4,876

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Mersi mult

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,877

am si eu intrebare legata de micii alexi  smile
coada la cei mai tineri trebuie sa fie scurta si galben-verzuie? respectiv la cei mai in varsta mai lunga si verde?

apropo, sarbatori cu bine tuturor!

4,878

ilzul wrote:

am si eu intrebare legata de micii alexi  smile
coada la cei mai tineri trebuie sa fie scurta si galben-verzuie? respectiv la cei mai in varsta mai lunga si verde?

apropo, sarbatori cu bine tuturor!

nu neaparat.. coada scurta au si cei  maturi dupa ce naparlesc iar cu timpul le creste la loc, asa e si in cazul celor mici .. depinde daca au inaparlit, insa in general pui sunt mai micuti ca si femelele .. masculi sunt mai  mari.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,879

ok, tot intreb deoarece maine o sa cumpar unu, si nu prea stiu sigur care ar avea o varsta mai mica, insa nu sunt amandoi in acelasi loc si na smile

4,880

ilzul wrote:

ok, tot intreb deoarece maine o sa cumpar unu, si nu prea stiu sigur care ar avea o varsta mai mica, insa nu sunt amandoi in acelasi loc si na smile

ce sa zic , uitate sa fie mai micut si vezi k te poti orienta daca nu are un cerc in jurul irisului s-ar putea sa fie pui.. era bine daca ar fi detinut inel.. dar poate ai noroc si gasesti cu inel.bafta .

4,881

nu cred ca sunt crescatori in orasul meu...
majoritatea ce gasesc sunt doar bisnitari care le iau dintr-un loc si le vand in altul

vad eu maine ce fac, sper sa iau unul cat mai tanar sad

4,882

De unde esti?

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,883

din galati sunt big_smile

4,884

Aha hmm Voiam sa iti dau niste link-uri cu crescatori din Bucuresti,Deva sau din Targul Mures.

4,885

micutului meu a inceput sa ii apara un intel mic alb la ochi...dar se vede doar seara
la ce varsta incepe sa apara...?deoarece al meu are 7 luni(dupa cum am aflat de la crescator)

:malex:

4,886

I se formeaza irisul.Cel putin asa situ de la crescatorul de unde l-am luat pe al meu.Si el are dungulita aceea langa ochisor  smile .Nu cred ca ii fecteaza sanatatea.

4,887

alex0205 wrote:

micutului meu a inceput sa ii apara un intel mic alb la ochi...dar se vede doar seara
la ce varsta incepe sa apara...?deoarece al meu are 7 luni(dupa cum am aflat de la crescator)

din ce stiu si eu nu ai motiv de ingrijorare.. e un semn ca incepe sa se maturizere si ca are apropape 1 an, ca atunci apare

4,888 (edited by alex0205 24-12-2012 16:50)

....de 2 zile tot incerc sa il fac sa imi manance din mana si nu vine....tin in gratiile coliviei mandarina(jumate de felie),adora mandarinele,si nu vrea sa vina se suie sus   si coboara,da sa se apropie dar nu vine am stat 15 minute cu mana asa si nu a mancat deloc..dupa am renuntat si am pus in gratii si a venit imediat si a furat-o....ce sa ma fac cu el:)este foarte sperios :malex:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-12-2012 16:50[/merge_posts_bbcode]

Am reusit azi sa ii prind ochii mai bine...sper sa se vada.

4,889

@alex0205, presupun ca trebuie sa mai ai ceva rabdare cu el...

azi l-am luat si eu pe al meu :x
pare cam ciufulit si murdar, probabil o sa arate mai bine in timp...
e tanar? se observa cat de cat?

4,890

ilzul wrote:

seamana foarte mult cu al meu....desi are ciocul mai inchis la culoare,oricum mai mult de 1 an nu cred ca are,cel putin presupun...

4,891

asa spun si eu, ca are mai putin de un an
inca nu se vede acel alb din jurul irisului

4,892 (edited by tomanicoleta 24-12-2012 18:56)

alex0205 wrote:
ilzul wrote:

seamana foarte mult cu al meu....desi are ciocul mai inchis la culoare,oricum mai mult de 1 an nu cred ca are,cel putin presupun...

sa-ti traiasca.. e foarte frumusel .. este micut  ca inca nu i sa introsit cioculetul.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-12-2012 19:56[/merge_posts_bbcode]

alex0205 wrote:

....de 2 zile tot incerc sa il fac sa imi manance din mana si nu vine....tin in gratiile coliviei mandarina(jumate de felie),adora mandarinele,si nu vrea sa vina se suie sus   si coboara,da sa se apropie dar nu vine am stat 15 minute cu mana asa si nu a mancat deloc..dupa am renuntat si am pus in gratii si a venit imediat si a furat-o....ce sa ma fac cu el:)este foarte sperios :malex:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 24-12-2012 16:50[/merge_posts_bbcode]

Am reusit azi sa ii prind ochii mai bine...sper sa se vada.

te inteleg .. iti trebuie rabdare.. ti-am mai zis manaca langa el sa-i faci pofta si cand vine spre exemplu daca mananci mar ii dai si lui sa muste din marul tau.. daca ii faci pofta o sa vezi k o sa-si faca curaj sa vina .. sunt niste pasari foarte pofticioase..
sa te intreb nu are inel ??
ca nu prea pare a fi puiut dupa penaj. parca i se vede un pic de dunga gri la gatulet..

4,893

Sunt tare frumosi amandoi si eu cred ca au amandoi in jur de 1 an 1 am si 5 luni.

4,894

ai vostri clantane din cioc?
sau are seminte ceva si le sparge? desi nu cred  hmm

4,895

ilzul wrote:

ai vostri clantane din cioc?
sau are seminte ceva si le sparge? desi nu cred  hmm

scrasneste cand sunt nervosi, nu le convine ceva .

4,896

Ah interesant, poate ii trece smile)... Multumesc de raspuns big_smile

4,897

ilzul wrote:

Ah interesant, poate ii trece smile)... Multumesc de raspuns big_smile

cu siguranta, maxim o juma de ora ..
in fiecare zi o sa ai ce descoperi de la el . smile

4,898

Abia astept... E prima zi si e minunat:))
Era sa imi manance un deget cand l-am scos din cutie saracutul...

4,899

pai in jurul gatului are usor un inel verde mai inchis ca penele,dar a inceput de jos umpic sa se faca gri...la baza gatului...de 2 zile este tot mai agitat...se sperie mai rau de mine,parca mai ceva ca in prima zi,e tot mai galagios(nu e un lucru rau)....sper sa se imblanzeasca cat mai curand sa il pot scoate si eu din cusca...o sa incerc sa mai fac niste poze dar il prind foarte greu ca se sperie

4,900

Si eu am zis ca ar trebui sa ii deschid o usita in vreo 2 saptamani asa, sa vedem daca iese si daca intra la loc...
Inseamna ca al tau e mai maricel daca spui a apare usor-usor inelul, la al meu inca nu se vede nimic (sau o fi fata)
Al meu vad ca sta la poze, insa vad ca e destul de agitat cateodata, azi a inceput sa manance si sa bea si el apa big_smile