12,551

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Pe 13 luna aceasta s-a implinit un an decand l-am cumparat pe Coco.Ma gandeam ca inca va fi cu mine dar...  :cry: .

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,552 (edited by lallyis 23-01-2013 01:17)

Voi ce credeti ? Trebuia sa-i las sa se mai cunoasca? Ei s-au cunoscut deja.... O sa avem N nepotei..!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 23-01-2013 01:17[/merge_posts_bbcode]

Buna Aleku.. Stii prin Iasi vreun cabinet(medic) veterinar care e MAI specializat in pasari exotice? e bine de stiut din timp in caz de neprevazut ..nu ca nu ar fi toti medicii veterinari buni.. dar eu am avut o experienta neplacuta cu mult timp (10-15 ani) in urma cu un perus ..statea cam zburlit si nu mai era asa de vioi si l-am dus la veterinar..si la 2 secunde dupa ce i-a administrat un medicament a dat capul pe spate s-a zbatut de 2 ori si a murit in mana la mine..  I-am mai spus odata la doctor,  crezand ca poate m-a inteles gresit ca l-am adus pentru tratament si nu pentru eutanasiere , mi-a spus ca ii pare rau si ca nu se mai putea face nimic, dupa care mi-a cerut sa achit consultatia si TRATAMENTUL (care era aproximativ pretul unui perus) si final de poveste... si chiar nu asi vrea sa mai trec printr-o situate de genul asta cu unul dintre motati ....ca nu ies din cabinet decat dupa ce termina doctorul de mancat un sac de mancare de caini(de ala mare)  smile ...  a fost o gluma.. sunt o persoana pasnica si nu incutajez violenta (scapa doar cu o conserva pentru pisici) smile ...   Si acum sa trecem la lucruri putin mai de actualitate si mai serioase.. E recomandat sa se faca deparazitare(interna si externa) preventiva? Ce medicamente e bine sa ai in casa(in afara de de vitamine) si cand e cazul sa fie administrate? Si  cum sa-i fac sa manance legume si fructe? in afara de varza si salata(verdeturi)  nu mananc nici o alta leguma sau fruct.. si nici ou fiert nu vor..si din cate am inteles ,acum cand depun ouale si eclozeaza e foarte indicat morcovul si oul fiert... P.S pentru Aleku sau, daca mai e cineva  din Iasi e valabila treaba cu cabinetul.. cat despre restul accept sfaturi de la oricine de pe acest forum... multumiri si sanatate la motati..!

12,553 (edited by savinalex 24-01-2013 20:53)

Buna mai este putin pana Bisous al meu face un an (pe 1 martie).Tocmai a mai gasit un loc unde sa stea...doar acolo nu l-am vazut big_smile ...este foarte curios :hihi:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-01-2013 20:53[/merge_posts_bbcode]

Imi cer scuze,am uitat sa postez pozele in primul mesaj

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,554

Care este temperatura minima la care rezista o nimfa?

12,555 (edited by dydav 28-01-2013 12:17)

aveti nimfe care vorbesc?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 28-01-2013 12:17[/merge_posts_bbcode]

imita scuze

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

12,556 (edited by lallyis 29-01-2013 08:25)

Loco al meu imita sirena de politie...a invatat de la tv.. dintr-un spot la o campanie  impotriva accidentelor auto...cand era reclama la tv sau se auzea pe afara o sirena, tipa incontinu.. si acum mai nou de vreo 2 saptamani a inceput s-o imite.. deci Loco al meu face nino-nino  smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 07:56[/merge_posts_bbcode]

Valibv...un raspuns sigur la intrebarea ta ti-l pot da poate doar  cercetatorii britanici  :einstein: ...  smile  ...dar pot sa-ti spun ca in urma cu aproximativ o luna am fost in piata de animale si era plina de nimfe si de perusi ,iar afara era mult sub -10°...si rezistau, dar ,cat de bine le era nu-ti pot e raspunde.. eu prefer sa le tin la temperatura apartamentului.. acum 19°-23°

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 08:25[/merge_posts_bbcode]

dar am inteles ca pot sta foarte bine si la 10° ...dar nu mai putin

12,557

lallyis wrote:

Loco al meu imita sirena de politie...a invatat de la tv.. dintr-un spot la o campanie  impotriva accidentelor auto...cand era reclama la tv sau se auzea pe afara o sirena, tipa incontinu.. si acum mai nou de vreo 2 saptamani a inceput s-o imite.. deci Loco al meu face nino-nino  smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 07:56[/merge_posts_bbcode]

Valibv...un raspuns sigur la intrebarea ta ti-l pot da poate doar  cercetatorii britanici  :einstein: ...  smile  ...dar pot sa-ti spun ca in urma cu aproximativ o luna am fost in piata de animale si era plina de nimfe si de perusi ,iar afara era mult sub -10°...si rezistau, dar ,cat de bine le era nu-ti pot e raspunde.. eu prefer sa le tin la temperatura apartamentului.. acum 19°-23°

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 08:25[/merge_posts_bbcode]

dar am inteles ca pot sta foarte bine si la 10° ...dar nu mai putin

Aha mersi eu acuma am 2 perusi si vreau o nimfa si eram curios:), la mine in casa sunt mere 20-22 de grade smile
deci e ok

12,558

si masculii mei toti au invatat de la coco sa "fluiere dupa gagici" stiti fluieratul acela. eu ma refeream la cuvinte daca stiu ai vostrii.

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

12,559 (edited by orchideea_mary 02-02-2013 08:22)

Incearca sa l pacalesti un pic: de exemplu:pune i semintele preferate pe un mar, o para, un morcov etc.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-02-2013 08:22[/merge_posts_bbcode]

Scz, eu vroiam sa scriu pt. un subiect dezbatut anterior!

12,560

Buna,de o zi nimfa a inceput sa cloceasca cele doua oua care le-a facut,mentionez ca este la a 3-a serie de oute,deci avem experienta  smile ,dar astazi cand ma uit mai atent vad un ou mic langa cele doua,Atasez si o poze cu unul normal si cu cel mic.Dintre cei cu experienta,au dori si eu o lamurire.Azi normal trebuia sa depuna al 3-lea numai ca nu asa mic.Are os de sepie,bloc minerale,mancare Padovan sau Menu,ou de tara fier mananca plus multe altele,deci nu ii lipseste nimic..

12,561

in poza zici ca e un ou de zebra cu unul de gaina smile). si baietii mei s-au apucat de treaba!

12,562

cum scriam si in alta parte. ma gandeam ca pe fundul coliviei, in loc de ziare sau alte hartii, sa pun un strat oarecum subtire de pamant si sa presar gazon des. oare e o idee buna? si pamantul ala schimbat odata la ceva timp...ce parere aveti ?

12,563

nu stiu daca se vede bine in poza sad  persoana de la care il am a zis ca e baiat!
si are 8 luni voi ce ziceti?

12,564

canta?

12,565 (edited by valibv 05-02-2013 22:59)

dydav wrote:

canta?

il am de cateva ora a cantat ceva. Am fost putin plecat
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-02-2013 22:58[/merge_posts_bbcode]

nu prea am fost acasa azi il am de cateva ore!

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-02-2013 22:59[/merge_posts_bbcode]

e putin speriat  sad

12,566

aleku wrote:

cum scriam si in alta parte. ma gandeam ca pe fundul coliviei, in loc de ziare sau alte hartii, sa pun un strat oarecum subtire de pamant si sa presar gazon des. oare e o idee buna? si pamantul ala schimbat odata la ceva timp...ce parere aveti ?

nu va apuca sa creasca iarba niciodata.....

12,567

ba apuca sa creasca. nu bag pasarile in colivia respectiva pana nu e crescuta bine deja wink ideea e daca se poate face lucrul asta sau nu. sa nu dauneze sau mai stiu eu ce...

12,568 (edited by lallyis 06-02-2013 07:47)

aleku ...semintele de gazon din comert sunt in general un mixt de mai multe specii de ierburi... si ..poate chiar daca  in general nu le-ar face rau, poatre fi printre ele o specie pe care sa nu o tolereze.. a doua problema e ca semintele sunt sunt tratate cu N substante anti daunatori... daca vrei sa-i faci fotbalisti  big_smile punele un gazon din grau... germineaza usor si stii sigur ca e sanatos..dar in 2 -3 zile ti-l umplu de caca si coji de seminte...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 06-02-2013 07:47[/merge_posts_bbcode]

Cunoaste cineva daca planta Oxalis stricta (common yellow oxalis) e toxica pentru nimfe? am tinut in gradina ghivecile cu flori de apartament vara trecuta si acum sunt toate invadate de aceasta planta...pun si o poza..
Si cea mai importanta intrebare.. daca Lola mea a depus cele 4 oute incepand cu data de 16-01-2013 si a terminat pe  22-01-2013 cam cand sa ma astept la nepotei?

12,569 (edited by aiko 06-02-2013 11:07)

Scrie pe Wikipedia ca aceasta plata e folosita sub forma de cataplasma pt tratarea umflaturilor,deci dupa umila mea parere e un antiinflamator. Deasemenea spune ca unii o folosesc la salate pt decorare si arome.

" The leaves and flowers of the plant are sometimes added to salads for decoration and flavoring".

Mai multe poti gasii pe wikipedia. smile

Eclozarea oualor va avea loc la circa 18-21 zile masurate de la inceputul procesului de incubatie. In zilele premergatoare eclozarii oferiti mai multe alimente moi parintilor pentru a-i obisnui bine cu acest tip de mancare pe care-l vor oferi si puilor. Nu va grabiti sa inlaturati ouale daca nu au eclozat dupa trecerea celor 21 de zile, mai asteptati pana se implinesc 28 de zile.

Restul gasesti aici  http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … rea-puilor

12,570

Buna ziua . Sunt nou pe forumul acestui site si as dori sa imi raspundeti la cateva intrebari. Eu am cumparat o nimfa in februarie anul trecut de la un crescator care isi vindea papagali perusi cat si cei nimfa in intr-un obor ( targ sau piata eu asa ii zic ) si i-am cerut sa imi dea o nimfa de sex masculin cea ce a si facut dupa cum a zis eu . La 2 luni am cumparat o alta nimfa pereche pentru primul ( tot din acelasi loc din care am cumparato si pe prima), prin luna iunie prima nimfa mi-a murit si acum in prezent am ramas cu cea de a doua . Varsta nu mi a fost spusa poate si din greseala mea dar vreau sa precizez ca prin luna noiembrie nimfei care mi-a ramas si a schibat penajul. As vrea sa stiu si eu din ce rasa sau categorie de culoare face parte si ce sex este femela sau mascul ?? As vrea sa ii iau o pereche si deaceia rog crescatori profesionisti ( sau cei care cres aceste pasari ) sa ma ajute sa stabilesc sexul acestei nimfe . VA ROG FRUMOS AJUTATIMA !!! ( POZELE SUNT CU CEA CARE O AM ACUM CEA DE A 2 A NIMFA GRI ESTE PRIMA NIMFA CARE MI-A MURIT)

12,571

Ai o frumusete de fetita acolo smile

12,572

Ce modele de colivi ar trebui pentru o pereche de nimfe care sa poate sa si faca pui ? Care sunt cele mai bune cele rotunde sau cele patrate sau dreptunghiulare ? Aratati-mi si mie modele cu coliviile voastre .

12,573

Din pacate astazi au trecut 20 de zile de la depunerea ultimului ou si nici o miscare in cuib.   sad  ... mai astept cateva zile si apoi le  scot cuibu...poate ,poate o sa iasa  :ou:    macar unul

12,574

lallyis wrote:

Din pacate astazi au trecut 20 de zile de la depunerea ultimului ou si nici o miscare in cuib.   sad  ... mai astept cateva zile si apoi le  scot cuibu...poate ,poate o sa iasa  :ou:    macar unul

mai asteapta nu le scoate ouale ai mei au scos pana acum 6 serii de pui in 2 ani cand le vezi putin gri si crapate putin inseamna ca or sa iasa puii mai asteapta!!!!

http://laura24.sunphoto.ro

12,575

Nu te grabii sa le scoti ouale sau sa umbli la ele. O serie de oua  daca nu e buna,va fii abandonata de parinti sigur. Asta se va intimpla atunci cind vor crede ei de cuvinta.Pasarile mele au renuntat la oua cam la 1 saptamina dupa termenul de eclozare.Lasa-i pe ei sa decida.Vei descoperii ca sunt foarte destepti. wink