5,051 (edited by ilzul 07-01-2013 17:48)

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

alex0205 wrote:

izul,cum iti mai merge cu verdele tau....ai mai progresat smile ca al meu da inapoi...se simte bine si ma apropii de el doar cand e afara in cusca face urat si se sperie de mine mai rau ca in prima sapt.

pai cu al merge binisor... mai devreme a mancat mar din mana (mana mea fiind in cusca) si incet incet am incercat sa ma apropii de el, dar si al meu se indeparteaza, si cum trag mana inapoi revine unde era
totusi am reusit sa il ating de vreo cateva ori pe gherute, apoi s-a retras pentru moment lol
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 07-01-2013 17:48[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

un video care demonstreaza starea animalutului meu....e cam speriat de o saptamana si face asa chiar mai rau cand ma apropii de cusca lui

http://www.youtube.com/watch?v=dYWSwLBDb5I&feature=youtu.be

chiar e speriat al tau  sad , sa speram ca se mai da omul...

tomanicoleta wrote:

acum nu-l mai are, il avea cand era mai mica .

ah, ma gandeam ca si cand era mica ciocul tot rosu il avea
tot nu stiu pana la urma ce e al meu... lol

5,052 (edited by alex0205 07-01-2013 18:43)

tomanicoleta wrote:
ilzul wrote:

@nicoleta, a ta are sau nu ciocul negricios? lol

acum nu-l mai are, il avea cand era mai mica .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 07-01-2013 18:39[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:
ilzul wrote:

@nicoleta, a ta are sau nu ciocul negricios? lol

apropo ai nostrii au ciocul mai negricios ca sunt puiuti....o sa se faca rosiatic cu negru in varf la maturitate
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 07-01-2013 16:31[/merge_posts_bbcode]

izul,cum iti mai merge cu verdele tau....ai mai progresat smile ca al meu da inapoi...se simte bine si ma apropii de el doar cand e afara in cusca face urat si se sperie de mine mai rau ca in prima sapt.

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 07-01-2013 16:49[/merge_posts_bbcode]

un video care demonstreaza starea animalutului meu....e cam speriat de o saptamana si face asa chiar mai rau cand ma apropii de cusca lui

http://www.youtube.com/watch?v=dYWSwLBDb5I&feature=youtu.be

nu intelg de ce se teme asa de tine..  nu se acomodeaza de nici un fel.. nu-mi explic..ca vad ca chiar se zbate nu e sa zici k face ture prin colivie ca a mea ..sa speram k o sa fie bine.poate are nevoie de mai mult timp de acomodare , cred ca a fost traumatizat si nici crescut de mana nu cred ca a fost.

nu a fost crescut de mana....si e asa de 1 saptamana...de cand il bag in cusca ....il iau foarte greu si musca si tipa si sper sa nu fie din asta...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 07-01-2013 18:43[/merge_posts_bbcode]

acum l-am eliberat in camera....a iesit imediat nici nu a stat pe ganduri si direct pe batul lui apoi la carti:)sper sa intre singur azi sa nu fie nevoie sa il iau iara cu mana....ce sa ma fac cu el sa nu ii mai dau atentie cand trec pe langa el?poate nu se mai sperie?sau sa ii vorbesc mereu cum fac de obicei sa il alint....dar vad ca devine tot mai salbatic si traumatizat si nu stiu de ce

:malex:

5,053

Ai rabdare cu el !, Altfel, nu o sa ajungi nicaieri.

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

5,054

nu a fost crescut de mana....si e asa de 1 saptamana...de cand il bag in cusca ....il iau foarte greu si musca si tipa si sper sa nu fie din asta...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 07-01-2013 18:43[/merge_posts_bbcode]

acum l-am eliberat in camera....a iesit imediat nici nu a stat pe ganduri si direct pe batul lui apoi la carti:)sper sa intre singur azi sa nu fie nevoie sa il iau iara cu mana....ce sa ma fac cu el sa nu ii mai dau atentie cand trec pe langa el?poate nu se mai sperie?sau sa ii vorbesc mereu cum fac de obicei sa il alint....dar vad ca devine tot mai salbatic si traumatizat si nu stiu de ce

atata timp cat tu il arergi prin camera si il iei in mana (ti-am mai spus k ei urasc mainile) o sa-i fie teama de tine.. inceraca cu o scarita sau cu o coada de matura .. te duc pui langa el batul si cand se urca iei batul cu tot cu el si il pui in colivie..eu la inceput o luam cu scarita pe paki, chiar daca zbura de 2/3 ori pana la urma reuseam sa o pun in cusca .

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,055

Buna seara,

De 10 zile familia noastra s-a marit. Alex mic are 9 luni si este un papagal cumintel si  tare dulce.
Mananca doar seminte, mar, portocala/mandarina si funii de mei. Desi am incercat o gramada de fructe si legume, nu fost chip sa-l induplecam sa manance.
L-am lasat liber inca de-a doua zi si a fost foarte incantat sa iasa. Nu musca deloc, mananca din mana ( chiar de-a doua zi ) si de multe ori il putem lua si pe deget.
Ma lasa sa-l pup pe cioculet dar nu am voi sub nicio forma sa-l ating sau sa-l mangai.  :hug:
Nu este galagios, tipa uneori, ne lasa sa dormim dimineata.
Uneori mi-as dori sa fie mai nazdravan, asa cum citesc pe aici, dar cred ca inca este in perioada de acomodare. II place sa stea pe colivie, a invatat foarte bine camera in care sta, foarte mare de altfel, astfel ca nu se loveste cand zboara. Ieri si-a luat inima in dinti si a cercetat si alte incaperi .
Nu intra singur in colivie, libertatea lui fiind foarte pretioasa dar nici nu avem dificultati sa-l bagam noi seara.
A fost indragostit de bradut, locul lui fiind in cel mai inalt varf. Cand am strans bradul dezamagirea lui a fost maxima.
In rest, ii place sa stea pe colivie si sa ne studieze.

Ma bucur ca v-am gasit si multumesc tuturor celor care au scris aici, intrucat am avut foarte multe de invatat. :k:

5,056

moss wrote:

Buna seara,

De 10 zile familia noastra s-a marit. Alex mic are 9 luni si este un papagal cumintel si  tare dulce.
Mananca doar seminte, mar, portocala/mandarina si funii de mei. Desi am incercat o gramada de fructe si legume, nu fost chip sa-l induplecam sa manance.
L-am lasat liber inca de-a doua zi si a fost foarte incantat sa iasa. Nu musca deloc, mananca din mana ( chiar de-a doua zi ) si de multe ori il putem lua si pe deget.
Ma lasa sa-l pup pe cioculet dar nu am voi sub nicio forma sa-l ating sau sa-l mangai.  :hug:
Uneori mi-as dori sa fie mai nazdravan, asa cum citesc pe aici, dar cred ca inca este in perioada de acomodare. II place sa stea pe colivie, a invatat foarte bine camera in care sta, foarte mare de altfel, astfel ca nu se loveste cand zboara. Ieri si-a luat inima in dinti si a cercetat si alte incaperi .
Nu intra singur in colivie, libertatea lui fiind foarte pretioasa dar nici nu avem dificultati sa-l bagam noi seara.
A fost indragostit de bradut, locul lui fiind in cel mai inalt varf. Cand am strans bradul dezamagirea lui a fost maxima.

Ma bucur ca v-am gasit si multumesc tuturor celor care au scris aici, intrucat am avut foarte multe de invatat. :k:

sa-ti traisca.. e adorabil si linistit din ce citesc de la tine.. bine ati venit printre noi.

5,057 (edited by alex0205 07-01-2013 21:03)

paulie tocmai a intrat singur in cusca fara ajutorul meu:)si imediat am inchis usa si acum este agitat:)))si vrea sa iasa...nu il mai inteleg delocccc....am incercat cu o coada de matura si nu merge se sperie si mai rau si fuge...iar scarita este scurta si fuge de mana...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 07-01-2013 21:03[/merge_posts_bbcode]

moss wrote:

Buna seara,

foarte frumos de unde ai luat acest frumos exemplar??sunt curios daca e din bucuresti luat si de unde de imi poti zice

5,058

vezi alex ca daca vrea poate si singur.. cu timpul ai sa vezi k nu trebuie sa mai stai dupa el prea mult. e un inceput..

5,059

Este luat din Bucuresti de la Maxi Pet ( sos Mihai Bravu ). Nu are inel dar am primit copie dupa actul de la crescator, care atesta varsta pasarii dupa certificatul medical.
Alex_mic este cadoul pentru fetita noastra de 8 ani. Sotul meu trebuia sa vina cu un perus sau nimfa dar a fost " fermecat " de micul alex iar eu m-am indragostit de el .

Acum se chinuie sa se intoarca din camera fiica-mii. Tipa si ii este frica sa vina in sufragerie ( inca nu cunoaste bine restul casei ). S-a urcat pe degetul sotului meu care a vrut sa-l aduca la colivia lui dar in cele din urma s-a razgandit.

Inca este foarte fricos, asa ca ii vorbim mult si il incurajam in tot ce face.

As vrea sa va intreb cat stau pasarile voastre zilnic in colivie. Alex a stat mai mult liber dar de astazi m mers la birou asa ca abia pe la ora 15.00 "l-am eliberat"

5,060 (edited by alex0205 07-01-2013 22:06)

tomanicoleta wrote:

vezi alex ca daca vrea poate si singur.. cu timpul ai sa vezi k nu trebuie sa mai stai dupa el prea mult. e un inceput..

dar cand incepe sa stea pe mana...sa ma pot juca cu el
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 07-01-2013 22:06[/merge_posts_bbcode]

moss wrote:

Este luat din Bucuresti de la Maxi Pet ( sos Mihai Bravu ). Nu are inel dar am primit copie dupa actul de la crescator, care atesta varsta pasarii dupa certificatul medical.
Alex_mic este cadoul pentru fetita noastra de 8 ani. Sotul meu trebuia sa vina cu un perus sau nimfa dar a fost " fermecat " de micul alex iar eu m-am indragostit de el .

Acum se chinuie sa se intoarca din camera fiica-mii. Tipa si ii este frica sa vina in sufragerie ( inca nu cunoaste bine restul casei ). S-a urcat pe degetul sotului meu care a vrut sa-l aduca la colivia lui dar in cele din urma s-a razgandit.

As vrea sa va intreb cat stau pasarile voastre zilnic in colivie. Alex a stat mai mult liber dar de astazi m mers la birou asa ca abia pe la ora 15.00 "l-am eliberat"

ai un alex cuminte...al meu face ca toate animalele...e fricos...si eu am fost acum 2 sapt la maxipet sa iau jucarii pt paulie...si am vazut pe ei...daia imi parea cunoscut micutul...aveau si albi,albastru,galben,foarte frumosi....al meu nici macar nu urca pe deget...:))se sperie de mana cand ridic

5,061

moss wrote:

este minunat micutul tau...
eu pe a mea o tin in  colivie pe timpul zilei (are o colivie destul de spatioasa) si seara ii dau drumul. stau la tara si nu pot sta sa o supraveghez mereu.

5,062

Alex0205, fiecare pasare este unica in felul ei.  Cred ca, intr-adevar, cuvantul de ordine este rabdarea. Va veni la tine intr-o buna zi.
Alex al nostru il vad ca isi doreste sa interactioneze mai mult cu noi dar ii este foarte teama.
Uneori, cand aterizeaza intr-un loc de unde nu se mai poate intoarce la colivia lui, vine pe degetul nostru si il ducem noi la colivie. Dar nu intotdeauna se intampla asta.
Eu observ ca de la o zi la alta invata si mai mult si se acomodeaza si mai tare cu noi.
Daca ramane singur in camera incepe sa tipe ca nu-i convine. Iar daca ma intorc in camera sta ca prostutul pe colivie si tace chitic.
Ai un papagal frumos si sanatos. O sa ajungi si la tandreturi cu el.

tomanicoleta , paki este o scumpete  smile  sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa. si eu sunt foarte curioasa daca Alex este intr-adevar Alex sau Alexa  smile

Am citit acest forum inca de la prima pagina si imi pare rau ca nu mai stiu nimic de goti, birdslover, alex, etc.
sa aveti o seara frumoasa

5,063

Ce de lume noua !!!!!!Ma bucur ca suntem din ce in ce mai multi !va pup pe toti in special pe Nico

Max-aratinga nanday

5,064 (edited by alex0205 08-01-2013 12:57)

paulie iara este agitat si face ca toate animalele...este traumatizat de mine cand ma vede...si inca ceva nu eu il bagam mereu...eu doar odata am fost nevoit sa il bag ...este foarte speriat si nu il inteleg nu pot nici macar sa ma uit la el ca se sperie
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 08-01-2013 12:57[/merge_posts_bbcode]

imi e tare mila de el ca se sperie...incepe sa naparleasca se vede la aripi in zona superioara a inceput sa se vada pielea...cade rau puful din el si se zbate in cusca cand ma vede....a mancat fructe...jumate de felie de mandarina.

5,065 (edited by tomanicoleta 08-01-2013 13:52)

denisa82 wrote:

Ce de lume noua !!!!!!Ma bucur ca suntem din ce in ce mai multi !va pup pe toti in special pe Nico

si noi denisa  ::*:*:*:*
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 08-01-2013 14:52[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

paulie iara este agitat si face ca toate animalele...este traumatizat de mine cand ma vede...si inca ceva nu eu il bagam mereu...eu doar odata am fost nevoit sa il bag ...este foarte speriat si nu il inteleg nu pot nici macar sa ma uit la el ca se sperie

imi e tare mila de el ca se sperie...incepe sa naparleasca se vede la aripi in zona superioara a inceput sa se vada pielea...cade rau puful din el si se zbate in cusca cand ma vede....a mancat fructe...jumate de felie de mandarina.

da nu trebuie sa i se vada pielea cand inaparleste... cel putin eu de cand o am pe  pako de la 1 nu a inaparit niciodata asa,,
stiu ca le cade totul atunci cand sunt stresati.

5,066 (edited by alex0205 08-01-2013 14:46)

tomanicoleta wrote:
denisa82 wrote:

si noi denisa  ::*:*:*:*
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 08-01-2013 14:52[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

da nu trebuie sa i se vada pielea cand inaparleste... cel putin eu de cand o am pe  pako de la 1 nu a inaparit niciodata asa,,
stiu ca le cade totul atunci cand sunt stresati.

se vede foarte putin sus la aripa mai portocaliu asa spre maro..dar putin
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 08-01-2013 14:45[/merge_posts_bbcode]

asa am deschis cotetul:)sa iasa si el afara..si 5 secunde a durat sa iasa si am facut repede niste poze...daca puteti sa ma lamuriti daca naparleste sau ii cad de stres..se vede si pe piept,cap si burta... :malex: a si inca ceva...cand e afara pot sta foarte aproape de el fara nici o problema,dar cand e in cusca se zbate ....

http://imageshack.us/a/img402/6469/imgp1394f.jpg
http://imageshack.us/a/img824/7915/imgp1395y.jpg
http://imageshack.us/a/img255/3403/imgp1396.jpg
http://imageshack.us/a/img41/204/imgp1397b.jpg

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 08-01-2013 14:46[/merge_posts_bbcode]

http://img402.imageshack.us/img402/6469/imgp1394f.th.jpg
http://img824.imageshack.us/img824/7915/imgp1395y.th.jpg
http://img255.imageshack.us/img255/3403/imgp1396.th.jpg
http://img41.imageshack.us/img41/204/imgp1397b.th.jpg

5,067

alex0205 wrote:
boxter911 wrote:

mersi mult sper sa gasesc pana la urma

http://papagalidevanzare.wordpress.com/micul-alexander-vanzare/
incearca aici...cred ca de tii neaparat il pot aduce si cu un curier..am auzit cazuri

am reusit pana la urma sa gasesc , pe vineri o sa am un micut adus din ungaria cu inel din luna septembrie anu trecut la 250 ron si nimfa mea la schimb tongue

5,068 (edited by alex0205 08-01-2013 19:59)

boxter911 wrote:
alex0205 wrote:
boxter911 wrote:

mersi mult sper sa gasesc pana la urma

http://papagalidevanzare.wordpress.com/micul-alexander-vanzare/
incearca aici...cred ca de tii neaparat il pot aduce si cu un curier..am auzit cazuri

am reusit pana la urma sa gasesc , pe vineri o sa am un micut adus din ungaria cu inel din luna septembrie anu trecut la 250 ron si nimfa mea la schimb tongue

ma bucur:)
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 08-01-2013 19:59[/merge_posts_bbcode]

a fost mare haz cu intratul in cusca....a intrat iara singur...numai ca miscam umpic spre cusca si el iesea...:))pana am reusit sa inchid a iesit de 5 ori inapoi:))oricum incepe sa arate a papagal normal fricos de mana nu a papagal fricos traumatizat

5,069

buna seara,

alex0205, se pare ca sunteti pe drumul cel bun... :k:

mie mi se pare putin dezordonata coada lui Alex mic. Marea majoritate a verziturilor de pe aici au o coada lunga si tantosa. Se poate sa fie asa ciufulita din cauza ca inca este destul de mic ( 9 luni )
In rest, mananca bine, isi face zilnic penajul si nu am observat niciun semn ca ar fi bolnav, racit sau sa naprleasca..

ce parere aveti ?
sorry, nu stiu de ce toate pozele apar culcate :-(

denisa82, iti admir  strengarul  si am urmarit evolutia lui dar si pasiunea ta pentru poze. sa iti traiasca si sa fie sanatos.

5,070

Buna  ,
al meu vad ca sa acomodat repede la circa 4 zile de cand l-am luat iam deschis colivia si o are deschisa in permanenta nu am avut probleme cu el , iese cand vrea intra cand vrea dar nu sta foarte mult iesit din colivie nu stiu dc , nu ne lasa sa punem mana pe el dar vine si ia struguri si alune de pamant de oriunde esti se asaza pe mana si il ia , in schimb seara cand ii este somn putem sa il mangaiem smile .

am si eu niste nelamuriri , neavand inel la picior nu stiu ce varsta are cei de la pet shop au spus ca are circa 6 luni nu ma pricep , doar ca vroiam sa stiu daca acele pene albe pe dedesubtul penelor verzi le are si la maturitate si le cad cand se ciugule ?

5,071

moss wrote:

buna seara,

alex0205, se pare ca sunteti pe drumul cel bun... :k:

mie mi se pare putin dezordonata coada lui Alex mic. Marea majoritate a verziturilor de pe aici au o coada lunga si tantosa. Se poate sa fie asa ciufulita din cauza ca inca este destul de mic ( 9 luni )
In rest, mananca bine, isi face zilnic penajul si nu am observat niciun semn ca ar fi bolnav, racit sau sa naprleasca..

ce parere aveti ?
sorry, nu stiu de ce toate pozele apar culcate :-(

denisa82, iti admir  strengarul  si am urmarit evolutia lui dar si pasiunea ta pentru poze. sa iti traiasca si sa fie sanatos.

e ok coada...e de puiut o sa scape imediat de ia al meu deja a inceput sa naparleasca...la maturitate isi formeaza coada care este lunga,ascutita si foarte frumoasa..

5,072

a si am mai uitat sa va intreb ceva .  Ai vostri tremura ?   Tremura de frig sau asa fac ei ? eu intotdeauna incalzesc camera foarte bine incat se poate sta ca vara smile

5,073

floricica wrote:

a si am mai uitat sa va intreb ceva .  Ai vostri tremura ?   Tremura de frig sau asa fac ei ? eu intotdeauna incalzesc camera foarte bine incat se poate sta ca vara smile

da...dar tremura si de frica

5,074

Tremura si cand doarme , adica nu il sperii cu nimik si cand mananca dar uneori nu tremura dar foarte putin , la cat este de alintat nu cred ca tremura de frica  imi este teama sa nu tremure de frig sad

5,075

floricica wrote:

Tremura si cand doarme , adica nu il sperii cu nimik si cand mananca dar uneori nu tremura dar foarte putin , la cat este de alintat nu cred ca tremura de frica  imi este teama sa nu tremure de frig sad

papagali traiesc foarte bine la temperaturi de 10-20 de grade..si nu suporta variatiile si curentul poate daia tremura :wow: