13,426

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Salutari la toti!
Am gasit ,,ceva'' in doua cuiburi  :perusi:
:sanatate:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

13,427

Ce surprize placute ai gasit in cuiburi! :hihi:

13,428

cat dureaza in mod normal la o pasare sa ii creasca penele? am cumparat o turturica diamant si nu stiu din ce motiv dar avea penele taiate si mi`e mila de ea e blanda nu  e sperioasa deloc dar sta asa bleguta nu se prea plimba prin colivie. scuze de off topic dar banuiesc ca e la fel ca la perusi.

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

13,429

multumesc setris ,de Craciun au inceput ambele sa faca oua ,de micuta  :perus:  sunt sigura ,capra la diferenta de o zi ,ii posibil ca cele de la capra sa nu fie bune ,in fine ,vom vedea ,in cazul in care ies puiuti am sa ii cresc la mana.intre timp am sa ma mai documentez despre cum ii cu micuti ,ce cerinte au .

Cine te iubeste nu te face sa suferi...

13,430

Foarte dragut, dar pe ce data au inceput sa cloceasca? (perechile mele de perusi au inceput in acelas timp pe 24 dec.)

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

13,431

Noi facem pe grozavii si iesim din cuib. Problema este ca inapoi nu prea putem sa ne intoarcem smile)

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

13,432

Buna.Duminica aceasta mi-am cumparat si eu un perus din piata de aniamle din Iasi.Vanzatorul mi-a spus ca e baietel si ca are maxim 8 luni,numele lui este Bebe.A fost foarte bland din prima zi,a mancat din mana,se urca pe deget,dar daca il scot pe deget se joaca un pic si se cocota undeva sus si nu mai misca.Dar reusesc sa il tin din nou in mana.Nu m-a muscat deloc.Eu un scump :d.
Poze:
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/603191_129975190499501_1988747513_n.jpg
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/148972_129975547166132_1516389518_n.jpg
Voi ce credeti baiat sau fetita?Am vazut ca se formeaza deja un inel alb in jurul ochilor,deci are mai mult de un an?

13,433

Este un baietel foarte frumos,sa-ti traiasca! big_smile
Da,daca incepe sa se formeze inelul alb din jurul ochilor,inseamna ca are in jur de un an..totusi,e bine ca e bland si ca va intelegegi smile

13,434

Sper ca va fi asa tot timpul.Insa,uneori cand vreau uneori sa il scot din cusca,il i-au pe deget insa nu vrea sa iasa,se agata cu ciocul de barele de la colivie.Ce ar trebuii sa fac?

13,435

Te alarmezi prea repede. Fiecare om sau papagal are "mofturile" lui. Nu-l mai stresa atat de la inceput, lasa-i timp sa se acomodeze  smile

13,436

Imi puteti raspunde si mie va rog?:)

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

13,437

dydav wrote:

cat dureaza in mod normal la o pasare sa ii creasca penele? am cumparat o turturica diamant si nu stiu din ce motiv dar avea penele taiate si mi`e mila de ea e blanda nu  e sperioasa deloc dar sta asa bleguta nu se prea plimba prin colivie. scuze de off topic dar banuiesc ca e la fel ca la perusi.

Am avut si eu un perus care l-am primit cu penele taiate si a durat cateva luni pana i-au crescut...De obicei,penele de zbor cresc cel mai greu,mai ales daca sunt taiate.

13,438

Multumesc !

13,439 (edited by boy 09-01-2013 12:31)

Noi facem progrese.Astazi,Bebe a iesit singur din colivie.Si a inceput sa scoata niste sunete,insa cam incet si rarut.Nu prea se joaca,in colivie doar sta si se uita la mine cand stau la calculator.Mai coboara si se duce si mananca.Astazi iam dat clementina si ia placut :)Noapte buna. :perus:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 09-01-2013 12:31[/merge_posts_bbcode]

S-au dus toate progresele.Inca se urca pe deget,dar fuge de mine,ma apropii il tin un pic pe deget si fuge,face asa de fiecare data.Am incercat sa ii dau morcovel din mana si a papat,apoi iar a fugit...:(

13,440

Off smile), sunteti amuzanti. Lasa-l in pace, sa se acomodeze.

13,441

dany01 in legatura cu intratul in colivie ... eu ii puneam aproape de colivie , dar nu in ea si intrau singuri ( ca trecuse multa vreme si se plictisise.. si foame) si le-am tot facut asa prima sapt pana au intrat singui. :perus:  :perus:

13,442

A meu a cantat azi din zori,de la 8 smile.In orice caz mi-a placut smile

13,443 (edited by mihaela111 11-01-2013 12:08)

Heii, astazi am aflat ca perusica mea galbena este defapt perusel galben.Nu se mai inetelgeau asa bine si tata a ahotarat sa o schimbam cu e femela.S-a dus astazi la un crescator si mia lut o femela verde deschis dar a dat-o pe cea galbenaa neutral. bag cateva poze cu cel verde si cipi neutral
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 11-01-2013 13:08[/merge_posts_bbcode]

as vrea sa stiu cate luni are..ma puteti ajuta?

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,444 (edited by perusei99 11-01-2013 14:13)

:perus:  :aga:  :nimfa:  :grey:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 11-01-2013 14:13[/merge_posts_bbcode]

am si eu doi perusi . Unul e coco un perusel albastru  :perus:  si o perusica verde.
Cred ca perusul meu verde are raie   sad  . Este posibil sa transmite se  si la perusul
meu albastru?  :perus:  :malex:  :dans:

13,445

daca esti sigur ca are raie trateaza-l si desparte fata de baiat deoarece va lua sigur si fata raie de la el wink

13,446

mihaela111 wrote:

Heii, astazi am aflat ca perusica mea galbena este defapt perusel galben.Nu se mai inetelgeau asa bine si tata a ahotarat sa o schimbam cu e femela.S-a dus astazi la un crescator si mia lut o femela verde deschis dar a dat-o pe cea galbenaa neutral. bag cateva poze cu cel verde si cipi neutral

as vrea sa stiu cate luni are..ma puteti ajuta?

mie dupa nasuc ambii mi se par masculi, cel putin eu vad albastru

13,447

este femela sigur wink) are nasucul albastru deschis si are alb in jurul narilor.

13,448

sa speram ca asa este cum spui tu...
eu din cate stiu e albastru la masculi si maroniu la femele

13,449

doar in perioada de inperechere au ceromul maro  tongue si a mea este pui..este normal sa aibe ceromul albastru cu alb  :hihi:  :hihi:

13,450

la pui alb e la femele si mov la masculi! cand cresc la femele se face maro sau ramane albicios iar la masculi se face albastru. la ai mei cel putin asa am vazut !