4,851

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

din cate am citit eu pe ici-colo
masculilor nu le lipseste cercul dupa 1.5-2 ani, deci poate fi sub un an jumatate.
cat despre femela care nu are cerc, nu stiu ce sa zic, ea poate sa aiba orice varsta ca din cate am citit nu prea se stie cu exactite ce si cum.

parerea mea ar fi ca este pui, cum spuneam e la fel ca cel care trebuie sa il iau si eu zilele astea (cel mai sigur luni) iar acesta are 7 luni si era destul de zlobiu intr-o cusca rotunda si mica.

4,852

Buna ziua!

Vand 2 micul alexander (unul are 2 ani iar celalalt e pui de 4 luni)
Sunt foarte bine ingrijiti, mananca orice fruct si leguma si sunt verzi.
Pretul: 250 puiul si 200 cel de 2 ani SAU 400 lei amandoi.

O sa postez si niste poze cu ei, mai pe seara.

Sarbatori fericite

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

4,853

daca ai fi fost din galati probabil as fi luat puiul big_smile

4,854

alex0205 wrote:

Sunt nou pe forum de fapt este primul meu post...de curand am achizitionat un papagal Micul Alexander de la un crescator din Bucuresti,dupa spusele crescatorului are 6 luni(nascut luna mai 2012) si ar fi baiat.deocamdata suntem in a 5 a zi de acomodare,este foarte sperios,in prima zi nici nu ma puteam apropia,acum ma lasa dar se sperie foarte tare de mana.Cand ii schimb apa sau ii pun mancare se sperie atat de tare incat se urca in cel mai inalt punct al custii si tipa la mine....Am uitat sa mentionez ca el a stat 2 luni in piata si ca a fost pui crescut de parinti,nu de mana,traind intr-un mediu de stres....Astept sfaturi,eventual pareri despre el,atasez niste poze mai jos...Sunt curios daca   cumva am fost mintit... :malex:

in primul rand sa-ti traiasca si sa va bucurati unul de altul ..
te pot ajuta cu orice nelamurire pe care o ai.. nu prea ai cum sa-ti dai seama daca e fata/baiat decat dupa 2 ani si ceva/3 ani pana atunci nu ai cum.. eu am patit la fel mi-a zis ca e baiat insa sa dovedit a fi fata.. nu-ti face probleme ca e un pic sperios,,e la inceput, trebuie ceva timp de acomodare.. asa era si paki insa am mai inblanzito insa nici acum nu-mi da voie sa pun mana pe ea.. in legatura cu varsta te-as ruga daca poti face o poza mai de aprope sa-i pot vedea fatza mai bine,in  special ochisori..ca acum sunt pozele cam neclare si + ca mai sunt si gratiile colivieii..
te ajut cu absolut orice pot.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,855 (edited by alex0205 20-12-2012 18:32)

Tocamdata nu prea pot sa il prind la ochisorii....se agita tare rau dar am un filmulet scurt in care mananca...si se vad ochii...i atasez .....eu sper sa se cuminteasca deoarece vreau sa ii imblanzesc sa stea pe mana sau mai bine sa stea linistit prin camera....

iti dau linkul de la video...

http://www.youtube.com/watch?v=F5I6uXVpviI
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 20-12-2012 18:32[/merge_posts_bbcode]

Docamdata nu prea pot sa il prind la ochisorii....se agita tare rau dar am un filmulet scurt in care mananca...si se vad ochii...i atasez .....eu sper sa se cuminteasca deoarece vreau sa ii imblanzesc sa stea pe mana sau mai bine sa stea linistit prin camera....

:malex:

4,856 (edited by tomanicoleta 20-12-2012 18:36)

alex0205 wrote:

Tocamdata nu prea pot sa il prind la ochisorii....se agita tare rau dar am un filmulet scurt in care mananca...si se vad ochii...i atasez .....eu sper sa se cuminteasca deoarece vreau sa ii imblanzesc sa stea pe mana sau mai bine sa stea linistit prin camera....

daca nu are in jurul irisului format cate un cerc atunci posibil sa fie puiut, deoarece acesta apare dupa 1 an.. poti vedea la lumina .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 20-12-2012 19:36[/merge_posts_bbcode]

cu ce pofta papa .. e frumos rau,, nu se vede nici un cerc la ochisori .. deci tind sa cred ca e puiut .
si eu am fost la fel ca tine, intrebam pe toata lumea pana cand am zis stop si fie ce o vrea.. indifereant de ce este o sa iubesti la fel..

4,857

il iubesc tare mult....dar nu vreau sa fie asa salbatic smile vreau sa stea cuminte cu mine .....oricum azi a mancat mandarina,si este pofticios.cand recomanzi sa il scot prima data din colivie...azi e a 6 a zi la mine ...clipul e facut in a 4 a zi.

4,858

alex0205 wrote:

il iubesc tare mult....dar nu vreau sa fie asa salbatic smile vreau sa stea cuminte cu mine .....oricum azi a mancat mandarina,si este pofticios.cand recomanzi sa il scot prima data din colivie...azi e a 6 a zi la mine ...clipul e facut in a 4 a zi.

iti dai seama k la un momentdat o sa fie mai linistit.. la mine paki aqm mananca din mana. mananca cu mine din farurie sau din orice altceva ce tin in mana ba chiar vine pe  mine daca mananc , nu se mai sperie cand umblu in cusca, cateodata ma lasa sa-i pup gherutele dar sa nu vada mainile .. deci rabdare multa ..
as zice sa-l mai lasi cateva zile sa se acomodeze bine cu camera , sa invete locurile unde poate ateriza si tot asa.. eu i-am dat dumul cam devreme si sa cam lovit prin camera un pic.. initaial trebuiesc lasati 2 sapt ..

4,859

cam cat a durat acomodarea?

4,860

alex0205 wrote:

cam cat a durat acomodarea?

cu noua  locuita 2 saptamani.. cu tine depinde de fiecare pasare in parte.. ii poti castiga incredearea cu mancare.. poti lua ceva de mancare si sa mananci in fata lui ca este o rasa pofticioasa si o sa vina spre tine..

4,861

cam ce fructe prefera...pana acum am vazut ca al meu adora marul si mandarina...am inteles ca mananca si nuca de cocos.Banana nu prea ii place,chiar deloc...ca fructe ce alceva ii mai pot da?Dar seminte?(crescatoarea mi-a recomandat defapt am seminte de floarea soarelui pestrite..hranea jako cu ele...si vad ca mananca si el fara griji)

4,862

ilzul wrote:

daca ai fi fost din galati probabil as fi luat puiul big_smile

Se poate trimite si prin curier...cred big_smile

4,863

Nu prea cred ca rezista prin curierat...
Doar sa gasesti ceva maxi-taxi :-?

4,864

alex0205 wrote:

cam ce fructe prefera...pana acum am vazut ca al meu adora marul si mandarina...am inteles ca mananca si nuca de cocos.Banana nu prea ii place,chiar deloc...ca fructe ce alceva ii mai pot da?Dar seminte?(crescatoarea mi-a recomandat defapt am seminte de floarea soarelui pestrite..hranea jako cu ele...si vad ca mananca si el fara griji)

mar, strugure, para, pomelo(prefereatul lui paki) cam orice fruct, mai putin piersica si avocado(otravitor pentru ei)
seminte ii poti da dar sa nu fie prajite si sarate(eu cateodata ii mai dau prajite dar fara sare,2/3seminte nu mai mult),  dar ii comert gasesti mixuri special  pentru ei si au acolo tot ce au nevoie ..
ai grija  si sa nu-i dai sare si lactate .

4,865

cam ce pachet(punga, cutie etc) de hrana recomandati pentru un mic alex?

4,866

Si pozele
Puiul este cel cu codita mai scurta si mai stangaci:D

4,867

caise are voie?

4,868

alex0205 wrote:

caise are voie?

fara coaja, ca si ele au un pic de puf..
eu toate i le dau fara coaja, pentru orice eventualitate

4,869

eu cam toate fructele i le dau fara coaje...am facut prostia sa citesc ca fructele pot avea bacterii pe coaja daca sunt tratate si nu sunt spalate bine:)asa ca prefer sa nu risc

4,870

alex0205 wrote:

eu cam toate fructele i le dau fara coaje...am facut prostia sa citesc ca fructele pot avea bacterii pe coaja daca sunt tratate si nu sunt spalate bine:)asa ca prefer sa nu risc

pentru siguranta mult mai bine asa

4,871

Am facut acum bradul si cred ca va dati seama ce reactie a avut Paulie smile .Se tot arunca pe globuri,credeti ca il pot lasa un pic sa se joace prin brad?E inebunit dupa el.Am sa pun si poze smile .

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,872

Nu cred ca ii fac bine crengile de brad...poate le roade,sau se poate agata prin globuri,eu pe-ai mei nu-i las.

4,873 (edited by tomanicoleta 22-12-2012 20:36)

patriciuca wrote:

Am facut acum bradul si cred ca va dati seama ce reactie a avut Paulie smile .Se tot arunca pe globuri,credeti ca il pot lasa un pic sa se joace prin brad?E inebunit dupa el.Am sa pun si poze smile .

bradul este otravitor pentru ei .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 22-12-2012 21:36[/merge_posts_bbcode]

ilzul wrote:

cam ce pachet(punga, cutie etc) de hrana recomandati pentru un mic alex?

buna izul, scuze acum am obsetvat postarea ta.. eu lui al meu ii dau vitalkraft meniu papagali mari(preferatul lui), padovan tot pentru papagali mari .. latifa scuze de reclama .

4,874

Merci :merci: si pozele...

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,875

patriciuca wrote:

Merci :merci: si pozele...

un frumos :*