1,201

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

eu sunt mai  mult acasa  sapt astea... dar cand  vreau sa  il  ating sa da  la  mn de  parca nu m-ar  cunoaste... sunt  singur  ca are  ceva.. poate  luna care   vine  iau  o fetita...dau orice sa  fie  el  fericit, uitati  la  pozele ce  somoros  este

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

1,202

buna....am si eu o intrebare big_smile ....nimfa mea are cv la piciorushe nush ce dar zici ca are pielea uscata pe picioruse si e si un pic galbena cam asa cum au oameni cand au bataturi dar numa pe partea de jos ("pe talpa")...ati putea sa imi ziceti dak e cv normal sau dak trebuie sa ii fac cv sa ii dispara big_smile ..pls dak stiti rasp big_smile ms wink

1,203

doamne  nu am  vazut  asa ceva... eu  incerc sa  il ating si el se da  la  mn, da  ce furios este... pun  pariu ca are  ceva... ori ca e  racit  ori  nush...

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

1,204

mai vreau si eu pareri in legatura cu penajul nimfe mele..mentionez este pui.pun poze sa vedeti.cat de mult se poate deschide la culoare?in ultimul timp au inceput sa ii cada pene si ii apar altele mici galbene pe cap si aripi

1,205

PT NIMFA 185. eu am 4 acum si sunt ff vesele . baieteii canta pe rand si fac intrecere sa le acorde fetele mai multa atentie , zboara prin casa se joaca. de asta am zis sa-i iei partenera ca are cu cine se lua. pacat sa-l vezi atat de abatut. eu sunt mai mereu acasa si tot vor atentie si sunt 4 dar sa fie unul singur? sa vezi cum zboara peste capul meu si se aseaza pe cap sau pe mana , daca le pun mancare. nu sunt f prietenosi sa stea mai mult dar e bine ca se simt ei bine. se baga pe sub pat si canta de acolo ca mori de ras. unul din cuib si unul de sub pat.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,206

GABYZZUU - nu stiu ce sa-ti spun in legatura cu penajul, sunt atatea mutatii ca te incurci in ele, de la gri total, pana la alb total, toate combinatiile, cu pete, cu puncte etc. Daca tot isi schimba penajul, mai ai rabdare putin si vei vedea ce rezulta. Poate nici dupa prima schimbare de pene sa nu ajunga la cea definitiva, asa ca... "rabdare si tutun". La cealalta problema - cea cu micul Alex. eu cred ca ar fi cel mai bine sa respectam natura si ea ne va spune ce este cel mai bine pentru animalutul pe care-l iubim. Tu iti doresti alta specie pentru DIVERSITATE, dar fii convins ca nimfa ta daca ar sti sa vorbeasca ti-ar spune de 100 de ori pe zi ca ar dori O PERECHE. Deci: cat de mult o iubesti ? Oricum, daca te hotarasti pentru o pereche nu te grabi ! Afla 100% daca este baiat sau fata altfel va trebui sa mai cumperi inca 2 daca gresesti prima oara... Succes !

1,207

PT SNOW. ce fac ai tai?  se impaca sau tot asa?
ai mei nu prea mai ies din cuib de cand ii am pe cei noi sunt gelosi si se tem sa nu le ia cuibul

Adaugat: 06-03-2009 20:38

PT GABYZZUU. asa arata noua mea fetita. daca are asa trasaturi, posibil sa fie fata.

Adaugat: 06-03-2009 20:46

stai ca nu am trimis. eu dorm.

Adaugat: 06-03-2009 20:47

sau asta sa vezi mai bine.

- Mary-

1,208

ce sa faca ai mei :-? prosti. cand usuc rufele in camera pe uscatorul de rufe stau pe el si se joaca,zboara si rod tot ce prind daca se poate si haine.In rest nimic.Oricum in primavara asta mi-am luat gandul de la pui.
Sa stii ca este ceva normal sa isi apere cuibul,dar daca il pui si pe al II lea o sa ai o surpriza: ca ambele perechi sa depuna ouale in acelasi cuibar si sa aiba grija pe rand de pui ca o familie mare si unita.

1,209

Sunteti toti niste draguti ! Ma amuz teribil cand vad cum s-a ajuns incet, incet, de la sfaturi pentru nimfe la sfaturi pentru "FAMILII" de nimfe. LA MAI MARE ! In curand veti simula exact conditiile naturale unde nimfele traiesc in stoluri ! Glumesc ! De fapt sunt un pic invidios pe cei care au atata spatiu (si timp bineinteles) sa se ocupe de mai multe animalute. Felicitari ! Faceti o treaba minunata, iar pozele sunt un deliciu. Asa ma mai consolez ca nu pot mari "crescatoria". Abia astept sa vad si pui !

Adaugat: 06-03-2009 23:42

M-am consolat deja cu ideea ca Jackie a mea nu va reusi vreodata sa ne "incante" cu vreo melodioara, fie ea cat de simpla, cu vreun fluierat mai "artistic", ca sa nu mai zic cu vreo "vorbulita". La asta sunt maestri doar baietii, iar fetele se bucura de maiestria lor. Totusi, am remarcat la Jackie ca are pe langa tipetele care ma scot din minti si niste gangureli, timide, care abia se aud. Sa fie oare acestea ceva semne ca ar incerca si altceva, sau astea sunt singurele 2 modalitati de exprimare ale ei ? Referitor la "starea de spirit" in care se afla la un moment dat, inca nu am reusit sa ma lamuresc, pentru ca tipa in diferite momente (si cand ma vede si cand e singura, si cand are mancare sau nu, la orice ora din zi), mai putin noaptea cand are colivia acoperita. Nu stiu cand e vesela sau trista, cand e multumita sau nu, fiindca tipa mereu lafel, iar de tacut tace doar cand vrea ea. E o teroare sa fii pe-aproape cand o apuca tipatul. Ma astept de pe o zi pe alta sa ma intrebe vecinii pe cine chinui la mine in casa ! O pereche stiu ca ar rezolva "problema", dar din pacate abia am gasit un loc pentru ea, asa ca va ramane o vreme singurica.

1,210

PT DDAN 59. ma bucur enorm ca esti de partea noastra si ca sunt multe persoane care au o simpatie pt acest sait. eu una ma bucur ca am multi prieteni cu care colaborez si cu care pot schimba cateva idei. sa stii ca nu ai mare nevoie de spatiu. eu nu am mult , dar stau afara si fac tot ce vor. adica nu stiu cat spatiu poate ocupa o nimfa care e fff mica .

Adaugat: 07-03-2009 15:36

PT SNOW. vreau sa-ti spun ca ai mei fac ravagii. nu numai ca pe jos e dezastru si ca fetita cea noua scormone ca gaina prin mancarea care cade pe jos si o imprastie, dar mai nou e ca baiatul Pufi ( cel nou), canta si la 2 noaptea daca merg la baie si vede becul. daca vb cu eu canta , daca il cert sa taca, canta si tot asa..... in legatura cu cuibul, nu stiu ce sa fac? as vrea dar nu se calca si nu vreau sa-i fortez. nu stiu ce sa zic. ce frumos ar fi sa faca toti pui si sa-i creasca impreuna. azi le fac baie, si curat din nou, iar dupa ce termin o sa ma uit dupa oute. ceea ce nu prea i-mi vine sa cred dar poate. aici baiatul ii face curte primei fetite, dar in zadar" e casatorita" si nui da importanta.

Adaugat: 07-03-2009 15:46

oare unde pot gasi toate mutatiile la nimfe? pe saitul nostru am gasit numai cateva si nu sunt toate. eu nu stiam ce mutatie e baiatul cel nou pana ce nu mia scris SNOW.

- Mary-

1,211 (edited by snow 07-03-2009 16:15)

deyseby momentan nu cred ca s-a facut o carte sau un articol cu mutatii pt ca sunt multe si unele dintre ele nu sunt stabile. Ca sa fie o mutatie reusita femela sau masculul trebuie sa aiba mostenitori de 3 ori la rand de aceeasi culoare,si de aceea este greu.Dar stai linistita ca poate in viitorul apropiat cand se va definitiza gena va iei si o carte cu toate mutatiile.Mutatia baiatului tau apare in mini colajului despre mutatii cu whiteface,iar fata in articolul despre mutatii pe latifa si este o combinatie de Opaline si ADMPied sau Pearl (Opaline).

Ai mei au cam inceput sa miste in sensul ca baiatul a inceput sa ii faca curte la fata si ar vrea sa o calce dar ea nu sta,sa speram ca pana la urma ii va face o surpriza mamici lor. Ar fi frumos :angel:

1,212

am postat si eu ieri o intrebare ....nu poate nimeni sa imi raspunda la ea big_smile??

asta e ce am pus ieri:
buna....am si eu o intrebare big_smile ....nimfa mea are cv la piciorushe nush ce dar zici ca are pielea uscata pe picioruse si e si un pic galbena cam asa cum au oameni cand au bataturi dar numa pe partea de jos ("pe talpa")...ati putea sa imi ziceti dak e cv normal sau dak trebuie sa ii fac cv sa ii dispara big_smile ..pls dak stiti rasp big_smile ms wink

1,213

nu cred ca e normal ...si cred ca e din cauza batului ....mai ales daca batul ii din plastic ....

1,214

PT BABYBLUE10 ce varsta are nimfa ta?am un perus de 9 ani si tot asa are gherutele.incearca sa te uiti mai atent poate se exfoliaza partea aceea.probabil e din cauza varstei,alta cauza nu cunosc.sper ca ti-am fost de ajutor smile

Adaugat: 07-03-2009 17:52

O INTREBARE: am citit in paginile anterioare cum ca ar fi o metoda de determinare a sexului nimfei prin gasirea a doua umflaturi..unde sunt? cum le gasesc? cum trebuie sa fie? mersi si astept raspuns :k:

Adaugat: 07-03-2009 17:54

DDAN59 mersi pentru raspuns .probabil o sa-mi cumpar si un micul alexandru si o sa-l tin in alta camera.mai am si un perus in varsta de 9 ani si nustiu ce o sa fac cu 3..o sa mai gandesc smile

1,215

poti sati dai seama de sex daca et uiti la coada femela are o coada colorata si masculul una simpla smile

1,216

treaba cu coada nu e sigura inca fiindca mi sa spus ca nici la prima naprlire nu a ajuns..are in jur de 5-6 luni maxim.DECI REPET care ma ajuta si pe mine in legatura cu cele doua umflaturi.pls.astetp raspuns smile

1,217

GABYZZUU - E destul de simplu, am aflat si eu tot aici pe forum, de aceea te-am sfatuit sa citesti in urma. Probabil n-ai gasit toate mesajele. Deci: deasupra orificiului pe unde isi face nevoile, exista doua ridicaturi (de fapt sunt 2 osute). Daca acestea sunt apropiate, esti fricitul posesor al unui baiat. Daca distanta dintre ele este mai mare (asa, cat sa incapa degetul mic) atunci am fost asigurat ca am o fetita, cu este Jackie a mea. Intre timp mi s-a confirmat ca asa este si prin faptul ca am parte (din punct de vedere sonor) numai de tipete, fiindca fetele nu prea canta. Sa-ti traiasca perusul, am avut si eu unul care a trait 14 si 1/2 ani - record !

1,218

babyblue10 wrote:

am postat si eu ieri o intrebare ....nu poate nimeni sa imi raspunda la ea big_smile??

asta e ce am pus ieri:

eu zic sa-i moi piciorusele in apa calduta si sa incerci sa o cureti cate un pic. nu stiu exact ce ar putea avea, dar stiu ca o rada de a mea a crescut perusi f mult timp. avea crescatorie si in fiecare saptamana le muia piciorusele intr-un castronel cu apa calda sii stergea sa nu faca o crusta. altceva nu stiu ce sa zic. poate e o boala si tre sa vezi ce e cu ea. sa aiba curatenie mereu in colivie pt ca se imbolnavesc  repede.

- Mary-

1,219

mersi mult pentru raspuns DDAN59.am citit cum mi-ai zis de la pagina 50 dar nu prea intelesesem f. bine.acum am inteles.o sa-l controlez si am sa va spun si voua. big_smile

1,220

PT SNOW. ce fac nimfele tale ?au mai progresat? exact asa fac cei noi ai mei. fetita nu accepta baiatul ca pereche inca dar am timp. cei vechi nu au oute si nu stiu ce sa zic. ii fac curte amandoi baieti dar il vrea ca partener doar pe primul baiat , pe cel de-al doilea il respinge si totusi mananca impreuna si se suporta. ii canta amandoi si tot asa. mai rau e ca fata cea veche nu o suporta pe cea noua deloc. cand se apropie de ea o masca si fuge dupa ea. e egoista sii vrea pe amandoi numai pt ea, reaua. baietii se inteleg cu amandoua. nu stiu ce o sa iasa dar astept si nu ma grabesc.

- Mary-

1,221

ai mei fac usor,usor progrese si baiatul nu o scapa pe fata din vedere.Cine stie poate,poate :wis: .La ai tai este normal ceea ce face fata pentru ca ei nu se imperechiaza pe baza de gelozie.Dar faptul ca fata o "cearta" pe fata noua asta inseamna ca nu suporta concurenta,si baiatul nou daca nu primeste atentie de la perechia lui spera sa primeasa atentie din alta parte.Cat despre faptul ca fetita ta inca nu a depus oua ce pot sa zic poate se contureaza cat mai mult faptul ca nu este fertila dar inca nu s-a terminat perioada de reproducere si pana la sfarsitul primaverii sa ne schimbe parerea,nu?

1,222

Pt.deyseby
Incearca sa ungi piciorusele cu putin ulei de ricin si sa-i administrezi vitamina A impreuna cu alte vitamine in mancare sau in apa de baut.Si obligatoriu bete groase din lemn in locul betelor de plastic:)

http://i44.tinypic.com/16lkaqt.jpg

Adaugat: 08-03-2009 22:38

Hanny...
http://i40.tinypic.com/25ixd36.jpg

Silver....

http://i40.tinypic.com/2lbc4mf.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,223

GABYZZUU - Ei, pana la urma ai aflat ce este ? Vezi ca trebuie sa o tii intr-o carpa moale si cu capul acoperit atunci cand o cauti, ca sa n-o stresezi prea tare. De regula, dupa ce o prinzi in carpa, o tii pe spate si cam intr-un minut se linisteste, dar cu grija, sa mai aiba pe unde sa respire - ma rog, sfaturile astea cred ca sunt inutile, mai ales ca ai deja un perus de 9 ani. Succes !

1,224 (edited by deyseby 09-03-2009 13:10)

PT SNOW. am cea mai mare veste posibila! AM UN OU!!!! azi toti au coborat jos si se jucau, ceva nu era prea clar deoarece fetele nu se mai bateau si mancau impreuna iar baiatul cel nou le pazea. cand le-am adus salata , el le chema si ele veneau repede. cel vechi nu a coborat, mai ales ca el era primul si m-am speriat stiind ca cel galben a murit in cuib. credeam ca are fata o boala care ii termina pe ei . eram ff speriata. dupa ce l-am cautat peste tot m-am dus la cuib cu inima incretita sa vad daca e mort si cand am ridicat capacul, el a iesit si sub el era un out ff mic. era sa tip de bucurie, numai ca era geamul deschis si zicea lumea ca-s nebuna.sunt f fericita,dar totusi nu ma bucur prea tare puna ce nu vad rezultatele. aseara pe la 2 au inceput sa cante amandoi, unul din cuib si altul de pe cuib. cred ca atunci s-a produs surpriza. ai rabdare si tu pt ca atunci cand nu te astepti apare . bafta. o sa mai pun cateva poze azi cand mai intru pe site.

Adaugat: 09-03-2009 12:51

PT SUANA. multumesc pt sfat si am sa incerc. vitamine le dau si eu de tot felul numai vit A nu sitiu pt ce e si nici uleiul de ricin pt ce foloseste. zimi te rog pt ce sunt bune. in rest le dau de toate:seminte pt nimfe, batoane cu fructe si cu alune si altceva( nuci cred), salata verde zilnic, out fiert si coaja,morcov ras sau ce am prin casa care le prieste,nisip din scoici de mare cu carbune si ce mai contine, apa proaspata zilnic. daca mai trebu ceva ,scrie-mi si incerc sa le dau. am uitat de os de sepia ca si asta au. pa. pot spune ca-mi place catelul f mult si poza cu el si nimfa galbena am scos-o la imprimanta de cand am vazut-o. sunt superbi si ai tai sa stii.

Adaugat: 09-03-2009 12:58

suana wrote:

Pt.deyseby
Incearca sa ungi piciorusele cu putin ulei de ricin si sa-i administrezi vitamina A impreuna cu alte vitamine in mancare sau in apa de baut.Si obligatoriu bete groase din lemn in locul betelor de plastic:)

http://i44.tinypic.com/16lkaqt.jpg

probabil te referi la BABYBLUE10 cu nimfa care are probleme cu piciorusele, oricum mi-a prins bine si mie sfatul cu betele de lemn, pt ca am si eu de plastic, numai ca nu prea stau in colivie pe ele. mai mult afara, dar o sa iau de lemn ca e mai bine.

- Mary-

1,225

ms la toti care mi-ati raspuns la intrebare....o sa tin cont de sfaturile voastre wink;*