Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Femela, Amalia...sa inteleg ca celalalt perus bolnav nu a rezistat?
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
este femela :hihi:
Este fetita sau baiat? Stiu ca e inca pui. La magazin mi-au zis ca e baietel, eu nu sunt foarte sigura si as vrea sa va intreb pe voi. ( de perusul albastru vorbesc)
Din pacate nu a rezistat, am gasit un veterinar in zona si mi-a spus sa-l aduc a doua zi si nu a mai apucat .
Imi pare rau
Am vorbit cu un prieten si dau fetita albastra, daca tot e fetita, la magazin mi-au zis ca e baietel. Nu se prea inteleg in colivie, se imping de la mancare, se ciocanesc in cap.
Vreau un alt baietel, in magazine majoritatea sunt pui. Cum fac diferenta cand sunt asa mici, care e fetita si care e baiat. La ce sa ma uit mai exact?
Ieri cand am cumparat-o pe cea albastra, erau perusi cu narile albe, cu narile albe-rozalii, si albe- albastre ca si cea pe care am cumparat-o.
Am vorbit cu un prieten si dau fetita albastra, daca tot e fetita, la magazin mi-au zis ca e baietel. Nu se prea inteleg in colivie, se imping de la mancare, se ciocanesc in cap.
Vreau un alt baietel, in magazine majoritatea sunt pui. Cum fac diferenta cand sunt asa mici, care e fetita si care e baiat. La ce sa ma uit mai exact?
Ieri cand am cumparat-o pe cea albastra, erau perusi cu narile albe, cu narile albe-rozalii, si albe- albastre ca si cea pe care am cumparat-o.
Baieteii,cand sunt mici au in general ceromul rozaliu,cu putin albastru in jurul narilor;spre deosebire de femele,care scot mai mult tipete,ei canta oarecum melodios :wis:
buna seara
avem un perus de aseara ( de care ne-am indragostit nebuneste) si azi am descoperit ca in lipsa mea a devorat aproape in intregime osul de sepia.
i se va intampla ceva? de ce a facut asta? are vreo deficienta de calciu, ceva?
narile puisorilor masculi sunt de culoare rozalie spre mov,cipi a avut 3-4 luni cand l-am luat si avea narile mov,mult succes in gasirea partenerului potrivit :sanatate:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 30-11-2012 21:06[/merge_posts_bbcode]
nu i se va intampla nimc,si ai mei au devorat osul de sepia,incearca sa ai ocupi timpul cu ceva,cumparai jucari multe sa nu se plictiseasca s-au cumpara-i pereche
buna seara
avem un perus de aseara ( de care ne-am indragostit nebuneste) si azi am descoperit ca in lipsa mea a devorat aproape in intregime osul de sepia.
i se va intampla ceva? de ce a facut asta? are vreo deficienta de calciu, ceva?
multumesc frumos mihaela
i-am cumparat oglinjoara cu clopotel si are si 2 suporturi rosii (asa am primit colivia cu tot cu Oly, ni l-a dat cineva pt ca erau 2 baietei si se bateau) pe care isi descarca toata energia. le zdrangane toata ziua.
as vrea sa ii cumpar si pereche, dar nu stiu inca ce este, fata sau baiat... pt ca azi din cat am citit am inteles ca fetele au narile maro si baietii albastre. Oly le are albe )
maine ajung la peshop (sper sa gasesc deschis) sa ii cumpar ceva jucarii. ce sa ii iau? eu ma gandeam la un leagan, dar nu stiu cate este de distractiv.
aseara a iesit din colivie si ne-a aratat ca stie sa dea pup si ca ii place sa se cuibareasca in parul meu. este foarte lipicios (asa am inteles ca sunt baieteii).
in seara asta vad ca nu are asa mult chef de joaca cu noi, are colivia deschisa de o ora si nu vrea sa iasa
daca are narile albe este fetita :k:
mltumesc pentru raspunsuri tuturor. O sa fiu atenta la nari si promit ca pun poze cand o sa gasesc un baietel. O seara faina!
Multumesc celor ce au apreciat pozele puse de mine.
Pozele cerute cu voliera:
Si toata iarna ,perusii vor ramine in acea voliera exterioara?
Nu vor ingheta?
am intrebat in stanga, am intrebat in dreapta... mi s-a spus ba ca e fata, ba ca e baiat...
voi ce ziceti?
pare a fi fetita. daca ai avea o poza cu nasucul mai clara si mai apropiata...
eu zic ca este fetita :hihi: dar nu sunt sigura,incearca sa faci o poza cu nasucul foarte clara cu nasucul.
am intrebat in stanga, am intrebat in dreapta... mi s-a spus ba ca e fata, ba ca e baiat...
voi ce ziceti?
majoritatea imi spun ca este fetita...
dar daca mai astept un pic, sa creasca mai mare, ma gandesc ca poate vom sti mai sigur ce este.
deja il/o cheama Oly )
nu as vrea sa fie baiat si sa mai aiu inca unul crezand ca este fata, sau invers. vreau sa fiu sigura.
procedez bine daca mai astept? sau o sa se simta singur/a?
aseara a fost trist/a tare
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-12-2012 09:40[/merge_posts_bbcode]
din 30 de poze, doar 3 au fost mai clare. s-a speriat de aparat
e fetita
ms frumos
deci tre sa iau si un baietel
sper sa gasesc azi la petshop
deci tre sa iau si nisip si jucarii. cu ce jucarii se joaca papagalii vostri? ma gandeam la un leagan dar nu stiu cat este de distractiv...
E femela 100% :hihi:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-12-2012 10:32[/merge_posts_bbcode]
Coco :perus:
dar daca mai astept un pic, sa creasca mai mare, ma gandesc ca poate vom sti mai sigur ce este.
deja il/o cheama Oly)
nu as vrea sa fie baiat si sa mai aiu inca unul crezand ca este fata, sau invers. vreau sa fiu sigura.procedez bine daca mai astept? sau o sa se simta singur/a?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-12-2012 09:40[/merge_posts_bbcode]din 30 de poze, doar 3 au fost mai clare. s-a speriat de aparat
Este femela 100%...daca a fost trista, vezi sa nu se fi lovit...din poza mie imi pare ca are ceva la ochisorul drept...verifica !
ai o femela foarte frumoasa :heart:
deja il/o cheama Oly)
nu as vrea sa fie baiat si sa mai aiu inca unul crezand ca este fata, sau invers. vreau sa fiu sigura.procedez bine daca mai astept? sau o sa se simta singur/a?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-12-2012 09:40[/merge_posts_bbcode]din 30 de poze, doar 3 au fost mai clare. s-a speriat de aparat
:bd:
Oly e bine! aseara ne-a aratat ca are o personalitate foarte puternica si ca de fapt ea nu ne pupa, ci incerca sa en muste! l-a muscat destul de tare pe sotul meu de buza cand a incercat sa o pupe
este o alintata si se face doar cum vrea ea!
m-am uitat acum la ochisor, nu pare sa aiba ceva, dar voi verifica sa nu imi scape mie ms mult ca m-ai facut atenta!
i-am luat nisip si oase de sepia(sa fie in casa daca ramanem fara...ca la ce pofta are! ) si un leagan pe care il adora! doar acolo sta si de acolo vrea sa manance! a mancat cu mare pofta mar aseara!
:* si o zi frumoasa!
O sedinta foto de toamna-iarna
ffff frumos. ii tii afara??
ffff frumos. ii tii afara??
Multumesc. momentan da
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus