5,301

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

yo_dan wrote:

vanzatorul de la petshop a spus ca are in jur de 2 ani si ca este mascul dar nu ia aparut inca inelul in jurul gatului abea acum a inceput sa naparleasca putin

din cate am mai auzit primele pene negre de la guler ies cam pe la1 ani si 8/9 luni .. asa am auzit.. acum nu stiu ca am fetita.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,302

azi paulie mananca prima data kiwi...aseara nu a mancat deloc banana,iar langa kiwi are 1 aluna de pamant si 20g de seminte:))mananca cu regim papagalul meu

:malex:

5,303 (edited by floricica 24-01-2013 14:27)

http://www.facebook.com/photo.php?v=492115197497656&set=vb.100000975407850&type=3&theater

prichindelul meu    :dans:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-01-2013 14:27[/merge_posts_bbcode]

Alexutu meu a inceput pe zi ce trece sa se apropie de noi mai mult , nu se mai sperie de noi  smile

se joaca foarte mult si singur si cu noi , este un scump

5,304

floricica wrote:

http://www.facebook.com/photo.php?v=492115197497656&set=vb.100000975407850&type=3&theater

Alexutu meu a inceput pe zi ce trece sa se apropie de noi mai mult , nu se mai sperie de noi  smile

foarte frumos este ce varsta are si de cat timp este la tine?

5,305

are in jur de 6 luni si face o luna de cand il am pe 29 luna asta smile

5,306 (edited by alex0205 24-01-2013 19:01)

tare cuminte....cam asemanator la cop cu al meu...numai ca al tau e mai blandut...al meu e inca speriat...nu are acel degajament care il poseda animalul tau
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-01-2013 19:01[/merge_posts_bbcode]

paulie a avut terapie de tinut in mana....nu pot sa zic ce rau a muscat a tipat putin dupa nu a mai urlat...dar musca...nu inteleg ce are frica asta imensa...

5,307 (edited by OBlonda 24-01-2013 19:55)

cochetez si eu cu dorinta de a-mi lua un micul alex.m-au cucerit definitiv.am o mare bucurie cand citesc despre nebuneii vostri.vine ziua mea si mi-as face asa un cadou de suflet.nu stiu,vom vedea!  :pup:

>>>>Alexandra<<<<

5,308 (edited by tomanicoleta 24-01-2013 20:00)

floricica wrote:

e adorabil de dulce
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-01-2013 20:59[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

azi paulie mananca prima data kiwi...aseara nu a mancat deloc banana,iar langa kiwi are 1 aluna de pamant si 20g de seminte:))mananca cu regim papagalul meu

e bine k papa. a mea nu vrea nici kiwi si banana cu atat mai putin

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-01-2013 21:00[/merge_posts_bbcode]

OBlonda wrote:

cochetez si eu cu dorinta de a-mi lua un micul alex.m-au cucerit definitiv.am o mare bucurie cand citesc despre nebuneii vostri.vine ziua mea si mi-as face asa un cadou de suflet.nu stiu,vom vedea!  :pup:

pai hai ce mai astepti.. o sa vezi ca o sa ai o bucurie in casa.

5,309 (edited by floricica 24-01-2013 20:43)

si al meu era foarte speriat dar cu timpul a inceput sa fie bland , dar stau cu el toata ziua , interactionam mult , ii fac toate poftele  .

Sper sa reusesc sa il filmez si cand se joaca pe mana mea , daca ma vede ca il filmez sau ii fac poze cu telefonul il roade rau si deja a lasat amprenta pe telefon .

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-01-2013 20:43[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

tare cuminte....cam asemanator la cop cu al meu...numai ca al tau e mai blandut...al meu e inca speriat...nu are acel degajament care il poseda animalul tau
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-01-2013 19:01[/merge_posts_bbcode]

paulie a avut terapie de tinut in mana....nu pot sa zic ce rau a muscat a tipat putin dupa nu a mai urlat...dar musca...nu inteleg ce are frica asta imensa...

si al meu e reticent la obiecte straine pana nu ii pun un obiect cu care se joaca el des laga cel nou sa se duca sa vada ca se poate juca si cu cel nou nu se duce la cel nou . Sta cateva ore si da ture pe langa obiect dar pana la urma de curios ce este se duce si se joaca .

Daca ridic mana deasupra lui sa il mangai ma musca sau pleaca din acel loc , dar vad ca incetul cu incetul ma lasa sa il si mangai , dar toata ziua el are treaba asa ca de mine nu prea are timp doar cand ma joc cu el sau cand ii este somn ma mai baga in seama

5,310 (edited by OBlonda 24-01-2013 20:51)

pai deja ma interesez in stanga si in dreapta de puisori.as vrea abia iesit din cuib.am trimis si niste e-mailuri.hmm,asteptam,ce sa facem.inca mai caut,nu stiu nici un crescator de incredere,cu exemplare crescute in cele mai bune conditii.nu vreau totusi sa ma grabesc,sa fac vreo greseala in urma careia sa sufar.va pup muraturile mici pe cioculete.

>>>>Alexandra<<<<

5,311

Salut. Nu am mai intrat sa scriu de ceva vreme...am fost destul de ocupata si nu am avut timp. O sa incerc sa postez niste filmulete cu Paco al meu care face baie sub dus - este cea mai mare placere a lui sa mearga la baie sa se balaceasca si apoi sa il usuc. Si Ozzie este fanul uscatului cu feonul. Sunt tare simpatici. Numai ca am o mare problema cu ei...nu se inteleg deloc. Au deja 4 luni de cand sunt impreuna si se bat. De aceea ii tin separati...sunt in aceeasi cusca, dar pe mijloc le-am pus un plexi ca sa nu ajunga unul la altul, dar sa se vada. Daca le scot ala Paco sta jos si se agita si tipa sa iasa afara. Ii este frica de Ozzie, desi cel mic nu ii face nimic. Nu stiu ce sa ma fac cu ei. Si in plus tipa intr-una. Stau cu mancarea in gura si in timp ce sparg semintele tipa. Ma gandesc ca nu stiu eu sa ii ingrijesc cum trebuie si poate le-ar fi mai bine cu altcineva. Le dau drumul sa zboare in fiecare zi, apa, legume, fructe, curatenie, vorbesc cu ei...ce sa mai fac?

5,312 (edited by Latifa 25-01-2013 14:38)

andrusca wrote:

Salut. Nu am mai intrat sa scriu de ceva vreme...am fost destul de ocupata si nu am avut timp. O sa incerc sa postez niste filmulete cu Paco al meu care face baie sub dus - este cea mai mare placere a lui sa mearga la baie sa se balaceasca si apoi sa il usuc. Si Ozzie este fanul uscatului cu feonul. Sunt tare simpatici. Numai ca am o mare problema cu ei...nu se inteleg deloc. Au deja 4 luni de cand sunt impreuna si se bat. De aceea ii tin separati...sunt in aceeasi cusca, dar pe mijloc le-am pus un plexi ca sa nu ajunga unul la altul, dar sa se vada. Daca le scot ala Paco sta jos si se agita si tipa sa iasa afara. Ii este frica de Ozzie, desi cel mic nu ii face nimic. Nu stiu ce sa ma fac cu ei. Si in plus tipa intr-una. Stau cu mancarea in gura si in timp ce sparg semintele tipa. Ma gandesc ca nu stiu eu sa ii ingrijesc cum trebuie si poate le-ar fi mai bine cu altcineva. Le dau drumul sa zboare in fiecare zi, apa, legume, fructe, curatenie, vorbesc cu ei...ce sa mai fac?

off .. cred ca nu stie care sa se bucure mai mult de atentia ta,sunt sigura ca din gelozie..
si eu imi doresc enorm un marele alex.

5,313

Oblonda, un crescator de mare incredere este Oti din Arad. ( pasari-exotice.com )
Si eu as vrea sa iau un Marele Alex de la el, dar abia in aprilie imi poate da puiut.
Deocamdata ma gandesc si studie cum s-ar putea acomoda cu Alex_mic pentru ca nu mi-as dori scandal in casa. Plus ca odata ce aduc si puiul de Marele Alex, daca nu se inteleg, imi va fi foarte greu sa renunt la unul din ei....

5,314

deja incep sa nu mai am rabdare cu el...este mult prea speriat si devine frustrant nu inteleg ce crede el ca ii fac ....la mancare nu vine daca stau langa el sta mai mult speriat si pe urma fuge...doar daca il las singur in camera sta si ii place...eu cred ca s-a invatat salbatic prin camera...si deja incepe sa ma frustreze ideea

5,315

alex0205 wrote:

deja incep sa nu mai am rabdare cu el...este mult prea speriat si devine frustrant nu inteleg ce crede el ca ii fac ....la mancare nu vine daca stau langa el sta mai mult speriat si pe urma fuge...doar daca il las singur in camera sta si ii place...eu cred ca s-a invatat salbatic prin camera...si deja incepe sa ma frustreze ideea

este posibil sa se fi obisnuit singur sad

5,316 (edited by alex0205 25-01-2013 14:51)

floricica wrote:
alex0205 wrote:

eu deja sunt sigur ca asa este...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 25-01-2013 14:51[/merge_posts_bbcode]

dar de aici in colo in fiecare seara o sa il tin in mana 15 minute....poate sa tipe,muste sa faca orice mai rau de atat nu poate ajunge...

5,317

alex0205 wrote:
floricica wrote:
alex0205 wrote:

dar de aici in colo in fiecare seara o sa il tin in mana 15 minute....poate sa tipe,muste sa faca orice mai rau de atat nu poate ajunge...

vezi sa nu se sperie mai rau , si sa te considere dusmanul tau

5,318

floricica wrote:
alex0205 wrote:
floricica wrote:

de obicei tata il tinea in mana si eu incercam sa il mangai pe cap...vad ca nu da roade...dupa cum se comporta in opinia mea nu o sa vina de la el imblanzirea si toate cele...ce alte metode exista...adica tu cum ai procedat...si inca ceva al tau e crescut de mana?

5,319 (edited by OBlonda 25-01-2013 15:49)

moss wrote:

Oblonda, un crescator de mare incredere este Oti din Arad. ( pasari-exotice.com )
Si eu as vrea sa iau un Marele Alex de la el, dar abia in aprilie imi poate da puiut.
Deocamdata ma gandesc si studie cum s-ar putea acomoda cu Alex_mic pentru ca nu mi-as dori scandal in casa. Plus ca odata ce aduc si puiul de Marele Alex, daca nu se inteleg, imi va fi foarte greu sa renunt la unul din ei....

sa este,l-am gasit in alta parte,aici nu prea mai are activitate,insa stiam ca nu creste micul alex.acum am vazut ca da.plus ca-i creste la mana.acum sa vedem cand are puisori.multumesc.

>>>>Alexandra<<<<

5,320 (edited by floricica 25-01-2013 16:43)

alex0205 wrote:
floricica wrote:
alex0205 wrote:

de obicei tata il tinea in mana si eu incercam sa il mangai pe cap...vad ca nu da roade...dupa cum se comporta in opinia mea nu o sa vina de la el imblanzirea si toate cele...ce alte metode exista...adica tu cum ai procedat...si inca ceva al tau e crescut de mana?

nu este crescut la mana , este luat din pet shop al meu .

Eu l-am lasat sa se acomodeze si dupa 2 zile am inceput sa ii dau fructe si legume prin gratii de la colivie incetul cu incetul nu se mai speria apoi dupa cateva zile am bagat mana in colivie si ii dadeam fructe si legume , dar in asa fel incat sa nu il sperii si ii aratam ce am daca vedeam ca se uita ca si cum si-ar dori ii dadeam .

dar nu l-am luat cu forta in mana , nu il necajesc , ii mai dau cate o samanta pentru ca are colivia pe birou langa pc , cate un fruct .

trebui sa ai rabdare de fier cu ei si trebui sa degaj un aer de bun agur , trebui sa il lasi sa faca ce vor ei si cand vezi ca ceva ii place incerc sa ma bag si eu in seama cu el , si ii acord foarte multa atentie .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 25-01-2013 16:40[/merge_posts_bbcode]

trebui sa il tratezi si ii acorzi o atentie ca a unui bebelus la inceput si apoi incetul cu incetul el simte si se apropie .

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 25-01-2013 16:41[/merge_posts_bbcode]

dar sa nu il sufoci smile

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 25-01-2013 16:43[/merge_posts_bbcode]

probabil ca este foarte speriat al tau , al meu nu face baie in fiecare zi dar il las sa faca cand vrea el .

5,321

oricum eu cu mana il bag in cusca...ca nu intra singur

5,322

alex0205, exact despre asta vreau sa scriu si eu.... il am de o luna si nu se schimba nimic si sunt furioasa pe mine ca nu reusesc .  parca am un papagal impaiat :-( nici macar nu tipa sa simt ca am un papagal in casa.
mananca din mana, il iau pe deget, dar deodata se sperie si zboara si culmea este ca de vreo doua zile a inceput sa se loveasca de geam si oglinda desi stia si a zburat foarte bine tot timpul.
nu stiu, poate am gresit ca l-am lasat mai tot timpul liber. Sta ca un mocofan pe colivie sau pe un dulap si nu zice nimic, nu roade nimic, nu se joaca cu nimic, NU FACE NIMIC

inteleg ca trebuie sa am rabdare dar e din ce in ce mai rau.....
nu am pretentia sa vorbeasca ( desi recunosc ca mi-ar placea ) dar nsci sa stea toata ziua intr-un singur loc si sa manance

recunosc ca sunt foarte dezamagita  :cry:  :cry:

5,323

....stiu ai grija la geam...trage perdeaua sa nu mai poata da cu capul in ea...

5,324

evident ca stau cu peerdelele trase dar am bucataria inchisa cu geamuri de sticla si, culmea, sunt destul de inchise la culoare(fumurii ) si nu inteleg de ce se loveste pentru ca e foarte obisnuit cu casa.
L-am baga la colivie si e nervos se plimba de colo colo dar nu scoate niciun sunet....doar incearca sa evadeze.
Ma ingrijoareaza pentru ca de ieri pana azi s-a lovit de trei ori, in camera in care sta ce mai mult si care este foarte mare si pe care o cunoaste foarte bine. Nu are sange pe nicaieri si mananca deci cred ca este ok.

5,325 (edited by floricica 26-01-2013 11:23)

alex0205 wrote:

oricum eu cu mana il bag in cusca...ca nu intra singur

incearca sa il bagi cu mancare , eu mancarea io las in cusca , este imposibil sa nu i se faca foame si sa intre .

Al meu cand este somn adica pe la ora 16:00 intra in colivie sau cand mananca .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-01-2013 11:23[/merge_posts_bbcode]

moss wrote:

alex0205, exact despre asta vreau sa scriu si eu.... il am de o luna si nu se schimba nimic si sunt furioasa pe mine ca nu reusesc .  parca am un papagal impaiat :-( nici macar nu tipa sa simt ca am un papagal in casa.
mananca din mana, il iau pe deget, dar deodata se sperie si zboara si culmea este ca de vreo doua zile a inceput sa se loveasca de geam si oglinda desi stia si a zburat foarte bine tot timpul.
nu stiu, poate am gresit ca l-am lasat mai tot timpul liber. Sta ca un mocofan pe colivie sau pe un dulap si nu zice nimic, nu roade nimic, nu se joaca cu nimic, NU FACE NIMIC

inteleg ca trebuie sa am rabdare dar e din ce in ce mai rau.....
nu am pretentia sa vorbeasca ( desi recunosc ca mi-ar placea ) dar nsci sa stea toata ziua intr-un singur loc si sa manance

recunosc ca sunt foarte dezamagita  :cry:  :cry:

Si al meu cand iam dat drumul din cusca a intrat cu capul in geam de 2 ori si l-am prins in mana ca imi era frica sa nu se raneasca .  Dar dupa acel incident nu sa mai dus cu capul in geam .

Eu iam luat o oglinda de la petshop are un clopotel si este din esenta moale  , unde este oglinda acolo se duce si el , se duce dupa oglinda si doarme unde este oglinda .