13,251 (edited by suana 24-11-2012 15:57)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Cam 3 picaturi pun la perusi pentru o adapatoare medie de apa.Si-l folosesc o cam 4 -5 zile dupa care fac pauza.Vad ca dozajul difera dupa cum s-a spus mai sus ,insa eu tot asa am folosit.

Bombonel &Bony(am rebotezat perusica,mi s-a parut mai dragut decat Chrisy  hmm )

http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0009.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

13,252 (edited by carmeryne 25-11-2012 16:52)

Eu le dau picaturi timp de trei-patru zile pe luna.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 25-11-2012 16:52[/merge_posts_bbcode]

Mi-ar putea spune cineva cam ce mutatii de culoare au perusii mei? big_smile
Eu nu prea ma pricep,dar incerc sa invat :rusine:
Am pus niste poze mai vechi,din diferite unghiuri,ca sa li se observe bine culorile.

13,253

carmeryne wrote:

Am pus niste poze mai vechi,din diferite unghiuri,ca sa li se observe bine culorile.

amandoi sunt dominant pied, unul albastru cobalt si unul verde, cel verde este si opalin ( este vorba de felul cum are penele din v-ul de pe spate dintre aripi ) .

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,254

Buna!
Am doi perusi care de 2 saptamani stranuta:| nu ii tin in curent si in casa e cald!
Iar de 2 zile ii aud cum respira! respira foarte greu! La veterinar nu merg pentru ca ma duc degeaba:|
Ce sa le dau ajutati-ma si pe mine va rog!
Multumesc :sol:

13,255

valibv wrote:

Buna!
Am doi perusi care de 2 saptamani stranuta:| nu ii tin in curent si in casa e cald!
Iar de 2 zile ii aud cum respira! respira foarte greu! La veterinar nu merg pentru ca ma duc degeaba:|

Poate e din cauza naparlitului...desi spui ca respira greu...nu stiu daca ii ajuta prea mult, exista Bronhipurul fabricat de Sera...si ai putea sa-i duci si la medic, este un cabinet cu un medic fain in Tractoru la piata.

13,256

setris wrote:
carmeryne wrote:

amandoi sunt dominant pied, unul albastru cobalt si unul verde, cel verde este si opalin ( este vorba de felul cum are penele din v-ul de pe spate dintre aripi ) .

Multumesc  :merci:

13,257

Perusul meu este bolnav? Pentru ca ii foarte linistiti nu prea "vorbeste" nimica iar cand zboara parca aterizeaza fara sa vrea si unde a aterizat isi tine aripile desfacute si acolo sta. A fost o data pe pat si a vrut sa zboare la colivie si mi-a dat in scaunul de la birou a cazut jos si nu s-a mai miscat un timp.Iar mai tot timpul sta asa zburlit dar cu ochii inchisi sau cu capul in pene.  Multumesc

13,258

setris wrote:
valibv wrote:

Buna!

Poate e din cauza naparlitului...desi spui ca respira greu...nu stiu daca ii ajuta prea mult, exista Bronhipurul fabricat de Sera...si ai putea sa-i duci si la medic, este un cabinet cu un medic fain in Tractoru la piata.

Le dau de 2 zile bronchipur si nimica:|

13,259 (edited by setris 27-11-2012 14:22)

amalia89 wrote:

Perusul meu este bolnav? Pentru ca ii foarte linistiti nu prea "vorbeste" nimica iar cand zboara parca aterizeaza fara sa vrea si unde a aterizat isi tine aripile desfacute si acolo sta. A fost o data pe pat si a vrut sa zboare la colivie si mi-a dat in scaunul de la birou a cazut jos si nu s-a mai miscat un timp.Iar mai tot timpul sta asa zburlit dar cu ochii inchisi sau cu capul in pene.  Multumesc

Da perusul tau este bolnav...si se pare ca este intr-o conditie foarte proasta, nu-l mai chinui cu zboruri inutile prin casa.
Daca nu ma insel ai mai postat ca are probleme digestive...verifica-i gusa, vezi daca are ceva mancare in ea, vezi daca este usor ( a slabit? )...cum mai face kk?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-11-2012 14:22[/merge_posts_bbcode]

valibv wrote:
setris wrote:
valibv wrote:

Buna!

Le dau de 2 zile bronchipur si nimica:|

Am sa-ti citez aici ce scrie despre raceala de pe un alt site :

"Este una dintre cele mai intalnite boli la papagali, poate aparea la oricare specie. Va puteti da seama daca pasarea dumneavoastra este racita daca o vedeti ca e apatica, umflata in pene, stranuta (chiar si cu secretii), respira greu si se aud sunete ciudate de respiratie. Din pacate deseori, papagali iau raceala de la oameni, dar si din cauza schimbarilor bruste de temperaturi, daca stau in curent sau la aer prea rece.
Cum se cureaza aceasta boala? Pai in primul rand trebuie sa izolati pasarea de celelalte pasari pentru a nu le infecta si pe ele, dar in principal pentru a oferi pasarii bolnave linistea necesara petru a se vindeca. Caldura prin lumina rosie iar administrarea de vitamine este in aceste cazuri foarte importanta (Propolisul este foarte indicat deoarece actioneaza antibiotic impotriva multor bacterii si antimicotic impotriva multor ciuperci). Umiditatea aerului este foarte importanta, ea trebuie sa fie permanent la 50-55%.
Foarte mult ajuta si inhalatiile de ceai de musetel. Pentru aceasta faceti un ceai de musetel fierbinte, acoperiti colivia cu niste carpe umede si puneti ceaiul in asa fel in fata coliviei incat, aburii sa intre in colivie.
Daca in urmatoarele 2-3 zile nu obeservati o imbunatatire a starii de sanatate mergeti neaparat cu pasarea la veterinar."

13,260

setris wrote:
amalia89 wrote:

Da perusul tau este bolnav...si se pare ca este intr-o conditie foarte proasta, nu-l mai chinui cu zboruri inutile prin casa.
Daca nu ma insel ai mai postat ca are probleme digestive...verifica-i gusa, vezi daca are ceva mancare in ea, vezi daca este usor ( a slabit? )...cum mai face kk?

Mananca normal dar deseori il vad ca vomita bobitele. Este mai usor ca si femela desi femela e pui iar el este matur, are undeva la 1 an.  Caca face normal (bobita cu alb si negru), foarte rar face diaree. Pene nu am vazut sa ii cada, dar sta zburlit si cu ochii inchisi.

13,261

m fost cu perusii la veterinar!
MI-a dat un tratament de 7 zile! Un antibiotic si aminoacizi!
Sper sa le treaca!!

13,262

Tratamentul trebuie facut neaparat cu seringa,pentru ca stiu din experienta ca ei nu beau apa cand sunt bolnavi.Trebuie administrat cel putin de 2 ori pe zi.Sa fie intr-un mediu mai cald si separat de ceilalti sa nu-i imbolnaveasca.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

13,263

carmeryne wrote:

Ce ai plantat in cutia de Delma? Mersi

13,264

suana wrote:

Tratamentul trebuie facut neaparat cu seringa,pentru ca stiu din experienta ca ei nu beau apa cand sunt bolnavi.Trebuie administrat cel putin de 2 ori pe zi.Sa fie intr-un mediu mai cald si separat de ceilalti sa nu-i imbolnaveasca.

i
-am pus in adapatoare si l-am urmarit a baut apa de 2 ori

13,265

amalia89 wrote:
carmeryne wrote:

Ce ai plantat in cutia de Delma? Mersi

Grau,mei(din cutia lor de mancare),ovaz;le place foarte mult sa rontaie verdeata,asa ca le pun mereu cate o cutie la dispozitie big_smile

13,266

V-a fost dor de mine?  big_smile  scuze de claritatea pozelor dar sunt facute cu telefonul :bang:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

13,267

Buna ziua ! Scuzati-ne lipsa, insa speram sa ne revansam cu niste vesti extraordinare spun eu...De ceva timp am hotarat sa "agatam" cuibul, iar dupa nu mult timp au inceput sa apara si rezultatele, cei doi se iubeau din ce in ce mai mult, dormitul in cuib era la ordinea zilei, totul pana la un moment dat. Pe data de 25.11, am zis sa ma uit in cuib, si ghiciti ce vad? Un ou micut asa, cat o unghie, insa, pe data de 27.11, hotarasc sa mai trag o privire...inca un ou smile. Femela numai iese din cuib aproape deloc, masculul mananca non-stop, o hraneste. Problema sta in felul acesta: m-au cam luat prin surprindere cele intamplate, asa ca am nevoie de sfaturile voastre. Ce trebuie sa fac eu?  :sol:

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

13,268

Poze noi a cazut pana cea mare din codita iar acum aratam ca o randunica
in poza doi se incalzea in buzunarul de la un capod era moale si pufos smile
Bravo dany succes

13,269

Ce comoara ai  :hihi:

13,270

O sedinta foto de toamna-iarna big_smile

http://i46.tinypic.com/357m6ar.jpg

http://i47.tinypic.com/27xgync.jpg

http://i48.tinypic.com/20upc1w.jpg

http://i48.tinypic.com/2z4buys.jpg

http://i49.tinypic.com/20iz8tx.jpg

http://i46.tinypic.com/paohv.jpg

http://i46.tinypic.com/262l8p5.jpg

http://i46.tinypic.com/1eyjp.jpg

http://i50.tinypic.com/dze4q8.jpg

http://i49.tinypic.com/34is005.jpg

http://i49.tinypic.com/10h57d3.jpg

13,271

Pentru dano10.
Felicitari, un start bun wink
   Cam ce ar trebui tu sa faci e sa iti notezi intr-o agenda data la care a inceput femela sa cloceasca si sa astepti sa treaca 3 saptamani (21-26 zile)
   In cursul acestor zile ar fi bine sa: -verifici cuibul (daca mai au aparut oute)
                                                 -incearca sa le faci ou fiert cu morcov ras si pesmet (pentru ca ,,parintii'' sa se obisnuiasca cu mancarea moale)
   Dupa ce au iesit puiutii trebuie sa schimbi destul de des rumegusul din cuib si sa vezi daca mamica lor ii hraneste.
   Cam atat, daca mai ai nelamuriri intreabane wink
Multa bafta  :sanatate:   :perusi:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

13,272 (edited by carmeryne 29-11-2012 15:11)

@costincucu  ai un adevarat "curcubeu inaripat" ,perusii au niste culori splendide smile
Cred ca e minunat sa ai atatea varietati,mai ales cei albinosi m-au dat pe spate :perus:

13,273

@Costin Cucu, daca ai putea sa pui o poza cu voliera ta, ti-as fi recunoscator. Si cateva detalii legate de pret.

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

13,274

Este fetita sau baiat? Stiu ca e inca pui.  La magazin mi-au zis ca e baietel, eu nu sunt foarte sigura si as vrea sa va intreb pe voi. ( de perusul albastru vorbesc)

13,275

amalia89 wrote:

Este fetita sau baiat? Stiu ca e inca pui.  La magazin mi-au zis ca e baietel, eu nu sunt foarte sigura si as vrea sa va intreb pe voi. ( de perusul albastru vorbesc)

eu zic ca e fetita!