amalia89 wrote:Perusul meu este bolnav? Pentru ca ii foarte linistiti nu prea "vorbeste" nimica iar cand zboara parca aterizeaza fara sa vrea si unde a aterizat isi tine aripile desfacute si acolo sta. A fost o data pe pat si a vrut sa zboare la colivie si mi-a dat in scaunul de la birou a cazut jos si nu s-a mai miscat un timp.Iar mai tot timpul sta asa zburlit dar cu ochii inchisi sau cu capul in pene. Multumesc
Da perusul tau este bolnav...si se pare ca este intr-o conditie foarte proasta, nu-l mai chinui cu zboruri inutile prin casa.
Daca nu ma insel ai mai postat ca are probleme digestive...verifica-i gusa, vezi daca are ceva mancare in ea, vezi daca este usor ( a slabit? )...cum mai face kk?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-11-2012 14:22[/merge_posts_bbcode]
valibv wrote:setris wrote:valibv wrote:Buna!
Am doi perusi care de 2 saptamani stranuta:| nu ii tin in curent si in casa e cald!
Iar de 2 zile ii aud cum respira! respira foarte greu! La veterinar nu merg pentru ca ma duc degeaba:|
Ce sa le dau ajutati-ma si pe mine va rog!
Multumesc :sol:
Poate e din cauza naparlitului...desi spui ca respira greu...nu stiu daca ii ajuta prea mult, exista Bronhipurul fabricat de Sera...si ai putea sa-i duci si la medic, este un cabinet cu un medic fain in Tractoru la piata.
Le dau de 2 zile bronchipur si nimica:|
Am sa-ti citez aici ce scrie despre raceala de pe un alt site :
"Este una dintre cele mai intalnite boli la papagali, poate aparea la oricare specie. Va puteti da seama daca pasarea dumneavoastra este racita daca o vedeti ca e apatica, umflata in pene, stranuta (chiar si cu secretii), respira greu si se aud sunete ciudate de respiratie. Din pacate deseori, papagali iau raceala de la oameni, dar si din cauza schimbarilor bruste de temperaturi, daca stau in curent sau la aer prea rece.
Cum se cureaza aceasta boala? Pai in primul rand trebuie sa izolati pasarea de celelalte pasari pentru a nu le infecta si pe ele, dar in principal pentru a oferi pasarii bolnave linistea necesara petru a se vindeca. Caldura prin lumina rosie iar administrarea de vitamine este in aceste cazuri foarte importanta (Propolisul este foarte indicat deoarece actioneaza antibiotic impotriva multor bacterii si antimicotic impotriva multor ciuperci). Umiditatea aerului este foarte importanta, ea trebuie sa fie permanent la 50-55%.
Foarte mult ajuta si inhalatiile de ceai de musetel. Pentru aceasta faceti un ceai de musetel fierbinte, acoperiti colivia cu niste carpe umede si puneti ceaiul in asa fel in fata coliviei incat, aburii sa intre in colivie.
Daca in urmatoarele 2-3 zile nu obeservati o imbunatatire a starii de sanatate mergeti neaparat cu pasarea la veterinar."
:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu