Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
daca are 12 ani nu cred ca stie ce e sa ai un animal de casa,cred ca vrea doar ceva cu care sa se joace
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
daca are 12 ani nu cred ca stie ce e sa ai un animal de casa,cred ca vrea doar ceva cu care sa se joace
Nu cred ca tine de varsta!Aici cred ca mai mult conteaza educatia!Sa nu suferi deloc pentru un animal pe care l-ai pierdut mi se pare destul de urat...
asa este,si vecina mea face lafel,are 3 perusi 1 fetita lutino un baietel albastru si o fetita alba cu reflexi albastre si nu se ocupa deloc de ei,ia luat ca au fost frumosi si de atunci ua trecut 2 ani si de atunci numai maicasa le face curatenie ..a mai piersut multi perusi pe parcurs dar sia cumparat intruna :furios: ,intrun timp a spus ca isi ia porcusor de guineea si o sa aiba foarte mare grija de el,si a avut grija de el 1-2 saptamani si dupa la tinut numai in cusca si ai face maicasa curat o data pe saptamana :furios: si acea fata are 15 ani nu 12
Eu zic ca e numai vina parintilor si educatia pe care le-o ofera copiilor.Multi copii isi doresc cu disperare sa aiba un animal si nu pot iar cei care au ,unii,ii ignora sau ii trateaza ca pe niste jucarii.Din pacate perusii sunt prima alegere a multora care vor pasari si multi mor sau nu sunt intretinuti asa cum merita.
Eu inca ma lupt cu cea de-a doua perusica bolnava de o luna,ii dau de 3 ori cu seringa medicamente sa fiu sigura ca bea.Nu e mai rau dar se pare ca congestia pulmonara se vindeca foarte-foarte greu.O tin in mana la caldura,i-am pus asternut cald pe care sa doarma.E bine ca mananca si e prezenta si sper din suflet sa se refaca...la cat am luptat amandoua. :perusi: :heart:
Buna dimi!! Fetitza mea cred ca e bolnavioara. De un ceva timp nu chear in fiecare seara, dar isi aduna toata mancarea in gusa si o arunca afara. Exact asa am patit si astazi doar ca azi indiferent unde se pune se infoaie. Mananca putin si nu bea apa.
Ce poate avea??? Mancarea e aceeasi ca de obicei, nu e schimbata.
Si el e bebe meu mic. Nu am mai pus poze cu ei de ceva timp :rusine:
E posibil sa fi racit sau sa fi gasit ceva in mancare care sa nu-i fi cazut bine.Pune in apa de baut Doxivit si neaparat sa-i dai cu seringa sa bea,pentru ca fiind bolnavior n-o sa bea apa.Poti sa pui si o picatura de propolis.Dupa cateva zile de tratament ar trebui sa se vada o imbunatatire a starii de sanatate,depinde daca e digestiv sau respirator ,insa Doxivitul e bun pentru ambele.Oricum tratamentul trebuie facut si dupa ce se simte bine inca cateva zile.Sanatate :heart:
Multumesc suana!! Le gasesc la medicul veterinar astea??
Am uitat sa specific ca fetitza e cea din primele 2 poze...In celelalte 2 poze e puiul meu care nu are astampar :hihi: :hihi:
Mi-am dat seama dupa cum sta cu aripile lasate si infoiata.Da,medicamentul il gasesti la farmacia veterinara iar propolisul la un magazin apicol sau in piata unde se vinde miere.Si perusica mea e bolnava de ceva timp,are congestie pulmonara si bag la medicamente in ea,saracutza,de o luna.Insa noi avem un coktail intreg pe care-l pun in apa.Cateodata o vad ca bea,insa sa fiu sigura ,ii dau ce seringa.
O sa incerc sa caut ceva azi, sa vad ce gasesc deschis si daca nu vad imbunatatiri pana luni merg cu ea la medic....Imi pare rau , mai ales cand ii vad asa micuti si nu sti ce sa le faci
Ar fi bine sa incepi tratamentul cat mai repede.Poti sa cauti si Bronchipur de la Sera,e pentru bolile repiratorii.Si in nici un caz sa nu lasi medicul sa-i faca injectie.Putini medici stiu sa faca asta la perusi si pot sa nu reziste la soc.Tine-o intr-un loc cald,ferit de curent.Si separ-o de restul perusilor pe care-i ai,pana e sub tratament si se vindeca.Poti dezinfecta colivia cu otet si apoi s-o speli bine,ca microbii sa nu ramana acolo.Eu asta fac zilnic pentru micutza mea.E foarte importanta curatenia de dezinfectia.
vroiam sa va intreb daca vreunul dintre voi cunoaste un pet shop in craiova mai bine aprovizionat in ceea ce priveste pasarile exotice , unul in care sa gasesc mai multe tipuri de hranitori , pentru ca pe cele originare le-am fiert mai demult si s-au deformat groaznic , iar dupa ce am facut asta am fugit si am cumparat unele noi , dar nu erau potrivite pentru colivie asa ca le-am prins dupa cum m-am priceput si eu . , zilele trecute am vazut sus la real la zoo mania niste hranitori care aveau acelasi sistem de prindere cu ale mele numai ca atunci cand am ajuns cu ele acasa am observat ca erau mult prea inguste , v-as fi recunoscatoare daca mi-ati oferi o informatie cu privire la un petshop in craiova , sau de ce nu un petshop online mai bine aprovizionat , am hranitori din acelea de exterior cu capacel , nu dinacelea colorate
asa este,si vecina mea face lafel,are 3 perusi 1 fetita lutino un baietel albastru si o fetita alba cu reflexi albastre si nu se ocupa deloc de ei,ia luat ca au fost frumosi si de atunci ua trecut 2 ani si de atunci numai maicasa le face curatenie
..a mai piersut multi perusi pe parcurs dar sia cumparat intruna :furios: ,intrun timp a spus ca isi ia porcusor de guineea si o sa aiba foarte mare grija de el,si a avut grija de el 1-2 saptamani si dupa la tinut numai in cusca si ai face maicasa curat o data pe saptamana :furios: si acea fata are 15 ani nu 12
![]()
![]()
Din pacate unii nu stiu sa aprecieze cam asa e in ziua de azi...
Sunt unii care chiar iubesc animalele,si si-ar dori enorm unul,dar nu au resurse...ca sa zic asa,iar altii ar putea sa le ofere conditii minunate,dar le iau doar de frumusete,duca pateva zile nemaipasandu-le de ele...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 13-10-2012 11:21[/merge_posts_bbcode]
Eu zic ca e numai vina parintilor si educatia pe care le-o ofera copiilor.Multi copii isi doresc cu disperare sa aiba un animal si nu pot iar cei care au ,unii,ii ignora sau ii trateaza ca pe niste jucarii.Din pacate perusii sunt prima alegere a multora care vor pasari si multi mor sau nu sunt intretinuti asa cum merita.
Eu inca ma lupt cu cea de-a doua perusica bolnava de o luna,ii dau de 3 ori cu seringa medicamente sa fiu sigura ca bea.Nu e mai rau dar se pare ca congestia pulmonara se vindeca foarte-foarte greu.O tin in mana la caldura,i-am pus asternut cald pe care sa doarma.E bine ca mananca si e prezenta si sper din suflet sa se refaca...la cat am luptat amandoua. :perusi: :heart:
Sper sa se faca bine,saracuta e o dulceata :pup:
saracuta
Buna dimi!! Fetitza mea cred ca e bolnavioara. De un ceva timp nu chear in fiecare seara, dar isi aduna toata mancarea in gusa si o arunca afara. Exact asa am patit si astazi doar ca azi indiferent unde se pune se infoaie. Mananca putin si nu bea apa.
asa face si fetita mea...face din gat ca si cum ar regurcita dupa care ii vine in cioc mancarea si o arunca pe jos...:|cred ca sta putin si cam zburlita...nu imi prea dau seama:|:((
De cand i-am pus o oglinda mai maricica,si poate sa se vada in intregime,pasarica nu vrea sa mai stea pe afara!Iese din colivie,da cateva ture,vine la mine,ma pupa si intra la loc in si incepe sa se pupaceasca in oglinda!Cand mananca ia in cioc niste bobite si fuge repede cu ele la oglinda ca sa isi hraneasca si "prietenul".Ideea e ca nu prea mai vorbeste de cand sta acolo in oglinda!As vrea sa i-o scot macar ceva timp ca sa revina la "programul" vechi!Voi ce parere aveti? :perus:
As vrea sa ma lamuriti cu ceva...
La puii de perus, masculi au ceromul rozaliu de obicei,nu?Si dupa ce se maturizeaza devine albastru....adica nu pot fi femele cu cerom roz,nu?Mie TOTI imi spun ca femelele il au roz :wow:
eu stiam ca si femelele il pot avea roz dar cu alb in jurul narilor
Ii chemam pe toti pofticiosii(de preferinta cu pene ) la rontait(de iarba....mobila,tastatura... :wis: )
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nF402mjaP9o&feature=youtu.be[/youtube]
Puisorii la aproape 4 saptamani
Ce frumuseti!Sa iti traiasca!
foarte frumosi :heart:
Sunt foarte dragalasi! Sa-ti traiasca!
Sunt superbi :heart: Sa-ti traiasca si sa creasca mari :pup:
imi explica cineva si mie cum se da doxyvit?dar mai babeste:)va rog
imi explica cineva si mie cum se da doxyvit?dar mai babeste:)va rog
Un varf de cutit de praf la o adapatoare de apa .
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus