12,501

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Poze cu motatii :heart:   :grey:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

12,502

Ciufu, iar pe ea am uitat cum o chema.. Sa-ti traiasca!

12,503

smile  Mersi

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

12,504

noi ne pregatim din timp de sarbatori !

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

12,505

gilbertmelki wrote:

Poze cu motatii :heart:   :grey:

Ehe ce ciufuliti mici :hihi: .Sunt super draguti si sa ai mare,mare,mare grija de ei :heart: .

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,506

Salutare din nou, sunt tipul de pe pagina anterioara , cu nimfoiul Ricky.
N-am mai postat de ceva timp , m-am luat cu altele si am uitat de forum.
M-am intors acum pentru ca am dat de o chestie cu ricky , care m-a speriat destul de mult. De cand n-am mai postat , s-a imblanzit , nu mai da sa muste (decat daca vede mana , inca n-am rezolvat partea asta), a inceput sa stea pe birou in fata monitorului , pe tastatura, totul ok. Pana acum 30 minute , cand stand in fata mea , pe birou , a inceput sa isi miste capul exact cum se misca un sarpe , si sa arunce cu seminte de mei si saliva/voma. Cred ca am cautat timp de 10 minute pe net ce il face sa se manifeste asa , daca a vomitat , cauze , etc, singura chestie gasita legata de regurcitare este cea prin care ei isi arata iubirea, "gestul suprem". In fine, n-am gasit nimic legat de problema mea si mi-am adus aminte de forumul asta. Ideea e ca acum totul s-a intors la normal, sta la oglinda lui , mananca niste morcov, mai mananca niste mei, totul ok.
Sfaturi , idei , experiente ?
si , o poza cu nesimtitu cand mi-a oprit accesul la tastatura.

12,507

Cind face acea miscare a capului,inseamna de cele mai multe ori ca regurgiteaza. :hihi:  Deci nimfa te te iubeste si de aceea a regurgitat. :hihi:

12,508

Chiar sper sa fie asta , m-a speriat rau, plus ca a fost prima oara cand a facut asa.
Coco (perusul care l-am avut inainte) cand facea asta , nu arunca pe tot biroul, ci doar dadea cateva bobite cand il pupam.

12,509

si Bisous al meu a facut acum 1 luna-2 asa...de atunci nu lam mai vazut...nu cred ca e ceva de speriat.Nu am mai postat demult pe aici.I-am cumparat femela(care cred ca e mascul...canta ca el doar ca e mai "scancita"si penele de pe coada nu mai sunt pistruiate au devenit gri cu niste urme colorate foarte greu de vazut...) in fine...o sa vad ce o sa faca cand o sa creasca...in schimb e foarte blanda nu musca dar se sperie cand vede mana).Bisous mananca incontinuu...am spus ca il pun la "regim"  smile
cateodata nici nu poate zbura gafaie...e comic tare cand l-am luat de la Aleku avea 75 grame ...acum are 100(bineinteles ca a si mai crescut).Ii place foarte mult sa fie scarpinat.Oriunde ar fi daca te vede lasa capul sa il scarpini....cred ca e doar o placere pentru ca nu are nimic in pene...II fac baie cam la 1-2 saptamani si o uraste smile.E comic tare...nu cred ca este vreo masa pe care o iau fara prezenta lui...trebuie sa guste din toate mancarurile.O sa atasez si niste poze zilele urmatoare.

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

12,510

Ce ma bucur cand vad ca motatii au ajuns pe maini bune si aud si vesti.

12,511

Salutare tuturor! Poate am sa va obosesc ochii cu epistola mea ,dar va rog sa-mi dati ``o mana de ajutor``!  Fica-mea , sambata pe 17 a facut 5 anisori  , si stiind ca isi doreste  de foarte mult timp un papagal am gasit ocazia  perfecta sa-i fac o surpriza  .... si pot sa spun ca  ... :lma:  +  :grey:  = fericire mare .
Dar acum sa trecem la problemele pe care la avem ..
Pe micul ''punk-er'' l-am cumparat din piata de animale si i-am cerut '' negustorului'' un ''baietel'' si sa fie cat de mic se poate (varsta)... ok.. totul bine si frumos ... am luat si colivia de la omu..am luat si nimfa de la omu..am mai si negociat cu omu..fica-mea a primit cadoul... acum e febletea casei si nu trece o ora sa nu stea cineva la colivie sa vorbeasca cu el..(facem in 3 schimburi.. eu , fica-mea si nevasta-mea  smile  ) .. e un alintat sau o alintata.. AICI AM VRUT SA AJUNG.. cautand pe internet si dorind sa stiu mai multe despre nimfe am ajuns sa am dubii cu privire la sexul papagalului si sincer nu m-ar deranja sa-mi fi dat o fetita, m-ar deranja sa-mi fi dat o nimfa la o a doua tinerere '' ajunsa la menopauza  big_smile '' din aceasta cauza am ajuns la acest topic si va rog sa-mi dati  niste sfaturi sau niste pareri , daca nu ca experti, macar ca posesori cu mai multa experienta a acestor motati..Ideea e ca zilele urmatoare doresc sa-i cumpar o pereche..si nu stiu ce sa iau mascul sau femela..
Si acum  intrebarile:
1. Pot sta 2 masculi sau 2 femele intr-o colivie sau am sansa sa-i gasesc fara pene de la batai?
2. Daca sunt 2 am sanse sa-i inblanzesc pe amandoi ?(asta singur vad ca dupa o saptamana a facut  foarte mici progrese de imblanzire)
Am sa atasez niste poze cu nimfa mea (saptamana asta a avut vre-o 2-3 nume Loco ,Lola dar la ce semne mi-a lasat pe maini cred ca Tyson  ar fi cel mai potrivit smile ,numai sa stiu ce e) scuze pentru calitatea pozei

12,512

dupa poza asta nu putem sa ne dam seama nici daca e pui nici de sex.

pot sta 2 exemplare de acelasi sex (mai ales masculi), la un moment dat se vor comporta ca si o pereche. de imblanzit mai greu daca sunt 2, in cazul in care nu sut blanzi de la inceput.

12,513

O mica descriere . din cate am inteles e normal grey ..fata o are cenusie cu urme de galben( am citit ca in general femelele au fata cenusie cu urme de galben si masculii fata galbena dar nu stiu daca asta-i o regula)... obrajorii ii are un portocaliu sters.... penele de la aripi partea interioara au bulinute putin mai mari decat boabele de piper...coada neagra cu niste liniute fine albe....mai pun niste poze dar de o claritate mai slabuta..va multumesc anticipat...!!!

12,514

ati facut descrierea clasica a papagalului nimfa. Poze clare cu fata, si sub codita smile

12,515 (edited by lallyis 22-11-2012 10:49)

inca o poza..
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 22-11-2012 10:33[/merge_posts_bbcode]

doar atat pot oferi azi

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 22-11-2012 10:49[/merge_posts_bbcode]

imi pare rau dar nu stiu de ce nu pot incarca pozele pe care la am.. oricum nu erau foarte clare ..am sa revin zilele urmatoare cu niste poze mai bune '' a la Botezatu'' oricum merci mult aleku.. sa fiu stresant pana la capat  poti sa-mi spui repere dupa care sa ma iau daca e tanar sau batran, sau daca e mascul sau femela?

12,516 (edited by dydav 22-11-2012 14:43)

parerea mea ca  e pui deoarece are creasta mica, fetita dupa obrajori si cred ca isi va schimba penajul big_smile

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

12,517

eu zic ca este fetita.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

12,518

La varsta de aprox 10 luni Puiuta mea va saluta si va intreaba: mai este vreo fetita pe aici cu codita perfecta ca a mea? Stiam eu ca nu..   tongue 

Multumiri si salutari din Constanta pt @deyseby - de la care am primit aceasta nebunatica mica.

12,519

Ce frumusete :heart:

12,520

Nu...dar este un baietzel cu o coada la fel de frumoasa,cu o pana galbena deasupra.E vorba de Motzatul meu care vine tot de la Mary(deyseby).  :heart:  wink
Sa-ti traiasca Puiuta  :grey:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

12,521

Multumesc la fel! Probabil ar fi cuplul perfect.  :hihi:

12,522 (edited by lallyis 05-12-2012 20:20)

Dupa verdictul dat de "dydav" si "deyseby" carora tin sa le si multumesc cu aceasta ocazie si dupa ce am mai citit  si m-am mai interesat si acum sunt 98% ca e fetita .. o cheama Lola, m-am hotarat sa iau si un baietel.. cadoul de S.f Andrei tot pentru fiica mea..Asa ca in urma cu o saptamana si cateva zile am luat-o de manuta si am mers in piata de animale  sa-si aleaga ea baietelul... si asa familia noastra s-a mai marit cu Paco (poreclit de prieteni..adica de mine ... si CAPSATOR)  smile  nu vreti sa stiti cate am tras cu el..mainile mele sunt numai gauri :blb: .. foarte sperios, un rau dar un frumos. :grey: , a inceput sa cante la10-20  de min. dupa ce l-am adus acasa.. zilele astea il auzeam cantand de 2-3-4 ori (au fost si zile cand nu l-am auzit cantand de loc ) asa a fost Paco al meu saptamana asta manca ,se juca fugea cand bagam mana la el si-mi gaurea degetele cand ii dadeam ocazia..totul  pana ieri..de ieri Paco al meu parca e pe Duracel... canta continuu si cand nu canta scoatr cate un ciripit si cate un croncanit  si culmea e mult mai bland,, adica nu mi-a mai rupt mana ca de obicei cand l-am prins sa-i las sa zboare prin casa (fac asta deoarece nu ieseau singuri din  colivie)  si am reusit sa-l mangai cu degetul pe cioc , si asta cand era cocotat pe un dulap in casa(am ramas uimit ...stiindul cat de salbatic era)... acum vreau sa va intreb ??si pasarile intra in calduri ca si mamiferele? sau poate fi si alta problema .. i-am mai vazut stranutand zilele astea (nu exagerat) si am opservat dimineata in tavita de la colivie in excremente ceva rosiatic care parea a fi sange...am urmarit astazi si nu s-a mai repetat.. azi le-am cumparat Vita-Plus pentru pasari exotice  .. e bun?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-12-2012 20:20[/merge_posts_bbcode]

P.S.  Nu vreau sa fiu inteles gresit.. chiar ca-mi comvine cum e Paco acum decat cum era zilele trecute..totusi i-mi fac griji pentru schimbarea asta brusca de comportament..

12,523 (edited by suana 06-12-2012 13:51)

mr_flm wrote:

Multumesc la fel! Probabil ar fi cuplul perfect.  :hihi:

Motzi are o sotzioara pe cinste ,Hanny,care anul acesta face 11 ani.Insa nici datorita varstei nu va renuntza la ea.  big_smile Mai ales ca are concurentza acerba de la Bombonel ,care ii tot canta ,in loc sa-si vada de Silverina.Familie cu ,,cantec'' suntem noi. hmm

Lallys ,Paco canta pentru ca s-a trezit cu pereche si e normal sa o impresioneze si sa-i faca curte.Pasarile intra si ele in perioade de calduri ,normal.Ei stranuta dupa ce se curata de regula.Daca nu e frecvent si nu are alte simptome e ok.Acum e si perioada de schimbare de pene asa ca a bine sa le pui vitamine in apa,cum ar fi si Vita-plus.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

12,524

acestia sunt puiutii mei ceva idei la sex? deocamdata nu canta deci tind sa cred ca sunt femele.

12,525

Buna seara tuturor!Zilele urmatoare voi fi si eu posesorul unei nimfe si deabia astept!Pana acum am avut doar in vizita nimfele verisoarei dar acum am hotarat sa imi iau si eu una.Dar sincer,eu vreau sa fie baiat,cum imi pot da seama daca e baiat?Sau daca e pui?Vanzatorii zic orice ca sa isi vanda marfa.Sincer nu as vrea sa moara repede sau sa o iau bolnava.
Si as mai vrea sa stiu cum sa o imblanzesti si ce accesorii mai putem lua la cusca unei nimfe?
Va multumesc,o sa pun si poze cand o sa o cumpar!