Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
gilbertmelki sunt adorabili micutii :pup:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
gilbertmelki sunt adorabili micutii :pup:
cati boboceiii :heart: sa-ti traiasca!!!
Am mai crescut si noi
:perus:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 06-11-2012 15:53[/merge_posts_bbcode]
eu zic sa'i faci o baie si sa- dai ceai de musetel s-au sa-i pui in apa albastru de metil timp de 3 zile,a avut si perusul meu care a zburat.
buna seara!va trimit 2 poze si vreau sa imi ziceti ce parere aveti...alte simptome nu are!
Multumesc de urari!
Sanatate si la pufosii vostri. :sanatate:
De ce nu este indicata varza la perusi?
am si eu o intrebare si va rog sa imi raspundeti si mie , din primavara, din aprilie mai exact perusica mea. a inceput sa faca o gaura in perete. , si a dat acolo de ceva foarte dur ca un plastic foarte tare , eu nu mi-am dat seama de asta insa dupa cevq vreme am observat ca in cacateii ei apareau acele bucati foarte dure care nici eu nu piteam sa le sparg in dinti , problema e ca de atunci , nu a mai ros , insa odata la ceva vreme in cacateii ei apar qcele bucati care sunt cam de marimea bobului de mei , si am impresia ca uneori acestea ii blocheaza tractul digestiv , caci odata la ceva vreme. in loc de placintute solide face doar urina si uree , asta nu dureaza mult , iar apoi totul revine la normal , dar tot de atinci a regurgitat in doua nopti , mai degraba dimineata , pe la 5 , 6 , sima gandesc ca tot din cauza blicarii tractului digestiv , nu pot sa cred ca ar avea ceva caci. este atat de vesela si jucausa si plina de viata mereu. voi ce credeti ?
La ce este bun polenul pentru perusi?
Buna ziua, acum doua zile perusul meu a inceput sa faca diaree ( caca verde moale si alb dar un pic apos). In prima zi in care am observat ca face diaree i-am preparat ceai de menta ca am vazut ca e foarte bun pt diareea la perusi si i-am pus in recipientul de apa. Ieri deja se ameliorase, nu mai facea cu apa si devenise verde inchis si nu i-am mai dat ceai de menta, le-am pus apa lor de perusi de la Vitakraft. Astazi de dimineata vad ca iarasi a inceput sa faca verde deschis cu alb si cu apa. Ce sa fac? Cate zile sa ii dau ceai de menta sa nu mai faca diaree? Cu ce sa il tratez? Nici nu stiu cauza din care face asa. Mananca, e foarte vioi si vorbaret, zboara, roade tot ce gaseste in colivie si in afara ei.
Buna ziua, acum doua zile perusul meu a inceput sa faca diaree ( caca verde moale si alb dar un pic apos). In prima zi in care am observat ca face diaree i-am preparat ceai de menta ca am vazut ca e foarte bun pt diareea la perusi si i-am pus in recipientul de apa. Ieri deja se ameliorase, nu mai facea cu apa si devenise verde inchis si nu i-am mai dat ceai de menta, le-am pus apa lor de perusi de la Vitakraft. Astazi de dimineata vad ca iarasi a inceput sa faca verde deschis cu alb si cu apa. Ce sa fac? Cate zile sa ii dau ceai de menta sa nu mai faca diaree? Cu ce sa il tratez? Nici nu stiu cauza din care face asa. Mananca, e foarte vioi si vorbaret, zboara, roade tot ce gaseste in colivie si in afara ei.
Renunta la apa aia de la vitakraft.
pune un pumn de orez la fiert lasa-l sa fiarba putin.Strecoara apa in care ai fiert orezul, lasa apa sa se raceasca si pui in recipientul de apa!
Sa le dau apa in care a fiert orezul? O sa incerc si asa. Eu sunt din timisoara, stie careva vreun veterinar care sa aibe habar de pasari exotice in timisoara? Multumesc.
am si eu o intrebare si va rog sa imi raspundeti si mie , din primavara, din aprilie mai exact perusica mea. a inceput sa faca o gaura in perete. , si a dat acolo de ceva foarte dur ca un plastic foarte tare , eu nu mi-am dat seama de asta insa dupa cevq vreme am observat ca in cacateii ei apareau acele bucati foarte dure care nici eu nu piteam sa le sparg in dinti , problema e ca de atunci , nu a mai ros , insa odata la ceva vreme in cacateii ei apar qcele bucati care sunt cam de marimea bobului de mei , si am impresia ca uneori acestea ii blocheaza tractul digestiv , caci odata la ceva vreme. in loc de placintute solide face doar urina si uree , asta nu dureaza mult , iar apoi totul revine la normal , dar tot de atinci a regurgitat in doua nopti , mai degraba dimineata , pe la 5 , 6 , sima gandesc ca tot din cauza blicarii tractului digestiv , nu pot sa cred ca ar avea ceva caci. este atat de vesela si jucausa si plina de viata mereu. voi ce credeti ?
Mare grija la exprimare :hihi: m-ai facut sa rad, desi tu ai intradevar o problema !
Acele bucatele sunt intradevar boabe de mei nedigerate si ele pot aparea ca urmare a unei probleme digestive, insa eu nu-ti pot spune de ce natura este. Poate fi o infestare cu candida sau megabacteria, oricare din ele da simptomele pe care le descri ( seminte nedigerate, voma ). Pt. un diagnostic corect ai nevoie de o analiza a excrementelor si un tratament adecvat cu antifungice.
Pana atunci elimina din alimentatia ei orice produs dulce ( batoane de seminte cu miere, biscuiti, fructe ), incearca pe cat posibili sa o incurajezi sa ia cateva imbucaturi de iaurt in fiecare zi, pastreaza igiena in colivie si in special in adapatoare, adauga cateva picaturi de otet de mere natural in apa de baut ( 5-7 picaturi la o adapatoare ) .
mereana28 wrote:am si eu o intrebare si va rog sa imi raspundeti si mie , din primavara, din aprilie mai exact perusica mea. a inceput sa faca o gaura in perete. , si a dat acolo de ceva foarte dur ca un plastic foarte tare , eu nu mi-am dat seama de asta insa dupa cevq vreme am observat ca in cacateii ei apareau acele bucati foarte dure care nici eu nu piteam sa le sparg in dinti , problema e ca de atunci , nu a mai ros , insa odata la ceva vreme in cacateii ei apar qcele bucati care sunt cam de marimea bobului de mei , si am impresia ca uneori acestea ii blocheaza tractul digestiv , caci odata la ceva vreme. in loc de placintute solide face doar urina si uree , asta nu dureaza mult , iar apoi totul revine la normal , dar tot de atinci a regurgitat in doua nopti , mai degraba dimineata , pe la 5 , 6 , sima gandesc ca tot din cauza blicarii tractului digestiv , nu pot sa cred ca ar avea ceva caci. este atat de vesela si jucausa si plina de viata mereu. voi ce credeti ?
Mare grija la exprimare :hihi: m-ai facut sa rad, desi tu ai intradevar o problema !
Acele bucatele sunt intradevar boabe de mei nedigerate si ele pot aparea ca urmare a unei probleme digestive, insa eu nu-ti pot spune de ce natura este. Poate fi o infestare cu candida sau megabacteria, oricare din ele da simptomele pe care le descri ( seminte nedigerate, voma ). Pt. un diagnostic corect ai nevoie de o analiza a excrementelor si un tratament adecvat cu antifungice.
Pana atunci elimina din alimentatia ei orice produs dulce ( batoane de seminte cu miere, biscuiti, fructe ), incearca pe cat posibili sa o incurajezi sa ia cateva imbucaturi de iaurt in fiecare zi, pastreaza igiena in colivie si in special in adapatoare, adauga cateva picaturi de otet de mere natural in apa de baut ( 5-7 picaturi la o adapatoare ) .
Iaurt?Eu stiam ca pasarile nu tolereaza lactoza
Gaby, crede-ma ca perusii o tolereaza foarte bine ( chiar stau sa ma intreb cum arata intoleranta la pasari )...si aici este vorba de continutul de probiotice a iaurtului ce ajuta si in cazul lor la refacerea florei intestinale; si am uitat, se poate folosi ca alternativa praful "Biotics baby", cca. un varf de cutit la o adapatoare de apa .
setris crede-ma ca stiu foarte bine despre ce vorbesc , acele bucati nu sunt seminte de mei , si sunt convinsa 100% de asta , este ceva foarte dur la fel cu ce a ciugulit din perete ,, m-am uitat foarte atent la ele , un bob de mei eu il pot sparge in dinti si este galbui , acestea sunt gri-negricioase si extrem de dure , nici eu nu le pot sparge in dinti , mi-as fi dat seama daca erau bobite nedigerate , si m-as fi alarmat mai tare , insa nu sunt , in cazul acesta ce parere ai?>
setris crede-ma ca stiu foarte bine despre ce vorbesc , acele bucati nu sunt seminte de mei , si sunt convinsa 100% de asta , este ceva foarte dur la fel cu ce a ciugulit din perete ,, m-am uitat foarte atent la ele , un bob de mei eu il pot sparge in dinti si este galbui , acestea sunt gri-negricioase si extrem de dure , nici eu nu le pot sparge in dinti , mi-as fi dat seama daca erau bobite nedigerate , si m-as fi alarmat mai tare , insa nu sunt , in cazul acesta ce parere ai?>
Nu ma pot abtine...chiar le-ai luat de acolo si ai incercat sa le spargi in dinti?...e posibil sa fie pietricele, nisip si ciment ( din perete) dar verifica daca nu roade in continuare...pune-i pt. orice eventualitate os de sepia. elimina-i recipientul de nisip din colivie ( daca ai ) si da-i cateva zile,seara o picatura de ulei de masline ( ajuta la eliminarea rezidurilor intestinare care stationeaza in tractul digestiv ).
Daca este campioana la ros, da-i de lucru cu crengute de salcie, nu o mai lasa sa roada pereti, mobila, sobe etc....sunt tot felul de lucruri toxice in mixturile din care sunt facute .
nu )) din locul unde rodea au mai cazut si pe mobila astfel de pietricele care erau identice la textura si la duritate cu ce avea ea in placintute , dar se vedea clar oricum ca nu erau bobite de mei .Are de ros , odata la doua saptamni ii cumpar cate o scarita dinaceia lunga pe care o rod amandoi imediat , plus crengute , ei mereu isi rod betele de sub picioare si tot ce au pe acolo , insa mereu gaseste ea ceva de ros ce nu trebuie, dar acum sa va intreb cum sa astup gaura aceia? ca uneori o mai tenteaza sa isi bage ciocul acolo ,
Ciufulitii mei sunt pregatiti pentru iarna :hihi:
Am strans mare parte din penele care le-au cazut intr-o saptamana. :wow:
si eu le strang penele la toti. dar le aleg doar pe cele mai lungi )
Stiri de ultima ora
Ciufulitii mei parca nu se mai inteleg asa de bine...se cearta din orice,iar cel mai in varsta(albastru) e cam agresiv cu celalalt....(verzui) Chiar acum stau pe umarul meu si caraie nervosi
Acum cateva zile, albastruiul l-a izbit pe celalalt de baza coliviei si ,sarind pe el,a inceput sa-l loveasca cu ciocul si ghearele
Nu inteleg ce i-a facut sa-si schimbe atat comportamentul,in general erau foarte iubareti.
Waw pana gata de naparlit poti sa iti faci o perinita :hihi:
Ciufulitii mei sunt pregatiti pentru iarna :hihi:
Am strans mare parte din penele care le-au cazut intr-o saptamana. :wow:
Credeam ca doar la mine e prapad
Ce parere aveti,cum arata colivia? N-am incarcat-o prea tare ca sa aiba loc sa se miste Din cate vad le place sa stea in ea,cand ii scot afara din 5 in 5 minute intra inapoi ,dar nu stau mult timp.
parerea mea? e cea mai minuscula colivie posibila!!!!!
Mie nu mi se pare chiar asa de mica...Am vazut pe forum colivii mult mai mici
Eu cred ca tu cam exagerezi....Mie mi se pare potrivita,mai ales ca DOAR dorm in ea,in rest au toata casa la dispozitie...am vazut multi oameni care tineau pasarile in colivii cat o cutie de pantofi.Sincer,mereu m-a iritat faptul ca ai o fixatie in legatura cu marimea coliviilor...da,intr-adevar,de cele mai multe ori ai dreptate,tinand cont ca le ai cu pasarile... Cand am postat chiar eram sigura ca o sa ai ceva de zis... si ar mai fi....Presupun ca,tu la cate pasari ai le tii in voliere cat o vila
Nu o lua in nume de rau...eu niciodata n-am fost o persoana care sa caute cearta,asa ca ma opresc aici.
ba e chiar printe cele mai mici. una din asta am si eu in casa. chiar am pus poza cu ea si cu o minge de fotbal inauntru pt a vedea cat e de mica. chiar e foarte mica, mai ales sa tii si 2 papagali.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus