13,626 (edited by setris 07-02-2013 18:45)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Otilia se vede si la tine ca nu asculti sa nu-i mai dai batoanele ale de mei...pana la urma este decizia ta !

Elecos...nu stiu daca exista o regula...difera de la pereche la pereche, poata sa faca doua sau trei serii pe an, sau poata sa faca tot anul serie dupa serie...deobicei in martie-aprilie e perioada cea mai propice dar exista si numeroase exceptii

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,627

Dar cum sa fac de altele bune nu am gasit in internet????

Oty_Andy

13,628 (edited by aleku 08-02-2013 11:48)

nu-i mai da deloc. nu e obligatoriu sa-i dai batoane. da-i seminte normale, ou fiert tare, morcov, mar, etc... spice de drughie(mei chinezesc).... se gaseste in petshopuri....
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 08-02-2013 11:48[/merge_posts_bbcode]

:ou:  :ou:  :ou:  trei puisori.. sanatosi, hraniti. galagiosi smile)

13,629

As vrea sa va cer parerea in legatura cu o decizie...
Il am pe Blu, perusul meu, din 23 decembrie, adica de o luna jumatate. In tot acest timp eu am stat aproape 24h/24 impreuna cu el, insa este posibil ca de saptamana viitoare sa incep lucrul. Din cauza faptului ca vom veni de la serviciu in jurul orei 17-18, ma gandeam sa ii cumpar o prietena sau un prieten. El este foarte sociabil si s-a atasat foarte mult de amandoi, in special de mine, fiindca eu am petrecut mai mult timp cu el. Daca vom lua decizia de a mai cumpara unul, as vrea sa va intreb daca sa iau fetita sau baietel... Sincer, i-as lua fetita, insa ma gandesc ca nu ma voi putea ocupa de ei daca va trebui sa depuna oua, sa am grija de pui... Nici nu voi avea la cine sa ii dau si nici nu as putea sa ii pastrez. Nu vreau sa fac o afacere din asta... Daca nu le pun cuib, femela va depune oua?! In schimb, daca ii iau baietel, mi-e teama sa nu fie orgolii si gelozii la mijloc, mai ales ca s-a atasat asa mult de noi... Offf, e atat de greu!
Nici nu am mai avut pasari pana acum... Doar pisici, caini, iepuri si animale blanoase...
Ce ma sfatuiti in acest sens?! Ce as putea sa fac?!
Multumesc.

13,630

indicat e sa-i cumperi o fetita. si in mod normal, daca nu le pui cuib, nu fac oua.

13,631

maria&ovidiu wrote:

As vrea sa va cer parerea in legatura cu o decizie...
Il am pe Blu, perusul meu, din 23 decembrie, adica de o luna jumatate. In tot acest timp eu am stat aproape 24h/24 impreuna cu el, insa este posibil ca de saptamana viitoare sa incep lucrul. Din cauza faptului ca vom veni de la serviciu in jurul orei 17-18, ma gandeam sa ii cumpar o prietena sau un prieten. El este foarte sociabil si s-a atasat foarte mult de amandoi, in special de mine, fiindca eu am petrecut mai mult timp cu el. Daca vom lua decizia de a mai cumpara unul, as vrea sa va intreb daca sa iau fetita sau baietel... Sincer, i-as lua fetita, insa ma gandesc ca nu ma voi putea ocupa de ei daca va trebui sa depuna oua, sa am grija de pui... Nici nu voi avea la cine sa ii dau si nici nu as putea sa ii pastrez. Nu vreau sa fac o afacere din asta... Daca nu le pun cuib, femela va depune oua?! In schimb, daca ii iau baietel, mi-e teama sa nu fie orgolii si gelozii la mijloc, mai ales ca s-a atasat asa mult de noi... Offf, e atat de greu!
Nici nu am mai avut pasari pana acum... Doar pisici, caini, iepuri si animale blanoase...
Ce ma sfatuiti in acest sens?! Ce as putea sa fac?!
Multumesc.

Il poti pastra pe Bubu singurel...si al meu este singur...cand plec de acasa ii las televizorul deschis...
Poate in primele zile ii va fi greu dupa care se va adapta programului tau.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,632

puisorii mei din prima serie la aproximativ...7 luni tongue iar cel cu spicul de mei e tatal tongue

13,633

O combinatie superba de culori.Sunt tare frumosi Aleku, :heart:  :perus:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

13,634

multumesc. abia astept sa vad penajul si la seria de acum:P

13,635

pupaciosi smile

13,636

Aleku: micuti tai au niste culori superbe,sa-ti traiasca!
Elcos: ce scumpi sunt micuti tai  :heart:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,637 (edited by otilia-andreea 09-02-2013 12:20)

I-am scos batonul de mei si in loc i-am pus o jucarie noua mereu se joaca cu ea big_smile multumesc pentru sfat.P.S.ciripeste mai vesel parca
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 09-02-2013 12:20[/merge_posts_bbcode]

ups :bd:

Oty_Andy

13,638

Salutari la toti, am mai revenit cu niste poze si cu urari de bine wink
A 5 a poza e de azi, puiutii au mai crescut smile
Apoi mama si tata

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

13,639

Am si eu o nelamuirre....Perusul alb ce este femela sau mascul de unde l-am luat mi sa spus ca e femela!!

13,640

eu zic ca este baiat,are narile mai inchise si ca fostul meu perus galben wink

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,641 (edited by valibv 09-02-2013 15:27)

offff
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 09-02-2013 15:27[/merge_posts_bbcode]

in unele momente e deschis in unele are in jurul narilor alb nici nu stiu ce este

13,642

o poza mai clara mai de aproape ?

13,643 (edited by deutschland 09-02-2013 16:30)

OBlonda wrote:
deutschland wrote:

buna....am o intrebare....masculului meu de perus (terry) i-au iesit in jurul ciocului un fel de protuberante albe si nu mai are pene acolo. mai are si pe picioare si la fund si o ,,buba,, pe piept.....l-am mai ,,tratat,, cica,, pt asa ceva cu unsoare de porc (asa mi-a zis un vanzator)...dar i-au aparut din nou...acum a treia oare deja...nu mai stiu cum sa-l tratez....si mai are si diaree...momentan l-am izolat intr-o cusca mai mica (de rezerva)  de 2 zile sa nu se umple si femela (eris)......dak stiti alt tratament ajutati-ma va rog !!!

are raie.se trateaza cu vitamina A uleioasa si cu un unguient pe baza de sulf.il dai pe unde are acele umflaturi,si pe picioare.ai grija la ochi.
dany,l-ai scos de la parinti?

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 09-02-2013 16:30[/merge_posts_bbcode]

deutschland wrote:
OBlonda wrote:
deutschland wrote:

buna....am o intrebare....masculului meu de perus (terry) i-au iesit in jurul ciocului un fel de protuberante albe si nu mai are pene acolo. mai are si pe picioare si la fund si o ,,buba,, pe piept.....l-am mai ,,tratat,, cica,, pt asa ceva cu unsoare de porc (asa mi-a zis un vanzator)...dar i-au aparut din nou...acum a treia oare deja...nu mai stiu cum sa-l tratez....si mai are si diaree...momentan l-am izolat intr-o cusca mai mica (de rezerva)  de 2 zile sa nu se umple si femela (eris)......dak stiti alt tratament ajutati-ma va rog !!!

are raie.se trateaza cu vitamina A uleioasa si cu un unguient pe baza de sulf.il dai pe unde are acele umflaturi,si pe picioare.ai grija la ochi.

off......a murit pana la urma terry inainte sa-l tratez cum ce mi-ati spus....doamne...:((....partea rea ii k si femela (eris) s-a umplut...are deja pe nasuc, langa un ochi putin si puti pe coada si picioare....in 3 zile i-au aparut deja atatea....luni o sa si cumpar fara sa mai stau pe ganduri.....inainte sa iau acel unguent pe baza de sulf stiti careva cum se numeste sau pot lua orice lucru de acest gen....i-as lua ceva care sa-i treaca pt k nu vreau s-o pierd si pe ea....putine info cu privire la asta ma mai puteti ajuta ?....si acea vitamina A uleioasa se pune in apa sau cum ?....

,,metalrock,, and animals forever........ :rock:

13,644

deutschland wrote:

....si acea vitamina A uleioasa se pune in apa sau cum ?....

Vitamina A uleioasa o cumperi de la farmacia umana si ungi pasarea in zonele afectate. De asemenea poti folosi si crema de galbenele pe care o gasesti tot la farmacie sau plafar. Atentie sa nu-i astupi narile sau sa-i dai in ochi atunci cand aplici tratamentul.

13,645 (edited by deutschland 09-02-2013 17:09)

vali2sima wrote:
deutschland wrote:

....si acea vitamina A uleioasa se pune in apa sau cum ?....

Vitamina A uleioasa o cumperi de la farmacia umana si ungi pasarea in zonele afectate. De asemenea poti folosi si crema de galbenele pe care o gasesti tot la farmacie sau plafar. Atentie sa nu-i astupi narile sau sa-i dai in ochi atunci cand aplici tratamentul.

si despre unguentul pe baza de sulf ce e ?...trebuie s-o ung cu aman2 sau e de ajuns vitamina A uleioasa ?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 09-02-2013 17:09[/merge_posts_bbcode]

si ce sare trebuie sa-i pun pt a nu-i cadea penele (ink nu-i pica ci numai preventiv).....e buna si sarea iodata din magazin k ma cam indoiesc....?

13,646

luni abia? dar pana acum ce ai facut?

deutschland wrote:
OBlonda wrote:
deutschland wrote:

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 09-02-2013 16:30[/merge_posts_bbcode]

deutschland wrote:
OBlonda wrote:

off......a murit pana la urma terry inainte sa-l tratez cum ce mi-ati spus....doamne...:((....partea rea ii k si femela (eris) s-a umplut...are deja pe nasuc, langa un ochi putin si puti pe coada si picioare....in 3 zile i-au aparut deja atatea....luni o sa si cumpar fara sa mai stau pe ganduri.....inainte sa iau acel unguent pe baza de sulf stiti careva cum se numeste sau pot lua orice lucru de acest gen....i-as lua ceva care sa-i treaca pt k nu vreau s-o pierd si pe ea....putine info cu privire la asta ma mai puteti ajuta ?....si acea vitamina A uleioasa se pune in apa sau cum ?....

13,647

pai numa` joi am observat ca i se cam albesc picioarele si am sperat sa nu aiba...deoarece 4 luni a stat cu terry si nu s-a umplut.....dp ce l-am tratat pe el sh a murit tot nu i-a aparut......deja ma gandeam sa-i iau alta pereche sapt viitoare.....iar vineri cand am ajuns acasa am vazut acele lucruri care le-am pomenit mai sus...in decurs de-o zi i-au aparut dintr-o data.....sh pn luni nu pot ajunge la o farmacie ca nu stau in oras....deci....trebuie s-o ung cu aman2 sau e de ajuns una ? si despre sare ?

13,648

trebuia sa iei de la inceput, de cand ti s-a zis ca are celalat perus. si sa-i dai pe amandoi. nu sa astepti cu gandul ca poate nu va face wink

13,649

noh...sh mie imi pare rau....asta e...aqm conteaza sa-i treaca la eris...va rog sa ma ajutati cine stie cu privire la acel unguent si vit A....am nevoie de aman2 ?....si sarea  ? pls help !!!

13,650

Buna am o intrebare :rusine: daca face caca moale are diaree?

Oty_Andy