Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Va urez tot ce-i mai bun in anul in care am intrat!
Fiti fericiti alaturi de familiile voastre si innaripatii pufosi.
Seara buna :sanatate:
La multi ani la toata lumea si un an nou mai bun!!
Am o pereche de perusi, fetita are in jur de 7 luni si baietelul e un pic mai mare ca are dungile mai retrase pe cap. Fetita a avut raie, i-am aplicat tratament si i-a trecut. Cand bag mana in colivie si se urca pe deget fetita e mai grea decat baietelul. El nu da semne de boala, e vioi, mananca, canta, zboara cand le dau drumu prin casa, nu are semne de raie ca si cum ar fi luat de la ea, doar ca e mai usor si arata mai suplu fata de ea. E vreo problema?
La multi ani tuturor!!!Dupa mai multe incercari esuate cu nimfele care le-am luat si au murit fiind bolnave de la inceput fara sa-mi dau seama la cumparare,o sa imi cumpar un perus.Cum imi pot da seama exact daca e mascul sau femela?Dupa ce sa ma iau?Eu perus mai am,unul,femela,foarte batran dar sanatos,intrebarea e:o sa pot sa ii pun in aceeasi colivie pe amandoi?Exista sanse sa se bata sau Doamne fereste altceva??
O sa pun dupa ce cumpar perusul poze cu amandoi.Deci astept raspunsul vostru.Numai bine
Fata sau baiat? e a unei prietene
La multi ani tuturor !
Am pus aceasta poza pentru cei care vor sa cumpere perus si vor sa stie care este deosebirea intre masculi si femele , si pentru cei care au deja un perus si nu stiu daca este mascul sau femela . Sper sa va ajute !
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-01-2013 22:37[/merge_posts_bbcode]
@biancadumi prietena ta are o femela tanara
( imi cer scuze pentru double post )
eu zic ca este fetita..
Fata sau baiat?
e a unei prietene
Daca are alb in jurul narilor,cred ca-i fata
Fata
Asa am zis si eu,si ea l-a luat ca baiat )) Multumesc
Asa am zis si eu,si ea l-a luat ca baiat
)) Multumesc
Asta mi s-a intamplat si mie destul de des ) Era cam dificil din cauza varstei destul de mici,cumparam fata si ma trezeam cu baiat,sau invers
)
Baietzeii mei pufosi,Bubu &Blue. :perusi:
ododo :X ce scumpii sunt <3
Kimmy junior a inavatat rapid sa zboare...aici este in repaus...inca cocheteaza cu ideea de a manca singur, face mai mult mizerie
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-01-2013 19:12[/merge_posts_bbcode]
Kimmy junior a inavatat rapid sa zboare...aici este in repaus...inca cocheteaza cu ideea de a manca singur, face mai mult mizerie
Am uitat inca o poza !
Se vede din ce in ce mai bine ca este baietel
Este urmasul familiei ?:)
Este urmasul familiei ?:)
Daaaaa, nepot (de bunic) a lui Micu si nepot (de unchi) a-l primului Kimmy.
ce repede creste gagalicea, sa iti traiasca!
he,he.. am mai crescut, suntem frumosii ? <3
Sunt frumosi si pufosi...dar au nevoie de manechiurista , unghiutele sunt ceva mai maricele in special la cel albastru.
le-am mai taiat eu unghiile, o sa le tai si astazi :">:">
:bravo: Si eu i-am taiat la piciu meu, desi are doar 5 saptamani, a avut unghiutele de puiut, ascutite ca acele, mi-a taiat o buza cu ele...oricum a luat totul ca pe o joaca, nici nu si-a dat seama ce i-am facut.
Cred ca ne saluta in poza....Asa ca salutam si noi si pupam frumusetea. :heart:
:hihi: :heart: salutari Suana...el ar saluta dar nu poate de atata scarpinat...inca ii mai cresc fulgutii!
As dori sa stiu ,perusi ce fel de parinti sunt?Micuta mea a depus 6 oua ,iar eu am pus cand avea doar 4 alte 2 ,de la o alta pereche ,unde domnita din nu stiu ce motiv nu sta pe oua ,problema momentan nu ii ,pentru ca micuta sta pe toate 8 ,dar pe viitor o problema va fi !? cele doua in plus nu sunt de perusi ci de Kakariki /capra . multumesc anticipat.
Perusii pot fi parinti foarte dedicati. In cazul tau e ceva mai complicat, pt. ca daca in final ies pui din ouale de kakariki si din cele de perusi, s-ar putea sa pierzi puii de perusi, pt. ca cei de kakariki vor fi ceva mai mari si vor solicita mult mai multa mancare...vor reusi in final sa epuizeze si perechea de parinti.
Eu te sfatuiesc sa fi pregatita sa cresti puiutii la mana...primii iesiti din ou, ii iei dupa o saptamana si ii cresti; noteaza-ti data iesiri fiecarui pui...lasa-i maxim 5 puiuti perusei ( ideal ar fi sa fie tot de perus ).
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus