13,101

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ancas wrote:

O sa incerc sa caut ceva azi, sa vad ce gasesc deschis si daca nu vad imbunatatiri pana luni merg cu ea la medic....Imi pare rau , mai ales cand ii vad asa micuti si nu sti ce sa le faci sad  sad

cum se simte?ai inceput sa ii dai ceva tratament?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima"

13,102

herbudgies sa-ti traiasca...sunt tare dragalasii :perusi:  :perusi:
sabynush19 se simte bine pitica mea, nu mai are nimic, i-am dat sambata si duminica ceva vitamine ce le-am avut la indemana, speciale pentru ei si acum nu mai are nimic. Nu stiu ce poate sa fi avut dar ma bucur ca ia trecut :perus:

13,103

am luat o adapatoare noua si din gresalq qm dezlipit gresit eticheta si
a ramas lipiciul , aveti idee cu ce l - as putea indeparta ?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

13,104

cu apa si freci bine.. eventual apa cat mai calda si o sarma de vase smile  eu nu dezlipesc etichetele:) se duc ele in timp

13,105

:bd:  ce mai fac neatamparati vostri? ai mei devin din ce in ce mai nebuni smile

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,106 (edited by carmeryne 20-10-2012 11:26)

Ce dragalasi sunt :ok: ai mei se joaca cu jucariile ,canta.Cand le dau drumul afata cerceteaza tot,ce mai,se cred sefi in casa  smile  :perus:

13,107

sta inseamna ca sunt golanasi rau smile

13,108

Ce draguti sunt  :heart:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

13,109 (edited by mihaela111 23-10-2012 15:06)

multumesc estera :heart:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 20-10-2012 15:27[/merge_posts_bbcode]

am observat ca aripile perusitei mele se murdaresc foarte repede,si nu face nimic doar sta in colivie,pe afara le dau drumul cand vin de la scoala pana seara si stau doar pe colivie,stie cineva ce pot face sa nu se mai murdareasca aripile?

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 23-10-2012 16:06[/merge_posts_bbcode]

:heart:  :heart:  :heart:

13,110

au inceput   :perusi: mei sa stranute:(( sper ca nu au racit  :cry:  :cry:

13,111

daca stranuta de 2-3 ori pe zi asta nu inseamna ca au racit,uneori simt nevoia de a stranuta :hihi:

13,112

mihaela111 wrote:

daca stranuta de 2-3 ori pe zi asta nu inseamna ca au racit,uneori simt nevoia de a stranuta :hihi:

nu stranuta des da si cand stranuta nu se opresc

13,113

eu zic ca nu ai de ce sa te ingrijorezi,probababil nu au nimic :hihi:

13,114

la mine au inceput sa le dispara dungulitele din frunte, sa le apara cerculete la ochisori si sa li se ingalbeneasca capusorul:P

una din fetite puisori mi-a regurcitat aseara foarte mult, si azi noapte. azi vad ca nu a mai reguritat. oare de ce? :-? nici un semn de boala, nimic...

13,115

si  fetita mea reguriteaza baiatului,si nu are nimic wink  eu stiam ca paieti le da pap fetelor nu invers  big_smile

13,116

dar nu regurgita la nimeni... regurgita asa.... si mult.... si noaptea.. adica spre dimineata, cand se presupune ca ar trebui sa doarma :-??

13,117

aleku si eu am patit la fel odata , tot cu fetita , dimineata la 5 jumate , am auzit-o si am linistit-o umpic , am pus mana calda pe ea , am mangaiat-o umpic , a doua zi nu a mai avut nimic , insa nimeni nu a stiut sa imi spuna ce a avut , fetita mea a regurgitat de mai multe ori insa chiar nimeni nu mi-a explicat ce si cum , cert e ca mereu era vioaie si nu o deranja , m-am ingrijorat f. mult in acea perioada , peste tot citisem ca nu e ok asta si na... daca gasesti o explicatie te rog sa mi-o spui si mie

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

13,118

sincer nu am gasit explicatia. dar nu a mai facut. si is vioi toti, mananca, canta, se joaca smile

13,119

asa a fost si la mine a doua zi a fost foarte vioaie a cantat , cine stie...

*(Stefi)

13,120

buna ziua,   are ceva daca am lipit colivia perusilor cu poxipol,s-a spart putin si am lipito,nu prea miroase si s-a  intarit,parca este plastic  neutral

13,121

Nu stiu ce sa zic...lipiciul e toxic..dar daca s-a intarit si nu-l rod...nu are ce sa aiba :wis:

13,122

Buna!!!
Cand se schimba ceromul la femele in maro?
Dupa cate luni ii pot imperechea si in ce perioada a anului?

13,123

valibv wrote:

Buna!!!

Ceromul se schimba atunci cand femela este in calduri...daca sunt hraniti corespunzator se pot imperechea in oricare perioada a anului, varsta cea mai ideala pt. imperechere este de la 1 an jumate.
Daca nu ma insel tu ai fetita adusa din Rasnov. Este sora cu juniorul meu, pota din luna martie, deci nu are inca un an de zile.
Daca nu vrei sa ai un esec din pct. asta de vedere iti recomand sa astepti pana la anul prin aprilie-mai si abea atunci sa incepi sa pui cuibul. Ei se pot imperechea dar nu neaparat trebuie sa depuna si oua.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,124

setris wrote:
valibv wrote:

Buna!!!

Ceromul se schimba atunci cand femela este in calduri...daca sunt hraniti corespunzator se pot imperechea in oricare perioada a anului, varsta cea mai ideala pt. imperechere este de la 1 an jumate.
Daca nu ma insel tu ai fetita adusa din Rasnov. Este sora cu juniorul meu, pota din luna martie, deci nu are inca un an de zile.
Daca nu vrei sa ai un esec din pct. asta de vedere iti recomand sa astepti pana la anul prin aprilie-mai si abea atunci sa incepi sa pui cuibul. Ei se pot imperechea dar nu neaparat trebuie sa depuna si oua.

Da am fetita din rasnov  :heart:. Nu le pun oricum acuma cuib doar am intrebat smile
Multumesc

13,125

am citit undeva cum ca un perus trebuie sa consume seminte dublu fata de greutatea sa corporala , dar mi se pare foarte mult , adica micutii mei nu mananca asa , adica mananca ziua cam un sfert , dar uneori si mai putin de un sfert din ce este in  hranitori , si seara mananca mai multicel de la mine din mana , dar in nicun caz nu mananca 60 g mei pe zi , ma lamuriti si pe mine?

*(Stefi)