Re: Micul Alexander - Psittacula krameri
al meu tipa de cand e el (ma rog, la vreo 2 zile dupa ce l-am luat)
dar mai mult dimineata... pe la 8 imi sparge urechile daca nu ma trezesc
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri
al meu tipa de cand e el (ma rog, la vreo 2 zile dupa ce l-am luat)
dar mai mult dimineata... pe la 8 imi sparge urechile daca nu ma trezesc
Coco era f cuminte...acum e foarte galagios e suparat rau
eu unul am impresia ca e in calduri... da din cap... e ciudat rau de tot ... face galagie f mare..
daca ii dau drumul sta cuminte...si parca se excita cu lucrurile din jur....
exact asa face si paki.. se duce langa ceva anume , piuie asa incet, face o multime de sunte ciudate ,isi dilata pupile,da capu` pe spate..si eu am zis ca sunt in caluri.
al meu se pare ca a descoperit caldura din calorifer
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 22:07[/merge_posts_bbcode]
si iar ii stau penele vraiste, nu stiu ce sa ii fac
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 23:15[/merge_posts_bbcode]
ps: are ceva daca doarme langa calorifer?
acum este pe cusca si cusca langa calorifer, daca ii este prea cald se indeparteaza oare?
al meu e GREU DE CONVINS
) ca filmul greu de ucis....sper sa o ducem la capat...deja azi are 1 luna de cand este la mine
incetul cu incetul o sa vezi ca o sa se acomodeze .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-01-2013 12:58[/merge_posts_bbcode]
off voi va plangeti dragilor ca nu i-ati inblanzit in cateva saptamani de cand ii aveti ,eu o am pe paki de 1 ani si 9 luni si jur nici acum nu pot sa pun mana pe ea ca ma musca pana da de sange si nu se opreste si sunt asa atasata si o iubesc, o alint maxim non-stop, ma port foarte frumos cu ea si nimic,, am incercat tot inclusiv metoda cu lasatu sa muste sa vada ca nu e de mancat dar degaba musca continuu,insa sunt multumita de ea indiferent ce ar face tot o iubesc,
.. voi ati facut progrese destul de repede si cu siguranta veti obtine multe.
Oricare :malex: are personalitatea lui , parerea mea este ca daca nu se simte atasat de oricare dintre noi in maxim un an cred ca nu o sa reusim nimik , nu neaparat sa il mangaiem dar sa vina macar sa manance din mana noastra sau sa nu se sperie atunci cand ne apropiem de el , sa faca lucruri care sa simtim ca intradevar este fericit .
:dans:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-01-2013 13:00[/merge_posts_bbcode]
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 22:07[/merge_posts_bbcode]si iar ii stau penele vraiste, nu stiu ce sa ii fac
acum este pe cusca si cusca langa calorifer, daca ii este prea cald se indeparteaza oare?
E bine ca a descoperit cum sa se incalzeasca nu cred ca ii face nici un rau daca nu il are rau
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-01-2013 13:04[/merge_posts_bbcode]
in momentu in care doar tipa si nu scoate si alte sunete inseamna ca este ceva ce vrea sau il enerveaza .
Aseara micul :malex: era foarte obosit si vroia sa ii sting lumina si sa urcat pe AC si facea ture si era agitat cand iam stins lumina nu mai vedea sa se duca la colivie , si l-am prins ca sa il bag in colivie ma muscat cu atata dusmanie incat mia dat sangele , nu suporta sa punem mana pe el dar a inceput sa fie cam capos .
si eu as avea ocazia sa pun mana pe el in fiecare seara, daca ii sting lumina...
dar eu ma gandesc sa nu dea sa zboare si sa nu se loveasca de ceva, asa ca pana acum nu am incercat sa il mangai sau sa il iau in mana
mananca din mana, vine pe mine (sta ce sta si incepe si ma musca) , mai vine pe umar..ma lasa sa stau foarte aproape de ea dar sa n-o ating.. si cateodata ma lasa si sa-i pup picorusele cand e in colivie
si eu as avea ocazia sa pun mana pe el in fiecare seara, daca ii sting lumina...
dar eu ma gandesc sa nu dea sa zboare si sa nu se loveasca de ceva, asa ca pana acum nu am incercat sa il mangai sau sa il iau in mana
Eu il mangai seara dar este TV aprins , are putina lumina incat sa nu se sperie sa se raneasca daca nu vrea si da sa plece ma retrag dar vb cu el incat sa nu il sperii , nu sa speriat niciodata
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-01-2013 15:15[/merge_posts_bbcode]
daca vreau sa il iau in mana musca rau si caraie
cred ca am cel mai cuminte papagal :dans: nu m-a muscat niciodata
a invatat sa-mi dea pupic :pup: il iau pe deget si ii spun " alex pipic ", imi da cioculetul, il pup si apoi ii dau ceva bun ( mar sau mandarina )
astazi cand l-am lasat liber nu i-am mai pus mancarea sus pe colivie dar nu m-am gandit sa-i deschid usita , colivia fiind dechis doar deasupra. Si mocofanul meu nu stia pe unde sa se duca sa ia mancare...sper sa invete pentru ca nu am de gand sa-i pun totul la nas
si al meu e lafel ma lasa sa stau aproape dar sa nu il ating...nu ma lasa sa ii intind mana cu mancare nu ma lasa sa il ating,daca incerc sa il pup:))vai si amar de mine ca imi zboara o aripa in fata:))in legatura cu caraitul aseara a trebuit sa il bag cu prosopul si nu zic cum facea la 10 seara....AAAACRAAACAAAAAAAA,doamne ca o cioara si urat rauu ca si cand a fost scos din cusca la crescator cu mana atunci...si totusi era cu prosopul si l-am tinut 5 minute in prosop pe picioarele mele...in pat si nu pot sa zic ca 3 minute a urlat si 2 minute a muscat prosopul de furie dar degeaba umpic a fost mangaiat pe cap ca e viclean si inoarce capul si lasa prosopul pentru un deget ....acum e afara si se distreaza a invata sa urce pe sfoara:))acum nu mai foloseste scara sa urce in varful playgroundului,foloseste sfoara,mare hot :hihi:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-01-2013 17:22[/merge_posts_bbcode]
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 15-01-2013 22:07[/merge_posts_bbcode]si iar ii stau penele vraiste, nu stiu ce sa ii fac
si al meu sta pe calorifer:))al meu a cazut dupa calorifer odata si a fost mare panica...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-01-2013 19:54[/merge_posts_bbcode]
credeti ca daca il tin in prosop si il mangai pe cap il imblanzesc sau il fac sa se obijnuiasca cu mine???sau il traumatizez mai mult...?
:malex: Vorbesc sau doar scot sunete ? Ce sunete scot ai vostri daca nu vb ? :malex:
:malex: Vorbesc sau doar scot sunete ? Ce sunete scot ai vostri daca nu vb ? :malex:
a mea imita tonaliatea cuvintelor si zice mai clar maaaa si cateodata baiatu`.
floricica wrote::malex: Vorbesc sau doar scot sunete ? Ce sunete scot ai vostri daca nu vb ? :malex:
a mea imita tonaliatea cuvintelor si zice mai clar maaaa si cateodata baiatu`.
foarte frumos, felicitari , inseamna ca o sa vb sigur
:dans:
al meu cam asa face, mai mereu
nu stiu daca e nervos sau de ce face asa...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=teclAZ83jbA[/youtube]
Alex a facut baitza astazi
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2X7AkxyWJVA[/youtube]
al meu cam asa face, mai mereu
nu stiu daca e nervos sau de ce face asa...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=teclAZ83jbA[/youtube]
Al meu face asa cand vede pasari pe geam sau cand il las singur in camera de parca mar chema ,
al meu cand are chef dar cel putin o data pe zi , caraie incet , face ca cioara , piupiu de multe ori de parca ar plange , si vb pe limba lui parca se alinta , si mai face ca , cateva pasari dar nu stiu sa va spun ca ce
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-01-2013 13:43[/merge_posts_bbcode]
Alex a facut baitza astazi
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2X7AkxyWJVA[/youtube]
Ce scump este . Cat are al tau ?
Seamana perfect cu al meu si la cioc si la coada , vad ca are aceleasi dimensiuni aceasi culoare .
super fain face baita:))al meu imita pupaturile...si face niste sunete ciudate si se umfla in piept cand le face...oricum eu mai mult tin sa fie bland si sa il pot tine cu mine decat sa vorbeasca:)nu a fost luat cu scopul de a vorbi...mi-am dorit mult un papagal:)si cand l-am vazut a fost dragoste la prima vedere....in legatura cu apropierea mea de el pot sa il tin in prosop si sa il mangai pe cap cu tot ca face ca o cioara si musca din prosop:))si din cate observ al meu are o idila cu rata lui de plus:))sta cu gatul tantos ca o lebada la ea )si se privesc,ce e drept o mai si musca dar nu zice nimic rata=)))
izul, al meu este mutulica :hihi: noroc cu filmuletul tau ca si-a pus si el plamanii la treaba
iris, Alex este un scump ! sa iti traiasca. cat are si de cand il ai ?
Lui Alex_mic nu-i place baita cu fasfas. O sa incerc sa-i pun pe colivie un recipient cu apa sa vad daca are vreo reactie.
Noi am mai facut un pas in acomodare :k: aseara mancam cu totii in bucatarie seminte. Alex_mic era hamesit de foame, pentru ca nu i-am mai scos mancarea sus pe colivie. Evident nu indraznea sa vina asa ca l-am luat pe bat si l-am pus pe masa noastra, pe o vaza inalta, cam la nivelul capului nostru. El se speria si zbura noi il aduceam inapoi. am facut asta de cateva ori pana cand nu a mai plecat. astfel ca ii dadeam si lui cate o samanta si mancam toti patru. era foarte dragut si se uita cand la unul cand la celalalt. Atase poze !!
Nu imi dau seama bine dar cred ca Alex_mic naparleste. Gasesc zilnic cativa pufuleti albi si azi am gasit si o mica pana. I-am luat vitamine insa nu stiu cum sa i le dau avand in vedere ca nu l-am vazut niciodata band apa. ceva sfaturi va rooog ....
Pupici
izul, al meu este mutulica :hihi: noroc cu filmuletul tau ca si-a pus si el plamanii la treaba
iris, Alex este un scump ! sa iti traiasca. cat are si de cand il ai ?Lui Alex_mic nu-i place baita cu fasfas. O sa incerc sa-i pun pe colivie un recipient cu apa sa vad daca are vreo reactie.
Noi am mai facut un pas in acomodare :k: aseara mancam cu totii in bucatarie seminte. Alex_mic era hamesit de foame, pentru ca nu i-am mai scos mancarea sus pe colivie. Evident nu indraznea sa vina asa ca l-am luat pe bat si l-am pus pe masa noastra, pe o vaza inalta, cam la nivelul capului nostru. El se speria si zbura noi il aduceam inapoi. am facut asta de cateva ori pana cand nu a mai plecat. astfel ca ii dadeam si lui cate o samanta si mancam toti patru. era foarte dragut si se uita cand la unul cand la celalalt. Atase poze !!
Nu imi dau seama bine dar cred ca Alex_mic naparleste. Gasesc zilnic cativa pufuleti albi si azi am gasit si o mica pana. I-am luat vitamine insa nu stiu cum sa i le dau avand in vedere ca nu l-am vazut niciodata band apa. ceva sfaturi va rooog ....
Pupici
acele vitamine de apa....nu prea le plac am inteles eu nu ii dau vitamine deloc deoarece ii dau fructe...astazi in loc de sminte are in troculet stafide si mandarina:)mai sunt pastile de vitamine care am inteles ca alea le prefera...dar daca mananca fructe zic eu ca nu trebuie vitamine...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 17-01-2013 16:37[/merge_posts_bbcode]
apropo grija cu acea planta..ei nu au voie poate fi toxica rezultand moartea animalutului....plus panamtul ascunde bacterii care ii pot imbolnazi...
multumesc alex. planta este un dafin si am stat cu ochii pe el pentru ca am citit ca exista si plante otravitoare pentru ei.
problema este ca al meu nu mananca decat mar si portocala, cantitati moderate, si nu stiu daca ii sunt suficiente. nu am vazut vitamine sub forma de tableta dar nu cred ca as putea sa-i dau pentru ca nu ar manca...
vitaminele sunt muta-vit de a versele laga, produse de oropharma si din cate stiu eu sunt cam cele mai bune din ce se gaseste la noi pe piata...
multumesc alex. planta este un dafin si am stat cu ochii pe el pentru ca am citit ca exista si plante otravitoare pentru ei.
problema este ca al meu nu mananca decat mar si portocala, cantitati moderate, si nu stiu daca ii sunt suficiente. nu am vazut vitamine sub forma de tableta dar nu cred ca as putea sa-i dau pentru ca nu ar manca...
vitaminele sunt muta-vit de a versele laga, produse de oropharma si din cate stiu eu sunt cam cele mai bune din ce se gaseste la noi pe piata...
nu te teme:)sunt sigur ca mananca cat are nevoie el e totusi un pui...si al meu in primele saptamani manca la greu fructe ,acum vad ca mananca moderat maxim 1 felie mandarina pe zi(mar nu mai vrea),azi are stafide ....deci e ok:)al meu e un puturos toata ziua sta pe playground si tipa:)
iris, Alex este un scump ! sa iti traiasca. cat are si de cand il ai ?Lui Alex_mic nu-i place baita cu fasfas. O sa incerc sa-i pun pe colivie un recipient cu apa sa vad daca are vreo reactie.
Pupici
Eu iam luat bete cu mancare de la VITACRAFT le gasesti in pet shop , sunt pentru pene ca sunt cu miere si alune si fructe exact le le plac lor , sunt bune pentru ei ca au multe vitamine , in mancarica lui cu seminte etc are niste vitamine verzi si portocalii nu mananca mereu .
moss wrote:multumesc alex. planta este un dafin si am stat cu ochii pe el pentru ca am citit ca exista si plante otravitoare pentru ei.
vitaminele sunt muta-vit de a versele laga, produse de oropharma si din cate stiu eu sunt cam cele mai bune din ce se gaseste la noi pe piata...nu te teme:)sunt sigur ca mananca cat are nevoie el e totusi un pui...si al meu in primele saptamani manca la greu fructe ,acum vad ca mananca moderat maxim 1 felie mandarina pe zi(mar nu mai vrea),azi are stafide ....deci e ok:)al meu e un puturos toata ziua sta pe playground si tipa:)
si in legatura cu dafinul nu cred ca ar fi toxica pt el....dar pamantul de la ea tot e o amenintare..
Multumesc Alex, voi avea grija si de dafin si de Alex_mic
Floricica, multuesc de sfat dar din cate stiu si din cate am citit betele acelea nu sunt deloc bune pentru ca contin multe chimicale.
ar fi bine ca aceste batoane sa le faci tu acasa. daca citesti pe la inceputurile acestui topic, cei mai cu experienta spun si cum se pot face.
Multumesc Alex, voi avea grija si de dafin si de Alex_mic
Floricica, multuesc de sfat dar din cate stiu si din cate am citit betele acelea nu sunt deloc bune pentru ca contin multe chimicale.
ar fi bine ca aceste batoane sa le faci tu acasa. daca citesti pe la inceputurile acestui topic, cei mai cu experienta spun si cum se pot face.
eu ii dau batoane , ba chiar se impaca foarte bine cu ele, ii dau 1 la 2 saptamanui, dar acum nu mai vrea , nu mai papa mai nimic defapt.. doar mixul ei si atat, fructe cam refuza..
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri