5,126

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

ma uitam pe postarile de luna trecuta si al tau, cand l-ai luat, avea codita lunga si aranjata.
a lui alex_mic este scurta si ciufulita.
nu ma intelege gresit, il iubesc asa cum este, ciufulit, olive, baiat sau fata. Pe asta l-a ales sotul meu deci asa a fost sa fie. Noi l-am luat cadou pentru fiica noastra dar se pare ca ea este mica pentru a avea rabdare cu el, astfel incat eu m-am atasat teribil de tare de el.
oricum, noi, cu totii, interactionam cu  :malex:  pentru ca vrem sa fie sociabil cu toti membrii familiei.
eu ma indragostisem de un jako, tot de la maxi pet. Si as fi dat atatia bani pe el daca as fi avut posibilitatea sa ii ofer o camera doar pentru el. Era foarte bland si tanjea dupa mangaieri.
Cand l-am luat pe Alex_mic se daduse Jako si sper ca ajuns bine.

5,127 (edited by tomanicoleta 13-01-2013 13:06)

moss wrote:

ma uitam pe postarile de luna trecuta si al tau, cand l-ai luat, avea codita lunga si aranjata.
nu ma intelege gresit, il iubesc asa cum este, ciufulit, olive, baiat sau fata. Pe asta l-a ales sotul meu deci asa a fost sa fie. Noi l-am luat cadou pentru fiica noastra dar se pare ca ea este mica pentru a avea rabdare cu el, astfel incat eu m-am atasat teribil de tare de el.
oricum, noi, cu totii, interactionam cu  :malex:  pentru ca vrem sa fie sociabil cu toti membrii familiei.
eu ma indragostisem de un jako, tot de la maxi pet. Si as fi dat atatia bani pe el daca as fi avut posibilitatea sa ii ofer o camera doar pentru el. Era foarte bland si tanjea dupa mangaieri.

cand am luat-o nu era asa de aranjata, avea codita mai mica.. acum in mai deja face 3 anisori si are penajul complet format.
te inteleg..
si eu mi-as dori inca un papagal un marele alex sau un ara dar sincer nu am posibilitatea de achizitionare ..
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 13-01-2013 14:06[/merge_posts_bbcode]

stie cineva de unde pot cumpara seminte separate pentru a creea mixul papgalului??am foarte multa mancarica ce e compusa mai mult din seminte de floarea soarelui, pelete.. si are foarte putine seminte de orz, canepa,ovaz, grau ... iar a mea ata mananca cel mai mult si as vrea sa cumpar sa i le pot combina.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,128

tomanicoleta wrote:
moss wrote:

cand am luat-o nu era asa de aranjata, avea codita mai mica.. acum in mai deja face 3 anisori si are penajul complet format.
te inteleg..
si eu mi-as dori inca un papagal un marele alex sau un ara dar sincer nu am posibilitatea de achizitionare ..
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 13-01-2013 14:06[/merge_posts_bbcode]

stie cineva de unde pot cumpara seminte separate pentru a creea mixul papgalului??am foarte multa mancarica ce e compusa mai mult din seminte de floarea soarelui, pelete.. si are foarte putine seminte de orz, canepa,ovaz, grau ... iar a mea ata mananca cel mai mult si as vrea sa cumpar sa i le pot combina.

sincer eu in piata la bucur obor am vazut seminte de toate felurile sau la matache,ce a mai ramas din piata...incerca la obor...

:malex:

5,129

astazi am fost plecati cam vreo 3 ore si l-am lasat singur si liber.
L-am gasit cumintel la locul lui, pe colivie  :k:

5,130

moss wrote:

astazi am fost plecati cam vreo 3 ore si l-am lasat singur si liber.
L-am gasit cumintel la locul lui, pe colivie  :k:

:)nu fac mare dezastru singuri....depinde de papagal...al meu roade carti sau se joaca la locul lui....ceea ce ma ingrijoreaza este ca nu prea mai mananca fructe...ii las acolo langa seminte,deoarece cand incerc sa ii dau din mana cand e afara ma apropii ce ma apropii de el se uita putin si fuge....nici macar nu vrea sa ia..si prefera semintele decat fructele ...

5,131

incearca si pune-i fructe in recipientul de hrana. e foarte important sa manance fructe pentru a-si lua vitaminele necesare. din cate imi dau seama si al tau e cam pretentios la mancare.
alex_mic nu mananca decat mar, mandarina ( desi ieri nu prea a vrut ) seminte si mei .
al meu ia din mana fara probleme.
Acum vreo jumatate de ora am interactionat ceva mai mult cu el. L-am pus pe umar si m-am plimbat putin cu el prin casa ( sub 1 minut ) apoi a zburat inapoi pe colivie. eu cred ca este totusi un progres avand in vedere ca pana acum nu am reusit sa-l pun pe umar. m-am bucurat taaaare mult

ai vazut pe undeva abrazivul acela care se pune pe batul din colivie si care, se presupune, ca "pileste unghiutele " ?

seara frumoasa

5,132

moss wrote:

incearca si pune-i fructe in recipientul de hrana. e foarte important sa manance fructe pentru a-si lua vitaminele necesare. din cate imi dau seama si al tau e cam pretentios la mancare.
alex_mic nu mananca decat mar, mandarina ( desi ieri nu prea a vrut ) seminte si mei .
al meu ia din mana fara probleme.
Acum vreo jumatate de ora am interactionat ceva mai mult cu el. L-am pus pe umar si m-am plimbat putin cu el prin casa ( sub 1 minut ) apoi a zburat inapoi pe colivie. eu cred ca este totusi un progres avand in vedere ca pana acum nu am reusit sa-l pun pe umar. m-am bucurat taaaare mult

ai vazut pe undeva abrazivul acela care se pune pe batul din colivie si care, se presupune, ca "pileste unghiutele " ?

seara frumoasa

macar sta pe mana/umar al meu nici sa nu auda...el mananca aproape orice fruct dar de 1 saptamana le cam refuza si nu stiu de ce

5,133

noul membru al familiei. astazi l-am adus acasa, a stat putin cumintel ,dar apoi a misunat prin colivie si vroia afara.persoana de la care l-am luat mi-a zis k il tinea mai mult liber.ce sa fac? sa il mai tin 2-3 zile sa se acomodeze sau maine sa ii las liber?oare cum il pot prinde si baga in colivie daca nu o sa vrea sa intre singur?

5,134

bine ai venit bytza_21, sa iti traiasca  :malex: si sa te bucuri de el.
eu am remarcat ca nu prea exista reguli pentru ca fiecare pasare este unica in felul ei.
eu l-am adus acasa pe Alex_mic pe 27 dec, pe la ora 18.00. A doua zi seara l-am lasat liber . Manca din mana, bagam mana in colivie si ii dadeam mar si nu se agita cand stateam aproape de el, asa ca am considerat ca ii pot da drumul fara probleme si asa a si fost.
a iesit si a stat pe colivie, a studiat, a si zburat.
evident ca a fost dificil sa-l bagam la loc, dar fiind seara, am stins toate luminile, l-am luat pe deget si l-am bagat in colivie :k:  eram de tot rasul. eu stateam langa intrerupator si soul meu il baga in colivie. cand era cu el in colivie eu aprindeam lumina  smile
la noi sta mai mult liber si ieri chiar l-am lasat singur in casa vreo 3 ore si l-am gasit in acelasi loc, pe colivie.
ce-i drept al nostru este foooarte bland si mocofan :-( este mult prea cuminte si este la noi de mai bine de 10 zile.

cum il cheama pe  :malex:  ce varsta are si cum il cheama ?  :hug:

5,135

@bytza_21, sa iti traiasca si sa te bucuri de el  :bravo:
@moss, al tau probabil ca a fost crescut la mana...
ai nostri (unii) nici vorba de asta, posibil sa fi ramas cu sechele de cate ori au fost prinsi si dusi in petshop de la crescator
al meu cand mi l-a dat de la petshop, l-a fugarit prin cusca aia rotunda, cand l-a prins a inceput sa faca fix ca o cioara, iar dupa vreo jumatate de ora cand am ajuns la cineva, am vrut sa il arat si lor, am deschis cutia si era cat pe ce sa zboare lol, l-am prins si eu cu mana, m-a muscat de mi-a dat sangele...

acum in schimb s-a mai linistit, asta de exemplu m-am chinuit sa il fac sa se urce pe degete, si incet incet o sa reusesc...
a pus ba un picior, ba pe amandoua si apoi a zburat si tot asa
oricum, cu mancare il invatati cel mai usor, asta e un lucru sigur...
al meu adora merele si se pare ca e destul de pofticios dupa ele

5,136

il cheama coco sia re in jur de 1 an. azi am stat cu el pe balcon , l-am lasat afara si dupa ce ne-am mai imprietenit ami-a luat din mana miez de nuca, dar doar o data. oricum se vede ca nu se sperie, dar trebuie sa il las liber ca sa ma inteleg cu el. acum e afara. sper sa intre in colivie deseara.

5,137

Coco bine ai venit !  :hug:

Nu stiu cum a fost sau nu a fost crescut al meu cert este ca toata ziua sta nemiscat pe colivie, mananca si ne priveste. Din cand in cand mai scoate cate un tipat si cev gangureli, dar nu ilnic.
Ia mancare din mana si chiar din gur, ii tin intre buze o bucata de mar si o ia fara probleme. Il pot lua pe degete doar daca este in alta parte decat pe colivie. Ieri am reusit sa mi-l pun pe umeri si a stat cam 1 minut apoi a zburat.
Tipa daca ramane singur in camera si doar o singura data a venit dupa noi in alta camera.
Incerc si stau cat mai mult cu el in aceesi camera, mai vorbesc cu el, ma duc si in fata coliviei si vorbesc cu el dar el mutulica si pace.
Ieri stateam pe canapea si il vedeam ca ar fi vrut sa vina la mine dar nu indraznea.
Mananc cu nerusinare de toate langa el, mai ales mar si plescai sa-i atraga atentia dar nimic :-( se uita la mine si atat.
Sper ca este inca in perioada de acomodare ( e la noi de 10 zile ) si ca nu va ramane asa pe veci, uneori zici ca este impaiat.
Pur si simplu sta toata ziua pe colivie. Nu face nimic altceva decat sa manance, sa ne priveasca si sa doarma.

pupam  :malex:
mai puneti si voi poze

5,138 (edited by alex0205 14-01-2013 16:40)

Bine ai venit! :k: sper sa ai parte de un animalut cuminte:)e foarte fain si pare bland seamana la corp mult cu al meu...e baietel dupa aspect si dabia a naparlit la coada e fain!sa ai grija de el:)si cu iesitu din cusca...o sa iti dai seama al meu cand vrea sa iasa baga ciocul intre gratii si da cu gherutele ca sa departeze....ca la puscarie:))
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 14-01-2013 16:22[/merge_posts_bbcode]

paulie a descoperit cel mai inalt punct al play groundului smile)sta sus pe batul pe care e agatat leaganul unde e un strunf de plastic albastru si il roade smile))saracu adora sa stea acolo:))

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 14-01-2013 16:40[/merge_posts_bbcode]

:)sus in pom

5,139

alex0205 wrote:

Bine ai venit! :k: sper sa ai parte de un animalut cuminte:)e foarte fain si pare bland seamana la corp mult cu al meu...e baietel dupa aspect si dabia a naparlit la coada e fain!sa ai grija de el:)si cu iesitu din cusca...o sa iti dai seama al meu cand vrea sa iasa baga ciocul intre gratii si da cu gherutele ca sa departeze....ca la puscarie:))
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 14-01-2013 16:22[/merge_posts_bbcode]

paulie a descoperit cel mai inalt punct al play groundului smile)sta sus pe batul pe care e agatat leaganul unde e un strunf de plastic albastru si il roade smile))saracu adora sa stea acolo:))

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 14-01-2013 16:40[/merge_posts_bbcode]

:)sus in pom

macar al tau face ceva ! Roade strumful. Al meu nimic  :cry:
mutulica rau de tot
eu tot nu inteleg ce s-a intamplat cu coada lui Alex_mic. E scurta si ciufulita. Sper sa i se schimbe.
Zilele acestea am tot citit pe la Marele Alexandru si m-au innebunit nazdravaniile lor  smile
mi-ar fi placut un marele alex. sunt extrem de interactivi.
alex0205, spune-mi daca ai scapat de rosul cartilor...

5,140

azi spre mirarea mea a intrat singur in cusca...
dupa ce l-am "indopat" cu mar am mai stat putin in camera si am plecat, l-am lasat singur cam vreo 2 ore cred dupa care am dat o tura pana sus sa vad ce face, si ce sa vezi, era la mancare si baga in el lol
am plecat iar vreo ora, si acum am revenit, se pare ca nu a mai iesit
a inceput sa bombane, iar ii este somn big_smile

sa ii las oare usita deschisa in continuare? sau sa o inchid?

5,141

ilzul wrote:

azi spre mirarea mea a intrat singur in cusca...
dupa ce l-am "indopat" cu mar am mai stat putin in camera si am plecat, l-am lasat singur cam vreo 2 ore cred dupa care am dat o tura pana sus sa vad ce face, si ce sa vezi, era la mancare si baga in el lol
am plecat iar vreo ora, si acum am revenit, se pare ca nu a mai iesit
a inceput sa bombane, iar ii este somn big_smile

sa ii las oare usita deschisa in continuare? sau sa o inchid?

ma gandesc ca sunteti pe drumul cel bun si daca ai posibilitatea sa il lasi liber ar fi foarte bine pentru amandoi. maine poimaine te trezesti cu el pe umar  big_smile
lasa-i mancare doar in colivie pentru ca daca i se face foame sa intre singur sa manance.
:bravo:
pozeeeeeeeeee

5,142

da nu mai roade carti...are rata si o distruge acum si sfoara...acum e speriata gaina mea verde sta sus de tot....este intr-o stare mai proasta...al meu intra sa infulece cand vrea:)chiar acum mananca madarina pusa in cusca...:)e un derbedeu

5,143

super ! inseamna ca ai facut treaba buna cu play stand-ul, chiar ii place  :bravo:
eu citind la marele alex ca sunt innebuniti sa se joace cu dopuri de plastic m-am dus catre Alex_mic cu un dop in mana si cand i l-am aratat a zburat ca nebunul sad
nu stiu de ce sta asa cumintel. bolnav nu pare. mananca, isi face penajul, scaun normal, zboara uneori si...atat :cry:

5,144

moss wrote:

super ! inseamna ca ai facut treaba buna cu play stand-ul, chiar ii place  :bravo:
eu citind la marele alex ca sunt innebuniti sa se joace cu dopuri de plastic m-am dus catre Alex_mic cu un dop in mana si cand i l-am aratat a zburat ca nebunul sad
nu stiu de ce sta asa cumintel. bolnav nu pare. mananca, isi face penajul, scaun normal, zboara uneori si...atat :cry:

cunosc sentimentul...ii este frica de mana si eu eram disperat ca nu se cuminteste nu se obijnuieste si uite ca incet incepe sa fie cuminte,sa ma lase sa stau langa el aproape inca nu vrea sa ridic mana mult....pot sa imi masez umarul cu mana langa el fara sa se sperie(asa ostenativ),doar sa nu ridic mana spre el ...are si momente cand e mai panicat ...azi e una din acele zile proaste ale lui

5,145

cateva poze cu statuia mea Alex_mic
ma streseaza coada lui ciufulita si scurta, asa l-am luat. Sper sa-i creasca si lui o codita frumoasa.

5,146

ce ma ingrijoreaza este ca al meu nu mai mananca mar....

5,147

si al meu e inebunit dupa el lol

5,148

al meu NU vrea mar....si mandarina gusta...

5,149

am inteles din prima ca ai spus ca nu vrea smile

incearca si tu altceva... kiwi sau banana ai incercat? si ei sunt cam la fel ca noi, nu le plac anumite lucruri
al meu nu vrea banana in schimb tongue

5,150

al meu mananca deocamdata mar, mandarina si seminte...ATAT
asa ca daca nu o sa mai vrea mar nu stiu ce ma fac cu el

cu gherutele cum va descurcati. eu nu am gasit protectii abrazive pentru betele din colivia, plus ca am auzit ca ii cam deranjeaza la pielea de pe gherute