5,351

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

floricica wrote:
alex0205 wrote:
floricica wrote:

alex 0205  si   moss    , de ce nu ii lasati liberi in camera ziua ?

Trebui sa aiba lumina naturala cel putin 4 ore pe zi .

mereu sta liber in camera...iar in weekend doarme de vineri pana duminica afara .....azi sunt suparat pe el si il tin in cusca....sa vad cat poate sa faca scandal....poate apreciaza si el mai mult ce inseamna sa ii dau drumul...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 28-01-2013 16:30[/merge_posts_bbcode]

aici l-am prins cand scriam la birou era intuneric in camera..doar veioza mea si ma urmarea foarte atent la ce scriu:))mai ca vroia sa muste din foi daca nu eram la birou

nu se joaca cu jucariile din cusca ?  ca am vazut ca are , nu a ros deloc din ele ?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 28-01-2013 17:10[/merge_posts_bbcode]

moss wrote:

si Alex_mic este liber de la ora 11.00 ( cand vine cineva acasa ) si pana seara la 10.00
Are lumina naturala atat cat se poate in acest anotimp . Ce ma intriga este ca nu face nimic toata ziua. Sta pe colivie si se uita la noi sau motaie. Oare nu se plictiseste ?

Astazi l-am luat in camera fiica-mii sa o ajutam la teme  big_smile dar era mai interesanta bucata de mar..
poze proaspete

upsss nu mai am butonul de adaugat poze !!!! ce se intampla oare  ?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 28-01-2013 17:01[/merge_posts_bbcode]

gata ! I-am dat refresh si a aparut si butonul.

este foarte scump , sa iti traiasca .

poate ca inca este la acomodare smile , ca sa fia mai activ incearca sa ii pui bucatele de mar in diferite locuri incat sa le vada daca ii place atat de mult marul .

se joaca si in cursca dar putin,mai mult roade rata lui afara si sta pe batele lui...azi pt prima data a ros os de seiche ....ma ingrijoram deoarece are ciocul tare crapat si urat...azi a stat linistit toata ziua in cusca...nu l-am bagat in seama iar cand treceam pe langa el se uita la mine ...am invatat ca e un smecher sta cuminte in cusca si cand vin face spectacol se zbate sa il scot afara:))astazi a facut de 2 ori si a vazut ca nu ii merge si sta cumintel....

:malex:

5,352

andrusca wrote:

Cei doi sunt impreuna de 4 luni. Este adevarat ca Paco este un mare rasfatat...nici nu se poate cat este de magar si cat este de atasat de mine. Nici la baie nu ma pot duce fara el...este tot timpul pe umarul meu prin toata casa. Nu se omoara, doar ca imi este foarte mila de Paco pt ca se zbate in cusca foarte tare. Dar asa nu se prea ating ei. Ii las in fiecare zi cate 10 min impreuna, dar degeaba pana acum. Oricum nu sunt niciodata singuri in camera cand sunt liberi pentru ca fac dezastru. Strica absolut tot...de la tapet, plinte, telecomanda, telefoane mobile...rod tot ce prind.

atunci este clar ca este vorba doar de gelozie, se pare ca paco nu suporta sa te imparta cu altcineva .cel mic ce varsta are ?

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,353

andrusca, de cata actiune ai tu parte  smile  si eu ma plang ca al meu e prea cuminte.....
din pacate nu stiu sa-ti dau niciun sfat pentru ca eu il am pe Alex_mic de 1 luna doar.
si eu mi-as dori un Marele Alexander dar imi este teama ca nu se vor acomoda si imi va fi foarte greu sa ma despart de unul dintre ei....

iti doresc mult noroc. sper sa se inteleaga intr-un final.

5,354

....sincer nu stiu ce sa cred despre varsta papagalului meu nu prea cred ca are 9 luni cum zice crescatorul...imi e teama sa nu am de a face cu o femela matura...are gherutele umpic cam negre...la micultul lui moss gherutele sunt albe...

5,355

micutul meu este tare nazdravan , este foarte activ  isi roade toate jucariile le ia pe rand , le si strica,deja a stricat 3 clopotei intr-o zi  ,  a ros leaganul pana la rupt .  si le zdrangane toata ziua , este cuminte doar cand intra in colivie si mananca sau cand se lasa seara dupa ora 16: 30 cand se baga la somn , in rest toata ziua inspescteaza ce loc de joaca sa mai gaseasca ce jucarii sa isi mai gaseasca .

Dimineata pe la 8 jumate 9 canta si roade jucaria din colivie si dupa iese din colivie incepe sa zboare un pic dupa care ia oglinda la ros , la trantit etc .

Si a lui meu i se cojeste ciocul dar cred ca este normal .

5,356

floricica wrote:

micutul meu este tare nazdravan , este foarte activ  isi roade toate jucariile le ia pe rand , le si strica,deja a stricat 3 clopotei intr-o zi  ,  a ros leaganul pana la rupt .  si le zdrangane toata ziua , este cuminte doar cand intra in colivie si mananca sau cand se lasa seara dupa ora 16: 30 cand se baga la somn , in rest toata ziua inspescteaza ce loc de joaca sa mai gaseasca ce jucarii sa isi mai gaseasca .

Dimineata pe la 8 jumate 9 canta si roade jucaria din colivie si dupa iese din colivie incepe sa zboare un pic dupa care ia oglinda la ros , la trantit etc .

Si a lui meu i se cojeste ciocul dar cred ca este normal .

asa rod cand sunt puiuti, dupa nu mai sunt asa atrasi sa roada orice prind ..
cioculetul celor mici se cojeste , este zgariat, exfoliat, nu e nici un semn de ingrijorar e.

5,357

multumesc  tomanicoleta  ,

e tare haios  , mai aluneca pe birou sau pe mobila , si mai ales cand zboara nu prea are frane am vazut smile)

5,358

al meu a distrus un os de seiche mare cam de 30 cm.....e varza in cusca facut....bucati bucatele asta in 6 ore cat am fost eu la liceu...si e plin de praf pe cioc si pene alb de la os:))este demon nu papagal...pana vineri il tin in cusca sunt curios cum se v-a comporta vineri...

5,359

alex0205 wrote:

al meu a distrus un os de seiche mare cam de 30 cm.....e varza in cusca facut....bucati bucatele asta in 6 ore cat am fost eu la liceu...si e plin de praf pe cioc si pene alb de la os:))este demon nu papagal...pana vineri il tin in cusca sunt curios cum se v-a comporta vineri...

nu esti prea dur cu el sa il tii atatea zile in cusca .

5,360

floricica wrote:
alex0205 wrote:

ii place....oricum e smecher prea toate au fost dupa el....nu mi se pare ca e un chin sa stea in cusca...e destul de mare are mancare...jucarii,a facut praf sfoara si cuburile de lemn

5,361

alex0205 wrote:
floricica wrote:
alex0205 wrote:

ii place....oricum e smecher prea toate au fost dupa el....nu mi se pare ca e un chin sa stea in cusca...e destul de mare are mancare...jucarii,a facut praf sfoara si cuburile de lemn

sa sti ca eu zic ca e bine sa fie invatat sa stea si in cusca(poate multi or sa ma contrazica si or sa ma certe, imi asum riscul)eu pe paki o tin majoritatea timpului in colivie, si ii dau drumu dupa amiaza/seara pentru ca noi stam la tara si vara mi-ar fi imposibil sa o las libera, ca stam cu toate usile deschise si + ca o dau afara in colivie de dimineata pana seara si ii place mult ,sau adaca plec undeva nu am incredere sa o las in libera asa stiu ca sta cumintica in casuta ai, cu jucarioare cu mult spatiu..

5,362

tomanicoleta wrote:
alex0205 wrote:
floricica wrote:

sa sti ca eu zic ca e bine sa fie invatat sa stea si in cusca(poate multi or sa ma contrazica si or sa ma certe, imi asum riscul)eu pe paki o tin majoritatea timpului in colivie, si ii dau drumu dupa amiaza/seara pentru ca noi stam la tara si vara mi-ar fi imposibil sa o las libera, ca stam cu toate usile deschise si + ca o dau afara in colivie de dimineata pana seara si ii place mult ,sau adaca plec undeva nu am incredere sa o las in libera asa stiu ca sta cumintica in casuta ai, cu jucarioare cu mult spatiu..

trebuie umpic de disciplina...char daca sunt animale....

5,363 (edited by tomanicoleta 29-01-2013 15:19)

floricica wrote:

e tare haios  , mai aluneca pe birou sau pe mobila , si mai ales cand zboara nu prea are frane am vazut smile)

pai inca nu are penajul complet format si isi mai perde echilibrul, cand o sa creasca codita o sa aiba un zbor fara probeleme.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 16:19[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:
tomanicoleta wrote:
alex0205 wrote:

de acord.. eu nu stiu ce sa ma fac paki a mea tipa mult de tot .. degeaba ... are absolut tot ce are nevoie dar tipa fara motiv

5,364 (edited by floricica 29-01-2013 15:24)

poate ca o deranjeaza ceva , sau poate vrea ceva , sau poate vede ceva
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 15:24[/merge_posts_bbcode]

nu judec pe nimeni , voi stiti cel mai bine ce este bine pentru pasarile voastre , eu doar incerc sa va dau niste idei

5,365

floricica wrote:

poate ca o deranjeaza ceva , sau poate vrea ceva , sau poate vede ceva
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 15:24[/merge_posts_bbcode]

nu judec pe nimeni , voi stiti cel mai bine ce este bine pentru pasarile voastre , eu doar incerc sa va dau niste idei

deci chiar nu-mi pot da seama, ca si daca e libera e la fel.. are o multime de jucarii, o colivie mare , mancare in permanenta..dar  nu era asa de ceva timp e mai agitata, am zis ca o fi in caluri ca asa mi s-ar parea ca o vad ca se excita pe langa anumite lucuri, dar  cat sa dureze si perioada asta ?ca ea era cumintica dar acum refuza apoape tot ce-i placea

5,366 (edited by floricica 29-01-2013 15:40)

poate sa plictisit de jucariile ei smile , vrea prospaturi
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 15:38[/merge_posts_bbcode]

poate aude alte pasari

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 15:40[/merge_posts_bbcode]

ce parere aveti despre apa cu minerale la sticla pentru papagali din petshop ?

5,367

floricica wrote:

poate sa plictisit de jucariile ei smile , vrea prospaturi
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 15:38[/merge_posts_bbcode]

poate aude alte pasari

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 15:40[/merge_posts_bbcode]

ce parere aveti despre apa cu minerale la sticla pentru papagali din petshop ?

m-am gandit ca poate de la jucarii ca o invatasem la cateva zile cu o jucarie noua, dar mi s-au epuizat ideile si nici pe la oras nu am mai ajuns..

nu am auzit despre acea apa .. poate ne poti impartasi ceva mai mult.

5,368

este apa de baut vitalizanta pentru pasari bogata in Iod , minerale si elemente la fel ca in habitatul natural .

mi sa recomandat de un doctor veterinar pentru ca este perioada lui de naparlire , ii dau cam de o saptamana mi se pare foarte buna pentru el , are o culoare usor verzuie mi se pare mult mai naturala decat apa de la chiuveta sau de la dozator .

5,369

este apa de baut vitalizanta pentru pasari bogata in Iod , minerale si elemente la fel ca in habitatul natural .

mi sa recomandat de un doctor veterinar pentru ca este perioada lui de naparlire , ii dau cam de o saptamana mi se pare foarte buna pentru el , are o culoare usor verzuie mi se pare mult mai naturala decat apa de la chiuveta sau de la dozator

poti da un link unde se poate gasi?sunt curioasa, desi a mea sigur nu ar bea.
eu ii dau apa plata..

5,370 (edited by floricica 29-01-2013 16:18)

http://www.shopmania.ro/produse-pentru-animale-de-companie/p-vitakraft-apa-pt-animale-mici-bautura-pt-pasari-1000-ml-26153150
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 16:17[/merge_posts_bbcode]

tomanicoleta wrote:
floricica wrote:

pai inca nu are penajul complet format si isi mai perde echilibrul, cand o sa creasca codita o sa aiba un zbor fara probeleme.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 16:19[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:
tomanicoleta wrote:

are un zbor perfect doar cand aterizeaza pe birou sau pe biblioteca aluneca smile

de acord.. eu nu stiu ce sa ma fac paki a mea tipa mult de tot .. degeaba ... are absolut tot ce are nevoie dar tipa fara motiv

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 16:18[/merge_posts_bbcode]

are un zbor perfect doar cand aterizeaza pe birou sau pe biblioteca aluneca smile

5,371 (edited by moss 29-01-2013 17:36)

din punctul meu de vedere apa respectiva nu este decat o risipa de bani.
apa plata iarasi nu este foarte buna, din pacate, nici chiar pentru noi. contine o gramada de minerale, culmea, deloc sanatoase organismului. Ca sa nu mai vorbim ca este in buteliata in pet-uri de plastic

ideal este sa folosim apa de la robinet filtrata, devenind astfel curata si fara urme de clor sau nitriti.
apa foarte buna este si cea osmozata. Noi avem acvariu marin si atunci cad se evapora apa completam cu apa osmozata ( apa de osmoza = molecule de apa pura 100 % )

asa ca va recomand din tot sufletul sa cumparati un filtru si sa renuntati la apa plata. ( sfatul unui doctor  big_smile )
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 17:29[/merge_posts_bbcode]

scuze, imbuteliata

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 17:36[/merge_posts_bbcode]

alex0205 si noi am inceput sa-l tinem mai mult in colivie pe Alex_mic. Daca inainte era liber pe la ora 11.00, acum ii dam drumul pe la ora 17.00. Evident face ca toate aratarile  smile

de cate ori sun acasa, sa vorbesc cu fiica-mea se aude doar  :malex:

5,372

....al meu nu are nici o problema cu zoburl din contra zboara si aterizeaza perfect

5,373 (edited by floricica 29-01-2013 18:35)

de obicei cand ii puneam apa de la dozator , cand ii spalam vasul a doua zi era foarte unsuros in interior unde era apa , acum de cand ii pun apa aceea cumparata special pentru ei nu mai este unsuros vasul lui .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 18:35[/merge_posts_bbcode]

si bibliotecat cat si biroul sunt alunecoase , din cauza asta aluneca cand aterizeaza

smile

5,374 (edited by tomanicoleta 29-01-2013 19:09)

moss wrote:

apa plata iarasi nu este foarte buna, din pacate, nici chiar pentru noi. contine o gramada de minerale, culmea, deloc sanatoase organismului. Ca sa nu mai vorbim ca este in buteliata in pet-uri de plastic

ideal este sa folosim apa de la robinet filtrata, devenind astfel curata si fara urme de clor sau nitriti.
apa foarte buna este si cea osmozata. Noi avem acvariu marin si atunci cad se evapora apa completam cu apa osmozata ( apa de osmoza = molecule de apa pura 100 % )

asa ca va recomand din tot sufletul sa cumparati un filtru si sa renuntati la apa plata. ( sfatul unui doctor  big_smile )

scuze, imbuteliata

alex0205 si noi am inceput sa-l tinem mai mult in colivie pe Alex_mic. Daca inainte era liber pe la ora 11.00, acum ii dam drumul pe la ora 17.00. Evident face ca toate aratarile  smile

eu stiu ca nici apa plata nu e buna.. dar eu stau la tara , la niu apa provine din fantana si e calcaroasa , asa ca prefer sa-i dau plata..nu am alta alternativa.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 20:09[/merge_posts_bbcode]

floricica wrote:

de obicei cand ii puneam apa de la dozator , cand ii spalam vasul a doua zi era foarte unsuros in interior unde era apa , acum de cand ii pun apa aceea cumparata special pentru ei nu mai este unsuros vasul lui .

si bibliotecat cat si biroul sunt alunecoase , din cauza asta aluneca cand aterizeaza

smile

unsusroasa si noi se face , asta pentru ca baga mancare acolo la inmuiat, dar daca o schimbi destul de des nu se mai depune.

5,375

tomanicoleta wrote:
moss wrote:

scuze, imbuteliata

eu stiu ca nici apa plata nu e buna.. dar eu stau la tara , la niu apa provine din fantana si e calcaroasa , asa ca prefer sa-i dau plata..nu am alta alternativa.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-01-2013 20:09[/merge_posts_bbcode]

floricica wrote:

smile

unsusroasa si noi se face , asta pentru ca baga mancare acolo la inmuiat, dar daca o schimbi destul de des nu se mai depune.

Apa ii este schimbata in fiecare zi , la fel cum o schimb si cu asta la sticla doar ca apa de la dozator se face unsuroasa iar de cand ii pun apa din sticla asta pentru pasari nu mai este unsuroasa .

Nu stiu dc .