Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Surpriza... in urma cu cateva minute....
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
:bravo: Sa fie intr-un ceas bun !
:ironic: Acum o intrebare : ce ma fac eu cu piticul meu...l-am rasfatat de nu se poate si nu vrea sa se intarce, are 7 saptamani si inca doarme in cuib si-mi cere de mancare, mananca foarte putina dughie, ovaz si deloc mei :wow: ...nu pot sa-l las nemancat desi in ultima instanta acolo o sa ajung, in natura parintii l-ar fi fortat sa iasa din cuib si sa se descurce singur...la mine si in colivie daca il tin face depresii ( sau impresii de ciufulit ce este ).
Ce dragut este :heart: :heart: :heart:
buna!!!!eu sunt noua si as vrea si io cateva informatii.am avut perusi in mai multe randuri dar i.am dat surorii mele.acu vro 3 luni mi.am luat un alt perus era ink foarte mic (nici coada nu avea) si acum cand a mai crescut am vazut k e fetita si as fi vrut un partener pentru cocutza(asa ii spune baiatul meu) asa ca l-am trimis p sotu meu sa.mi ia un partener pentru cocutza si mi-a venit acasa cu o copie din cate vad este pe cale sa faca deja oua :angel: .as vrea sa stiu dak le pot da drumu prin casa....nuj ce sa zc imi este frica sa nu faca prea mult efort sau sa se izbeasca de cv fiind locul nou......deci voi ce parere aveti?am primit o colivie mare darare parti care sunt ruginite.. as vrea sa o vopsesc este buna orice fel de vopsea?dak ar fi as da-o sotului meu la munk au loc special amenajat pentru vopsit uscat si toate alea doar k este vopsea de masini
voi ce spuneti??????????
Dupa cate stiu vopseaua este toxica. Ei se vor tine mereu cu cioculetul de gratii. Dupa parerea mea nu este indicat.
si crezi k ar fi mai indicat sa incerc sa dau rugina jos de pe gratii si sa o las asa?sau...........la gunoi cu ea?
bravo la noi a aparut al 5 out
si crezi k ar fi mai indicat sa incerc sa dau rugina jos de pe gratii si sa o las asa?sau...........la gunoi cu ea?
Da-o la vopsit...dar ai grija sa curenti bine rugina inainte sa nu sara vopseaua de pe ea...si bineinteles sa se usuce bine.
Sunt convinsa ca vopseaua de pe coliviile noi nu este non-toxica, dar fiind bine uscata nu mai are emisii de substante toxice.
Ma indoiesc ca puiul era foarte mic...faptul ca nu avea coada nu este un semn de varsta, poate fi doar un accident...puiul meu are 7 saptamani si are coada perfect formata...era mai micuta pe la 3 saptamani, dar atunci nu s-ar fi descurcat sa manance singur.
spun ca era mic pentru ca l-am luat direct din cuib......si nici pers care mi l-a dat nu stia sa imi spuna ce era.....si ink cv nu stiu ce sa fac cu ea acum k am perechea.....aseara am bagat-o la cei 2 in cusca si deja sarise sa il ciupeask in kp p baiat...imi este frik sa nu se bage sa sparga ouale sau la pui dak or fi sa iasa...am posibilitatea sa o duc inapoi.....sincer as da-o la cnv care sa stiu ca are grija.....pentru ca am si 2 copii mici (2 ani jumate baiatu si 5 luni fata) si nu as avea cum sa am grija de mai multe colivii....
spun ca era mic pentru ca l-am luat direct din cuib......si nici pers care mi l-a dat nu stia sa imi spuna ce era.....si ink cv nu stiu ce sa fac cu ea acum k am perechea.....aseara am bagat-o la cei 2 in cusca si deja sarise sa il ciupeask in kp p baiat...imi este frik sa nu se bage sa sparga ouale sau la pui dak or fi sa iasa...am posibilitatea sa o duc inapoi.....sincer as da-o la cnv care sa stiu ca are grija.....pentru ca am si 2 copii mici (2 ani jumate baiatu si 5 luni fata) si nu as avea cum sa am grija de mai multe colivii....
Renunta te rog la limbajul de chat daca tot esti un om matur...imi este greu sa inteleg problema ta...mai ai o pereche de perusi inafara de femela ce ai luat-o acum 3 luni?...
Poti pune poze cu ei?
Multumim!
setris, pai i-ai cuibul si lasa-i mancare sa pape singur. eventual dai doar o data in zi tu mancare
ok o sa incerc sa fiu mai atenta la scris.aveam o femela pe care o cumparasem acu 3 luni si voiam sa-i iau si partener asa ca l-am trimis pe sotul meu sa mai cumpere unu.domnul de unde am luat fata l-a convins pe sotul meu sa ia o pereche.iar femela de la pereche este gata sa faca oua...am inteles ca sunt deja formate in putin timp a face ouale.am incercat sa pun femela cea mica cu cei 2 noi veniti si am vazut ca cea mica il ciupea pe mascul si nu stiu ce sa fac sa mai astept poate se acomodeaza sau sa o duc inapoi sa raman doar cu perechea si puii(sa speram ca va face).si inca un lucru crezi ca as putea sa le dau drumu prin casa chiar daca este pe cale sa faca oua?
eu te sfatuiesc sa duci perechea inapoi si sa iei un mascul pt fetita pe care o ai:)
Setris, se pare ca avem aceeasi problema. Unu din perusi l-am facut cadou unui baietel care isi dorea de mult, iar celalalt l-am pastrat eu. I-am cumparat o colivie, si l-am pus singur, deoarece parintii au inceput sa "conceapa" din nou niste oute. Treaba e ca al meu, sta tot timpul cu ciocul in mancare, si o da afara din cutie. Seminte sparte mai rar vad, iar apa nu l-am vazut sa bea. In fiecare zi parca are un chef de somn, se agita prin colivie, apoi sta ca si cum i-ar fi frig, adica infoiat, cu ochii inchisi. Precizez ca in camera este tot timpul cald. Ar putea sa fie din cauza apei sau...?
cel verde este ricky masculul si cea alba este cocutza fetita cea mica
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 19-01-2013 16:48[/merge_posts_bbcode]
si ea este mimi
Sunt foarte frumosi!
multumesc :pup:
Cel verde seamana cu Bubu al meu Frumosi, sa-ti traiasca! :heart:
elecos sunt superbi perusi sa-ti traiasca,eu zic sa mai ei peruselei un baietel si sa o pastrezi pentru ca e prea frumoasa.. perusica mea verde cand ciripeste ciripeste foarte incet,si am observat ca gatul este putin umflat,oare de ce?
sincer sa mai iau unu nu cred ca ar fi de acord nici sotul...incerc sa ii fac sa se obisnuiasca toti 3 si daca nu se accepta o sa o duc inapoi.pentru ca imi este mila sa o tin separata am tinut-o toata ziua si am vazut-o cum se chinuia.acum le.am lasat portita deschisa si cea mica a intrat la cei mari si tot ea este cea care ii bate....sper sa se acomodeze pana marti-miercuri.
Decat sa o duci inapoi mai degraba ai da-o cuiva care mai are un perus sau care o vrea. Nu am citit decat printre randuri,asa ca nu stiu de unde e,dar daca e de la pet shop mai bine nu o duci inapoi... ca saracii stau in conditii proaste acolo,daca nu se inteleg,mai bine o dai cuiva,succes sa se inteleaga!
am tot intrebat prin cunoscuti dar nimeni nu vrea(din lipsa de spatiu,altora nu le place) nu am cumparat-o de la petshop ci de la un crescator nici eu nu as vrea sa o dau....
elecos...perechea matura nu sti ce varsta are si nici cate serii de pui au avut inainte si daca au fost probleme; un crescator nu se lipseste asa lesne de o pereche de reproducatori decat daca sunt batrani sau daca au probleme cu cresterea puilor.
Sfatul meu este sa duci perechea inapoi si sa iei un baietel de 5-6 luni, pt. ca perusica ta este tanara, crescuta de tine, sanatoasa si este agresiva acum pt. ca isi simte terenul invadat de noii veniti.
Perusica galbena este in calduri dar, asta nu este o garantie a faptului ca o sa apara si puisori; si in cazul tau am inteles ca nu vrei prea multe pasari, cel putin nu pt. moment...perusica ta daca va forma pereche cu un baietel tanar va fi apta de reproducere abea peste un an ( numai bine cresc si copilasii )
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 19-01-2013 18:37[/merge_posts_bbcode]
Setris, se pare ca avem aceeasi problema. Unu din perusi l-am facut cadou unui baietel care isi dorea de mult, iar celalalt l-am pastrat eu. I-am cumparat o colivie, si l-am pus singur, deoarece parintii au inceput sa "conceapa" din nou niste oute. Treaba e ca al meu, sta tot timpul cu ciocul in mancare, si o da afara din cutie. Seminte sparte mai rar vad, iar apa nu l-am vazut sa bea. In fiecare zi parca are un chef de somn, se agita prin colivie, apoi sta ca si cum i-ar fi frig, adica infoiat, cu ochii inchisi. Precizez ca in camera este tot timpul cald. Ar putea sa fie din cauza apei sau...?
Ar putea sa fie semn de boala sau...l-ai verificat la gusita? are ceva in ea, a slabit?, poate saracul nu este in stare sa manance singur, nu-l stimuleaza nimic...al meu nu are problemele astea...este foarte energic, zboara toata ziua, barfeste si se joaca, daca ma joc eu cu mancarea devine imediat interesat si el, nu mananca deajuns singur din rasfat ca stie ca vine sa ceara si primeste ( dar o sa incep sa-i tai ratia...cuibul il mai las )
din cate i-a spus sotului meu femela este matura,ar fi prima oara cand face oua, iar masculul este mult mai tanar.crescatorul i-a spus sotului meu ca femela are deja ouale formate io nu am pus mana pe ea ca sa nu o sperii si am reusit sa-i fac sa iasa din colivie pe cocutza si ricky
In gusa nu pare sa aiba nimic...Precizez ca toata ziua sta in cutia cu mancare, iar cojite vad putine, dar sunt. In schimb, i se simte osul pieptului, ceva gen coloana vertebrala dar in fata. Mancare moale nu cred ca pot face rost acum, de la magazin ma refer. Ce altceva as putea sa-i fac? ca sa-i dau cu seringa sau cu lingurita.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus