5,226

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

man wrote:

Buna. Ma alatur si eu voua cu un micul alexandru albastru. S-a nascut in martie 2012. L-am luat de la un crescator. Am reusit sa-l dresez ( vine pe mana, sta pe umar). Am sa pun o poza cu el.

Sa iti traiasca , sa fie sanatos si cumintel , e foarte frumos smile

5,227

Multumesc tuturor. Este cuminte doar ca a inceput sa roada tapetul.

5,228

man wrote:

toti au cate un obicei mai prost in a devasta ceva:))al meu adora cartile,o sa ii fac cadou un dex in miniatura poate invata cuvinte

:malex:

5,229

Acum l-am filmat mancand biscuit de la mine din gura big_smile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=351KJ1pIbwI[/youtube]

Forum Discutii Generale www.colocviu.ro

5,230

man wrote:

cand sunt micuti toti au obiceiul de a roade.. dupa 1 an/ 1 an si ceva se va lasa de obiceiul asta..

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,231

salut si bun venit noilor prieteni am si eu o intrebare astazi l-am vazut pe  :malex:  roco ca se scarpina, l-am vazut ca se scarpina destul de des si la nari si a stranutat o data umed este racit sau este din cauza ca incepe sa naparleasca si inca ceva de mai mult timp lam vazut ca dupa ce bea apa scutura din cap si stropeste

5,232

Toti  :malex: au cate o preocupare numai Alex_mic sta cuminte pe colivie  sad
Nu roade, nu strica, e prea cuminte.....nu se joaca cu nimic.
In week-end l-am luat sa doarma cu noi in dormitor fara colivie si a fost tare cumintel. Vine mai usor pe deget, nu ne mai chinuim atat de mult cu el.

Irisul, f. tare verzitura ta ! Sa iti traiasca ! Al meu ia dintre buze, dar nu vine niciodata singur la noi sa ia mancare. De obicei il iau pe mana si il aduc aproape de buze si abia atunci ia marul.

man a, bine ai venit. pasarile noastre au aceeasi varsta. Poate imi dai si mie niste sfaturi cum sa-l fac sa-si invinga teama si sa vine la noi, pe umar, pe cap, cum o vrea el, dar sa vina ca tare ne e drag de el.

yo_dan, stranutul poate fi, intr-adevar, de la naparlit dar fi atent sa nu respire mai greu caci atunci ar putea fi vorba de o raceala. eu nu prea am experienta dar uie aici un artiol care te-ar putea ajuta: http://www.papagalul.ro/boliinfectioase.html

Am si eu o intrebare la voi toti: cat timp petreceti efectiv cu pasarea voastra ? Sa vorbiti si sa va jucati cu ea ? Adica nu doar sa stati langa ea si sa va vedeti de ale voastre ?

Multumesc

5,233

O fi alex al meu bland dar pana la varsta de un an care o are acum, nu a invatat nici un cuvat. Am vb cu un medic veterinar si mi-a zis ca nu o sa vorbeasca niciodata ca nu a fost crescut la mana. A auzit alte pasari, asa ca adio, nu o sa vorbeasca. Voi ce parere aveti? Ai vostrii spun vreun cuvant , chiar daca nu au fost crescuti la mana? A luat cineva din shop si apoi a inceput sa vorbeasca ? Eu l-am liat de la un crescator din ungaria dar nu a fost crescut la mana. Este foarte foarte bland, catrodata enervant de insistent dar degeaba, nu vorbeste. Mai are sanse sa invete ceva ?

5,234

adica tu vrei sa spui ca dat fiind faptul ca l-am luat din pet shop si a auzit si alte pasari nu va vorbi niciodata ? imi este greu sa cred pentru ca si la crescator aude alte pasari
crescutul la mana nu cred ca are nicio legatura cu vorbitul.
in alta ordine de idei, din ce am vazut pe you tube si din ce am citit, marea majoritate vorbesc dupa varsta de 3 ani. si asta este valabil atat la marele alexander cat si la micul alex.

asa ca nu dispera..cat timp petreci efectiv cu el zilnic ? si cum l-ai facut sa vina pe umar ?

multumesc

5,235

Eu am reusit foarte usor sa-l dreses, inca din primele doua saptamani imi venea pe mana, pe deget. Eu il tineam in cusca si imi bagam mana si il tot mangaiam pe burta etc. Eu l-am invatat sa urce pe deget doar atunci cand ii spun sus. Trebuie doar rabdare si sa-i dai drumul afara in fiecare zi (eu asa fac) si sa stai cu el in camera sa se obisnuiasca cu tine (eu stau cu el de cand vin de la scoala pana ce se insereaza). Apropo, pe mine nu ma lasa sa mananc ceva fara ca si el sa manance. . Sper ca te-am ajutat.

Mai nou , uneori cand vine pe deget isi deschide aripile ( nu tare, daca te uiti din spate au forma unei inimi) si daca imi apropiu fata de el scoate si un sunet ciudat si face asa de cateva ori. Ce ar insemna??

5,236

cred ca te curteaza.... :k:

5,237

moss wrote:

adica tu vrei sa spui ca dat fiind faptul ca l-am luat din pet shop si a auzit si alte pasari nu va vorbi niciodata ? imi este greu sa cred pentru ca si la crescator aude alte pasari
in alta ordine de idei, din ce am vazut pe you tube si din ce am citit, marea majoritate vorbesc dupa varsta de 3 ani. si asta este valabil atat la marele alexander cat si la micul alex.

asa ca nu dispera..cat timp petreci efectiv cu el zilnic ? si cum l-ai facut sa vina pe umar ?

multumesc

Vine pe umar de cate ori ma vede ca mananc ceva. Sta toata ziua pe colivie, intra doar cand ii este foame sau sete.
Cand ma vede mancand, se da jos si vine la mine. Nu prea poate acum sa zboare ca a avut aripile taiate dar mai are putin si o sa poata zbura iarasi. Asta nu il impiedica insa sa se dea jos de pe colivie, sa parcurga pe picioare toata camera si sa se urce pe piciorul meu in pat, la mine. Vine pe umar si cerseste mancare. Este inebunit dupa biscuit inmuiat si fructe.
Daca nu ii taiam aripile nu cred ca ajungeam sa-l imblanzesc atat de repede si atat de bine pentru ca in prima zi cand l-am cumparat, zbura prin camera de nebun si nu puteai sa te atingi de el. Am citit undeva pe un forum ca asta ar fi o metoda sa-l imblanzesti rapid si am aplicat-o. A dat roade imediat. A doua zi deja imi manca din mana smile in ciuda altora care ma critica si imi adreseaza tot felul de vorbe urate ca i-am taiat aripile (tie ti-ar placea sa-ti taie cineva mainile ?) Bineinteles intrebari de copii mici smile Este o pasare si trebuie sa faci ceva sa-l dresezi, sa-l imblanzesti daca nu vrei sa-ti petreci ca altii un an pana sa poata pune mana pe el.
Cu toate astea, il iubesc foarte mult si la fel ma iubeste si el pe mine. Ar sta pe umarul meu toata ziua daca l-as tine smile

Video este facut dupa 2-3 zile dupa ce i-am taiat aripile. Nu incurajez pe nimeni si vorba aceea: ``Nu incercati sa faceti asta acasa !!! smile ``

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P5WfXAHwJE4[/youtube]

5,238

am inteles secretul  wink
este tare dragalas cum sta el acolo cuminte si extaziat de placere

5,239

irisul wrote:

O fi alex al meu bland dar pana la varsta de un an care o are acum, nu a invatat nici un cuvat. Am vb cu un medic veterinar si mi-a zis ca nu o sa vorbeasca niciodata ca nu a fost crescut la mana. A auzit alte pasari, asa ca adio, nu o sa vorbeasca. Voi ce parere aveti? Ai vostrii spun vreun cuvant , chiar daca nu au fost crescuti la mana? A luat cineva din shop si apoi a inceput sa vorbeasca ? Eu l-am liat de la un crescator din ungaria dar nu a fost crescut la mana. Este foarte foarte bland, catrodata enervant de insistent dar degeaba, nu vorbeste. Mai are sanse sa invete ceva ?

spune medicului meterinar sa iasa la pensie....nu este o regula....daca el este pregatit v-a imita daca nu...nu o v-a face.este impresionant de bland:)in cat timp s-a acomodat cu tine:)?dupa cum se comporta eu zic ca in maxim 6 luni daca ii repeti 30 min pe zi in total cuvinte o sa invete....dar nu poti sa stii

5,240

moss wrote:

Am ajuns sa fiu curtat de un mascul ( cred eu) deoarece asa mi-a zis crescatorul si plus ca parca ii apare inelul negru de la gat.

5,241 (edited by alex0205 21-01-2013 19:34)

irisul wrote:
moss wrote:

multumesc

Vine pe umar de cate ori ma vede ca mananc ceva. Sta toata ziua pe colivie, intra doar cand ii este foame sau sete.
Cand ma vede mancand, se da jos si vine la mine. Nu prea poate acum sa zboare ca a avut aripile taiate dar mai are putin si o sa poata zbura iarasi. Asta nu il impiedica insa sa se dea jos de pe colivie, sa parcurga pe picioare toata camera si sa se urce pe piciorul meu in pat, la mine. Vine pe umar si cerseste mancare. Este inebunit dupa biscuit inmuiat si fructe.
Daca nu ii taiam aripile nu cred ca ajungeam sa-l imblanzesc atat de repede si atat de bine pentru ca in prima zi cand l-am cumparat, zbura prin camera de nebun si nu puteai sa te atingi de el. Am citit undeva pe un forum ca asta ar fi o metoda sa-l imblanzesti rapid si am aplicat-o. A dat roade imediat. A doua zi deja imi manca din mana smile in ciuda altora care ma critica si imi adreseaza tot felul de vorbe urate ca i-am taiat aripile (tie ti-ar placea sa-ti taie cineva mainile ?) Bineinteles intrebari de copii mici smile Este o pasare si trebuie sa faci ceva sa-l dresezi, sa-l imblanzesti daca nu vrei sa-ti petreci ca altii un an pana sa poata pune mana pe el.
Cu toate astea, il iubesc foarte mult si la fel ma iubeste si el pe mine. Ar sta pe umarul meu toata ziua daca l-as tine smile

Video este facut dupa 2-3 zile dupa ce i-am taiat aripile. Nu incurajez pe nimeni si vorba aceea: ``Nu incercati sa faceti asta acasa !!! smile ``

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P5WfXAHwJE4[/youtube]

sa imi zici si mie daca ii revine zborul sunt chiar curios si cat a durat de la taiere pana si-a revenit la zbor...si al meu contrat asteptarilor incepe sa fie ok.nu mananca din mana:)decat cand il alerg putin si e obosit:)deasemenea dupa baita din cada cu dusul este asa de ud incat il tin in pat pe prosop...il mangai pe cap:)de 2 ori a muscat rau de atunci nu mai musca...si dupa ce e uscat sta in pat cu mine si cand incearca el sa coboare vine pe mana si il pun in pat iara...si tot asa 5 minute si sta....dar inca am manusa ca musca=))odata m-a prins de parul de pe picior si nu pot sa zic cum a fost=))a tras ca nebunul:)sunt mandru de el oricum si am cea mai mare incredere...si eu lafel ii dau drumul cand vin la 14.00 de la liceu si stau cu el in camera cam 3-4 h...fie ca scriu,fie in pat si vad ca ii place e mereu atent sau speriat...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 21-01-2013 19:34[/merge_posts_bbcode]

man wrote:
moss wrote:

Am ajuns sa fiu curtat de un mascul ( cred eu) deoarece asa mi-a zis crescatorul si plus ca parca ii apare inelul negru de la gat.

ce varsta are?ca si al meu are inelul sub gat si usor gri spre baza:)

5,242

sa imi zici si mie daca ii revine zborul sunt chiar curios si cat a durat de la taiere pana si-a revenit la zbor...si al meu contrat asteptarilor incepe sa fie ok.nu mananca din mana:)decat cand il alerg putin si e obosit:)deasemenea dupa baita din cada cu dusul este asa de ud incat il tin in pat pe prosop...il mangai pe cap:)de 2 ori a muscat rau de atunci nu mai musca...si dupa ce e uscat sta in pat cu mine si cand incearca el sa coboare vine pe mana si il pun in pat iara...si tot asa 5 minute si sta....dar inca am manusa ca musca=))odata m-a prins de parul de pe picior si nu pot sa zic cum a fost=))a tras ca nebunul:)sunt mandru de el oricum si am cea mai mare incredere...si eu lafel ii dau drumul cand vin la 14.00 de la liceu si stau cu el in camera cam 3-4 h...fie ca scriu,fie in pat si vad ca ii place e mereu atent sau speriat...

I-am taiat aripile prin martie. Eu nu am vrut sa ii creasca altele pentru ca toata vara am stat la tara si ieseam cu el prin curte si il lasam sa stea printr-un mar.
Dupa cate am vazut eu, el neputand sa zboare, nu mai poate sa fuga de tine si incepe sa se obisnuiasca. La mine a dat roade asta si sunt foarte multumit.
Daca te musca, rezista si nu te ferii, lasa-l sa te muste si daca vede ca nu te doare si nu te mai feresti cand musca, NU O SA TE MAI MUSTE !!!
Eu am aplicat metoda asta si a dat iarasi roade smile
Tot ce trebuie sa faci este sa te documentezi, sunt multi care spun cum sa procedezi cu ei.
Daca te mai intereseaza ceva sa-mi zici

5,243

irisul wrote:

Eu nu am vrut sa ii creasca altele pentru ca toata vara am stat la tara si ieseam cu el prin curte si il lasam sa stea printr-un mar.
Dupa cate am vazut eu, el neputand sa zboare, nu mai poate sa fuga de tine si incepe sa se obisnuiasca. La mine a dat roade asta si sunt foarte multumit.
Daca te musca, rezista si nu te ferii, lasa-l sa te muste si daca vede ca nu te doare si nu te mai feresti cand musca, NU O SA TE MAI MUSTE !!!
Eu am aplicat metoda asta si a dat iarasi roade smile
Tot ce trebuie sa faci este sa te documentezi, sunt multi care spun cum sa procedezi cu ei.

Daca te mai intereseaza ceva sa-mi zici

smile)nu stiu cum poti tu rezista la muscatura unui asemenea cioc:))dar al meu pana nu vede rosu nu se opreste:))am semne de la el:))oricum de ceva timp cu manusa de bucatarie operez cu el:)oricum eu sper sa se obijnuiasca cu mine fara sa ii tai aripile...este foarte agitat in cusca...afara e mai ok

5,244

pasarile naparlesc de obicei primavara si toamna.acele pene taiate ii vor cadea singure,unele in primavara,altele in toamna.nu-l mai jupuia degeaba,si-asa ca se chinuie sa zboare si vede ca nu poate..

>>>>Alexandra<<<<

5,245

Nici eu nu sunt de acord cu asta, daca vroiai ceva pe care sa il motololesti tu cum vrei in mana de ce nu ti-ai luat un porc de guineea sau o pisica sau altceva. Pasarile sunt facute sa zboare, eu cand l-am luat pe al meu nici nu putea sa manance singur, chiar daca ma musca si credeti-ma m-a muscat extrem de rau nu am putut sa il las in colivie inchis cu orele pur si simplu ma uitam la el si simteam ca nu e corect ( desigur nu ii condamn pe cei care ii tin in colivii nu ma intelegeti gresit, nu toti au poate atat de mult timp liber sa ii supravegheze cum am eu ).
Ca sa continui povestea daca tot m-am apucat, dupa ce a stat singur afara 2 saptamani ( l-am hranit doar o sapt cu seringa ) intr-o dimineata dupa ce s-a trezit a venit direct pe mine in pat, iar de atunci ma urmareste ca un avion prin toata casa, desigur cand nu ii convine ma mai atentionaza cu o muscatura dar pe care abia o simt.
In momentul de fata eu nu mai am grija lui, de 6 luni sta non-stop afara din cusca si nu a ros nimic, daca inainte imi era teama si eram nevoie sa il supraveghez cam tot timpul, acum totul e mult mai relaxat, oricum oriunde as fi este si el.

5,246

sa.ti traiasca! exact,este cel mai bine sa lasam pasarea sa faca primul pas,atunci cand simte ea ca e pregatita,astfel nu te va vedea ca pe un monstru rau ce vrei sa-i faci rau luan-o fortat in maini.sunt extrem de inteligente,si nu uita asa usor.nu trebuiesc subestimate.

fiecare pasare are timpul si modul ei de acomodare,nu toate sunt la fel,unele musca,altele nu,unele vin pe om repede,la altele mai dureaza.depinde foarte mult si cat de traumatizate au fost ele inainte,cu pet-shopuri,conditii de viata,cum au fost manuite...acum mai nou unii isi opereaza cainii sa  le scoata corzile vocale sa nu mai latre.pai de aia e caine,sa latre,de aia e pasare,sa zboare!i

>>>>Alexandra<<<<

5,247

Irisul, acum ca sunteti foarte buni prieteni poate ii lasi si lui penele frumoase sa-i creasca si sa zboare dupa tine prin toate camerele, cautadu-te :hihi:

Al meu sta afara din colivie incepand cu ora 12.00 pana seara pe la 22.00 sau chiar 23.00
In week-end il lasam liber imediat ce ne trezim. E cuminte si nu ne-a muscat niciodata in 3 saptamani de cand il avem. Sunt trista ca nu este si el mai activ, nu baga in seama jucariile din colivie si parca nimic nu ii atrage atentia. Isi face zilnic penajul, mananca bine si sta sa ne urmareasca pe fiecare

mitzpach, tare mi-as dori si eu un Marele Alex dar am tot citit ca nu prea se intelege cu micul alex pe care il am deja. tu ce parere ai ?

5,248 (edited by floricica 22-01-2013 12:39)

nici eu nu sunt de acord cu ceea ce a facut irisul , dar nu pot sa il judec este dreptul fiecaruia sa faca ce crede ca este corect , eu nu o sa ii fac asa micutului meu chiar daca musca rau si strange pana da sangele .

Eu il las liber toata ziua liber in camera si noaptea are cusca deschisa dar el iese doar ziua din cusca , treptat vad ca incepe sa cunoasca camera si totusi are doar cateva locuri unde sta si este foarte activ la restul camerei inca este reticent .
Are o oglinda din lemn moale si ziua io tot mut sa se joace cu ea ca altfel se plictiseste si incepe sa tipe .

Astazi am vazut ca ii cam face curte delfinului de plus smile  si dupa a inceput sa il roada smile , e haios rau si delfinul este foarte mare   smile

5,249

irisul, cat spuneai ca are ? a naparlit vreodata pana acum ?
are o codita superba !!! Alex_mic are o codita mica si ciufulita :-(

5,250

am o intrebare pe timpul iernii cam de cate ori sa ii fac baie lui alex?odata pe saptamana sau mai des?oricum pt mine baia este prilejul prin care il pot tine pe mana si il pot atinge:))

problema este ca eu il spal in cada:)si din camera mea pana in cada il duc cu prosopu si il pun in cada...si de acolo il las pe el sa se destanuie adica nu merge el la cada cand vrea sa faca baie:)inca nu realizeaza asta...adica inca nu iese din camera mea si stau cu usa deschisa...