5,001 (edited by tomanicoleta 03-01-2013 19:09)

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Help!!Paulie si-a ros batul de jos si nu i l-am mai putut pune si acum mananca chinuit si tata i-a facut 2 bate din coada de matura si nu vreau sa i le pun desi ele sunt slefuite si nu au lac si vreau sa le spal bine cu apa fierbinte sa se curete.Credeti ca e ok???

coada de matura daca nu are nici un fel de lac, vopsea nu are nici o problema.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-01-2013 20:08[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

azi a mai avut o escapada de a iesi afara.de dimineata l-am lasat sa iasa...pentru 2 ore...a iesit a stat jumate de ora pur si simplu de cusca....dupa am zis sa ma apropii de el cu mandarina in mana si a inceput spectacolul din cusca in perdea...din perdea pe tocul usii din usa pe birou,in pat,pe firul veiozei....si asa mai departe a fost o cusca de imblanzit .....la sfarsit obosit incepuse sa se lase prins in mana si mangaiat ,dar de muscat tot avea forta....si inca cum.A invatat bine camera deoarece nu se mai loveste in nimic...aterizeaza perfect peste tot....intrase si dupa calorifer.....vai de amarul lui si al meu.acum dupa ce e mai potolit in cusca parca se sperie mai rau ca de obicei cand apar si se misca ca un turbat pe batul pe care sta....da sa cada in cap....:))il agasez eu cumva...nu trebuie fortat sau gresesc cand ma apropii de el cu mana....?

ti-ai dat singur seama de greseala .. sunt o specie care nu stiu de ce dar le e frica de maini.. asta e problema pentru ca tu il alergi si prinzi in mana iar el crede k vrei sa-i faci rau.

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-01-2013 20:09[/merge_posts_bbcode]

yo_dan wrote:

buna smile vreau sa le fac papagalilor un loc de joaca din corcodus , este bun corcodusul sau le face rau?

iti recomand salcia, are si un efect calmant asupra lor din cate am inteles si este cel mai indicat, sau fag ..

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

5,002 (edited by alex0205 03-01-2013 19:36)

nici nu prea mai vrea sa manance fructe...adica nu se mai atince asa de ele gusta si le lasa...pai si ce ma fac cu el ca nu pot sta toata ziua de capu lui sa vad ce face....si de intrat fara sa il iau eu nu intra el de capu lui
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-01-2013 19:36[/merge_posts_bbcode]

si totusi cum sa procedez cu el cand il scot....ca sunt derutat rau cum se invata sa stea pe mana/umar daca nu merg la el sa ii arat mana cu mancare sau ....sunt confuz .....

:malex:

5,003

alex0205 wrote:

nici nu prea mai vrea sa manance fructe...adica nu se mai atince asa de ele gusta si le lasa...pai si ce ma fac cu el ca nu pot sta toata ziua de capu lui sa vad ce face....si de intrat fara sa il iau eu nu intra el de capu lui
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-01-2013 19:36[/merge_posts_bbcode]

si totusi cum sa procedez cu el cand il scot....ca sunt derutat rau cum se invata sa stea pe mana/umar daca nu merg la el sa ii arat mana cu mancare sau ....sunt confuz .....

nu prea mananca orice frunct, merele ii plac mult.ii dai jucarii si il lasi in pace nu tre sa stai toata ziua daca nu poti.. ii dai drumu doar cand poti, acum la inceput mai bine ii dai drumu seara si cand e sa intre ii stingi becu cand se ajeaza pe cusca si il lasi k tre sa intre el.

5,004

nici mar nu mai mananca....nici mandarina care o adora....si daca il las de capul lui nu se invata salbatic ?

5,005

alex0205 wrote:

nici mar nu mai mananca....nici mandarina care o adora....si daca il las de capul lui nu se invata salbatic ?

nu sa-l lasi de tot, dar nici sa stai toata ziua cu ochi pe el..trebuie sa-i vorbesti, sa-l alinti cat de mult poti .

5,006

tomanicoleta wrote:
alex0205 wrote:

nu sa-l lasi de tot, dar nici sa stai toata ziua cu ochi pe el..trebuie sa-i vorbesti, sa-l alinti cat de mult poti .

nicoleta vrea sa te intreb ,vorbeai zilele trecute de lecitina,e indicat sa dai la papagali?pt perisi eczista de la vitakraft dar pt papagali mari nu este.

5,007

triboielena wrote:
tomanicoleta wrote:
alex0205 wrote:

nicoleta vrea sa te intreb ,vorbeai zilele trecute de lecitina,e indicat sa dai la papagali?pt perisi eczista de la vitakraft dar pt papagali mari nu este.

sub nici o forma. nu..

5,008

mersi

5,009 (edited by ilzul 03-01-2013 23:39)

si cam asa "vorbeste" al meu lol
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=teclAZ83jbA[/youtube]

si asa facea pe liliacul (sau spider-man? ) :http://i1065.photobucket.com/albums/u398/ilzul/IMG_0849_zps7cbe8063.jpg

5,010 (edited by alex0205 04-01-2013 20:34)

cine e de acord cu cuparea penelor la un mic alexandru speriat...?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-01-2013 20:34[/merge_posts_bbcode]

a mai recurs cineva la metoda asta?

5,011

alex0205 wrote:

ce varsta are?

5,012

Eu cand l-am luat pe Alex era la fel de speriat ca orice alt Alexander pe care il cumperi in prima zi.
A doua zi i-am cupat penele si nu a mai trecut inca o zi pana sa observ ca incepusem sa ne imprietenim. Pe zi ce trecea era tot mai bland si a inceput sa-mi manance din mana imediat. O sa postez si un video facut in primele zile dupa ce i-am cupat penele.
Stiu ca unii nu sunt de acord cu aceasta metoda dar eu am aplicat-o si am ramas uimit.
Retineti, video este inregistrat a 2-a sau a 3-a zi dupa ce i-am cupat penele.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qmHWmpP9CQ4[/youtube]

https://www.youtube.com/user/MrSkraosky aveti si canalul meu de youtube unde puteti vedea mai multe video cu Alex

Forum Discutii Generale www.colocviu.ro

5,013

alex0205 wrote:

eu unul nu recomand aceasta metoda. daca vrei sa te pui bine cu verzisorul tau trebuie sa ii capeti increderea, incetul cu incetul... il pacalesti cu mancarica smile

poti sa ii tau aripile , dar trebuie sa ai foarte mare grija de el , trebuie sa il lasi pe el sa faca primul pas , nu trebuie sa il iei in mana si alte alea... il lasi sa faca el primul pas.

eu nu inteleg de ce te-ai gandit la solutia asta , ei sunt foarte pofticiosi , incearca sa mananci in fata lui , si o sa vezi ca o sa vina la tine , nu il brusca , stai linistit atat timp cand mananca... in fiecare zi ii faci program ... si incetul cu incetul o sa vezi ca o sa fie prietenul tau...

PS: ce varsta are?

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

5,014

eu am mers la un doctor veterinar si ia taiat acu vre-o 7 luni.si tot salbatic a ramas,dar problema e ca la una din aripi nui mai creste penele si se lovaste  de cusca mereu sii da sangele,probabil ia taiat prea scurt,sfatul meu e sa nul chinui,daca e sa se apropie de tine se apropie si cu aripile netaiate

5,015 (edited by tomanicoleta 04-01-2013 22:04)

voua v-ar  place sa va fie taiate mainile???????????????????????cu siguranta nici lor  nu le place sa le taiati aripile.. ce idei tampite aveti..!!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-01-2013 23:04[/merge_posts_bbcode]

5,016

tomanicoleta wrote:

voua v-ar  place sa va fie taiate mainile???????????????????????cu siguranta nici lor  nu le place sa le taiati aripile.. ce idei tampite aveti..!!

Nico... fiecare cu animalutul lui... si ei sunt constienti ca nu fac bine ... e impresia ca ii imblanzesc foarte repede... toata treaba consta ca il faci foarte dependent de tine daca ii tai aripioarele... e foarte sigur ca verzisorilor nu le place lucurul asta... e la fel ca atunci noi oamenii am avea doar o mana si un picior...

Eu sunt contra acestui procedeu  chiar daca la unele persoane a dat rezultate...
Mai multe rezultate primesti atunci cand Alexanderu` are incredere in tine , atunci cand vine din proprie initiativa pe mana ta, pe umarul tau sau pe capul tau , atunci cand te lasa sa il mangai, sa il ti in brate.

Eu nu i-am taiat aripile lui COCO , el e foarte iubitor , vine pe mine , sta pe mine ,  ma lasa sa il tin in mana la piept ....

NU l-am tinut 2 saptamani inchis in colivie sa se invete cu mediul , i-am dat drumul a doua zi... nu a venit la noi , dar a intrat inapoi in colivie dupa mancare...
Acum e foarte jucaus , imi fura tigarile , bricheta ... tot ce prinde smile e foarte tare !

Daca ii taiati aripile pot sa intervina probleme , nu o sa mai zboare , nu o sa ii mai creasca penajul sanatos... asta depinde de cine ii face "toaletarea" !

PS: micutii vostrii la ce varsta au intrat in "calduri" ?

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

5,017

tomanicoleta wrote:

nu e chiar mana sau picior ci mai mult ca si parul, ei practic nu simt daca le tai (bine, nu le tai din radacina)
insa cum zicea cineva tot pe acest forum, le iei acel lucru care ii face diferiti de noi, acela de a putea zbura...
nici eu nu sunt de acord cu aceasta "barbarie", ca practic nu o sa iti stea el lipit de tine sa iti faci treaba ci o sa il tii fortat cu mana

mie unul imi place ca al meu devine mai apropiat (sau cel putin cred eu), mananca aproape mereu mar din mana, adevarat ca nu sta lipit dar macar intinde gatul si ia.

ma intreb oare al meu e bucuros cand zboara prin bucatarie si tipa?

5,018

dar cum se manifesta cand sant in calduri?

5,019 (edited by alex0205 05-01-2013 10:05)

annonimu wrote:
alex0205 wrote:

eu unul nu recomand aceasta metoda. daca vrei sa te pui bine cu verzisorul tau trebuie sa ii capeti increderea, incetul cu incetul... il pacalesti cu mancarica smile

poti sa ii tau aripile , dar trebuie sa ai foarte mare grija de el , trebuie sa il lasi pe el sa faca primul pas , nu trebuie sa il iei in mana si alte alea... il lasi sa faca el primul pas.

eu nu inteleg de ce te-ai gandit la solutia asta , ei sunt foarte pofticiosi , incearca sa mananci in fata lui , si o sa vezi ca o sa vina la tine , nu il brusca , stai linistit atat timp cand mananca... in fiecare zi ii faci program ... si incetul cu incetul o sa vezi ca o sa fie prietenul tau...

PS: ce varsta are?

7-8 luni...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-01-2013 09:54[/merge_posts_bbcode]

in orice caz al meu se comporta foarte ciudat in ultima vreme..cand ma apropii de cusca lui zboara si se loveste ca nebunu....nu mai mananca fruct de nici un fel nu stiu ce are de nu mai vrea....nici mar si nici mandarina care o adora mai mult ca toate...toata ziua imi baga ciocu in gratii si da cu chiarele sa iasa afara.Seara cand il scot se urca pe cusca si sta cu spatele la mine si da sa adoarma...am pus un bat afara langa cusca sa stea pe el nici vorba el sta sus....ce e drept ma lasa sa stau langa cusca,el sa fie sus pe ea,sta umpic speriat mai si fuge....incerc sa ridic mana usor,o duc la loc si el cadeodata se sperie alteori nu....de intrat cand sting lumina nu intra....si vede chiar bine pe intuneric:))a invatat bine locurile unde poate fugi....deci la mine cu fructele nu prea mai functioneaza ca nu mai vrea si nu stiu de ce...in legatura cu cuparea nu sunt adept sa ii fac asta,dar am auzit pe cineva care a facut si a functionat bine ...si eram curios de pareri.

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-01-2013 10:05[/merge_posts_bbcode]

http://imageshack.us/scaled/thumb/822/imgp1373f.jpg
http://imageshack.us/scaled/thumb/15/imgp1372d.jpg
http://imageshack.us/scaled/thumb/838/imgp1371g.jpg

niste poze de la iesirea de aseara a lui paulie...

5,020

Hey!Paulie a stat cam 10 minute in curent.Credeti ca a racit?Mananca,,canta,se joaca prin colivie dar mie mi se pare ca sta cam zburlit...Eu azi plec la tara si mie frica...

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

5,021

patriciuca wrote:

Hey!Paulie a stat cam 10 minute in curent.Credeti ca a racit?Mananca,,canta,se joaca prin colivie dar mie mi se pare ca sta cam zburlit...Eu azi plec la tara si mie frica...

nu te teme....doar cand are secretii care ii curg pe nasuc e racit...si incep sa cada penele de la piept....

5,022 (edited by triboielena 05-01-2013 17:52)

alex0205 wrote:
patriciuca wrote:

nu te teme....doar cand are secretii care ii curg pe nasuc e racit...si incep sa cada penele de la piept....

e vorba despre perus?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-01-2013 17:52[/merge_posts_bbcode]

triboielena wrote:
alex0205 wrote:
patriciuca wrote:

e vorba despre perus?

:malex: recesc mai creu dar daca tise pare ca nu e in regula ceva dai niste pastilute de avian protect ten,contin si vitamine si ceva antibiotic si dai 3 zile consecutiv,preventiv pt protectie smile

5,023

astazi a stat de la 14.30 afara si inca mai sta...ce pot sa zic are un bat pus pe 2 zile pe care sa stea inafara coliviei si azi a descoperit ca ii place...a stat pe el a dormit umpic pe el,si-a aranjat penele...de mancat nu a intrat sa manance sau sa bea apa...dar in schimb eu am avut ceva treaba langa el toata ziua la birou si ca atare el se uita curios...a coborat pe raft la mine pe carti la o distanta mica....mi-a devastat 2 carti...musca de mama focului din ele...dar nu prea vreau sa il las.Ce pot zice a stat peste tot ma pot apropia de el foarte mult ma lasa sa stam fata in fata cam la 10 cm .....dar sa nu ridic mana sus...pot ridica mana putin si foarte incet..ma lasa sa dau din degete fara sa se sperie...ce e drept a zburat linistit .....cred ca incepe sa devina baiat bun...o sa incerc maine sa il ademenesc cu mancare...pun si niste poze...
P.S are ceva daca mananca hartie???ca odata nu am putut sa il determin sa nu o faca....

5,024 (edited by triboielena 05-01-2013 18:28)

alex0205 wrote:

astazi a stat de la 14.30 afara si inca mai sta...ce pot sa zic are un bat pus pe 2 zile pe care sa stea inafara coliviei si azi a descoperit ca ii place...a stat pe el a dormit umpic pe el,si-a aranjat penele...de mancat nu a intrat sa manance sau sa bea apa...dar in schimb eu am avut ceva treaba langa el toata ziua la birou si ca atare el se uita curios...a coborat pe raft la mine pe carti la o distanta mica....mi-a devastat 2 carti...musca de mama focului din ele...dar nu prea vreau sa il las.Ce pot zice a stat peste tot ma pot apropia de el foarte mult ma lasa sa stam fata in fata cam la 10 cm .....dar sa nu ridic mana sus...pot ridica mana putin si foarte incet..ma lasa sa dau din degete fara sa se sperie...ce e drept a zburat linistit .....cred ca incepe sa devina baiat bun...o sa incerc maine sa il ademenesc cu mancare...pun si niste poze...
P.S are ceva daca mananca hartie???ca odata nu am putut sa il determin sa nu o faca....

si al meu rupe ziarele din colivie,le pun jos si le rupe dar nu inghite,nu prea mi se pare bolnav dar e bine sa ai mereu in casa avianprotect ten sa-i mai dai la 3 lun preventiv,e un produs de la romvac,eu lucrez la pet si farmacie veterinara si zic ca e foarte bun!!!il recomand cu incredere!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-01-2013 18:28[/merge_posts_bbcode]

triboielena wrote:
alex0205 wrote:

si al meu rupe ziarele din colivie,le pun jos si le rupe dar nu inghite,nu prea mi se pare bolnav dar e bine sa ai mereu in casa avianprotect ten sa-i mai dai la 3 lun preventiv,e un produs de la romvac,eu lucrez la pet si farmacie veterinara si zic ca e foarte bun!!!il recomand cu incredere!

ce varsta are?

5,025

Va rog sa pastram un limbaj frumos chiar daca nu ne convine ceea ce fac/spun altii.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!