13,501

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ou fiert tare, eventual amestecat cu morcov dat pe razatoare...

13,502

Si cum pot sa ii dau? Amestecat cu apa, si cu seringa, sau...?

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

13,503

dany01 wrote:

In gusa nu pare sa aiba nimic...Precizez ca toata ziua sta in cutia cu mancare, iar cojite vad putine, dar sunt. In schimb, i se simte osul pieptului, ceva gen coloana vertebrala dar in fata. Mancare moale nu cred ca pot face rost acum, de la magazin ma refer. Ce altceva as putea sa-i fac? ca sa-i dau cu seringa sau cu lingurita.

Stiu ca au o boala des intalnita la perusi atunci cand pui mana si simti osul la gusa  sad  Sa dea Dumnezeu sa nu aiba boala asta. Am avut si eu un papagal care l-am cumparat bolnav, se vedea osul la gusa desi mai ciugulea mei, am fost si la veterinar dar din pacate nu a scapat. Saracutul  sad  Cei care vand se gandesc doar la bani, nu ma refer la crescatori ci la astia de sunt prin piete....
Nu poti sa te duci la un veterinar?

:perusi:

13,504

pune masculul cu puiul,il va mai hrani el.femela mea suporta puii in colivie,desi avea alte oute in cuib.ea statea pe oua,iar masculul o hranea pe ea si pe puii cei mici,le arata cum sa manance singuri pe podeaua coliviei,fiindca acolo puneam un vas mic cu mei special pentru asta.

>>>>Alexandra<<<<

13,505

Asa am facut. L-am pus inapoi cu parintii. Oul fiert cu morcov, i-l dau de pe deget?

13,506

dany01 wrote:

Asa am facut. L-am pus inapoi cu parintii. Oul fiert cu morcov, i-l dau de pe deget?

pune in colivie acolo. o sa manance parintii, poate o sa-l hraneasca sau poate va incerca sa manance singur smile

13,507

daca l'ai pus cu parintii obseva daca unul din ei il hraneste.daca da,nu te mai chinui tu,pune oul fiert in colivie,lasa parintii sa manance,si sigur ii vor da ei puiului.

>>>>Alexandra<<<<

13,508

dany01 wrote:

Si cum pot sa ii dau? Amestecat cu apa, si cu seringa, sau...?

Baga in rasnita, fulgi de porumb si ovaz, amesteca-le cu albus de ou fiert taiat marunt si cu semnite de mei decorticat ( gasesti la naturiste si ovaz si mei ), pune apa cat sa fie o pasta nici moale nici tare, incalzeste amestecul intr-un paharel  ( sa fie caldut cat sa suporti tu la limba, ai grija sa nu friga ) si incearca sa-i dai la cioculet cu o lingurita de plastic.  :ill:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,509

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2GZ6hzz87B4[/youtube]
Salutare si La multi ani,tuturor!

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

13,510

Multumesc setris ! Oblonda, puiul e cam marisor, ma refer la faptul ca e nascut pe 13 decembrie, iar, din colivie l-am mutat deoarece parintii il ciupeau foarte rau ca sa-l dea afara din ea si din cuib. Din cate am inteles de la tata, masculul il hranea acum 1 ora.
Btw, maine o sa fac unul din cele doua mix-uri si o sa vedem ce iese. Multumesc !

13,511 (edited by OBlonda 19-01-2013 22:33)

asta se intampla de obicei din cauza coliviei mici,spatiul fiind restrans...
elecos,de unde esti?

>>>>Alexandra<<<<

13,512

acum sunt in padova(italia) din romania sunt din dorohoi(botosani)

13,513

dany01 wrote:

Multumesc setris ! Oblonda, puiul e cam marisor, ma refer la faptul ca e nascut pe 13 decembrie, iar, din colivie l-am mutat deoarece parintii il ciupeau foarte rau ca sa-l dea afara din ea si din cuib. Din cate am inteles de la tata, masculul il hranea acum 1 ora.
Btw, maine o sa fac unul din cele doua mix-uri si o sa vedem ce iese. Multumesc !

...ooo e micut tare, al meu e din 1 decembrie si mai cere de mancare...

13,514

ah,am crezut ca esti in romania,poate te ajutam cumva.Am fost in italia acum 2 saptamani.De obicei un crescator in masa spune orice sa'si vanda marfa.practic nu ai cum sa'ti dai seama daca oul e deja format,doar cu putin tmp inainte de a depune,cand oul este coborat aproape de cloaca,simti la mana ca este umflat.are cloaca rosie,umflata? ai cuib pus? in cazul in care depune oua,sau vrei oua de la pereche,iti recomand sa separi fetita tanara.Va putea sparge ouale sau ii va fura masculul femelei galbene,care este mult prea mare penrru ea.Spun asta pentru ca eu,cand aveam o pereche de perusi,am prins o femela si am bagat'o intr'un final cu perechea si in putin timp am observat ca masculul e dragostit de ea.deja formau o pereche.ceva mai tarziu mi'au facut pui

>>>>Alexandra<<<<

13,515

aseara cand mi.a adus.o se vedea umflat si dimineata la fel era umflata dar pe parcursul zilei s-a retras.e posibil?m-am tot uitat pe la fundu ei si am vazut ca si caca e mai umed dekt la ceilalti si nu reuseste sa faca tot odata plus ca astazi nu s-a miscat din locu in care s-a pus.aseara knd mi.a adus-o s-a bagat in cuib(ca i l-am pus daca persoana respectiva mi-a spus ca trebuie sa faca deja ouale) si dimineata am gasit-o in colivie.dimineata cat au fost singuri au cantat dar in cursul zilei nimic,presupun ca e inca devreme ca sa se simta in largu lor inca sunt in perioada de acomodare...cat despre cea mica incerc sa ii fac sa stea impreuna poate s-o mai invata cu ei

13,516

OBlonda wrote:

ah,am crezut ca esti in romania,poate te ajutam cumva.Am fost in italia acum 2 saptamani.De obicei un crescator in masa spune orice sa'si vanda marfa.practic nu ai cum sa'ti dai seama daca oul e deja format,doar cu putin tmp inainte de a depune,cand oul este coborat aproape de cloaca,simti la mana ca este umflat.are cloaca rosie,umflata? ai cuib pus? in cazul in care depune oua,sau vrei oua de la pereche,iti recomand sa separi fetita tanara.Va putea sparge ouale sau ii va fura masculul femelei galbene,care este mult prea mare penrru ea.Spun asta pentru ca eu,cand aveam o pereche de perusi,am prins o femela si am bagat'o intr'un final cu perechea si in putin timp am observat ca masculul e dragostit de ea.deja formau o pereche.ceva mai tarziu mi'au facut pui

Cel mai bun semn este KK...este semnificativ marit ...iti va face niste placintuite de vei ramane uimita tongue .

13,517

nu e bine,cel putin cat e perechea in perioada de cuibarire.cea mica ii va deranja,ea fiind singura,acum geloasa..nu e vorba de acomodare cu ei,in general un al 3'lea perus in colivie(mica din cate am vazut eu)va deranja perechea reproducatoare.ia'i si ei un baietel si tine'o cu el in alta colivie,apropiata una de alta.femelele in general sparg ouale una la alta..

>>>>Alexandra<<<<

13,518 (edited by elecos 19-01-2013 23:55)

revin cu noi detalii.Am luat-o acum putin in mana(saraca nici nu a ripostat)si nu mi se pare sa fie umflata si rosie acum.am reusit sa ii fac si cateva poze in cuib... :perus:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 19-01-2013 23:55[/merge_posts_bbcode]

colivia este rotunda si are 70 inaltime si 40 diametru.crezi ca nu este suficient?si am scos-o acu p cea mica de acolo...

13,519

Cuibul este total neadecvat...este foarte mic!...sau poate nu-l vad eu in intregime!

13,520

nu se vede tot pentru ca nu am reusit sa pun pozele in intregime imi spune ca sunt prea mari

13,521

greseala cu acea colivie rotunda.la fel cum un peste nu se tine ntr-un bol(vas rotund)asa nici pasarile intr-o colivie rotunda.uite de unde am luat eu colivia,poate trimite si inafara,sau o trimite cineva din familie.e foarte ieftina si foarte mare.125 lei cu transport cu tot.sper ca nu ziceti ca fac reclama,dar am vazut prea multi perusi tinuti in colivii minuscule,neavand posibilitatea uneia mari,avand in vedere ce preturi au prin pet-shop-uri.eu zic ca e chilipir.zilele astea treceam prin fata unui pet-shop si am vazut una afara la fel de mare,cu pretul de nici mai mult nici mai putin de ..600lei :wow:
http://www.custianimale.ro/preturi.php?start=10 -prima de sus

>>>>Alexandra<<<<

13,522

aha mersi mult o sa incerc sa vorbesc cu sora mea si sa vad poate o iau ms mult pentru raspunsuri te :pup:

13,523

nu ai pentru ce,si-mi cer scuze ca nu prea am timp sa intru,desi va citesc,si sunt la curent cu tot  tongue ai vazut-o? ca sunt pe tableta si nu pot intra cat timp sunt pe site. :pup:

>>>>Alexandra<<<<

13,524

Neatzza! Perusica mea are gatul cam umflat,si asi scutura capul mai mereu neutral nu stiu ce are.Mie frica a nu aibe vreo boala ceva.Ati mai intalnit aceasta problema? :o3

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,525

Aoleu smile), lasa-tii sa traiasca. Mai asteapta si vezi daca persista. Daca are gatul umflat exagerat probabil are ceva, daca nu, e gusa...care este plina...