Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Sigur ca vorbesc...Si al meu vorbeste, fluiera dupa "gagici", ma intreaba da ii dau pupa...si are 2 ani
" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Sigur ca vorbesc...Si al meu vorbeste, fluiera dupa "gagici", ma intreaba da ii dau pupa...si are 2 ani
cipi sa urcat de 2 ori pe bella..dar ea nu e in perioada de reproducere,dar sta sa se urce pe ea..oare voi avea nepotei? eu sper ca nu,femela este prea mica pentru asa ceva
cred ca se joaca doar.in orice caz,nu le pune cuib acum.ea sta pentru ca e mica,in cuib puii se mai urca unii pe altii,sa-si tina de cald.el e un smecher,profita de ea
perusii vorbesc.eu am vazut unul cu ochii mei.cauta-l pe youtube pe vestitul cipi.
intrebare voi ati auzit de perusi care... vorbesc? eu nu si mi se pare o mare minciuna. domnul cu pricina spune ca are un mascul de 6 ani si l-a tinut mereu singur fara alti perusi in preajma si ca spune fraze precum.. ciao ce faci.
Oooo, vai...insulti memoria lui Kimmy care vorbea de nu se mai oprea...am si filmulete mai vechi cu el ...si il jignesti pe Juniorul care face 2 luni pe 1 februarie si ingana ceva acolo, dar nu-i reuseste decat "uite-oooo" cu un o lung. :heart: ; e destul de precoce din pct. asta de vedere, unchiuletul lui nu a vorbit asa de repede.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H4rdKRduPa0[/youtube]
cipi sa urcat de 2 ori pe bella..dar ea nu e in perioada de reproducere,dar sta sa se urce pe ea..oare voi avea nepotei? eu sper ca nu,femela este prea mica pentru asa ceva
Se joaca al meu se urca pe oglinda si exerseaza e asa comic .
ooo scuze dar habar nu aveam :rusine: si nimfele vorbesc? ;;)
Nimfele nu,insa vazusem un filmulet in care imita (o nimfa)
cat de cat cuvinte
Nimfele nu,insa vazusem un filmulet in care imita (o nimfa)
cat de cat cuvinte
si nimfele vb la fel ca perusii. oricum aceste specii mai mult imita decat sa vorbeasca.
boy wrote:Nimfele nu,insa vazusem un filmulet in care imita (o nimfa)
cat de cat cuvintesi nimfele vb la fel ca perusii. oricum aceste specii mai mult imita decat sa vorbeasca.
Ba sa sti ca fac asociere intre cuvinte si actiunea in sine...nu intre toate dar intre cele pe care ii intereseaza...Kimmy spunea "hai sa" cand era vorba sa mergem dintr-o camera in alta...mi se adreza cu "mami" sau "iubita"; spunea "ia" cand vruia mancarica din ce mancam eu si nu mai spun de tonalitatile pe care vorbea cand era suparat sau cand eram eu suparata .
ce frumos. :heart: eu credeam ca trebuie sa fie o specie mai mare ca sa aiba capacitatea de a imita dar ma bucur ca m-am inselat. debia astept sa imi faca coco "nimfa" o serie noua de pui sa tin un puisor dupa mine mereu si sa il invat sa palavrageasca :heart: :heart:
avem 6 oute pana acum... prima seie au fost 7 fertile toate cu 7 puisori frumosi si sanatosi. speram sa fie la fel de sanatosi si cei de acum
Puiul meu pare sa fie mai bine. O problema am, in partea stanga a ciocului are o bucata de carne iesita pe langa el, ce poate fi?
Felicitari Aleku,postura de ,,bunic'' te prinde bine,mai ales ca te-ai obisnuit cu micutzeii :perus: :heart:
Bony&Blue :perus:
Pupici de la o pasare nebuna si vorbareata!
va recomand sa nu gatiti cu tigai ,oale din teflon ,azi au murit din cauza intoxicatiei o pereche de perusi si cei 3 puiuti ai lor ,ieri am ales si un nume pt unul dintre pitici .aveti grija .......in 5 minute erau dusi ... :cry: :cry: :cry:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 30-01-2013 00:44[/merge_posts_bbcode]
am si o nimfa tot in casa ,nu a patit nimic ,din minut in minut ma uit la ea ....am aerisit toata casa ..dar tot mie frica ...am dat sa o pun in alta camera dar nu vrea ...zboara in bucatarie .....in colivie nici gand ...
pai de ce-i tii in bucatarie? asta e una dintre greseli, nici nu e recomandat sa tii papagalii in bucatarie. pai nu mai facem mancare, in loc sa mutam papagalii?
iar, nu cred ca tigaia e problema... nu cumva ai avut focul cam mare si au ars manerele? si de aici mirosul si fumul?
multi ii trin in bucatarie ,cred ca din lipsa de spatiu,cel putin in cazul meu asta ii ,am doar bucatarie ,baie ,si dormitor ,deci ....in fine ,nu am scris pt critica ,am scris ca sa fie invataruta pt alti ....ca pt mine a fost si ii o lectie dura ..doar tigaia a fost ,ii tip gratar ,manerul ii din lemn si fier,sau ce o fi .am ajuns obositi de la munca ,totul bine ..am gatit ,nu pt prima data cu acea tigaie/gril,si ii aud ca se zbat ,in timp ce mancam ,ma duc la iei ,era pe fundul coliviei ,ca si ametiti /beti ...ii scot afara la aer,dar fara succes ,au murit in mainile mele ...puiuti erau deja morti,in cuib ...singurul lucru care ma face sa trec peste ,sunt ceilalti care sunt afara in voliere,si cel care este tot in casa ...lectie dura pentru mine ....
asta ii tigaia ,la o temperatura ridicat ,peste 200 elimina gaze care sunt toxice pt ei
nu cred ca e de vina tigaia. posibil sa fi fost altele cauzele.
Naria, imi pare rau pt. pierderea ta...si aleku sa sti ca si eu am citit pe mai multe site-uri despre oalele de teflon si pasarile exotice.
E bine ca a fost readus in discutie subiectul pt. a reaminti pericolele ascunse din casele noastre in care ii credem in siguranta.
alte cauze nu cred .semintele care le dau ,le cumpar de la aceiasi persoana de cand am papagali,si le dau la toti mei si seminte ,daca era mancarea ar trebui sa fie toti cu probleme ,daca era altceva murea doar unu ,doi ,nu toti 5 ,deci ceva in aer,in caz de intoxicati moartea vine repede,avand in vedere ca ei schimba tot aerul in plamani la fiecare respiratie ,find mai mici ,si slabiti ,avand puiuti,au avut de suferit .
Sunt curioasa cati posesori ii tin in bucatarie ,cati folosesc spreiuri de camera ,care si ele sunt daunatoare sa nu uitam si de fumatul in zona in care sunt ei ...si cati vor renunta la unele obiecte pt micile comori ,sper ca multi ,eu una voi renunta la teflon si spreiuri
buna ziua tuturor. tocmai am citit despre o familie de perushi care au murit asfixiati in bucataria unei persoane de pe forum. v-am postat aici o imagine in care se observa f. bine configuratia anatomica a papagalului, va rog sa va uitati cu atentie la felul cum arata in interior si sa intelegeti de ce sunt atat de sensibile aceste pasarele.
reataseaza poza ,uneori apare problema asta cu atasatul pozelor
Asta este puisorul care nu manca. Azi avea gusita plina cu seminte :heart:
Ce pareri aveti? Este baietel ?
eu zic ca da este baietel!la mine toti puii cu ceromul mov au fost masculi.
Pentru ca asa suntem noi,pofticiosi!:))
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M1QAJcNN2-I[/youtube]
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus