Re: Micul Alexander - Psittacula krameri
si al meu are momente cand e agitat....dar e foarte sperios...azi a tipat aproape non stop:))dabia astept sa se cuminteasca sa il pot scoate...
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri
si al meu are momente cand e agitat....dar e foarte sperios...azi a tipat aproape non stop:))dabia astept sa se cuminteasca sa il pot scoate...
Abia astept... E prima zi si e minunat:))
Era sa imi manance un deget cand l-am scos din cutie saracutul...
ai grija la cioc.. e foarte puternic.. eu am avut si inca imi mai face si dupa aproape 2 ani gaurele in degete.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-12-2012 14:34[/merge_posts_bbcode]
pai in jurul gatului are usor un inel verde mai inchis ca penele,dar a inceput de jos umpic sa se faca gri...la baza gatului...de 2 zile este tot mai agitat...se sperie mai rau de mine,parca mai ceva ca in prima zi,e tot mai galagios(nu e un lucru rau)....sper sa se imblanzeasca cat mai curand sa il pot scoate si eu din cusca...o sa incerc sa mai fac niste poze dar il prind foarte greu ca se sperie
insemna k nu are sub 1 anisor..ii poti da drumul, insa apoi tre sa ai rabdare pana cand i se face foame sa-l poti inchide la loc, daca nu poti sa pui mana pe el..
ps.. cred ca e ceva cu ei ca si a mea are momente cand devine extra agitata,
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-12-2012 14:35[/merge_posts_bbcode]
Si eu am zis ca ar trebui sa ii deschid o usita in vreo 2 saptamani asa, sa vedem daca iese si daca intra la loc...
Inseamna ca al tau e mai maricel daca spui a apare usor-usor inelul, la al meu inca nu se vede nimic (sau o fi fata)
Al meu vad ca sta la poze, insa vad ca e destul de agitat cateodata, azi a inceput sa manance si sa bea si el apa
stai linistit ca la fete le apare si lor , dar gri, nu se face negru.. dar apare cand cresc . pana in 3 ani chiar.
asa spun si eu, ca are mai putin de un an
inca nu se vede acel alb din jurul irisului
parerea mea e ca are peste 7 luni ...
cum sa va spun ... lu` verdeata al meu cioculetul a inceput sa se inegreasca la 6 luni si s-a facut negru complet la ~8 luni ( cioculetul inferior ) . In jurul ochisorului i-a aparut cerculetul alb ~ 7-8 luni
Verdeata al meu e nascut in februarie 2012 si acum are 10 luni.
cand sunt micuti de tot au cioculetul rosu complet ... si cel inferior si cel superior
daca te uiti la tine in poza se vede ca are alb in jurul ochiului
are peste 1 an dupa parerea mea
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-12-2012 20:09[/merge_posts_bbcode]
PS : Nu pot sa modific in post ... Are peste 1 AN ! parerea mea ...
Foarte posibil...
Ma gandesc ca o fi fata, nu stiu ce sa zic )
Totusi e normal sa fie atat de agitat? Sta cat sta, mananca si apoi incepe sa faca ture prin cusca destul de mult probabil pana oboseste, de dormit doarme, si noaptea si ziua are destul timp cand nu facem galagie
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-12-2012 21:13[/merge_posts_bbcode]
Mentionez ca nu i-am deschis cusca si ma gandesc ca nu prea ar avea cum sa isi consume energia mai usor
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-12-2012 21:44[/merge_posts_bbcode]
Referitor la cioculet (cel inferior) si la ochi...
Ciocul are negru pe margini si mijlocul e rosiatic-grena, cat despre ochi e un roz-portocaliu, nicidecum alb... Poate in poza se vede altceva
O sa mai pun o poza cand o sa intru la PC, momentan scriu de pe telefon
Va deranjez din nou ,din pacate unul din cei doi Alex a evadat ,din cauza mea ,acum 2 luni ,de atunci cel care a ramas imparte voliera cu 5 nimfe,as dori sa ii iau pereche si sa ii pun separat de nimfe ,dar nu stiu ce ii ,mascul,femela ,.un ajutor va rog .Sarbatori Fericite!!!!
pentru prima data a mancat din mana mea ieri....dupa ce am mancat eu o mandarina in fata lui si mai ramasese fix 1 bucata,el neavand stare a venit si a luat-o direct.Am incercat acelasi lucru azi si dadea sa ia iara dar nu a mai luat....e un hot )de dat drumu ma gandesc sa il mai las 1 saptamana....in care il hranesc numai din mana
Dar tu i-ai dat drumul prin camera sau din cusca ti-a luat?
A inceput si al meu sa tipe azi a facut de cateva ori
Dar tu i-ai dat drumul prin camera sau din cusca ti-a luat?
A inceput si al meu sa tipe azia facut de cateva ori
prin gratiile custii a primit,inca nu am incredere sa ii dau drumul
De ce nu ai incredere? O sa vina inapoi in cusca cand o sa ii fie foame, cel putin teoretic... Al meu vad ca incet incet se acomodeaza cu noi si nu mai e atat de sperios
De ce nu ai incredere? O sa vina inapoi in cusca cand o sa ii fie foame, cel putin teoretic... Al meu vad ca incet incet se acomodeaza cu noi si nu mai e atat de sperios
Simt eu ca inca nu sunt nici eu pregatit si nici el...se sperie prea rau de mine....si inca nu mananca din mana are retineri
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-12-2012 21:20[/merge_posts_bbcode]
tocmai de 2 minute am observat ca a deschis usa coliviei si sta inafara custii pe usa....linistit )noroc ca am inchis geamurile.nu este speriat si nici nu am intrat in camera
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-12-2012 22:03[/merge_posts_bbcode]
da...am avut mare grija cu el:))a iesit din cusca am reusit sa stau in camera aproximativ 20 minute...a zburat,s-a infipt cu ghiarele in perdea....a dat cu capu in usa...sa urcat pe mobila ...ture de circuit dupa care gafaia ca un catel...si pana la urma a stat in mana....a muscat ce e drept rauuuu...dar am putut sa il mangai pe cap linistit dupa care l-am bagat usor in cusca fara mare deranj si frica pentru el e deja mai cuminte si nu mai e panicat de mana...un derbedeu sa iasa singur din cusca sa deschida usa....(ciudat este ca un prieten a venit in seara asta cu o nimfa si a stat pe cusca lui si cred ca a simtit mirosu libertatii....) :malex:
Va deranjez din nou ,din pacate unul din cei doi Alex a evadat ,din cauza mea ,acum 2 luni ,de atunci cel care a ramas imparte voliera cu 5 nimfe,as dori sa ii iau pereche si sa ii pun separat de nimfe ,dar nu stiu ce ii ,mascul,femela ,.un ajutor va rog .Sarbatori Fericite!!!!
abia dupa 3 ani poti afla cu siguranta sexul .. mai bine mai astepti decat sa ii nimeresti la fel .. si inca ceva nu cred ca ii face prea bine sa tea cu alte speci de pasari ..
frumos asa :k:
trebuie sa se obisnuiasca cu timpul, oricum stie ca acolo unde e cusca are el casa
o sa vedem peste cateva zile ce fel o sa faca si al meu
Foarte posibil...
Ma gandesc ca o fi fata, nu stiu ce sa zic)
Totusi e normal sa fie atat de agitat? Sta cat sta, mananca si apoi incepe sa faca ture prin cusca destul de mult probabil pana oboseste, de dormit doarme, si noaptea si ziua are destul timp cand nu facem galagie
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-12-2012 21:13[/merge_posts_bbcode]Mentionez ca nu i-am deschis cusca si ma gandesc ca nu prea ar avea cum sa isi consume energia mai usor
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-12-2012 21:44[/merge_posts_bbcode]
Referitor la cioculet (cel inferior) si la ochi...
Ciocul are negru pe margini si mijlocul e rosiatic-grena, cat despre ochi e un roz-portocaliu, nicidecum alb... Poate in poza se vede altceva
O sa mai pun o poza cand o sa intru la PC, momentan scriu de pe telefon
e agitat poate de plictiseala sau poate fi doar de comportament ca si a mea are zile in care se plimba atat de tare in cusca de mai mai sa o dea jos.
frumos asa :k:
trebuie sa se obisnuiasca cu timpul, oricum stie ca acolo unde e cusca are el casa
o sa vedem peste cateva zile ce fel o sa faca si al meu
grija la degete...:)))pisca rau,oricum o sa atasez niste poze maine ca acum sunt obosit
Micul meu Alexander - Alex
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VrK5N3FwOMQ[/youtube]
pentru prima data a mancat din mana mea ieri....dupa ce am mancat eu o mandarina in fata lui si mai ramasese fix 1 bucata,el neavand stare a venit si a luat-o direct.Am incercat acelasi lucru azi si dadea sa ia iara dar nu a mai luat....e un hot
)de dat drumu ma gandesc sa il mai las 1 saptamana....in care il hranesc numai din mana
foarte bine, tin-o tot asa si cu rabdare o sa vezi k reusesti..
e posibil sa fie sperios din motivul ca nu e crescut de mana ca si a mea .. si in cazul asta iti trebuie multa rabadare ca si mie care o am de aproape 2 ani si inca mai am si mai sper . deci nu te da batut .
grija la degete...:)))pisca rau,oricum o sa atasez niste poze maine ca acum sunt obosit
stiu ca ciupeste tare, doar am simtit-o si eu in prima zi
@irisul, frumos, sa iti traiasca! ce varsta are?
Are un an acum, video este de mai de mult ca nu l-am mai filmat.
Eu sunt foarte multumit de el, este foarte bland si astept sa inceapa sa vorbeasca.
Mi-a zis un crescator sa ii dau lecitina ca sa inceapa pentru ca este greu la inceput.
Cred ca asa am sa fac, trebuie sa caut acele pliculete cu seminte si lecitina.
O sa vin cu noi video. L-as putea filma si acum dar nu stiu ce se intampla cu forumul de nu merge codul pentru youtube. Stie careva despre ce este vorba ?
E tare frumos,sa iti traiasca :heart:
Poze noi cu Cocuţu
La ai vostri s-a vezut cercul cu un verde mai deschis cat au fost mici? Sau al meu este fetita?:))
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 28-12-2012 19:14[/merge_posts_bbcode]
Vazut* vroiam sa scriu )
La ai vostri s-a vezut cercul cu un verde mai deschis cat au fost mici? Sau al meu este fetita?:))
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 28-12-2012 19:14[/merge_posts_bbcode]Vazut* vroiam sa scriu
)
da sigur....incepe sa apara si daca e baiat se face negru in timp daca e baiat,si fetele am inteles ca au inel numai ca ramane verde(uneori nu apare)....
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 28-12-2012 19:49[/merge_posts_bbcode]
sunt curios ai vostrii cum au inceput sa manance prima data din mana adica cum sa procedez ca a mancat odata si apoi nu mai vrea sa vina sa repete...am si mancat langa el am stat cu mana apoi intansa minute intregi...si nimic doar odata...ceva sfaturi?rabdare e(maine face 2 saptamani la mine:)) :malex:
irisul wrote:Micul meu Alexander - Alex
https://www.youtube.com/watch?v=VrK5N3FwOMQ
Latifa, te rog sa rezolvi problema cu codul pentru youtube ca nu merge in nici un fel.
pai nu ai dat sa pui video pe latifa
[youtube]www.youtube.com/watch?v=VrK5N3FwOMQ[/youtube]
ceva de genul
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 28-12-2012 21:16[/merge_posts_bbcode]
Poze noi cu Cocuţu
vai cat e de scump.. adorabil.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 28-12-2012 21:18[/merge_posts_bbcode]
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 28-12-2012 19:14[/merge_posts_bbcode]Vazut* vroiam sa scriu
)
destul de micut ca varsta era si paki.. si pe parcurs sa facut gri.
Aha, ok multumesc de raspunsuri...
A iesit si al meu prima data afara din cusca prima data astazi, nu mai reuseam sa il bagam la loc ), a fost o intreaga aventura, cred ca a si obosit destul, se vedea cum gafaie
Tomanicoleta, am dat dar degeba. Am dat previzualizare, am vazut ca nu merge si mai bine am lasat link-ul fara codul youtube. Problema este de la cod, am incercat in mai multe moduri. Stiu cum se face, am si eu forum personal. Astept sa rezolve latifa provlema si sper sa ne anunte cand este in regula pentru ca am multe video de aratat la iubitorii de micul alexander
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri