5,251

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

alex0205 wrote:

am o intrebare pe timpul iernii cam de cate ori sa ii fac baie lui alex?odata pe saptamana sau mai des?oricum pt mine baia este prilejul prin care il pot tine pe mana si il pot atinge:))

baia este importanta, mai ales in perioada de naparire, ca i se deschid pori si nu mai este la fel de dureros cand ies penele ..

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,252

irisul wrote:

alex0205 A scris:
problema este ca eu il spal in cada:)si din camera mea pana in cada il duc cu prosopu si il pun in cada...si de acolo il las pe el sa se destanuie adica nu merge el la cada cand vrea sa faca baie:)inca nu realizeaza asta...adica inca nu iese din camera mea si stau cu usa deschisa...

Azi i-am pus si eu o farfurie cu apa sa vad daca se scalda in ea dar nu, tot mai mult ii place pufaitoarea smile

li paki ii e frica de fas fas .. are cadita speciala dar nu-i place .. acum i-am luat o tavita de inox cu marginile intoarse bine, sa nu se poata rani..cam de 30/400x20 cm si adancimea de 2cm si face baie bine de tot , ii place mai ales ca fiind din inox se si vede.. e foarte incantata..

5,253

de 1 ora nu se opreste din tipat si zbierat...

:malex:

5,254

alex0205 wrote:
irisul wrote:
moss wrote:

adica tu vrei sa spui ca dat fiind faptul ca l-am luat din pet shop si a auzit si alte pasari nu va vorbi niciodata ? imi este greu sa cred pentru ca si la crescator aude alte pasari
crescutul la mana nu cred ca are nicio legatura cu vorbitul.
in alta ordine de idei, din ce am vazut pe you tube si din ce am citit, marea majoritate vorbesc dupa varsta de 3 ani. si asta este valabil atat la marele alexander cat si la micul alex.

asa ca nu dispera..cat timp petreci efectiv cu el zilnic ? si cum l-ai facut sa vina pe umar ?

multumesc

Vine pe umar de cate ori ma vede ca mananc ceva. Sta toata ziua pe colivie, intra doar cand ii este foame sau sete.
Cand ma vede mancand, se da jos si vine la mine. Nu prea poate acum sa zboare ca a avut aripile taiate dar mai are putin si o sa poata zbura iarasi. Asta nu il impiedica insa sa se dea jos de pe colivie, sa parcurga pe picioare toata camera si sa se urce pe piciorul meu in pat, la mine. Vine pe umar si cerseste mancare. Este inebunit dupa biscuit inmuiat si fructe.
Daca nu ii taiam aripile nu cred ca ajungeam sa-l imblanzesc atat de repede si atat de bine pentru ca in prima zi cand l-am cumparat, zbura prin camera de nebun si nu puteai sa te atingi de el. Am citit undeva pe un forum ca asta ar fi o metoda sa-l imblanzesti rapid si am aplicat-o. A dat roade imediat. A doua zi deja imi manca din mana smile in ciuda altora care ma critica si imi adreseaza tot felul de vorbe urate ca i-am taiat aripile (tie ti-ar placea sa-ti taie cineva mainile ?) Bineinteles intrebari de copii mici smile Este o pasare si trebuie sa faci ceva sa-l dresezi, sa-l imblanzesti daca nu vrei sa-ti petreci ca altii un an pana sa poata pune mana pe el.
Cu toate astea, il iubesc foarte mult si la fel ma iubeste si el pe mine. Ar sta pe umarul meu toata ziua daca l-as tine smile

Video este facut dupa 2-3 zile dupa ce i-am taiat aripile. Nu incurajez pe nimeni si vorba aceea: ``Nu incercati sa faceti asta acasa !!! smile ``

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P5WfXAHwJE4[/youtube]

sa imi zici si mie daca ii revine zborul sunt chiar curios si cat a durat de la taiere pana si-a revenit la zbor...si al meu contrat asteptarilor incepe sa fie ok.nu mananca din mana:)decat cand il alerg putin si e obosit:)deasemenea dupa baita din cada cu dusul este asa de ud incat il tin in pat pe prosop...il mangai pe cap:)de 2 ori a muscat rau de atunci nu mai musca...si dupa ce e uscat sta in pat cu mine si cand incearca el sa coboare vine pe mana si il pun in pat iara...si tot asa 5 minute si sta....dar inca am manusa ca musca=))odata m-a prins de parul de pe picior si nu pot sa zic cum a fost=))a tras ca nebunul:)sunt mandru de el oricum si am cea mai mare incredere...si eu lafel ii dau drumul cand vin la 14.00 de la liceu si stau cu el in camera cam 3-4 h...fie ca scriu,fie in pat si vad ca ii place e mereu atent sau speriat...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 21-01-2013 19:34[/merge_posts_bbcode]

man wrote:
moss wrote:

cred ca te curteaza.... :k:

Am ajuns sa fiu curtat de un mascul ( cred eu) deoarece asa mi-a zis crescatorul si plus ca parca ii apare inelul negru de la gat.

ce varsta are?ca si al meu are inelul sub gat si usor gri spre baza:)

Inca nu are un an, in martie face un an.

5,255

irisul, cu coada asa l-am luat. O are mica si ciufulita. Dar mica de tot  sad  A fost luat de la pet shop.
Are o colivie suficient de mare dar el doar doarme in ea si marea majoritate a timpului sta afara, pe colivie sau mai are el un loc special al lui.

Nico, Alex_mic se sperie si de fasfas si nici in cadita nu intra deloc. Daca ii las cadita pe timpul zilei imi este teama sa nu fie apa prea rece, desi in casa am peste 23 de grade.
Ce sfaturi imi dati sa il obisnuiesc cu baita.

Alex0205 si al meu mai tipa si nu stiu ce vrea. uneori imi dau seama ca tipa dupa mere dar alteori nu stiu ce are...

irisul, o sa fie un papagal foarte fericit cand va putea zbura ! O sa vezi ce bine se va simti  wink

5,256

L-ai cumparat recent din petshop ? De aceea are si coada asa pentru ca ii lipsesc penele acelea lungi care probabil le-a rup in coliviile alea unde a fost crescut. Stai linistit ca o sa-i creasca altele. Al meu le-a schimbat odata si ii creste mereu alta cand ii cade una.
Nici al meu nu facea baie pentru ca nu stia. Intr-o zi m-am gandit sa-l ud eu cu acel fasfas. Am facut-o pana a inceput sa-i placa si este inebunit dupa fasfas acum smile Am incercat si metoda aia sa-l duc in cada sa dau drumul la dush dar nu s-a bagat sub el. I-am pus si intr-o cadita apa si degeaba. Totul a inceput cu fasfas. Probabil nu a avut de la cine sa invete, avea 3 luni cand l-am cumparat.

Forum Discutii Generale www.colocviu.ro

5,257

moss wrote:

irisul, cu coada asa l-am luat. O are mica si ciufulita. Dar mica de tot  sad  A fost luat de la pet shop.
Are o colivie suficient de mare dar el doar doarme in ea si marea majoritate a timpului sta afara, pe colivie sau mai are el un loc special al lui.

Nico, Alex_mic se sperie si de fasfas si nici in cadita nu intra deloc. Daca ii las cadita pe timpul zilei imi este teama sa nu fie apa prea rece, desi in casa am peste 23 de grade.
Ce sfaturi imi dati sa il obisnuiesc cu baita.

Alex0205 si al meu mai tipa si nu stiu ce vrea. uneori imi dau seama ca tipa dupa mere dar alteori nu stiu ce are...

irisul, o sa fie un papagal foarte fericit cand va putea zbura ! O sa vezi ce bine se va simti  wink

ce dulcic e.. pai nici paki nu incape in cadita si cu fas fas nici vorba.. prima data a venit sa faca baie intr-o oala unde ii spalam cele din cusca iar apoi cum am mai zis in mesajul de mai sun... am cumparat o tava de inox si eventula ii mai pun si un cd akolo si se balaceste pana se uda leoarca si se face maro de cat de tare se uda.

5,258

Nico, i-am pus un vas maricel, tocmai bun pentru baita, care sa nu fie adandc. Ideea este ca nici nu se apropie de vasul respectiv....iar daca il stropesc cu fasfas zboara big_smile

Irisul, da, lam luat pe 27 Dec de la Maxi Pet, unde statea intr-o voliera foarte mare, in care avea loc sa si zboare. Ma gandesc ca o sa-i creasca la un moment dat ca tare sunt draguti cu codita aceea tantosa !

Vreau sa va spun ca imi este asa drag de el incat lucre mai mult de acasa, sa pot sta cu el cat mai mult. Parca a devenit si mai bland...astazi l-am luat pe degetel si m-am plimbat cu el prin toata casa si era foarte atent la tot ce vorbesc cu el. Si bineinteles imi da pupic  :rusine:
Astazi a stat si la mangaiat pe pieptut.
Am observat ca este mult mai calm si mai bland cand ii vorbesc pe un ton foarte cald si oarecum soptit.

5,259

moss wrote:

Nico, i-am pus un vas maricel, tocmai bun pentru baita, care sa nu fie adandc. Ideea este ca nici nu se apropie de vasul respectiv....iar daca il stropesc cu fasfas zboara big_smile

Irisul, da, lam luat pe 27 Dec de la Maxi Pet, unde statea intr-o voliera foarte mare, in care avea loc sa si zboare. Ma gandesc ca o sa-i creasca la un moment dat ca tare sunt draguti cu codita aceea tantosa !

Vreau sa va spun ca imi este asa drag de el incat lucre mai mult de acasa, sa pot sta cu el cat mai mult. Parca a devenit si mai bland...astazi l-am luat pe degetel si m-am plimbat cu el prin toata casa si era foarte atent la tot ce vorbesc cu el. Si bineinteles imi da pupic  :rusine:
Astazi a stat si la mangaiat pe pieptut.
Am observat ca este mult mai calm si mai bland cand ii vorbesc pe un ton foarte cald si oarecum soptit.

au prea mult acolo:)dar se bat intre ei daia are codita rupta..nu te teme o sa ii creasca anul acesta...la prima naparlire

5,260 (edited by annonimu 22-01-2013 19:58)

Coco meu urla intruna... e vreo rezolvare?
urla doar atunci cand e inchis... cand e liber tace... si e cuminte...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 22-01-2013 19:58[/merge_posts_bbcode]

solutii ?

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

5,261 (edited by moss 22-01-2013 20:23)

annonimu, lasa-l liber  :k:

suana, trebuie sa facem cumva pace chiar daca suntem sau nu de acord cu ce a facut irisul.
altfel, nu am mai avea niciun motiv sa intram pe acest topic si eu tare as vrea sa nu ajung in acest punct pentru ca  am foarte multe de invatat despre aceste pasari si slava Domnului ca am discernamantul necesar sa filtrez ce este bne si ce este rau pentru pasarea mea.
O pup pe Alexi, care arata ca o diva, cu codita ei lunga si frumoasa ! Imi pare rau ca topicul de la marele alexander s-a stins usor....
eu ma bucur ca inca intri pe acest forum, intrucat experienta ta cu aceste pasari este extrem de valoroasa pentru incepatorii ca mine  :rusine:

mai puneti si voi poze cu  :dans: vostrii
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 22-01-2013 20:23[/merge_posts_bbcode]

poze proaspete cu Alex_mic si dulce. Il iau pe deget si il pupacesc toata ziua. Si el sta ce sta si se satura si zboara

5,262

Am facut curat in subiect si l-am banat definitiv pe irisul... :bang: Am avut ceva treburi in ultima saptamana si nu am putut interveni la timp, imi pare rau sad.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

5,263 (edited by tomanicoleta 22-01-2013 22:09)

imi pare rau ca nu o sa mai stim ce sa intampla cu sarmanul alexut al lui izu` dar mai bine asa sa nu mai auzim cum il chinuie... imi doresc din tot sufletul sa nu-i mai faca rau si sa aiba grija de el asa cum merita.. acum ramane in puterea lui d-zeu sa il aiba in paza ca noi nu putem sti ce pateste si ce nu.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 22-01-2013 23:09[/merge_posts_bbcode]

annonimu wrote:

Coco meu urla intruna... e vreo rezolvare?
urla doar atunci cand e inchis... cand e liber tace... si e cuminte...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 22-01-2013 19:58[/merge_posts_bbcode]

solutii ?

si paki mea la fel.. nu stiu ce sa-i mai dau sa o pacalesc, bine la mine tipa mai mult cum ies din camera , aare o obsesie pt mine ca altfel nu-mi explic,, mai tipa si cand sunt dar nu prea mult de 2/3 ori dar daca ies tipa continuu pana ma intorc, de zici k o omoara cineva..a devenit dependenta de mine ca nu ii e frica sa stea singura sau ceva, chiar daca mai e cineva in camera dar daca nu sunt eu degeaba .. tot tipa.

5,264

acum poate sa faca ce vrea el..e mai bine asa decat sa vedem animale chinuite pe-aici.noi avem alta parere fata de el.nici nu si-a dat seama macar ce a facut,si nu accepta sfaturi.care e rostul intrarii pe forum atunci? eu am invatat foarte multe aici,nu zic,am avut si eu conflicte,eram mica si imi ies din fire repede.dar am si dat sfaturi,din propria experienta multele.si inca mai invat din experientele altora.sa va traiasca muraturile verzi!  smile

>>>>Alexandra<<<<

5,265

bine ca este liniste si pace...oricum al meu a tipat rau ieri...dar am aflat de ce...vroia intuneric sa doarma...si dupa ce am tras draperia a fost foarte calm...app am luat mix de mancare special pt el...acela pt kakadu si ara..ma rog am inteles ca merge si la el si cand mananca din el face mare mizerie deoarece mananca afara intra isi ia si iese afara si imprastie ca naiba..pot sa ii fac ceva sa nu mai  faca asa murdar?oricum nu e o problema ca sunt cu aspiratorul la capul patului:)))dar poate il dezobijnuiesc sa faca murdar cand mananca...

5,266

nu pot sa il las liber in permanenta deoarece nu stau non-stop acasa.
al meu tipa cand plec din camera... daca stau la calculator si nu il bag in seama iara tipa... si tipa foarte puternic....
nu stiu ce sa ii fac... in rest e cuminte .... nu musca, vine pe umar , pe mana...etc

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

5,267

Salutari! Am revenit si eu dupa o perioada lunga .... ma bucur sa vad ca tot mai multi au un animalut tongue Sa va bucurati de ei  :heart:

5,268 (edited by alex0205 23-01-2013 14:24)

bine ai venit goti:)sincer inainte sa imi iau micul alex ma uitam mult pe acest forum si citeam cum il descrii tu pe al tau si se regaseste exact acelasi comportament si la al meu :)azi vin cu 2-3 poze mai noi sa zic cu paulie
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 23-01-2013 14:24[/merge_posts_bbcode]

si observ ca vrea sa stau cu el in camera cum nu sunt acolo tipa si zboara..iar cand sunt cu el parca incearca sa imi arate ce stie el sa faca,sa se joace cu rata lui sa se urce pe sfoara si sa coboare ...sper sa fie un pas catre imblanzirea si obijnuirea lui cu prezenta mea si mai ales prezenta mainii mele...

5,269 (edited by Goti 23-01-2013 14:33)

Pun si eu cateva poze recente cu Tweety al meu ... care tot salbatica a ramas ... dar de aia tot mi draga
Ca de obicei cea mai buna prietena a ei a ramas televizorul tongue

5,270

Goti wrote:

Pun si eu cateva poze recente cu Tweety al meu ... care tot salbatica a ramas ... dar de aia tot mi draga
Ca de obicei cea mai buna prietena a ei a ramas televizorul tongue

de cat timp te chinui sa il imblanzesti?ceea ce ma mira am observat ca ii plac boabele de porumb uscate din mixul acela:))toata ziua il vad ca mananca porumb

5,271

Eu pe Tweety o am de 4 ani ... si nu am reusit sa o imblanzesc ... atata ca vine si ia mancarea din mana dar in rest nu ne lasa sa ne apropiem de ea

5,272

Goti wrote:

Eu pe Tweety o am de 4 ani ... si nu am reusit sa o imblanzesc ... atata ca vine si ia mancarea din mana dar in rest nu ne lasa sa ne apropiem de ea

dar ce e cu ea...deci e fata....si al meu are 1 luna la mine si exact ca a ta se comporta(numai ca tu o aveai de 3 luni la tine),dar ma pot apropia de ea...stau la 5 cm cu fata de el...cand face baita si e ud il tin in prosop si dupa il las in pat si imi urca pe mana sta 30 secunde(in care mai musca) si dupa se arunca in pat ....ciudat...

5,273

Goti, ce ma bucur ca ai aparut !! :hug:  :hug:
Am citit tot ce ai scris pe acest topic si imi parea rau ca nu mai povesteti de Tweety ! In plus, ai multa experienta pe care ai putea ( te rugam ) sa ne-o impartasesti si noua !

Alex0205, ai un  :malex: superb !!! Sa iti traiasca si sa se imblanzeasca !

Astazi am ajuns pe la Maxi Pet ( pasiunea sotului meu sunt pestii si tocmai a construit un acvariu marin de 500l ) si aveau cate un alexoi din fiecare culoare. Erau foarte zglobii. Unii erau mai puiuti dar altii erau ceva mai marisori. Ma bucur ca sunt destul de bine ingrijiti si sper sa-i cumpere cineva.

Goti, mai povesteste-ne ispraviile lui Tweety  :bravo:

5,274

Pe Tweety cand am luat-o .... avea deja un an ... cred .... nu mai era puiut ... cred ca de aia nici nu am putut sa o mai imblanzesc . E o mare smechera ...

5,275

Goti wrote:

Pe Tweety cand am luat-o .... avea deja un an ... cred .... nu mai era puiut ... cred ca de aia nici nu am putut sa o mai imblanzesc . E o mare smechera ...

la fel si eu cu paki...