13,676

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

zlauraz wrote:

buna! daca  :perus: are narile albastre si in timp i se fac maro inseamna ca e baietel  :hihi:

Total gresit...daca are narile bleu si in timp se fac maro inseamna ca este o femela in calduri.

Perusul de mai sus este un mascul, are narile roz/violete...asta inseamna ca este un mascul pui...in timp vor devenii albastru intens.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,677

Buna Ziua dragi iubitori si posesori de ciripitori!

Eu sunt mami lui Bobi',albastrelul de mai sus cu oita smile Multumesc pentru raspunsurile primite legate de sexul acestuia,si eu tot baietel am zis ca este doar ca....aseara am fost putin data peste cap.

Nu as vrea sa ma repet in legatura cu simtomele de boala pe care le are(asa am ajuns aseara de urgenta la clinica)...statea infoiat,facea moale rau...si era foarte posomorat...acolo,doamna care l-a aexaminat mi-a zis ca este fetita.Dupa ce l-a consultat,l-a ascultat,l-a palpat,i-a pus diagnosticul "tiflita",mi-a dat o seringa cu antibiotic din care sa-i dau 2 liniute la 12 h timp de 5 zile,si una cu vitamine+substante rehidratante din care sa-i dau 2-3 picaturi de 2-3 ori pe zi,tot 5 zile.Acum sunt in cumpana...si pun la indoiala cunostinele medicului,din moment ce mi-a zis ca e fetita...Ce ma sfatuiti sa fac?ii continui tratamentul acela 5 zile sau sa-l intrerup si sa-l contactez pe dr Tudor?Aseara nu l-am putut contacta pentru ca era tarziu si nu stiu daca lucreaza si in afar programului pe care l-am gasit pe net.

Pe Bobi il am de 1 luna,iar el are 4 luni.Cand l-am luat,i-am cumparat mei cu miere de la vitakraft,apica de la vitakraft,insa facuse diaree si am zis ca din cauza lor.Am trecut pe ce manca el la crescator...trecuse pe moment,am diversificat cu ou fiert pasat,marar....grau verde ca de altceva nu se prea atinge...si incepuse din nou sa faca moale,pana aseara cand si starea lui de spirit s-a inrautatit.

Va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac....de dimineata parea putin mai vioi,si abia astept sa ajung acasa sa vad cum se mai simte.

Va multumesc,

13,678

deci pana la urma e baiat...mai incearca cu ceea ce ti-a dat medicul poate isi revine il pop pe cioculetz :perus:

http://laura24.sunphoto.ro

13,679

Ankapa, e posibil ca de la verdeturi sa fi facut asta, mararul se da fara strop de apa pe el...graul verde...la fel, poate a inghitit si ceva pamant de la el...renunta la suplimentele alimentare pe moment...da-i numai amestecul de seminte ...
In ceea ce priveste antibioticul...nu stiu ce sa zic, ca medic ar fi trebuit sa-i faca o analiza ceva pt. a stabilii ce antibiotic ii trebuie, nu cred ca doar din palpare si-a dat ea seama ca are o afectiune a intestinului gros  :wis:; daca ai posibilitatea mergi si la dn. Tudor.
In ceea ce priveste sexarea la perusi de catre doctori eu sunt foarte, foarte sceptica...trebuia sa o intrebi cate serii de perusi a crescut de afirma ca este fetita.

13,680

Masculul meu a iceput sa imi cam bata femela cand iese din cuib. De ce oare are acest comportament agresiv fata de ea cand iese din cuib? O mai ciupicea si tura trecuta, dar acum e prea de tot. i-a facut o rana micuta la nasuc, si a cam ciugulito la unul din ochisori.

Pe langa asta am observat la femelala burtica o umflatura si pielea subtire .... banuiesc ca de la efortul depunerii oualelor? as putea sa o dau cu ceva sa ii mai treaca?

13,681

Setris,multumesc mult pentru sfaturi!Asaeara cand am ajuns acasa,l-am gasit foarte vioi(meiul tot aruncat prin colivie,si afara),s-a mai inchegat la stomacel,dar culoarea excrementelor este un verde inchis de tot,verde petrol asa..ceea ce pana acum n-a avut...

In schimb,am sesizat ceva bizar la comportamentul lui,la un moment dat statea si "racaia" in hranitoarea cu mei,la inceput am zis ca papa,dupa care m-am dus sa ma uit pt ca statea de prea mult timp acolo.Ce facea el:dadea impreia ca se joaca cu ciocul printre mei,fara insa a manca.La un moment dat am pus in palma cateva bobite ca sa va ce face.Le lua in gurita,spargea coaja,rotea putin miezul in cioc,dupa care il arunca afara..si tot asa.(apita a baut)M-am speriat,am zis ca poate nu reuseste sa-l inghita...din nu stiu ce cauza...azi dimineata la fel,parca parca a si inghitit cate unul pe ici pe colo...dar pana acum n-a facut asa...
Sa ma ingrijorez oare?!Am devenit paranoia?Sa fie asa de al vitaminele pe care i le dau?Diseara ma duc din nou cu el...desi nu stiu daca asta este un simptom de ingrijorare sau nu...ma simt asa stangace...

13,682

Stai linistita...culoarea poate varia de la galben maroniu pana verde deschis sau inchis, uneori si roz daca ai prin colivie bloc de calciu cu iod  :hihi: ...important este ca s-a inchegat si daca face inseamna ca si mananca...lasa-l pe seminte simple...nu mai cumpara tot felul de nebunii cu miere, cu fructe, cu ou...sunt doar aroma si si reclama si bineinteles chimicalele care sa le dea sistemul digestiv peste cap...un amestec varsat de seminte spalat si uscat este mai bun ca orice baton si mix.
Poop cioculetul mic!  :pup:

13,683

Huh!m-am mai linistit(si totusi,roooooz?!:)) :* i-am pus amestec de seminte de care primea la crescator,sunt cumparate efectiv intr-o punguta transparenta mica,fara nicin fel de reclama sau eticheta.Asa e..daca face..doar nu face din aerul respirat:)) Acum,daca semintele "imbogatite cu vitamine "nu sunt bune,legume nu-i mai dau o perioada,ca sa-si revina...cu ce sa-l intaresc?!meniul pe baza de semintele e de ajuns?!

Amestecul varsat de care spui se prepara acasa,din mai multe feluri,sau unde il gasesc pe acela natural?!

Multumesc din nou,si te rog sa ma scuzi pt atatea intrebari:D
:perus:

13,684

Poti sa-l faci si acasa poti si cumpara...el contine mai multe tipuri de seminte ( mei alb,rosu, ovaz,falarix, naut, susan salbatec)...gasesti amestecuri si la cei de la Versele si la Vitakraft ( fara oua, miere, vitamine etc)...eu cumpar in continuare varsat din Hornbach dar il spal bine in mai multe ape...singurele pe care nu le spal sunt spicele de dughie...foarte apreciate de pitici.  :heart:

13,685

buna dimineata!
am si eu o problema... perusul meu crred ca este racit... stranuta des si in jurul ochilor si deasupra narilor se vad seretii care se intaresc si care ii provoaca mancarimi pt ca se scarpina des...
cu ce pot trata afectiunea?

13,686

ce sa ma mai fac cu masculul meu ? o bate in contnu pe femela cand iese din cuib. uneori si in cuib.puii ii hranesc amandoi, se mai duce si in gura cuibului si o hraneste si pe ea, dar o tot bate. la un ochi are rana la cat a batuto

13,687 (edited by setris 16-02-2013 13:03)

mikygheatza wrote:

buna dimineata!
am si eu o problema... perusul meu crred ca este racit... stranuta des si in jurul ochilor si deasupra narilor se vad seretii care se intaresc si care ii provoaca mancarimi pt ca se scarpina des...
cu ce pot trata afectiunea?

Poti sa pui o poza? poate nu este raceala, poate este raie...toti perusii stranuta cand se pigulesc de la pufuletii lor.

Aleku, izoleaza masculul si lasa femela sa se descurce singura...cati puiuti are? 7? ajut-o si tu cu 2-3 hraniri pe zi ( adica sa hranesti puiutii la mana ); incepi cu cei mai micuti ca cei mari stiu sa-si ceara dreptul.
Asa se intampla cu unii parintei, sunt exagerati, masculii se tem ca femelele sa nu paraseasca cuibul si femelele pot devenii uneori prea preocupate de pigulirea lor...muta-l in alta camera si vezi cum se descurca singura.

13,688

M-am gandit sa-i despart. azi sau maine trebuie sa iasa al saptelea puiut.. din cauza serviciului chiar nu am tim sa-ii hranesc eu la mana. poate maxim o masa pe zi dimineata sau seara in functie de cum sunt de servici... daca as sti ca se descurca singura, fara ajutorul meu, as lasa doar femela cu pui si atat.

13,689

Eu zic sa-i desparti de astazi...presupunand ca esti acasa poti sa tragi cu ochiu la ei !...o alta idee ar fi sa lasi pui mai mari cu masculul si aia mici cu femela ( daca ai doua cuiburi)

13,690 (edited by anny1997 16-02-2013 17:59)

Perusul meu cred ca este bolnav, ii miroase cioculetul foarte urat, poate fi ceva de la gusa? sa aiba vreo bacterie sau altceva ? Am mai avut un perus de mult si tot asa ii mirosea ciocul si in final a murit...
Este vioi, adica nu sta infoiat, nu stranuta.. uneori mai deschide ciocul ca si cum ar casca de mai multe ori.
Apropo, cum pot pune o poza aici ca sa il vedeti? Poate stie cineva de pe aici ce are perusul meu sad
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-02-2013 17:59[/merge_posts_bbcode]

El este Rocco, perusul despre care am vorbit mai sus.

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

13,691

anny1997 wrote:

Perusul meu cred ca este bolnav, ii miroase cioculetul foarte urat, poate fi ceva de la gusa? sa aiba vreo bacterie sau altceva ? Am mai avut un perus de mult si tot asa ii mirosea ciocul si in final a murit...
Este vioi, adica nu sta infoiat, nu stranuta.. uneori mai deschide ciocul ca si cum ar casca de mai multe ori.
Apropo, cum pot pune o poza aici ca sa il vedeti? Poate stie cineva de pe aici ce are perusul meu sad

Asta e tot ce am gasit privitor la mirosul respiratiei :

Syngamus trachea, viremele traheal:

Apare mai ales la perusi si nimfe, dar poate aparea la toate speciile de papagali. Simptomele acestei boli sunt vomitatul, chiar si vomitatul cu mucoasa, probleme cu respiratia, pasarea inghite greu, depuneri negre-gri pe cioc, miros urat ca de mucegai din cioc, diaree verzuie. De vina pentru aceste simptome este parazitul Trichomona gallinae, care se stabileste in gatul pasarii. Acestor paraziti le place umezeala, de aceea se gasesc de obicei in apa de baut si vanitele pasarilor, in schimb ei sunt foarte afectati de caldura peste 50 grade, uscare, si solutii de dezinfectie. In mare parte sunt afectate pasarile cu un sistem imunitar slabit, (Lipsa de vitamina A, stress si lipsa de igiena ). Daca credeti ca pasarea dumneavoastra arata aceste simptome , trebuie sa o duceti de urgenta la un medic  veterinar pentru a-i administra medicamentatia necesara. Diagnosticarea se face in cateva minute sub un microscop. Boala este curabila, cu sanse bune de vindecare daca este depistata la timp.

13,692 (edited by anny1997 16-02-2013 18:09)

setris wrote:
anny1997 wrote:

Asta e tot ce am gasit privitor la mirosul respiratiei :

Syngamus trachea, viremele traheal:

Apare mai ales la perusi si nimfe, dar poate aparea la toate speciile de papagali. Simptomele acestei boli sunt vomitatul, chiar si vomitatul cu mucoasa, probleme cu respiratia, pasarea inghite greu, depuneri negre-gri pe cioc, miros urat ca de mucegai din cioc, diaree verzuie. De vina pentru aceste simptome este parazitul Trichomona gallinae, care se stabileste in gatul pasarii. Acestor paraziti le place umezeala, de aceea se gasesc de obicei in apa de baut si vanitele pasarilor, in schimb ei sunt foarte afectati de caldura peste 50 grade, uscare, si solutii de dezinfectie. In mare parte sunt afectate pasarile cu un sistem imunitar slabit, (Lipsa de vitamina A, stress si lipsa de igiena ). Daca credeti ca pasarea dumneavoastra arata aceste simptome , trebuie sa o duceti de urgenta la un medic  veterinar pentru a-i administra medicamentatia necesara. Diagnosticarea se face in cateva minute sub un microscop. Boala este curabila, cu sanse bune de vindecare daca este depistata la timp.

chiar a vomitat acum doua seri pe oglinda, si am si o nimfa care o tin in aceeasi cusca cu perusul...  In seara asta e inchis la veterinar iar maine este duminica si e  inchis.. off ce pot face.. ???

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

13,693

el este Blue...
e poza facuta dimineata inainte sa il curat la ochi si la nasuc cu ceai de musutel.
intre timp am ajuns la o farmacie veterinara si mi-au recomandat un praf de eritromicina, ERITROM, pe ea scrie ca este pt pasari de colivie. am pus deja in apa si acum i-am acoperit colivia poate ii e mai cald... dar ce ma fac daca nu va bea din apa? si ce ma fac cu Oly?
poate sa ia si ea?
ma gandesc ca poate nu este raie, pt ca stranuta de vreo 2 sapt, si am observat ca deasupra narilor era mai murdarel... si ieri cand ne-am uitat la el(e mai salbatic, il avem de o luna doar si inca nu sta sa punem mana pe el, musca tare) am observat ca si ochisorii ii curg...
cum sa fac deosebirea intre o raceala si raie? si daca era raie oare de atata vreme nu lua si Oly, mai ales ca el ii da sa manance destul de des si stau mai mereu impreuna...
ce sa ma mai fac? veterinarul cel mai apropiat este cam afon cand e vb de perusi...nu stie sa imi zica prea multe despre ei...

13,694

Moment de alintare:))

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tIRAbnUQ-VE[/youtube]

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

13,695

mikygheatza wrote:

el este Blue...
e poza facuta dimineata inainte sa il curat la ochi si la nasuc cu ceai de musutel.
intre timp am ajuns la o farmacie veterinara si mi-au recomandat un praf de eritromicina, ERITROM, pe ea scrie ca este pt pasari de colivie. am pus deja in apa si acum i-am acoperit colivia poate ii e mai cald... dar ce ma fac daca nu va bea din apa? si ce ma fac cu Oly?
poate sa ia si ea?
ma gandesc ca poate nu este raie, pt ca stranuta de vreo 2 sapt, si am observat ca deasupra narilor era mai murdarel... si ieri cand ne-am uitat la el(e mai salbatic, il avem de o luna doar si inca nu sta sa punem mana pe el, musca tare) am observat ca si ochisorii ii curg...
cum sa fac deosebirea intre o raceala si raie? si daca era raie oare de atata vreme nu lua si Oly, mai ales ca el ii da sa manance destul de des si stau mai mereu impreuna...
ce sa ma mai fac? veterinarul cel mai apropiat este cam afon cand e vb de perusi...nu stie sa imi zica prea multe despre ei...

Intradevar nu este raie...

Nu stiu ce poate fi...vezi cum evolueaza dupa tratamentul cu antibiotic.

Anny, curata bine colivia si accesoriile, acopera colivia si inceaca sa il ti la caldura ( pe un calorifer)...cu prima ocazie intreaba un medic de un medicament potrivit pt. paraziti.

13,696

setris wrote:

Intradevar nu este raie...

Nu stiu ce poate fi...vezi cum evolueaza dupa tratamentul cu antibiotic.

Anny, curata bine colivia si accesoriile, acopera colivia si inceaca sa il ti la caldura ( pe un calorifer)...cu prima ocazie intreaba un medic de un medicament potrivit pt. paraziti.

ms mult mult!
vai ce bine!
deja ma speriasem... sper sa ii fie bine... imi e asa de mila de el... se scarpina saracutul si il aud noaptea cum abia respira...se aude ca un suierat... oooofff! tare mic mai e ... si acum si bolnavior si e si trist...
sper sa il vad ca bea apa sa nu il mai chinui si eu sa ii dau cu seringa...

13,697

Ascultati..:))coco va pupaceste mult.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tM7TDSlXteI[/youtube]

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

13,698

setris wrote:

Eu zic sa-i desparti de astazi...presupunand ca esti acasa poti sa tragi cu ochiu la ei !...o alta idee ar fi sa lasi pui mai mari cu masculul si aia mici cu femela ( daca ai doua cuiburi)

presupunand gresit. eram la servici. abia am ajuns acasa. deci cam greu cu programul meu neutral :ironic:

13,699

Am si eu o problema cu peruselul meu . De cateva zile tot da din piciorul stang, cand sta pe bat da din piciorus ca si cum ar bate cu el , iar azi a inceput sa dea si din dreptul . Am fost cu el la doctor dar mi-a zis sai dau vitamine si sa-l ung cu alifie de galbenele ca e posibil sa se fi lovit cand a zburat prin casa, dar nici un rezultat, ba chiar face si din celalalt picior acum .Specific ca nu e umflat nici un piciorus, in schimb am opservat cateva chestii (ca niste exfoliatii mici albicioase)pe picior , mai precis pe genunchiul lui. Nu cred ca e raie caci le are mai de mult si nu are si pe la cioc pe unde fac ei de obicei . Poate cineva sa-mi dea un sfat ? :perus:  :perus:  :perus:

13,700 (edited by aleku 19-02-2013 08:35)

am despartit parintii, l-am pus pe mascul cu puii ceilalti si am lasat doar femela cu puisorii. Se pare ca i-a hranit, cand am ajuns de la servicii aveau toti gusitile pline. si aia mari, si aia mici. Numai ca ultimul ou mereu e cam dat deoparte. cand ma uit in cuib mereu puii sunt gramada intr-o parte iar oul langa ei. nah, maine ar trebui sa iasa din aul ala. dar dupa cum au iesit cu 2 zile mai devreme, il voi lasa sa vedem ce se intampla.

Femela am inceput sa o dau cu ceai de musetel pe la ochi si pe unde a mai ciupito nebunul. iar la burtica parca ii cam trece, asa usor.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 19-02-2013 08:35[/merge_posts_bbcode]

De 2 zile am mutat masculul, cu o incercare de a-l readuce impreuna dar esuata pt ca o batea in continuare pe femela. Adica ii daddea mancare, o ciugulea, apoi iar o batea... oul care trebuia sa iasa, inca nu a iesit puiut, desi trebuia sa iasa de aseara, dar mereu cand ma uit in cuib outul e intr-o parte langa pui, desi se mai nimereste sa fie si sub ei, dar de obicei e langa. Deci nu stiu cate asteptari mai am de la el.

Am inceput sa icerc sa mai dau si eu papica la puiuti, ar fata de nimfe astia sunt mai fragili si mi-e puti teama. Oricum, femela ii hraneste singura bine. Ieri chiar pana mi-am pregatit eu unstesilele si papaica, erau deja hraniti smile)) mi-a luato mamica inainte. acum speram sa fie bine.