4,926

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

astazi paulie a facut 2 saptamani de cand il am in grija....ce sa zic pentru 2 saptamani a facut multe...a iesit singur din cusca..a mancat 1 data din mana...parca e umpic mai linistit...dar tot speriat este...sper sa se cuminteasca pe viitor...vreau sa pun niste poze cu el mai pe seara poate ii prind mai bine gatul si ochii

:malex:

4,927

al meu nici o saptaman nu are  big_smile lol
i-am mai facut vreo 2 poze cu aparatul big_smile
si cam asa arata zburlitul sau zburlita...

4,928 (edited by alex0205 29-12-2012 14:20)

ilzul wrote:

tare dulce e
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-12-2012 14:20[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:
ilzul wrote:

tare dulce e

mai vino si tu cu idei,cum procedezi tu la imblanzire...ca eu sunt la capatul rabdarii...nu il inteleg ce se sperie atat...sa stii ca seamana mult cu al meu,la ochii mai ales si la gat.in legatura cu penele al meu e umpic mai aranjat....

4,929

se aranjeaza si al meu cand vrea, insa la coada arata cam la fel... probabil o sa ii creasca altele cu timpul
cat despre idei nu stiu ce sa spun si al meu e destul de speriat inca nu mananca din mana si probabil ca cel mai bine ar fi sa astepti
eu ma bucur ca a inceput sa chitaie alaltaieri ca altfel ziceam ca e mut   smile
nu prea suporta sa stea singur se pare, face galagie cum nu ne mai vede

btw, voi aveti si oglinda la ei, sau nu e bine?

4,930 (edited by tomanicoleta 29-12-2012 15:15)

mai vino si tu cu idei,cum procedezi tu la imblanzire...ca eu sunt la capatul rabdarii...nu il inteleg ce se sperie atat...sa stii ca seamana mult cu al meu,la ochii mai ales si la gat.in legatura cu penele al meu e umpic mai aranjat....

deja esti la capatul rabdarii ??? eu de 2 ani si inca mai am.. penele or sa creasca si or sa se aranjeze frumos.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-12-2012 16:15[/merge_posts_bbcode]

irisul wrote:

Tomanicoleta, am dat dar degeba. Am dat previzualizare, am vazut ca nu merge si mai bine am lasat link-ul fara codul youtube. Problema este de la cod, am incercat in mai multe moduri. Stiu cum se face, am si eu forum personal. Astept sa rezolve latifa provlema si sper sa ne anunte cand este in regula pentru ca am multe video de aratat la iubitorii de micul alexander smile

aha, atunci probabil este o problema tehnica..
am citit la o postare de a ta ca ti-a fost recomandata lecitina, crezi k e necesar sa indopi saraca pasare cu tot felul de chestii si cu tot ce ti se recomanda ???
da-i fructe si legume pe langa mancarica lui si e de ajuns.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,931 (edited by alex0205 29-12-2012 16:41)

ilzul wrote:

se aranjeaza si al meu cand vrea, insa la coada arata cam la fel... probabil o sa ii creasca altele cu timpul
cat despre idei nu stiu ce sa spun si al meu e destul de speriat inca nu mananca din mana si probabil ca cel mai bine ar fi sa astepti
eu ma bucur ca a inceput sa chitaie alaltaieri ca altfel ziceam ca e mut   smile
nu prea suporta sa stea singur se pare, face galagie cum nu ne mai vede

am inteles ca oglinda nu e buna....deoarece favorizeaza concentrarea atentiei asupra lui si ca urmare nu vorbeste..sau imita...nu stiu ce sa zic eu nu ii pun oricum
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-12-2012 16:41[/merge_posts_bbcode]

tomanicoleta wrote:

deja esti la capatul rabdarii ??? eu de 2 ani si inca mai am.. penele or sa creasca si or sa se aranjeze frumos.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-12-2012 16:15[/merge_posts_bbcode]

irisul wrote:

Tomanicoleta, am dat dar degeba. Am dat previzualizare, am vazut ca nu merge si mai bine am lasat link-ul fara codul youtube. Problema este de la cod, am incercat in mai multe moduri. Stiu cum se face, am si eu forum personal. Astept sa rezolve latifa provlema si sper sa ne anunte cand este in regula pentru ca am multe video de aratat la iubitorii de micul alexander smile

aha, atunci probabil este o problema tehnica..
am citit la o postare de a ta ca ti-a fost recomandata lecitina, crezi k e necesar sa indopi saraca pasare cu tot felul de chestii si cu tot ce ti se recomanda ???
da-i fructe si legume pe langa mancarica lui si e de ajuns.

ma refer ca nu il pot intelege de ce e asa speriat...parca crede ca il mananc...sper sa nu ramana asa....am auzit si situatii urate in care nu au reusit sa il imblanzeasca

4,932

am inteles ca oglinda nu e buna....deoarece favorizeaza concentrarea atentiei asupra lui si ca urmare nu vorbeste..sau imita...nu stiu ce sa zic eu nu ii pun oricum

eu am oglinda la paki si chiar e foarte incantat si vorbeste pe limba lui, scoate diverse sunete, se iubeste .. e foarte linistita cand e la oglinda , a sa ca pt mine nu e nici o problema.. cat despre vorbit, se nasc si oameni ce nu pot vorbi dar ea ce e o pasare.. sunt cazuri in care vorbesc dar in cele mai multe nu vorbesc.

ma refer ca nu il pot intelege de ce e asa speriat...parca crede ca il mananc...sper sa nu ramana asa....am auzit si situatii urate in care nu au reusit sa il imblanzeasca

e normal, mai ales daca a fost cumparat dintr-un petshop, ca acolo sunt intr-o permanenta galagie, stare de nelinste, sute de persoane in preajma lor , cu siguranta nu le e deloc usor,
si a mea tot din pet shop si era exact cum il descri tu pe al tau,daca treceam pe langa coliviie incepea si se zbatea si crauia de zici k o omora cineva, insa cu timpul am fact progrese, destul de multe as putea spune.. atat ca nu ma lasa sa o ating sub nici o forma in rest ii dau sa pape din  mana , vine pe mine daca vede ceva ce-i atrage atentia,(mai ales mancare), se joaca langa mine , se implica in toate activitatile mele daca e libera,umblu in colivie fara sa se sperie ..si ti-am zis  era exact cum il descrii pe al tau.
deci rabdare si bafta ..

4,933 (edited by irisul 29-12-2012 21:54)

Am filmat acum pe Alex mancand banana pentru prima data. Nu prea i-au placut dar l-am convins sa manance dandu-i din gura pentru ca asa ii dau biscuit si ii place foarte mult.
Acum sunt la tara si il rasfat mai mult pentru ca nu beneficiaza de casa lui cu toate jucariile pe care nu i le pot lua de cate ori plecam din oras. Dar nu-i nimic, oricum sta liber si niciodata inchis in colivie. Intra doar sa manance si sa bea apa, in rest sta numai deasupra pentru ca asta este prea mica.
O sa incerc sa-i dau mai multe, astfel sa aplic si metoda cu fructele in loc de lecitina cum mi-a zis un crescator din piata.
Stiu ca este mult mai sanatos dar as face orice sa-l vad vorbind. Are deja un an, este foarte bland, de multe ori te enerveaza la cat de mult se baga in seama dar inca nu vorbeste.
Voi ce parere aveti ? Ai vostrii la ce varsta au inceput sa vorbeasca ?

Mai jos postez si video care l-am filmat acum !!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dLv01jwITIM[/youtube]

Se pare ca inca nu functioneaza youtube asa ca va rog sa copiati link-ul si sa-l pune-ti intr-un browser smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-12-2012 22:54[/merge_posts_bbcode]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dLv01jwITIM[/youtube]

Forum Discutii Generale www.colocviu.ro

4,934

irisul wrote:

Am filmat acum pe Alex mancand banana pentru prima data. Nu prea i-au placut dar l-am convins sa manance dandu-i din gura pentru ca asa ii dau biscuit si ii place foarte mult.
Acum sunt la tara si il rasfat mai mult pentru ca nu beneficiaza de casa lui cu toate jucariile pe care nu i le pot lua de cate ori plecam din oras. Dar nu-i nimic, oricum sta liber si niciodata inchis in colivie. Intra doar sa manance si sa bea apa, in rest sta numai deasupra pentru ca asta este prea mica.
O sa incerc sa-i dau mai multe, astfel sa aplic si metoda cu fructele in loc de lecitina cum mi-a zis un crescator din piata.
Stiu ca este mult mai sanatos dar as face orice sa-l vad vorbind. Are deja un an, este foarte bland, de multe ori te enerveaza la cat de mult se baga in seama dar inca nu vorbeste.
Voi ce parere aveti ? Ai vostrii la ce varsta au inceput sa vorbeasca ?

Mai jos postez si video care l-am filmat acum !!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dLv01jwITIM[/youtube]

Se pare ca inca nu functioneaza youtube asa ca va rog sa copiati link-ul si sa-l pune-ti intr-un browser smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-12-2012 22:54[/merge_posts_bbcode]

https://www.youtube.com/watch?v=dLv01jwITIM

de ce nu-i iei o colivie mai mare, nu ti-e frica sa nu fuga ?
nici a mea nu vorbeste si face 3 ani in mai.. nu am auzit prea multe persoane ca papagali lor alexei vorbesc.. deci poate nu sunt chiar vorbitori.
nici a mea nu papa banana, biscuitele si-l inmoaie singura in apica,

4,935

Si ce vreti sa spuneti ca doar marele alex vorbeste?
Al meu a inceput sa tipe, si se pare ca se ia si dupa mine cum fac cu buzele chitaie si el mai incet...

4,936

Are o colivie f mare dar este la oras. Acum sunt la tara. Asta este de transport. Oricum nu sta in colivie, asa ca poate sa fie cat de mare sau mica, oricum nu conteaza pt el smile
Eu din cate stiu vorbesc dar trebuie sa le acorzi mai multa atentie. Vorbesc chiar si perisii, dar micul alexander. Totul depinde de noi pana la urma.

Forum Discutii Generale www.colocviu.ro

4,937

irisul wrote:

Eu am corectat deja codul in mesajul tau, inca de ieri.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

4,938

Problema este de la "https", pune codul doar cu http in loc de https.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

4,939

tomanicoleta wrote:

eu am oglinda la paki si chiar e foarte incantat si vorbeste pe limba lui, scoate diverse sunete, se iubeste .. e foarte linistita cand e la oglinda , a sa ca pt mine nu e nici o problema.. cat despre vorbit, se nasc si oameni ce nu pot vorbi dar ea ce e o pasare.. sunt cazuri in care vorbesc dar in cele mai multe nu vorbesc.

e cumparat de la crescator,dar acesta avea magazin in incinta unei piete....deci ......

e normal, mai ales daca a fost cumparat dintr-un petshop, ca acolo sunt intr-o permanenta galagie, stare de nelinste, sute de persoane in preajma lor , cu siguranta nu le e deloc usor,
si a mea tot din pet shop si era exact cum il descri tu pe al tau,daca treceam pe langa coliviie incepea si se zbatea si crauia de zici k o omora cineva, insa cu timpul am fact progrese, destul de multe as putea spune.. atat ca nu ma lasa sa o ating sub nici o forma in rest ii dau sa pape din  mana , vine pe mine daca vede ceva ce-i atrage atentia,(mai ales mancare), se joaca langa mine , se implica in toate activitatile mele daca e libera,umblu in colivie fara sa se sperie ..si ti-am zis  era exact cum il descrii pe al tau.
deci rabdare si bafta ..

4,940 (edited by ilzul 30-12-2012 15:39)

unde as putea sa intreb pe cineva daca e femela sau mascul papagalul meu? big_smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 30-12-2012 15:39[/merge_posts_bbcode]

Si facem progrese si ni lol
Mi-a luat azi din mana o felie de mar, si apoi mai tarziu si una de mandarina big_smile

4,941 (edited by alex0205 30-12-2012 17:04)

ilzul wrote:

unde as putea sa intreb pe cineva daca e femela sau mascul papagalul meu? big_smile

Mi-a luat azi din mana o felie de mar, si apoi mai tarziu si una de mandarina big_smile

bv al meu doar odata a luat din mana apoi nu a mai vrut....
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 30-12-2012 17:04[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:
ilzul wrote:

bv al meu doar odata a luat din mana apoi nu a mai vrut....

si am uitat...ii dai prin cusca sau deschizi usa si bagi mana?

4,942

buna ,

ieri am achizitionat pe Alex si era cam speriat un pic , dar aseara a inceput sa faca un pic de galagie , astazi in schimb a facut un pic mai multa galagie , mananca fructe multe si se joaca foarte mult in cusca in schimb nu putem sa punem mana pe el , mananca fructe si alune din mana la toti . Avem si un catelus a latrat un pic cand l-am adus dar acum se uita la el in schimb alex nu sa speriat de catelus si chiar sa dat sa il ia de nasuc  . Sper sa nu mari prbl de comportament cu el.

4,943

floricica wrote:

buna ,

ieri am achizitionat pe Alex si era cam speriat un pic , dar aseara a inceput sa faca un pic de galagie , astazi in schimb a facut un pic mai multa galagie , mananca fructe multe si se joaca foarte mult in cusca in schimb nu putem sa punem mana pe el , mananca fructe si alune din mana la toti . Avem si un catelus a latrat un pic cand l-am adus dar acum se uita la el in schimb alex nu sa speriat de catelus si chiar sa dat sa il ia de nasuc  . Sper sa nu mari prbl de comportament cu el.

sa iti traiasca smile cati ani are ?e pui sau...?

4,944

multumesc  , nu stiu  dar mi sa spus ca este pui

4,945 (edited by tomanicoleta 30-12-2012 20:33)

ilzul wrote:

Si ce vreti sa spuneti ca doar marele alex vorbeste?
Al meu a inceput sa tipe, si se pare ca se ia si dupa mine cum fac cu buzele chitaie si el mai incet...

depinde de pasare.. eu stau non stop cu a mea si-i vorbesc continu de 2 ani si nu prea poate.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 30-12-2012 21:33[/merge_posts_bbcode]

floricica wrote:

buna ,

bine ati venit si sa-ti traiasca alexul .. e asa pana se acomodeaza si el ..

4,946

alex0205 wrote:

pai are si al meu momente cand nu vine si ii dam prin cusca, insa azi a vrut sa manance si din mana, ba mai mult si seminte de la taicamiu din mana big_smile.
Zic eu ca facem (si se vad) progrese...
Mai rau e ca nu prea vrea sa intre in cusca singur, trebuie sa ne chinuim sa il bagam noi la loc lol

4,947

ilzul wrote:
alex0205 wrote:

pai are si al meu momente cand nu vine si ii dam prin cusca, insa azi a vrut sa manance si din mana, ba mai mult si seminte de la taicamiu din mana big_smile.
Zic eu ca facem (si se vad) progrese...
Mai rau e ca nu prea vrea sa intre in cusca singur, trebuie sa ne chinuim sa il bagam noi la loc lol

ma bucur pentru tine.. eu nu pot manaca absolut nimic fara ea ca vine la marginea coliviei si deschide gurita si apoi scoate un sunet de zici ca zice heeeeii.
eu nu trebuie sa alerg dupa paki k intra singurica imediat ce-i sting becul si ramane decat lumina tv-ului, insa ziua intra un pic mai greu, dar intra..
pe parcurs o sa descoperi o multime de lucuri si ai sa ramai surprins iar el se va apropia de tine foarte tare..

4,948

Stiu ca o sa faca lucruri noi big_smile
La mine daca ii sting lumina adoarme pe cusca, nu intra in ea nici sa o tai smile) isa gresim si noi ca ii dam mancare afara si normal ca nu ii e foame

4,949

pai eu de ii bag mana in cusca sa ii dau mancare face ca un sonat smile)).....si cand a fost afara si m`am apropiat cu mandarina de el a fugit direct in perdea si in geam.....salbatic animal am...devine agitat si cand stau langa el aproape de cusca....

4,950

Al meu s-a mai invatat, cand e afara sta pe cusca, iar daca trecem pe langa el nu se misca prea mult iar daca ducem mana inspre el se duce pe margine, zboara si al meu daca se sperie