Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
dar cand ii pui la împerecheat ii lasi tot in voliera si agati cuiburile acoo? nu isi sparg ouale/ se bat?
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
dar cand ii pui la împerecheat ii lasi tot in voliera si agati cuiburile acoo? nu isi sparg ouale/ se bat?
Seara baieti . Vineri dupa ce-am venit de la scoala am mancat si intrand in camera am auzit un zgomot pe fundul custii...stiam ca este Coco ca a patit ceva ca tratamentul nu a mai mers si a doua oara. Avea un piciorus paralizat si vomita l-am luat in mana si m-am pus pe plans..A continuat sa vomite si intr-un final a murit cu ochii deschisi uitandu-se la mine (. S-a dus dupa iubita lui kiki si mi-a rupt sufletul.Imi voi amintii mereu de el de cum venea el sa manance salata pe mana mea si cum zbura el prin camera in fiecare zi
Imi ramasese unul Miki cel pe care l-am cumparat ca fiind fata apoi am descoperit ca e baiat care si el micutul mi se pare ca e un pic constipat asa ca ieri dimineata am fugit la magazin si am luat o "fetita" zic eu albastra. Acum problema este ca aceeasta fetita nu stie sa manance decand la o cutiuta unde se duce mereu Miki si cand Miki se duce sa manance ea il da la o parte si asta ramane flamand toata ziua aproape
ce as putea face? (Nu pot despartii cusca in 2 ptr ca este f mare).Si daca vreti dati-mi si niste idei de nume ptr ea..
george, imi pare rau de puiul tau
ma infior cand citesc astfel de mesaje... inteleg ca sunt foarte sensibili si sper din tot sufletul sa nu i se intample lui Oly a mea ceva... nu numai ca as plange eu (ca dupa toate celelalte animale pe care le-am pierdut) dar pitica mea de 4 ani cred ca ar fi devastata
sa fie sanatoasa cea mai noua membra a familiei tale si multa sanatate :pup:
Pfff parca vine una dupa alta...Lu Miki i s-a intors raia care nu am continuat-o s-o tratez de frica sa nu-l stresez prea tare pe Coco plus de asta respira un pic cam greu miscandu-si codita vreo idee de ce as putea face?
azi am stresat-o un pic pe cea noua ptr a-l prinde pe miki si l-am uns cu ulei parafina . Ps problema de ieri persista miki nu mananca
a muscat de 2 -3 ori din salata si gata
Fetita mea de cand i-au cazut penele , atunci cand zboara face asta cu efort , si scoate un sunet , la fel cum scot si gugustiucii cand zboara , ceva asemanator , am zis ca e de la pene initial , cu vitaminele am terminat . Intr-un timp ii trecuse , dar acum dinnou face asa cand zboara ... In rest e vesela , se joaca , canta , mananca , e plina de viata , am zis sa astept pana ii cresc penele , dar ma intriga faptul ca a mai naparlit si inainte , uneori i-au cazut la fel de multe pene si zbura perfect...
Ce parere aveti ?
Pfff parca vine una dupa alta...Lu Miki i s-a intors raia care nu am continuat-o s-o tratez de frica sa nu-l stresez prea tare pe Coco
plus de asta respira un pic cam greu miscandu-si codita vreo idee de ce as putea face?
azi am stresat-o un pic pe cea noua ptr a-l prinde pe miki si l-am uns cu ulei parafina . Ps problema de ieri persista miki nu mananca
a muscat de 2 -3 ori din salata si gata
problema cu respiratul greu si cu datul din codita si eu il am cu perusul meu si stranuta:| l-am dus al veterinar mi-a dat sa le dau un tratament. fara efect
valibv am citit undeva ca poate fi si pe baza de stres sau poate fi o chestie a lor... sunt animale f sensibile si f greu de inteles putem doar sa ne rugam sa nu aiba nimic
Ce de probleme... Daca m-asi pricepe chiar v-asi ajuta cu sfaturi, dar unde nu stiu nu ma bag.
George imi pare rau pentru tine, stiu cum este, toti stim cum este sa pierzi un animal...
Harnicuta mea nu a mai facut nici un ou. Avem doua, iar de pe data de 1 decembrie (aproximativ), nu a mai iesit din cuib absolut deloc, cloceste. La ce trebuie sa ma astept? Sa umblu la oua?, sa vad daca sunt fertile ?. O ultima intrebare, cum as putea sa curat cuibul? Femela face un kk mare, exact ca si clostile, iar in cuib sunt destul de multe pene.
dany01 am avut si eu pui defapt 3 serii de oua 1 a fost un esec a doua un succes total a 3a nu am mai tinut-o eu ca a obosit femelea prea tare (exact de asta mi-a murit apoi creq)
Deci cat timp cloceste nu o deranja mai ales daca e prima serie ptr ca s-ar putea sa nu-ti mai cloceasca deloc nu umbla deloc la cuib in perioada asta...vei stii cand vor iesii puii ea va iesii sa-si complecteze hrana care i-o da masculul...pune-i niste fructe si legume si galbenus de ou fiert ptr ca acum are nevoie de toate vitaminele posibile. Dupa nasterea tuturor puilor vei putea incepe sa le faci si curatenie in cuib asta daca femela iti va permite si e prietenoasa...daca nu o vei vedea ca arunca afara singura mizeria din cuib.... Pe mine ma lasa sa-i fac si cateodata mai facea si ea.
PS. Nu fii dezamagit prima serie s-ar putea sa fie un esec asa cum este ptr majoritatea sa nu o certi i-ai cuibul si punei-l inapoi la primavara.
Stie cineva vreo solutie ptr o infectie respiratorie? creq asta are miki al meu..am inceput sa-i dau verdeata (salata si maine vreau sa-i pun banana sa vad daca mananca) si sa il tin mai mult la caldurica..trebuie vrun antibiotic?
Astazi a vennit Roco :perus: in familie. Sunt 95% sigura ca ii baiat
Eu iti spun ca e 100% mascul.
Foarte frumos, multa sanatate va doresc :sanatate:
multumesc la fel
da,intradevar este un frumos baitel :heart:
Astazi a vennit Roco :perus: in familie. Sunt 95% sigura ca ii baiat
:perus:
Foarte frumosi perusi :heart:
Twetty :heart: am mai crescut si noi
ce de frumuseti avem aici :heart:
:bd:
lui Oly ii cad penele. ce se intampla?
naparleste
este in perioada de naparlire,dai vitamine pentru pene
:bd:
lui Oly ii cad penele. ce se intampla?
ce fel de vitamine?
am auzit si ca ar putea avea niste paraziti pe piele... e adevarat?
mititica sa scarpina, dar nu in exces! se spala, e foarte curata, pot zice ca e obsedata de curatenie, isi face si curat in cusca...
naparleste.. poti sa-i dai multivitaminico de la vitakraft sau jbl pt pene de la padovan
multumesc
o zi buna!
Buna seara! De cateva zile ma uit la femeluta mea si observ ceva ciudat la ciocul ei. Parca i-a cazut puful din zona ciocului si i-au aparut niste umflaturi. E bolnav ciocul? Am observat si ca pe mijlocul ceromului au inceput sa ii apara pete maronii.
Am adaugat si poze sa va dati cu parerea.
amalia incearca sa le dai ceai de musetel . e cam dificil sa dai cu unguent in zona respectiva.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus