Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
din care stiu pasarile nu au voie sare , provoaca diaree {asta daca popcornul avea sare deasupra}
e foarte simpatic oricum Koco a tau !
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
din care stiu pasarile nu au voie sare , provoaca diaree {asta daca popcornul avea sare deasupra}
e foarte simpatic oricum Koco a tau !
eu am intalnit un crescator care a spus ca el le pune bulgari de sare in colivie papagalilor. acum nu stii ce sa mai crezi.
cat despre spray de camera si altele, eu tin micutii in camera cu mine, si de atnci spray de camera nu e voie. mai dau pe hol si las usa deschisa dar doar atat.
Am o cunostinta careia i-a murit perusul din cauza micilor scapari de gaze de la aragaz(il tinea tot in bucatarie) eu am avut prima oara acum 13 ani 1 perus cand stateam la bloc dar nu a avut nimic (il tineam tot in bucatarie) a trait multi ani si a murit din cauza unei pisici care a intrat pe geamul de la balcon si mi l-a zgariat prin cusca destul de rau. Si sprayul de geamuri normal e toxic ptr ei. Mie mi-a adus tata o solutie din italia care e speciala ptr geamurile camerei in care tin pasarile
Dany01: eu zic ca bebelul tau este baietel.Astazi am auzito pe fetita mea vorbind ca baietelul,numai ca nu dadea din cap,dar canta ca el.. este posibil asa ceva,eu sunt sigura ca este fetita,are nasucul albastru deschis cu alb.
Eu sper sa fie baiat, oricum sa fie sanatos in doresc !
:heart: :heart: :heart: ai meii >:D<
Wau ce culori frumoase au...Tata ma lasa sa ii i-au o partenera lui Bebe,si o sa ii facem o voliera la bunici la vara.Insa nu stiu daca pot tine 2 perusi in colivia mea.Eu zic ca este destul de mare...Cum ar trebuii sa ii aleg partenera.Lui i se formeaza inelul alb,Are cam 8-9 luni.Sa ii i-au o perusica de varsta lui sau mai taanara?
Wau ce culori frumoase au...Tata ma lasa sa ii i-au o partenera lui Bebe,si o sa ii facem o voliera la bunici la vara.Insa nu stiu daca pot tine 2 perusi in colivia mea.Eu zic ca este destul de mare...Cum ar trebuii sa ii aleg partenera.Lui i se formeaza inelul alb,Are cam 8-9 luni.Sa ii i-au o perusica de varsta lui sau mai taanara?
E mai bine ca intre ei sa nu fie o diferenta prea mare de varsta,ar trebui sa-i iei o partenera cam de acceasi varsta cu el Daca nu esti convins ca ar avea loc,mai bine le iei o colivie mai mare sau mai astepti,decat sa stea ingramaditi. :wis:
sper sa iti fie de ajutor Boy si nu doar tie
:ironic:
www.facebook.com/SerbanAdi
Buna ! O sa va arat o poza cu nuantele de perusi albastri :perus:
eu nu inteleg cum la voi inelel la ochi se formeaza la 8-9 luni. la ai mei puisori li s-a format cerculetul de la ochi incepand cam cu luna 4... :-?
inca ceva... ma gandeam sa le pun pe fundul coliviei pamant si sa presar gazon des... deci sa aiba iarba (gazon) pe fundul coliviei in loc de ziare. a incercat cineva? sau nu e indicat?
eu nu inteleg cum la voi inelel la ochi se formeaza la 8-9 luni. la ai mei puisori li s-a format cerculetul de la ochi incepand cam cu luna 4... :-?
inca ceva... ma gandeam sa le pun pe fundul coliviei pamant si sa presar gazon des... deci sa aiba iarba (gazon) pe fundul coliviei in loc de ziare. a incercat cineva? sau nu e indicat?
Nu o sa-ti creasca in veci gazon des, o sa-l toace de la primul colt..pamantul o sa trebuiasca sa-l sterilizezi, umezeala nu-i buna...cantitatea de "compost" de la pasari va fi prea mare si in 1-2 luni nu va mai creste nimic. :idee:
pai oricum vor fi la un moment dat o pereche intr-o colivie... dar ma gandeam intai sa cresc gazonul intr-o colivie...pana iese frumos si se face des, apoi sa-i mut acolo si o data la 2 luni cand nu mia iese nimic, schimb pamantul. si eventual presarat gazon o data la saptamana ca sa fiu sigur ca nu toaca tot de-odata
salut la toti am un perus ma bucur foarte mult cinta maninca dar nu bea apa ciripeste frumos il cheama Goșa merci pentru sfaturi :perus:
de unde stii ca nu bea apa? si cata apa te astepti sa bea? cu siguranta bea apa, si nu te astepta sa-ti goleasca adapatoarea. el bea numai cand simte nevoia, si nu e neaparat sa bea cand stai tu si te uiti la el
multumesc dar imi fac griji l-am vrut foarte mult :perus:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-02-2013 10:53[/merge_posts_bbcode]
acum maninca, e asa dragut, pot sa-l las sa zboare prin casa?
:perus:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-02-2013 11:01[/merge_posts_bbcode]
iata-l nu se vede prea bine dar iata-l :perus: :bravo:
ohhh... i-ai o colivie mai mare. cel putin dubla fata de ce ai tu acolo
:perus:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-02-2013 12:18[/merge_posts_bbcode]
nu prea am de unde
Deja te lasa sa pui mana pe el ?Waau,deci Bebe nu a fost singurul papagal care s-a lasat imblanzit din prima.Mie mi se pare potrivita colivia pentru un singur perus.
el putin ma pisca dar in rest cind am plecat la magazin mami mi-a spus ca ciripea asa de tare ca vecinii au sunat :perus:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-02-2013 17:51[/merge_posts_bbcode]
:perusi: Ce-i scump!!!!!!
Buna.. :rusine:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-02-2013 20:39[/merge_posts_bbcode]
unii citesc, altii rod
Stai linistita.Si al meu mai musca cand vreau sa il i-au pe deget.Cand vezi ca nu te lasa,nu il agasa.Lasa-l sa se linisteasca si revino.A meu cand apuca nu mai da drumu,poti sa misti mana cat ai misca-o da el ramane agatat de deget.
E mica. colivia aia nu buna decat pt transpott, sau sa-i tii o scurta perioada in ea.
otilia-andreea e bland? ii dai drumul prin casa? daca il tii si liber e ok colivia doar sa doarma si sa manance acolo. foarte curata de asemenea bravo!
am si eu 3 perechi de perusi ce s-au apucat de facut oute :heart:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus