4,776

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Cand lam luat pe koko era in colivie cu un jako cu care se cam ciondanea sad  si sa cam salbaticit dar sa obijnuit cu noi ca e crescut la mana crescatorul mia spus in caz ca nu se obijnuieste sa in las fara mancare sau fara apa o zi si urmtoarea zi de dimineata sai dau din palma sau din lingurita. Incearca sa vezi ca nu da gres metoda asta :k:  spun din experienta wink

puisorul meu koko :malex:

4,777

axy34 wrote:

Cand lam luat pe koko era in colivie cu un jako cu care se cam ciondanea sad  si sa cam salbaticit dar sa obijnuit cu noi ca e crescut la mana crescatorul mia spus in caz ca nu se obijnuieste sa in las fara mancare sau fara apa o zi si urmtoarea zi de dimineata sai dau din palma sau din lingurita. Incearca sa vezi ca nu da gres metoda asta :k:  spun din experienta wink

asta e cruzime toatala.. nu i-as putea face asa ceva nici sa ma omoare cineva..
daca e crescut de mana ai toate sansele sa fie bland..
nu-ti recomnad sa-l chnui asa ca no sa castigi decat ura lui..
sa-ti dau un exeplu de ce inteligenta au.. al meu daca ma mai supara cand tipa fara motiv, aiurea si tip la el cum il vede pe prietenul meu incepe sa se vaite se zici k l-am omorat..
un sfat ca sa-l mai apropi de tine poti sa mananci si sa-i faci pofta iar apoi sa-i dai si lui din mana .. o sa vezi ca o sa mearga fara cruzime

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,778 (edited by axy34 02-11-2012 07:58)

ok yo nam recurs la asmanea lucruri ca din prima zi a stat pe deget big_smile  si acum ne coafeaza o sa incerc sa incarc clipuri wink
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-11-2012 07:58[/merge_posts_bbcode]

help!! koko :malex:  al meu are narile umede. se poate a fi racit? :cry: ma puteti ajuta cu sfaturi?

4,779

axy34 wrote:

patriciuca, cu ce-l motivezivezi e paulie?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 01-11-2012 21:28[/merge_posts_bbcode]

Multumesc nico :blb: .

Nu il motivez ci doar il fac sa aiba incredere in mine incetul cu incetul.A fost foarte agresiv.era sa imi gaureasca urechea si sa imi inghita cercelul.Vorbeste cu el.

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,780

axy34 wrote:

ok yo nam recurs la asmanea lucruri ca din prima zi a stat pe deget big_smile  si acum ne coafeaza o sa incerc sa incarc clipuri wink
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-11-2012 07:58[/merge_posts_bbcode]

help!! koko :malex:  al meu are narile umede. se poate a fi racit? :cry: ma puteti ajuta cu sfaturi?

nu neaparat sa fie racit si al meu mai face cateodata , deobicei dupa ce se scarpina in pene le intra pufi pe nas si se scarpina in nasuc si daia.

4,781 (edited by axy34 02-11-2012 19:12)

multumesc :merci:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-11-2012 19:12[/merge_posts_bbcode]

http://youtu.be/6nmfKyTCOwI   koko a gasit o jucarie

4,782

axy34 wrote:

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 02-11-2012 19:12[/merge_posts_bbcode]

http://youtu.be/6nmfKyTCOwI   koko a gasit o jucarie

cat e de dulce.. sa-ti traiasca.nu pot sa cred ca e atat de atasat de tine dupa doar 2 zile. bravo.

4,783 (edited by axy34 03-11-2012 21:03)

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-11-2012 21:03[/merge_posts_bbcode]

achiziti noi wink  :malex:

4,784

axy34 wrote:

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 03-11-2012 21:03[/merge_posts_bbcode]

achiziti noi wink  :malex:

forte frumos play standul .. sa-i pui si niste jucarele .. iar in colivie acolo unde aia de mancare si de apa i-a cum ti-am spus o coada de matura si faci o bara foarte buna si confortabila pentru piciorusele lui.al meu are in colivie o stinghie mare. o scarita, un leagan si  un bat abraziv pentru stat. uite ca ti-am pus si o pozica sa-ti poati face o idee

4,785

E o frumusete :heart: .Si cm a zis si Nico nu ar strica niste jucari wink .

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,786

tomanicoleta wrote:

forte frumos play standul .. sa-i pui si niste jucarele .. iar in colivie acolo unde aia de mancare si de apa i-a cum ti-am spus o coada de matura si faci o bara foarte buna si confortabila pentru piciorusele lui.al meu are in colivie o stinghie mare. o scarita, un leagan si  un bat abraziv pentru stat. uite ca ti-am pus si o pozica sa-ti poati face o idee

am o coada de matura la recipientele de apa si mancare dar e intunecata poza si nu se vede

4,787

am o coada de matura la recipientele de apa si mancare dar e intunecata poza si nu se vede

a scuza-ma atunci mai ramane un leagan si o scarita .. al meu doarme pe leagan noaptea si ziua pe scarita.
imi place mult colivia ta ..

4,788

Salutare... cum sa procedez cu micul Alex  daca vreau sa l trec granita?  urmeaza sa plec in Germania si n am habar ce pasi tre sa fac pt.  "puiu" meu ... daca stie cineva  va rog comunicati mi si mie pasii ! Multumesc

4,789

Buna! Imi spune si mie cineva cum as putea sa-l fac pe micul meu Alex sa nu ma mai musteeee?? Doare ingrozitor, mai ales daca apuca de vreo zona sensibila (ureche, gat). E foarte bine ca am reusit sa-l mai domesticesc, dar acum musca tot ce apuca si binenteles nu pot manca de el....e atat de pofticios incat daca nu-i dau si lui, ma musca...din nou!!:)) si scoate tot felul de sunete(gen maraituri) care arata ca e pe cale sa atace. Off...si eu vorbesc cu el si incerc sa ma abtin cand ma musca, dar parca cu ciuda o face...si daca ma trag, prinde tot mai tare de piele.
Am citit undeva ca poate e asa din cauza perioadei de naparlire...ca de reproducere nu cred ca se poate vorbi(are in jur de 7 luni). Voi ati mai patit asa??

4,790

anaid wrote:

Buna! Imi spune si mie cineva cum as putea sa-l fac pe micul meu Alex sa nu ma mai musteeee?? Doare ingrozitor, mai ales daca apuca de vreo zona sensibila (ureche, gat). E foarte bine ca am reusit sa-l mai domesticesc, dar acum musca tot ce apuca si binenteles nu pot manca de el....e atat de pofticios incat daca nu-i dau si lui, ma musca...din nou!!:)) si scoate tot felul de sunete(gen maraituri) care arata ca e pe cale sa atace. Off...si eu vorbesc cu el si incerc sa ma abtin cand ma musca, dar parca cu ciuda o face...si daca ma trag, prinde tot mai tare de piele.
Am citit undeva ca poate e asa din cauza perioadei de naparlire...ca de reproducere nu cred ca se poate vorbi(are in jur de 7 luni). Voi ati mai patit asa??

si eu patesc la fel la fel si ma chinui de un an jumate si nu reusesc si am incercat tot felul de metode, inclusiv sa-l las sa muste si sa nu zic nimic,,dar nu am reusit decat sa ma aleg cu sangele dat..

4,791

anaid wrote:

Incearca sa umbli cu el cum manusa si sa te muste de manusa incearca sa faci asta pana o sa renunte la metoda. Cu toti papagali mei am procedat astfe si sau vazut rezultate. Am incercat doar la nimfe si perusi fiindca micul meu alex e crescut la mana.incearca vreoluna si ai sa vezi ca nu va mai musca sa tare wink

4,792

Buna anaid,
Asa face si Rio al meu, care are tot in jur de 7 luni. Din cate am inteles, asa fac ei cand sunt la "pubertate", asta este varsta lor de rebelitate, perioada in care noi trebuie sa fim foarte rabdatori  smile Cand Rio era mai micut, era foarte bland, nu ma musca, insa acum, cand este in perioada asta, nu ma mai inteleg cu el. Iar cu mancarea la fel, este foarte pofticios, iar daca nu ii dau si lui ma musca ba de ureche ba de obraz pana ii dau  smile 
Poti citi aici mai multe despre aceasta perioada:
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ingrijire/pubertatea-si-adolescenta-la-papagali/2
Te va ajuta sa intelegi anumite chestii smile
Multa bafta si multa rabdare cu alexutul  :k:

:malex:  Rio

4,793

Paulie face pe 23 luna aceasta 9 luni si a fost agresiv doar pe la 3-4 luni acum zici ca e un mielusel :heart: .Am umblat si eu mult timp cu manusa.Noroc,sigur se va cuminti wink .

4,794

Buna din nou:) As mai avea o intrebare pentru voi...poate a-ti observat si voi la Micul vostru Alex. Eu obisnuiesc sa ma joc cu Miki, avand o jucarie cam de marimea lui, de pluş in mână...ei, in momentul cand o vede, are un comportament mai ciudat...in sensul ca : dilatare ochi, deschiderea ciocului si largirea gatului, ridicari si coborari ale gatului. Intrebarea mea este...o fii mascul datorita acestui comportament? Am mai citit despre comportamentul de reproducere, dar nu e similar cu ce face al meu:) Nu stiu de la ce varsta au ei aceasta perioada de reproducere, mai ales ca al meu are doar 7 luni.
Multumesc tuturor de sfaturile date:) Sa va traisca micuţiii:):*:*

4,795

anaid wrote:

Buna din nou:) As mai avea o intrebare pentru voi...poate a-ti observat si voi la Micul vostru Alex. Eu obisnuiesc sa ma joc cu Miki, avand o jucarie cam de marimea lui, de pluş in mână...ei, in momentul cand o vede, are un comportament mai ciudat...in sensul ca : dilatare ochi, deschiderea ciocului si largirea gatului, ridicari si coborari ale gatului. Intrebarea mea este...o fii mascul datorita acestui comportament? Am mai citit despre comportamentul de reproducere, dar nu e similar cu ce face al meu:) Nu stiu de la ce varsta au ei aceasta perioada de reproducere, mai ales ca al meu are doar 7 luni.
Multumesc tuturor de sfaturile date:) Sa va traisca micuţiii:):*:*

si al meu/a mea face asa , asta e un semn de excitare la ei..

4,796

help! am luat carton pentru pilarea unghiilor si acum sangereaza la un pciorus ma puteti ajuta cu sfaturi plz

4,797

axy34 wrote:

help! am luat carton pentru pilarea unghiilor si acum sangereaza la un pciorus ma puteti ajuta cu sfaturi plz

ce carton pentru pilire ?? putei mai degraba sa iei un baton mineral. ei nu au nevoie de nimic pentru pilirea unghiilor ca si le rod singuri.
in primul rand  scoatel din colivie, cartonul.. si lui dai cu un pic de pudra .

4,798

Hey!Ce va mai fac verzisorii?Paulie a invatat sa scrie  :hihi: .
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HrIKceSMKYc[/youtube]

4,799 (edited by tomanicoleta 15-11-2012 19:12)

patriciuca wrote:

Hey!Ce va mai fac verzisorii?Paulie a invatat sa scrie  :hihi: .

hii cum sta ... e dulce foc..
l-a inavata paki si pe el???la scris ma refer.

so invete si el paki sa stea asa frumos.

4,800

Multumesc si sigur ca o va invata apropo am vazut ca te-ai exprimat cu "so" acum esti sigura ca e fata?
Paulie s-a pus singurel asa.Asa se alnta,cand il vad asa imi vine sa-l mananc.
Si da,a luat meditatii de la Pako :hihi: .