4,951

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

buna tuturor ma numesc alex si sunt din timisoara si sunt inebunit dupa micul alexandru asi dori sa imi iau si eu unul asi dori sa va intreb cum imi dau seama daca e mascul fiind foarte tanar nu are inele la gat cum imi dau seama ca nu femela am

4,952 (edited by ilzul 01-01-2013 10:30)

Nu prea iti poti da seama cat e tanar, cel mai sigur e cu test ADN din cate am citit.
Nici al meu nu stiu ce este inca, insa nu prea conteaza asta tongue.
Apropo de asta, are cineva femala cu varsta de 1-2 ani asa?
Btw, bine ai venit printre noi big_smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-01-2013 10:30[/merge_posts_bbcode]

cam asa sta treaba cu al meu lol : [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TKAYarjlKQI[/youtube]

4,953

ilzul wrote:

Nu prea iti poti da seama cat e tanar, cel mai sigur e cu test ADN din cate am citit.
Nici al meu nu stiu ce este inca, insa nu prea conteaza asta tongue.
Apropo de asta, are cineva femala cu varsta de 1-2 ani asa?
Btw, bine ai venit printre noi big_smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-01-2013 10:30[/merge_posts_bbcode]

cam asa sta treaba cu al meu lol : [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TKAYarjlKQI[/youtube]

ce linistit este...al meu turbeaza de ma apropii de el,mana in cusca nici nu se pune in calcul....:))

:malex:

4,954

LA MULTI ANI !!!

nu trebuie sa deschideti usa coliviei cand vreti le dati ceva ci printre grati.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,955

Un an nou fericit!
Al meu e din ce in ce mai speriat si rau si parca vrea sa iasa din cusca....cat de mancat....nici vorba sa vina la mana....parca este si umpic neingrijit nu isi mai aranjeaza penele....cum facea odata

4,956

alex0205 wrote:

Un an nou fericit!
Al meu e din ce in ce mai speriat si rau si parca vrea sa iasa din cusca....cat de mancat....nici vorba sa vina la mana....parca este si umpic neingrijit nu isi mai aranjeaza penele....cum facea odata

deja devine un pic grav.. e semn k e stresat si nu se poate acomoda cu noua locuinta, cu tine... s-au poate k e din cauza ca nu i-ai dat drumu din cusca sa zboare, sa se relaxeze... stiu k si a mea face urat daca sar peste ziua de iesit din cusca.... te-as sfatui sa ii dai drumu k o sa intre el k tot tre sa i se faca foame ..

4,957 (edited by triboielena 01-01-2013 20:12)

riki
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-01-2013 20:11[/merge_posts_bbcode]

riki si cipy

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-01-2013 20:11[/merge_posts_bbcode]

riki

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-01-2013 20:12[/merge_posts_bbcode]

riki

4,958

nu stiu ce sa mai fac cu el....crescatoarea m-a sfatuit sa nu ii mai dau drumul pana nu e bland,cel putin pana nu mananca din palma...nici eu nu stiu ce sa mai fac,sunt confuz,iar el se sperie din ce in ce mai rau...si cand l-am ales era cel care ii batea pe toti.....caci avea cel mai frumos penaj...mai bine zis cel mai intact.imi e mila de el si nu vreau sa il chinui...

4,959

La multi ani! big_smile
Mai incearca sa ii dai drumu, nici al meu nu mananca din palma inca, insa ia asa de la distanta at de cat.

@nicoleta, stiu ca pot sa ii dau si printre gratii insa vreau sa il invat mai aproape de mana/degete tongue

4,960 (edited by axy34 01-01-2013 22:42)

LA MULTI ANI!!!
am si eu o prbl cu verzisorul/oara meu/mea sta aproape toata ziua zburlit/a si nu prea stiu de ce. de mancat mananca o felie din 3-4 fructe diferite acum a invatat sa pupe la comanda sa dea noroc si din cand in cand mai spune si coco dar f rar
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-01-2013 22:42[/merge_posts_bbcode]

aaaaa am uitat sa va intreb daca are voie ardei iute si seminte de rodie

puisorul meu koko :malex:

4,961 (edited by tomanicoleta 02-01-2013 11:51)

alex0205 wrote:

nu stiu ce sa mai fac cu el....crescatoarea m-a sfatuit sa nu ii mai dau drumul pana nu e bland,cel putin pana nu mananca din palma...nici eu nu stiu ce sa mai fac,sunt confuz,iar el se sperie din ce in ce mai rau...si cand l-am ales era cel care ii batea pe toti.....caci avea cel mai frumos penaj...mai bine zis cel mai intact.imi e mila de el si nu vreau sa il chinui...

daca stam sa ne luam dupa toata lumea nu mai crestem noi papagali..
eu i-am dat drumul din colivie imediat, chiar daca , cand treceam pe langa colivie tipa si se zbatea de mama focului.. i-am dat drumu` seara si am lasat-o sa faca ce vrea prin camera si dupaia nu a mai fost asa agitata, treaba ta , faci cum vrei dar risti din cauza stresului sa pateasca si altceva cum ar fi zmulgerea penelor.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-01-2013 12:48[/merge_posts_bbcode]

ilzul wrote:

La multi ani! big_smile
Mai incearca sa ii dai drumu, nici al meu nu mananca din palma inca, insa ia asa de la distanta at de cat.

@nicoleta, stiu ca pot sa ii dau si printre gratii insa vreau sa il invat mai aproape de mana/degete tongue

izul tu vrei asa dintr-o data sa faci multe, trebuie sa o iei cu incetul , intai printre grati, apoi deschizi usa iar la final cand e liber,, e normal ca daca sari peste etape sa nu reusesti nimic..

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-01-2013 12:51[/merge_posts_bbcode]

axy34 wrote:

LA MULTI ANI!!!
am si eu o prbl cu verzisorul/oara meu/mea sta aproape toata ziua zburlit/a si nu prea stiu de ce. de mancat mananca o felie din 3-4 fructe diferite acum a invatat sa pupe la comanda sa dea noroc si din cand in cand mai spune si coco dar f rar
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-01-2013 22:42[/merge_posts_bbcode]

aaaaa am uitat sa va intreb daca are voie ardei iute si seminte de rodie

inseamna ca nu se simte bine , zgribulit sta atunci cand are o problema.. cand se simte rau, cand e stresat..nu inteleg de ce nu se poate acomoda cu tine .
nu-i da prea multe fructe ca o sa se trice la stomacel..
eu nu i-as da ardei iute si cred ca nici rodie.

4,962

astazi pare mai calm...prilej pentru care o sa imi iau aparatu foto si o sa incerc sa ii fac niste poze...poate mai observam niste detalii care ar putea indica varsta...chiar o sa ii dau drumul....am citit recent ca a fost o activitate seismica ridicata....ieri au fost 3 cutremure mici....si ma gandesc ca poate il sperie/agita....

4,963

Pai eu spun ca am reusit sa fac cateva chestii in acest timp, iar mancare printre gratii i-am dat si eu tongue
Singura "problema" este ca nu se intoarce in cusca cand trebuie...

4,964 (edited by triboielena 02-01-2013 12:17)

tomanicoleta wrote:
alnimanui wrote:

El e Coco

e foarte frumos. sa va traiasca si sa va bucurati de el pana la adanci batraneti sa zic asa mai popular. e cumintel,ce varsta are? mai spune-ne despre el si te mai asteptam cu poze..
ai grija de el ca e un scump.

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-01-2013 12:17[/merge_posts_bbcode]

tomanicoleta wrote:

stranuta dimineata la trezire si parca si seara da mai putin..

Adaugat: 05-06-2012 11:58

am observat la al meu pako ca i sa mai inegrit dunga la gat..cand l-am luat abia abia se vedea decat cea mai verde asa iar acum..am pus cateva poze ..mie mi se pare destul de intunecat deci mai am o speranta ca ar fi baiat .. voi ce parere aveti?????

4,965

ilzul wrote:

Pai eu spun ca am reusit sa fac cateva chestii in acest timp, iar mancare printre gratii i-am dat si eu tongue
Singura "problema" este ca nu se intoarce in cusca cand trebuie...

am avut si eu problema asta la inceput , alergam toata casa cu scarita dupa ea ca sa-l pot pune in cusca , dar apoi s-a invatat ca daca se face intuneric in camera trebuie sa intre singura, iar acum doar ii sting becul si in 2 maxim 5 minute e in cusca.

4,966

al meu se lasa prins usor:))numai ca musca cand il tin in mana de mama focului....dar nu ma pot apropia de el cand e afara...am incercat sa ii dau mandarina era pe cusca sus ...si drept in geam a zburat cu capu si incerca sa iasa prin geam:))...si cand l-am prins ....nu poate fi tinut de ce musca:))inca smuceste...

4,967

am si eu un micul alex,poate sa-mi zica cineva ce varsta are?

4,968

triboielena wrote:

seamana izbitor cu al meu....iau faza cu zbarlitu am inteles ca la ei este o chestie barbateasca sa se infoaie si sa fie plinuti si al meu face asta des smile(sau poate e racit),si al meu de 2-3 ori dimineata stranuta:)foarte haios....are 6-7 luni maxim 1 an....deoarece seamana izbitor...desi are penele mai aranjate...

4,969 (edited by tomanicoleta 02-01-2013 13:10)

alex0205 wrote:

al meu se lasa prins usor:))numai ca musca cand il tin in mana de mama focului....dar nu ma pot apropia de el cand e afara...am incercat sa ii dau mandarina era pe cusca sus ...si drept in geam a zburat cu capu si incerca sa iasa prin geam:))...si cand l-am prins ....nu poate fi tinut de ce musca:))inca smuceste...

jur al meu face 2 ani in mai de cand il am si nici acum nu pot pune mana pe el ca ma face praf..
ai grija cu geamul , incerca sa-l acoperi can e liber k se poate lovi tare de tot si sunt sigura ca nu vrei..
de stranutat poate stranuta si dupa ce se scarpina pt ca au un praf asemanator matreti si ii intra pe nasuc..
nu e normal sa stea infoiat prea mult timp, ei normal se infoiaza cand se enerveaza dar revin la starea normala destul de repede.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-01-2013 14:10[/merge_posts_bbcode]

triboielena wrote:

sa-ti traiasca.. e micut, pana intr-un an, nu mai mult.. un dulcic.

4,970 (edited by alex0205 02-01-2013 13:13)

pai nu sta mai mult de 5 minute....infoiat...oricum,cand se culca sta asa...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-01-2013 13:13[/merge_posts_bbcode]

a si cu geamu ii trag draperia...sa nu poata lovi geamu...dar o data am uitat si a pupat rau geamu....

4,971

alex0205 wrote:

pai nu sta mai mult de 5 minute....infoiat...oricum,cand se culca sta asa...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-01-2013 13:13[/merge_posts_bbcode]

a si cu geamu ii trag draperia...sa nu poata lovi geamu...dar o data am uitat si a pupat rau geamu....

lasa k incetul cu incetul o sa fie ok .. il ai de putintel timp asa k e timp destul in continuare ..

4,972 (edited by triboielena 02-01-2013 15:37)

lam luat de la cineva,probabi a fost traumatizat rau,nu are inel, la pocioarea are cate o unghie lipsa,mi-a zis atunci ca ar avea 8-9 luni si la mine e de un an,e salbatic rau,cand ma apropii de cusca o ia la goana si se lovaste singur pe la aripi,o data ia dat si sangele.dupa picioare pare un alex batran,nustiu nu ma pricep foarte bine.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-01-2013 15:27[/merge_posts_bbcode]

riki si cip

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-01-2013 15:28[/merge_posts_bbcode]

datimi si mie un sfat cum sa-l imblanzesc?

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-01-2013 15:33[/merge_posts_bbcode]

riki

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-01-2013 15:37[/merge_posts_bbcode]

????????????

4,973

O sa il imblanzesti cu timpul, trebuie sa ai rabdare si cu timpul se invata cu cei din jur.
Si al meu se infoaie smile), de exemplu acum sta intr-un picior, infoiat si e si somnoros...

@nicoleta, al tau e fetita? Sau inca nu stii?
@alex, eu as zice sa nu mai incerci sa il prinzi cu mana, sau sa pui mana pe el, presupun ca si de asta e atat de speriat precum spui tu, el crezand ca vrei sa ii faci rau

Btw, daca sting lumina la al meu in timp ce e pe cusca o sa adoarma pe ea, in nici un caz sa intre lol

4,974

ilzul wrote:

O sa il imblanzesti cu timpul, trebuie sa ai rabdare si cu timpul se invata cu cei din jur.
Si al meu se infoaie smile), de exemplu acum sta intr-un picior, infoiat si e si somnoros...

@nicoleta, al tau e fetita? Sau inca nu stii?
@alex, eu as zice sa nu mai incerci sa il prinzi cu mana, sau sa pui mana pe el, presupun ca si de asta e atat de speriat precum spui tu, el crezand ca vrei sa ii faci rau

Btw, daca sting lumina la al meu in timp ce e pe cusca o sa adoarma pe ea, in nici un caz sa intre lol

am o fetita foarte dulce,desi mi s-a spus cand am luat-o ca e baietel, in mai face 3 ani si nu i-a aparut dunga neagra ci doar una gri,  deci am fetita si sunt foarte mandra de ea, chiar daca ma rupe cu ciupitul cand ma prinde.

alex am observat ca toti au o fobie fatza de mani, deci si eu zic sa incerci sa-l iei pe o coada de matura mai bine  decat sa-l alergi sa-l prinzi k mai frica o sa-i fie

4,975

Buna ziua si La Multi Ani! Am si eu un micul alex ,Rio, foarte bland, vorbitor( zice Rio , mama si cand il chem spune ”da”). Are 2 ani( pe inel data iesirii din ou este 05.02.2011). Insa am o mare dilema..nu stiu daca este fata sau baiat. Mie mi se pare ca are un inceput de inel la gat.. voi ce ziceti?

Animalutele mele : 1 :malex: , 2 :caine: bichoni, 6 :caine: mari, la curte
Goosfraba