3,851

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

ispirbogdan wrote:

ok,o sa caut...ce vroiam sa stiu...am vorbit cu o doamna care are crescatorie de papagali,am intrebat-o daca are de vanzare marele alexander si mi-a zis ca de anul acesta nu mai creste,deoarece sunt foarte galagiosi.este adevarat,atat de "nebuni" sunt,o sa am probleme cu vecinii? smile))

mihaella_ella wrote:
ispirbogdan wrote:

ok,am inteles...va multumesc! smile

poti cauta pe internet! si eu asa l-am gasit! sunt sute de site-uri! de ex...poti sa te uiti si aici http://www.publi24.ro/anunturi/animale/pasari/papagal-marele-alexandru/ bafta!

eu locuiesc la apartament!!! sut galagiosi dimineata si seara...cel putin asa e al meu....cand ii e foame...in rest...numa povesteste...ti-e drag cand il auzi...dimineata face mai mare galagie pt ca asteapta de mancare!in rest...eu nu-l aud..si a ramas si singur acasa...dar nu am avut probleme cu vecinii!:)

3,852

oricum asta difera de la pasare la pasare...ma pusese pe ganduri doamna aceea,totusi sper sa gasesc sa mi iau si eu unul de la vreun crescator ca in magazine sunt cu 16,17 milioane...

mihaella_ella wrote:
ispirbogdan wrote:

ok,o sa caut...ce vroiam sa stiu...am vorbit cu o doamna care are crescatorie de papagali,am intrebat-o daca are de vanzare marele alexander si mi-a zis ca de anul acesta nu mai creste,deoarece sunt foarte galagiosi.este adevarat,atat de "nebuni" sunt,o sa am probleme cu vecinii? smile))

mihaella_ella wrote:

poti cauta pe internet! si eu asa l-am gasit! sunt sute de site-uri! de ex...poti sa te uiti si aici http://www.publi24.ro/anunturi/animale/pasari/papagal-marele-alexandru/ bafta!

eu locuiesc la apartament!!! sut galagiosi dimineata si seara...cel putin asa e al meu....cand ii e foame...in rest...numa povesteste...ti-e drag cand il auzi...dimineata face mai mare galagie pt ca asteapta de mancare!in rest...eu nu-l aud..si a ramas si singur acasa...dar nu am avut probleme cu vecinii!:)

3,853

ispirbogdan eu nu te sfatuiesc sa iti iei din magazine...sunt foarte "nebuni" smile)) si daca cauti si gasesti vreunu pe internet...sa fie crescuti de mana! bafta!

3,854

un crescator bun .. este oti de la arad.daca ai putea lua de la el ar fi ok, sunt foarte ingrijiti.
cei de la pet shopuri sunt salbatici pentru ca nu`s crescuti de mana si + ca preturile la magazin sunt duble..

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

3,855

pai si nu ai cumva un numar de telefon,adresa,e-mail?

tomanicoleta wrote:

un crescator bun .. este oti de la arad.daca ai putea lua de la el ar fi ok, sunt foarte ingrijiti.
cei de la pet shopuri sunt salbatici pentru ca nu`s crescuti de mana si + ca preturile la magazin sunt duble..

3,856

ispirbogdan wrote:

pai si nu ai cumva un numar de telefon,adresa,e-mail?

tomanicoleta wrote:

http://www.pasari-exotice.com/

uite site-ul domnului oti..
imi cer scuze de reclama!

3,857

Cum rezolv problema cu ghearele lui Rio, pt ca sunt foarte ascutite si ma zgarie mereu. i`am luat si bete cu smilgher dar le rupe inainte sa`si toceasca ghearele.am incercat si sa le pilesc smile) dar nu sta. cum va descurcati voi cu ghearele lor?

You know what I like most about people? Pets.

3,858

rio wrote:

Cum rezolv problema cu ghearele lui Rio, pt ca sunt foarte ascutite si ma zgarie mereu. i`am luat si bete cu smilgher dar le rupe inainte sa`si toceasca ghearele.am incercat si sa le pilesc smile) dar nu sta. cum va descurcati voi cu ghearele lor?

sincer nu stiu.. a mea si le face singura.. sau i se tocesc pe stinghi ..

3,859

rio wrote:

Nu am Marele Alex dar eu la ai mei le pilesc unghiutele..Max sta dar Paco inca se zbate dupa 3 ani de pedichiura dar cu rabdare si cu degetele mele capsate reusesc.(eu il tin cu mainile in spate si cu burta si ghearele  spre sotul meu care le pileste)

Max-aratinga nanday

3,860

O sa incerc sa le pilesc, dar nu stiu cum voi reusi pt ca nu l`am imobilizat niciodata pe Rio sigur o sa faca urat smile))

You know what I like most about people? Pets.

3,861

Salut ! mai scriu si eu pe aici... Ozzie a avut niste probleme, de la mancarea pe care i-am dat-o in seringa cand era pui a facut niste viermisori, astazi am fost la crescator sa luam o solutie care sa o bea in loc de apa pentru o zi, sper sa functioneze.
  De la un timp incepuse sa fie foarte agitat inainte era ceva mai calm, mai ales dimineata cand se trezea, urla si zbura prin toata casa, nu ma lasa sa-l ating etc, am sunat la crescator si mi-a spus ca 90% asta este problema pentru ca de la dansul am luat mancarea aceea de pus in seringa si a mai avut si nenumarate astfel de probleme cu papagalii lui.
O sa va tin la curent cum merge treaba.

3,862

mitzapch wrote:

Salut ! mai scriu si eu pe aici... Ozzie a avut niste probleme, de la mancarea pe care i-am dat-o in seringa cand era pui a facut niste viermisori, astazi am fost la crescator sa luam o solutie care sa o bea in loc de apa pentru o zi, sper sa functioneze.
  De la un timp incepuse sa fie foarte agitat inainte era ceva mai calm, mai ales dimineata cand se trezea, urla si zbura prin toata casa, nu ma lasa sa-l ating etc, am sunat la crescator si mi-a spus ca 90% asta este problema pentru ca de la dansul am luat mancarea aceea de pus in seringa si a mai avut si nenumarate astfel de probleme cu papagalii lui.

buna! ai observat viermisorii in excremente? sau ti-a zis crescatorul? ca si rio al meu e mai agitat de cateva zile smile

3,863

mihaella_ella wrote:
mitzapch wrote:

buna! ai observat viermisorii in excremente? sau ti-a zis crescatorul? ca si rio al meu e mai agitat de cateva zile smile

si a mea e foarte agitata, insa am auzit mai multe persoane ca sunt foarte agitati si verzisorii lor..

3,864 (edited by suana 16-01-2013 20:41)

Alexi  :malex:  :heart:

http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0016_zpsc6d628fa.jpg

http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0048-1_zpsdd258d18.jpg

http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0064_zps98c100c1.jpg

http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/1zQfe-1aK-1_zpsb7ec23ee.gif

Noi nu ne plangem deloc.Alexi a aceeasi cumintzica ,alintata si pupacioasa.  :heart:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,865 (edited by mitzapch 17-01-2013 15:31)

Crescatorul a spus ca maine voi observa probabil viermisorii in excremente. Inca nu i-am dat sa bea, de-abia maine dimineata pot sa va spun. O sa postez ce si cum.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-01-2013 15:31[/merge_posts_bbcode]

Salut ! Desi a baut numai solutia respectiva de azi dimineata inca nu am reusit sa identific viermisorii. Vom vedea, oricum voi repeta procedura joia viitoare, dureaza 1 sapt.

3,866

Buna,

In primul rand vreau sa stiti ca am citit acest topic inca de la prima pagina si m-am delectat cu frumosii vostrii alexei de care m-am indragostit iremediabil !! Va felicit pe toti pentru rabdarea, blandetea si dragostea cu care va cresteti micutii.

Suana, evident, Alexi este vedeta acestui topic, poate si datorita faptului ca tu esti "veterana " si in acelasi timp mereu activa dar nu in ultimul rand datorita frumusetii si dragalaseniei ei. A, si a coditei  :k:
De asemenea m-am indragostit de Oscar, de care nu mai stiu nimic, daca imi amintesc bine doama care il avea il dadea pentru ca trebuia sa nasca. Ma uit mereu pe you tube cum face el ca pisica. Suana, tu cred ca ti-l amintesti.
In familia noastra a intrat pe 27 dec un micul alexandru, pe nume Alex, foarte cuminte si bland, care nu ne-a muscat niciodata dar care inca este fricos si nu vine la noi.
Din pacate, in afara de seminte, mar si portocala altceva nu mananca si avand in vedere ca nu l-am vazut niciodata band apa, as fi vrut sa va cer niste sugestii la cum as putea sa-i dau vitamine pentru penaj ( cred ca naparleste deoarece am gasit cativa pufi albi si o mica pana )

De asemenea, as vrea sa va intreb in ce conditii as putea sa iau si un marele Alex avand in vedere ca il avem pe Alex_mic ( 9 luni , nu stim daca este fetita sau baiat )
Am vorbit cu Dl Oti si mi-a spus ca va avea pui de Marele Alex la sf lunii aprilie. Pot fi tinute ambele specii in aceeasi casa  Probabil in coliii separate...Le pot da drumul in casa in acelasi timp ? Daca se demontreaza ca sunt amandoi baietei sau unul este baiat celalalt fata ? Daca vor fi doi papagali in casa risc sa nu mai interactioeze cu noi ??

Multumesc anticipat si va doresc tuturor ( inclusiv Alexeilor ) toate cele bune.
Atase si o poza cu mocofanul meu cuminte  :hihi:

3,867 (edited by suana 18-01-2013 10:29)

Multumim Moss,esti draguta.Alexi,eu si animalutzele mele sunten veterani aici si sper sa intalnim tot mai multi prieteni.Da imi amintesc de Oscar ,din pacate am inteles ca l-a dat.Nici eu nu mai stiu nimic.Esti norocos daca ai un alex mic care e bland.Ai un atu in a ti-l apropia.O sa vezi cu rabdare si perseverenta o sa deveniti tot mai apropiati,Incearca sa ii dai din mana seminte sau orice altceva ce-i place,sa-l ademenesti sa vina si sa invete ca nu pateste nimic,din contra apropierea o sa-i placa si primeste si ceva bun de papa.Lor le place mult sa pape alune de padure,nuci,morcovi,mar,paste crude si fierte fara sare,branzica de vaca,carnitza de pui(nu in cantitati mari ultimele).Nu vad problema coabitarii a mai multor specii de papagali,la mine sunt 4 specii si totul e ok.Insa trebuie sa invete impreuna,sa se cunoasca si evident sa aibe voliere separate si nu lasati singuri nesupravegheati.Alexeii,cei mari  stiu sigur,sunt rozatori consacrati deci mobila si alte lucruri pot fi in pericol.Insa eu le-am facut un program in care ma ocup de ei si ii supraveghez sa nu se ajunga la complicatii si rosaturi nedorite.
Exista suplimente care se pun in apa dar si seminte speciale pentru penaj.Chiar daca vor fi doi ,odata imprieteniti cu tine ,nu te vor ignora,mai ales ca sunt din specii diferite si nu sunt cu perechile lor,carora,evident le acorda mai mult timp si interes.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,868

Multumesc Suana, mananca din mana si seminte si mar, ii ia chiar si dintre bue, dar nu vine la noi. Mananca si de la sotul meu si de la Alexia, fetita mea.
Cu timpul sper sa fie mai vesel si mai activ. Deocamdata doar sta pe colivie si ne urmareste. mai zboara din cand in cand si tipa foarte putin.

Vroiam sa te intreb ceva pentru ca ai multa experienta cu pasarile. Tocmai am observat ca o matreata alba pe Alex_mic. Poti sa-mi spui despre ce ar fi vorba ? Poate pentru ca naparleste ? As vrea sa-i dau vitamine dar nu l-am vazut niciodata ca bea apa. Cred ca isi face necesarul din mar si portocala ( desi marul este destul de diuretic si deshidrateaza )

Multumesc pentru ajutor  :pup:

3,869

moss wrote:

Multumesc Suana, mananca din mana si seminte si mar, ii ia chiar si dintre bue, dar nu vine la noi. Mananca si de la sotul meu si de la Alexia, fetita mea.
Cu timpul sper sa fie mai vesel si mai activ. Deocamdata doar sta pe colivie si ne urmareste. mai zboara din cand in cand si tipa foarte putin.

Vroiam sa te intreb ceva pentru ca ai multa experienta cu pasarile. Tocmai am observat ca o matreata alba pe Alex_mic. Poti sa-mi spui despre ce ar fi vorba ? Poate pentru ca naparleste ? As vrea sa-i dau vitamine dar nu l-am vazut niciodata ca bea apa. Cred ca isi face necesarul din mar si portocala ( desi marul este destul de diuretic si deshidrateaza )

Multumesc pentru ajutor  :pup:

matreata aceaia o au cam toti.nu-i nimic ingrijorator, poti sta linistita..
eu nu-i dau nitamine de baut ci ii dau vitamine bobite de la vitalkraft pentru pene, sunt bune.
cat despre acomodarea cu alte pasari nu stiu ce sa zic, pt ca in primul rand depinde de fiecare pasare in parte,, cunosc pe cineva ce are micul alex si isi luase un marele alex dar a trebuit sa-l dea inapoi deoarece micul alex incepuse sa-si jumule penele de stres din cauza marelui alex..

3,870 (edited by suana 18-01-2013 10:28)

Alexeii sunt pasari mari si cu personalitate.Au nevoie de multa atentie si de ocupatie sa nu se plictiseasca.Depinde si de firea  fiecaruia si de felul cum de ocupam de ei.Alexi este destul de toleranta cu restul trupei mele,daca sunt motzatii afara nu are treaba cu ei.Insa nu -i las nesupravegheati mult timp si nu le dau drumul la cei din grupa mica.
Da,matreata ,asa cum zicea si Nicoleta e ceva normal la toate pasarile.Cand se curata si apoi se scutura se poate observa usor.Din cauza asta ,de multe ori si stranuta.Important este sa pape multe fructe si legume proaspete de unde isi iau vitaminele necesare.Poti sa-i dai si polen,stafide.Alexi le mananca bine.

3,871

ce liniste este pe aici..... sad
si cat de tare mi-a placut acest topic. nu mai mancam si nu mai faceam nimic doar stateam sa citesc ce nazbatii fac alexeii vostrii.

swanheart, daca mai citesti, ce mai face Paco ? este un scump vorbaret. mi-am salvat cateva filmulete cu el si tare drag imi este.

Penajul Alexiei ma da pe spate  :wow:  arata ca o diva

va pupam pe toti

3,872

Stie cineva sau are cineva oua de Marele Alexandru ?
Sau de unde ai putea lua asa ceva?

3,873

scuza-ma,dar cine ar cauta asa ceva? cine are oua are implicit si parintii ce cuibaresc.  smile

>>>>Alexandra<<<<

3,874

OBlonda wrote:

scuza-ma,dar cine ar cauta asa ceva? cine are oua are implicit si parintii ce cuibaresc.  smile

Dar eu vreau sa cumpar oua ca sa scot pui din ele.

3,875

au voie rodie ? nu mai stiu daca au sau nu