13,451

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

mihaela111 wrote:

doar in perioada de inperechere au ceromul maro  tongue si a mea este pui..este normal sa aibe ceromul albastru cu alb  :hihi:  :hihi:

Miha...ai toata sustinerea mea...ai dreptate...femela verde , est o femela tanara care nu  a intrat in calduri si are nasucul bleu...nasucul cu care deruteaza multi diletanti.  :k:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,452

:hihi:  multumesc Setris! perusica nu prea stie sa zboare..cred ca are muschi atrofiati.daca face miscare va putea zbura?

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,453 (edited by maria95 12-01-2013 12:02)

Buna la toata lumea :pup:  Imi cer scuze ca nu am mai scris mai nimic despre perusei. De cateva zile Cici tot statea numai in cuib . Aseara vazand ca si femela si masculul nu sunt in colvie m-am uitat in cuib si am vazut un ou big_smile  Twety se cam plictiseste singurel asa ca sta mai mult pe afara.
Poze noi cu Twety cu ceilalti 2 vom pune mai incolo nu vreau sa-i sperii.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 12-01-2013 13:02:21[/merge_posts_bbcode]

Mihaela din poze se vede ca perusica a ramas fara codita si din cauza asta nu mai poate zbura bine asa facea si Tweety

13,454

maria95:probabil ca peruselul  tau era in perioada de naparlire si ai cazuse pene din aripa,eu stiu ca coada nu are legatura cu zboarul..sunt papagali care nu au coada si zboara foarte bine..perusica mea statea inchisa in  colivie de la 3 luni..si acel crescator nu ai daduse drumul sa zboare pana acum . neutral

13,455

Pufosheniile mele  :perus:  , cel alb este baiatul iar cea verde cu galben fata big_smile . Pe fata o am de vreo 3 ani si pe baiat l-am cumparat in octombrie . Ar trebuii sa faca oua pentru ca a calcato .

Animalele mele : 1 Perus :perus:
R.I.P Maya sad

13,456

Daca a calcat-o asteapta-te la oute wink

13,457

Buna!Am si eu o problema...Am cumparat baietel fetitei mele (perusi)...si de cateva zile picoteaza ca puiul de gaina...de mancat mananca...de ciripit ciripeste...de ganietat se ganieteaza....atata tot ca e cam apatic in rest.Astept raspunsuri si sfaturi!Multumesc

Iubeste si vei fi iubit!

13,458

sall la toti
:perus:

13,459

mihaela111 wrote:

maria95:probabil ca peruselul  tau era in perioada de naparlire si ai cazuse pene din aripa,eu stiu ca coada nu are legatura cu zboarul..sunt papagali care nu au coada si zboara foarte bine..perusica mea statea inchisa in  colivie de la 3 luni..si acel crescator nu ai daduse drumul sa zboare pana acum . neutral

ba din contra, coada chiar ii ajuta la zbor. cei fara coada asa sunt ei. depinde de la specie la specie.

13,460

Coada ajuta la controlarea directiei. Pana una alta, ne facem mari. Ceva pareri, fetite baieti?

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

13,461

eu vad in poza 2 baietei  :hihi:

13,462 (edited by perusul 14-01-2013 19:43)

si eu am
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 14-01-2013 19:42[/merge_posts_bbcode]

unul dar incurand 2

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 14-01-2013 19:43[/merge_posts_bbcode]

smile

13,463

Spuneti si voi de ce face asa peruta cel verde pentru ca ea femela de ce se ura pe el? Am pus si 2 poze cu ei.  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HIg4UgskXo8&feature=youtu.be[/youtube]

13,464

pai le-ai pus muzica si danseaza! smile) glumesc n-am nici cea mai mica idee dar sunt simpatici! eu am vreo 20 de perusi dar sincer nu am patit asa la nicio pereche  big_smile

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

13,465

Buna,

As vrea sa va prezint puiutul meu, pe Blu. A intrat in familia si sufletele noastre acum 3 saptamani. La cumparare mi s-a spus ca este baietel, insa doua persoane posesoare de perusi mi-au spus ca e fetita. Poate ma ajutati voi in aceasta privinta.  big_smile
Sper sa ne primiti cu drag alaturi de voi!

13,466

Papagalul este superb si eu cred ca este baietel

13,467

maria&ovidiu: este un baietel frumos foc,sa-ti traaica!

13,468

Baiat 100%, e inca micut, are sub 4 luni...nasucul se va colora in albastru abea pe la 6 luni.

13,469 (edited by maria&ovidiu 17-01-2013 11:15)

Multumesc mult pentru raspunsuri! Ma bucur ca am gasit acest forum si sper sa invat cat mai multe lucruri de la voi! smile
Sa va traiasca tuturor animalutele!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-01-2013 11:13[/merge_posts_bbcode]

As vrea sa va intreb ceva...
Perusul meu cred ca a fost catel intr-o viata anterioara. Roade casuta, cadita de baie, tabloul, jucariile, materiale (cearceaf, fata de masa, hainele noastre, perdele), telecomanda, hartie, fire de par din cap, tot ce prinde... Asta nu ar fi o problema daca nu ne-ar roade si mainile noastre. Daca ii intindem mana uneori incepe sa ne roada unghiile, degetele, alteori se urca pe mana si incepe sa roada... Nu ciupeste cu rautate, dar roade tare, de inca mai am urma pe mana de ieri (l-am lasat sa roada, sa vad daca se opreste, dar nici o sansa). In special ii plac venele de pe mana si firele de par!  smile Nu stiu ce sa ma fac cu el... Este doar o etapa trecatoare?! Ca mi-e teama sa nu prinda obiceiul asta...
Ieri mi-a dat pupa pe buza (totusi cred ca e doar curiozitatea de a vedea ce sunt chestiile alea roz de pe fata) si mi-a fost teama sa nu ma ciupeasca...  big_smile
Cand il vad ca se apropie de fata mea si o studiaza mi-e teama sa nu ma ciocaneasca in ochi... Stiti daca il atrag ochii in general?! Ca nu as vrea sa ma trezesc cu vizite la oftalmolog...  smile

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-01-2013 11:15[/merge_posts_bbcode]

L.E. Os de sepie are si roade si din ala din cand in cand...  big_smile

13,470

smile Si al meu mai facea asa la inceput pana ce a descopert lanticul si cerceii. Cand e pe umarul meu se joaca cu cerceii ,cand se lictiseste se agata de bluza mea si se joaca cu lanticu smile

13,471

In casa nu port bijuuri, dar cred ca ar fi o idee buna, daca asa scap de mica rozatoare!  smile
Stii cumva daca il atrag ochii?! Mi-e tare teama cand se apropie sa nu ma ciocaneasca...

13,472

mai bine te obisnuiesti tu decat sa astepti sa se dezvete el. e papagal. va fi curios si va roade cam orice.

13,473

Nu ma deranjeaza actiunea in sine de a roade, ci faptul ca imi roade mainile... Banuiam ca e curiozitate, dar sper ca in timp sa pot sa pun mana pe el sau sa imi stea pe deget fara sa atenteze la venele, parul, pielea mea... Daca nu se poate, nu-i bai! Oricum ramane baietelul meu drag!  :perus:

13,474

Face asta din curiozitate, gusta din toate, trebuie invatat care sunt limitele...al meu in general la ochi ( l-am lasat ) cred ca stie despre ce e vorba si este finut..in rest, e bine sa-i dai de lucru os de sepia, spice de dughie, crengute de salcie...cu varsta va fi mai domol.
De prins in mana nu o sa stea niciodata, oricat de bland ar fi, al meu e crescut de mine de la doua saptamani, ii place sa suie pe deget si protesteaza cand il prind in mana.

13,475

ce parere aveti despre separarea masculilor de femele o anumita perioada pe an? cat timp etc...?am 11 masculi si 10 femele si de 2 saptamani i-am separat deoarece asa am vazut la alt crescator ca dupa ce fac 2-3 serii de pui pe an ii desparte pentru a nu stresa femela spune el.

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet