Skip to forum content
Forum 4animale
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Pages Previous 1 … 502 503 504 505 506 … 545 Next
You must login or register to post a reply
RSS topic feed
- From: Iasi
- Registered: 20-11-2012
Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
nu le scot.. astazi ce .concert de piuituri aveam in cuib.. se auzea piuitul din oute..nu era iesit inca nici un puiut.. dac cel putin in 2 oute sunt sigur ca este ceva viu.astazi nu-i mai deranjez ..vedem maine
- From: Ploiesti
- Registered: 06-02-2013
lallyis wrote:nu le scot.. astazi ce .concert de piuituri aveam in cuib.. se auzea piuitul din oute..nu era iesit inca nici un puiut.. dac cel putin in 2 oute sunt sigur ca este ceva viu.astazi nu-i mai deranjez ..vedem maine
bravo dar nu mai pune mana pe ele ca o sa le respinga parintii!!
http://laura24.sunphoto.ro

- aleku
- Super Utilizator
- Registered: 21-03-2011
zlauraz wrote:lallyis wrote:nu le scot.. astazi ce .concert de piuituri aveam in cuib.. se auzea piuitul din oute..nu era iesit inca nici un puiut.. dac cel putin in 2 oute sunt sigur ca este ceva viu.astazi nu-i mai deranjez ..vedem maine
nu or sa respinga nimic
.. singurul risc e sa le sparga, sau sa le manevreze necorespunzator si sa duca la moartea eventualilor puiuti.
primul :ou: ....vad ca ei stau pe celelalte oute , iar puiutul e dat la o parte... nu ar trebui sa stea pe el si sa-l incalzeasca?sper sa-l hraneasca

- aleku
- Super Utilizator
ar trebui sa il tina sub eripioare
aleku wrote:zlauraz wrote:lallyis wrote:nu le scot.. astazi ce .concert de piuituri aveam in cuib.. se auzea piuitul din oute..nu era iesit inca nici un puiut.. dac cel putin in 2 oute sunt sigur ca este ceva viu.astazi nu-i mai deranjez ..vedem maine
nu or sa respinga nimic
.. singurul risc e sa le sparga, sau sa le manevreze necorespunzator si sa duca la moartea eventualilor puiuti.
ai mei au scos 7 serii de pui si stiu ce vorbesc
12,582 Reply by lallyis 12-02-2013 14:51 (edited by lallyis 12-02-2013 14:51)
Acum au iesit amandoi la mancare.. cum spuneam puiul a stat descoperit.. dimineata l-am mutat usor langa oua si acum cand m-am uitat era dat iar deoparte.. am pus mana pe el si era foarte rece.. dar viu.. tipa si misca.. l_am mutat din nou intre oute..poate totusi o sa se ocupe de ei..
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-02-2013 14:51[/merge_posts_bbcode]
iar l-au dat deoparte.. am impresia ca-l resping.. pot face ceva pentru el? e asa de mic si firav..

- aleku
- Super Utilizator
are ceva in gusa ? il hranesc? se cunoaste foarte usor daca ii dau sa manance. daca nu, ar trebui sa-l hranesti tu
nu avea nimic in gusa.. am fost la o farmacie vet si mi-a spus ca sunt prea mici si nu am ce le face acum.. la cat de dragi imi sunt aia mari ,,..am o ciuda acum pe ei!
lallyis wrote:nu avea nimic in gusa.. am fost la o farmacie vet si mi-a spus ca sunt prea mici si nu am ce le face acum.. la cat de dragi imi sunt aia mari ,,..am o ciuda acum pe ei!
mai asteapta putin ca nu ii hraneste imediat ce au iesit din ou ei trebuie mai intai sa elimine un lichid din gusa si apoi ii hraneste nu te mai panica atata

- aleku
- Super Utilizator
cam cat are de cand a iesit din ou, primele 8 ore nu-i problema, dar dupa 8 ore, daca nu e hranit, trebuie sa-l hranesti tu...
zlauraz wrote:lallyis wrote:nu avea nimic in gusa.. am fost la o farmacie vet si mi-a spus ca sunt prea mici si nu am ce le face acum.. la cat de dragi imi sunt aia mari ,,..am o ciuda acum pe ei!
mai asteapta putin ca nu ii hraneste imediat ce au iesit din ou ei trebuie mai intai sa elimine un lichid din gusa si apoi ii hraneste nu te mai panica atata
si lasa-i in pace nu mai umbla la ei mereu cand ai sa auzi piuituri inseamna ca ii da de mancarre
Piuit se aude continu in cuib.. posibil sa fi iesit si al doilea sau si al treilea..al patrulea ou e 99,9 % mort .. e ciobit dar e urat tare ,se vede negru prin coaja..nu mai umblu..chestia e ca primul are cam 12 ore de cand a iesit si cred ca daca nu ar fi fost hranit si incalzit acum era deja mort..posibil sa fiu eu paranoic...
..nu ma panichez dar vazind ca la majoritatea puii au iesit cam la 21 de zile de la depunerea oului al doilea.. si la mine trecusera 22-23 se zile de la depunerea oului 4 .. sincer imi pierdusem speranta..si acum cand totusi vad ca ouale sunt vii iti dai seama ca mi-ar fi ciuda sa nu aiba grija de ei..
da te inteleg dar or sa aiba grija de ei dar nu ii mai stresa bagand tot timpul mana la ei....iti dau un sfat ...ai mei au scos mai multe serii de pui si stiu ceea ce zic :hihi: :grey:
ok.. sa stii ca nu ia-am stresat foarte mult.. dimineata m-am uitat de 3 ori la interval de 2-3 ore si dupa aia gata.. mi-am impus ..Las parintii sa- si faca treaba de parinti...daca nu sunt parinti grijulii ..drept pedeapsa am sa le tai motul cu foarfecul.... daca o sa vedeti poze cu nimfele mele chelboase sa stiti ca nu au avut grija de pui ..glumesc...

- 7puiu10
- Super Utilizator
- Registered: 27-03-2009
Papagalii mei nimfa au inceput de cateva luni sa prezinte umflaturi la picioare,dar numai 3 din cei 4. S-au spart bataturile si uneori au hemoragie pe care o opresc cu faina. Ce afectiune credeti ca au si ce tratament recomandati? Va rog cat se paote de urgent,pentru ca umflaturile sunt din ce in ce mai mari,iar celui mai batran paoagal i-a anchilozat deja un picior.
12,592 Reply by lallyis 13-02-2013 22:26 (edited by lallyis 13-02-2013 22:26)
au murit toti puiutii... nu au vrut sa-i hraneasca
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 13-02-2013 22:26[/merge_posts_bbcode]
am incercat eu un pic..dar degeaba..
P.S zapacitul meu (masculul) a inceput sa faca scaunul de culoare ruginie.. e vesel vioi .. si musca la fel de tare..
Aleku din cate imi aduc aminte.. parca la tine am citit ca s-a intamplat dupa prima serie de pui.. trebuie sa-mi fac vre-o grija cu el?

- aleku
- Super Utilizator
ce sa se intample?cu masculul? da am avut probleme, face diaree foarte mare si urat mirositoare, dar s-a rezolvat cu oxifuran.
nu face diaree.. dar face de culoare roscata..parca ar fi amestecat cu sange..oxifuran l-eam pus si eu aseara in apa..astept 1-2 sa vad daca-si revine la culoarea normala
7puiu10 wrote:Papagalii mei nimfa au inceput de cateva luni sa prezinte umflaturi la picioare,dar numai 3 din cei 4. S-au spart bataturile si uneori au hemoragie pe care o opresc cu faina. Ce afectiune credeti ca au si ce tratament recomandati? Va rog cat se paote de urgent,pentru ca umflaturile sunt din ce in ce mai mari,iar celui mai batran paoagal i-a anchilozat deja un picior.
pune o poza

- aleku
- Super Utilizator
Nu faci nimic daca ii pui in spa. un sfery de pastiluta pisata amestecata cu putin ou pisat. atat cabt sa fii sigur ca-ll mananca.
12,597 Reply by lallyis 18-02-2013 07:22 (edited by lallyis 18-02-2013 07:22)
mie mia dat de la farmacie pentru perus oxifuran vitaminizat si e o pulbere galbena nu pastilute...o sa le las si in apa dar o sa le pun si in mancare(ou) cum ai facut tu...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 18-02-2013 07:22[/merge_posts_bbcode]
Nimfele mela s-au apucat din nou de treaba.. nu am de gand sa le pun cuibul prea curand (poate prin luna mai)...dar am o intrebare care ma tot framanta
...daca la prima lor serie de pui nu au vrut sa-i hraneasca ..pe viitor le va veni mintea la cap sau va trebui sa ma astept sa-mi faca din nou aceeasi figura?
- gabriel17
- Nou venit
- Registered: 09-04-2012
Salutare . Ce dimensiuni trebuie sa aiba o colivie pentru o pereche de nimfe care sa scoata si pui??

- OBlonda
- Super Utilizator
- From: Barlad
- Registered: 22-03-2009
lallyis wrote:mie mia dat de la farmacie pentru perus oxifuran vitaminizat si e o pulbere galbena nu pastilute...o sa le las si in apa dar o sa le pun si in mancare(ou) cum ai facut tu...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 18-02-2013 07:22[/merge_posts_bbcode]
Nimfele mela s-au apucat din nou de treaba.. nu am de gand sa le pun cuibul prea curand (poate prin luna mai)...dar am o intrebare care ma tot framanta
...daca la prima lor serie de pui nu au vrut sa-i hraneasca ..pe viitor le va veni mintea la cap sau va trebui sa ma astept sa-mi faca din nou aceeasi figura?
pe viitor incearca sa-i lasi sa-si vada de treaba lor.doar faptul ca tu ridici capacul ala de la cuib,e un factor de stres.umbla doar cand le faci curat in cuib,acopera colivia si pune ceva la gaura cuibului pentru ca parintii sa nu aiba acces dar sa nici nu vada ca tu iei puii sa faci curat.in perioada de cuibarire toate pasarile devin agresive,mai ales cand sunt multi factori de stres.nu te mai panica,si lasa-i pe ei sa fie parinti.
>>>>Alexandra<<<<
La ai mei au inceput sa le cada penele (la amandoi odata) e perioada lor de naparlire .. ?
Pages Previous 1 … 502 503 504 505 506 … 545 Next
You must login or register to post a reply