009 17:21

hopa aia a treia a fost pusa din greseala

Adaugat: 12-03-2009 17:22

nush daca le-am mai pus da nah nu conteaza

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,311

PT darius . sunt superbe. si eu nu m-as risca sa le dau drumul, deoarece primul baiat il lasam in balcon vara si cu geamul mereu deschis si nu pleca. dupa 5 luni a tras perdeaua si a fugit. asa ca.......

- Mary-

1,312

darius194 wrote:
iloveamals wrote:

orice mi-as lua l-as lua pui mascul big_smile stiu ca invata mai repede daca e pui si cred ca nimfa imi iau big_smile
tu poti sa iesi cu el pe afara fara s zboare si sa nu se mai intoarca? :ironic:

s-a sti ca nu am incercat dar cred ca nu ar fugi deoarece cand l-am luat dupa ce sa imprietenit cu mine  i-am dat drumu si am uitat sa trag sita la geam si a iesit pe copac si cand l-am strigat sa vina inapoi si a venit dar de atunci am foarte mare grija la geam si nu il las afara din casa dar il las in ambele camere sa zboare si s-a stii ca ii place foarte mult chiar nu are nevoi si daca chiar vrea sa fie afara ori il las la sita sa stea sa se uite pe geam ori il pun in cusca si il scot 10 min afara pe banca s-a ia un pik de aer dar nu am curajul sa ii dau drumul ca mie frica sa nu fuga

asa ma gandeam si eu ca daca sunt obisnuite cu tine si vin cand le strigi nu cred ca ar fugi daca ai iesi cu ele pe umar afara big_smile

1,313

O discutie interesanta ! Pleaca sau nu pleaca ? Se intoarce sau nu se intoarce ?
As spune si eu ceva pe tema asta daca imi este permis. Sa zicem ca imi place sa ma joc, de-a riscul de exemplu. Imi place neprevazutul, surpriza, imi place sa pariez si sa castig, in sensul ca pot face o presupunere si se va dovedi adevarata. Buuuuuuuun ! Pai atunci, in cazul de fata, asta cu pleaca sau nu pleaca, eu as face cam asa : as zice ca o nimfa costa cam 100RON (cel putin). As lua 100RON si i-as juca la LOTO sau la BURSA sau unde-mi mai da prin cap, la pariuri etc. Si acolo exista riscuri, surprize si neprevazut. In felul asta nu as risca sa las o nimfa sa moara, fiindca fiti convinsi ca o pasare care a primit mancare zilnic in colivie nu mai este capabila sa se descurce singura in natura, asta daca nu cumva vreo pisica nu-i "scurteaza" chinurile mai repede. Exista intr-adevar si sansa sa revina la stapan, dar sunt sigur ca ati auzit si de caini pierduti, pisici - si astea sunt mult mai domestice decat pasarile de care vorbim. Faceti asa cum credeti, dar eu consider ca asta este un pariu riscant, pe viata unui animalut nevinovat ! Sper ca nu am suparat pe nimeni, sau daca da, imi cer mii de scuze, am dorit doar sa fiu de ajutor si sa aduc putina lumina in aceasta problema care a nascut controverse. Salut cu drag pe toti posesorii de nimfe (si nu numai) !

1,314

nu as risca viata unui unimal pt nimic in lume...dar si unii perusi se intorc inapoi la stapan...de ex: o prietena de a mea avea un perus si i-a scapat, avea colivia in pom si peste vreo doua ore s-a trezit ca perusul ei este acolo...si nu era foarte sociabil cum sunt nimfele voastre big_smile

1,315

Pentru darius194
Frumoase nimfele si colivia.....O sugestie sau sfat cum vbrei sa-l iei dar necesar zic eu.....Betele alea din plastic nu sunt indicate pentru pasarele darmite pentru nimfe care au piciorusele mai mari.Incearca sa le inlocuiesti cu niste bete mai groase din lemn......pentru comfortul lor.....Si acolo unde iasa pe usita poti sa pui un bat mai mic despicat la colturi si poti sa-l prinzi sa poata sta si ,,la balcon''.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,316

darius194 wrote:
suana wrote:

Pentru darius194
Frumoase nimfele si colivia.....O sugestie sau sfat cum vbrei sa-l iei dar necesar zic eu.....Betele alea din plastic nu sunt indicate pentru pasarele darmite pentru nimfe care au piciorusele mai mari.Incearca sa le inlocuiesti cu niste bete mai groase din lemn......pentru comfortul lor.....Si acolo unde iasa pe usita poti sa pui un bat mai mic despicat la colturi si poti sa-l prinzi sa poata sta si ,,la balcon''.

sa sti ca ei nu prea stau pe usita aia ca stau mai mult sus pe cusca si pe dulap sau pe noi si cu betele nu prea am vazut sa ii deranjeze si chiar ma candesc ca poate nu ii deranjeaza ca le tai gherutele periodic ca sa nu aiba disconfort ele dar si sa nu ne zgarie

am uitat sa adaug aceea este una dintre custi deoarece eu am doua si mai am si acolo bete si scara din lemn dar in asta ii tin ca ii mai mare iar in cealalta le fak baie dar sigur ca si pe cealalta o curat si le-o dezinfectez

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

1,317 (edited by snow 14-03-2009 10:14)

am si eu o intrebare.Masculul poate sa ridice coada?Va jur azi de dimineata scumpul si dragul meu mascul a ridicat coada si scotea un sunet de genul unui chitait de soricel.Acum nu stiu ce sa ma cred si ce sa mai zic ori am inebunit eu ori am un papagal............... :sol:.

1,318

vaiiiiiiiiiiiii nimfa185 a murit paco imi pare rau ca n-am mai trecut pe aici condoleante

1,319

PT SNOW.  asa se intamla in general cu cei galbeni pt ca nu poti sa-i cunosti perfect. SURPRIZA" ai 2 fetite". vb fff serios ca e fetita pt ca asa fac fetele mele cand vor sa se imperecheze. am uitat sa-ti spun ca si a doua pereche se calca de 3 zile. i-am schimbat de pe dulap si sunt super ok. deci pana la urma ti-a ascultat Dumnezeu ruga si tre sa cumperi 2 baietei. nu-ti zic ce mult ma bucur ca o sa ai si tu 2 perechi. ar fi super daca ai lua baietii de mutatii diferite sa fie speciali. sotul meu vrea sa mai ia un cuib dar nu ma grabesc pt ca nu se calca asa des sa le pun cuib. nu-mi vine sa cred ca ai un asa noroc . puteai sa astepti mult si bine venirea puilor.....

Adaugat: 14-03-2009 22:26

snow wrote:

am si eu o intrebare.Masculul poate sa ridice coada?Va jur azi de dimineata scumpul si dragul meu mascul a ridicat coada si scotea un sunet de genul unui chitait de soricel.Acum nu stiu ce sa ma cred si ce sa mai zic ori am inebunit eu ori am un papagal............... :sol:.

SUPER . nu-mi revin de adineauri. ma gandesc si rad si ma bucur. ai pus cuib pt una si-l vrea cealalta. daca te grabesti sa cumperi un baietel, poate ai noroc. bafta.

- Mary-

1,320 (edited by TUalina 14-03-2009 23:32)

Salutare la toata lumea! Am citit de plecarea lui paco din randul nostru si imi pare tare rau .... si felicitari celor care au reusit sa obtina out. Este vreo problema daca eu nu le`am taiat unghiutele niciodata? eu nu pot pune mana pe ei ca ma musca sau fug de mine, in colivie au bete de lemn groase si tot felu dar nu stiu cum trebuie sa procedez.

1,321

PT SNOW  am crezut o perioada ca nimfele nu trebu udate cand clocesc, iar acum am citit ca au nevoie de umiditate permanenta. asa ca am sa le stropesc zilnic cu apa.in perioada de imperechere, chiar si cand clocesc, ele trebu udate permanent cu apa din abundenta. eu credeam ca le scade temperatura corpului si nu e bine. batoanele sunt fff bune, dar sa nu fie stricate. perioada imperecherii este pana toamna tarziu.

Adaugat: 15-03-2009 02:24

PT NIMFA 185. ai mai luat vreun papagal? l-ai ingopat pe Paco?

- Mary-

1,322

din pacate nu sunt multi veterinari care sa se pricepe la papagali ...de ex soacra mea o fost si ea cu nimfa ei la veterinar ca tot se scarpina si ii picau penele ...si veterinarul respectiv nu stia ce sa faca cu papagal ...din fericire nu are nimic papagalul ...dar totusi .... din cate o zis veterinarul respectiv aici la Oradea nu exista veterinar care sa se pricepe la papagali ...asa ca mi si frica daca cumva , Doamne fereste , pateste ceva nici nu stiu ce o sa fac cu el :wow:  sad :ironic:

1,323

Goti wrote:

din pacate nu sunt multi veterinari care sa se pricepe la papagali ...de ex soacra mea o fost si ea cu nimfa ei la veterinar ca tot se scarpina si ii picau penele ...si veterinarul respectiv nu stia ce sa faca cu papagal ...din fericire nu are nimic papagalul ...dar totusi .... din cate o zis veterinarul respectiv aici la Oradea nu exista veterinar care sa se pricepe la papagali ...asa ca mi si frica daca cumva , Doamne fereste , pateste ceva nici nu stiu ce o sa fac cu el :wow:  sad :ironic:

de obicei le cad penele si se scarpina f des pt ca nu sunt spalate. nimfele au nivoie de fff multa umiditate. mereu am scris asta pe forum.  este o specie care traieste intr-un mediu cu umiditate ridicata, iar cand e cald stau in apropierea unei surse de apa si se spala zilnic. in cazul in care nu sunt spalate, fac un praf care e toxic pt ele. acel praf e ca si o boala pt ele , se aseaza pe pene si incep sa cada iar pasarea este deja bolnava. insist sa se spele nimfele cel putin de 2 ori pe sapt. sa nu fie frig in camera ca se imbolnavesc.

Adaugat: 15-03-2009 13:21

sa vedeti ce frumos penaj au dupa ce se usuca. nu le uscati voi cu ceva , lasati-le sa se usuce singure la cald. daca nu le puteti lua in mana , stropitile cu o pompita de la o solutie de geamuri, dupa ce o clatiti bine. nu le stropiti ff tare dar sa fie umede si totul e ok.

- Mary-

1,324

a mea nu lasa sa-l stropesc...nu prea ii place ....dar oricum o sa trebueasca sa se obisnueasca cu baia ca il mai stropesc din cand in cand ...bine eu nu nimfa am ..dar si el trebe sa faca baita tongue

1,325

nici la ai mei nu le placea dar trebu. cei care clocesc nu prea vor si fug dar celor noi incepe sa le placa. cu cat ii stopesc mai des cu ata stau  sa-i stropesc. adica zilnic, nu de 2 ori pe zi.

- Mary-