13,051

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

sabynush19 wrote:

buna seara!nu am mai scris pe forum de cv timp!paco si cikita au mai crescut putin...ii am de 2 luni...se inteleg..se iubesc...in fiecare zi...sau la 2 zile le dau drumu prin camera si le place,mai ales sa roada cutiile de pe dulap!desi nu m-am apropiat de ei:(...la inceput ii abisnuiam cu mana mea..se mai urcau doar putin pe deget dar acum...cand bag mana aman2 urca pe bara care este cea mai sus in colivie si se feresc!am observat ca le cad ft muulte pene...banuiesc ca de la schimbarea anotimpului!se pare ca tot mai multi perusi se racesc...acum ca vor veni zile mai friguroase...daca stie cineva cum sa facem sa le fie bine,ce sa le dam pt a nu fi atat de sensibili!?

Mie veterinarul mi-a spus sa ii dau mai mereu supliemnte,vitamine ce se pun in apa!I-am cumparat cateva!Va dau maine numele acestora!

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

13,052

adita sper sa se faca bine puisorul tau sad

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,053 (edited by suana 07-10-2012 08:53)

Am scris cate ceva cu o pagina in urma.E bine sa administrati vitamina C si propolis acum ca s-a mai racit afara.Si sa dati cu siringa bolnaviorilor sa bea compozitia cu medicamente pentru ca ei nu beau apa atunci cand se simt rau.Daca vedeti ca nu manaca ,puneti si glucoza in apa de baut,sustine organismul slabit,pana la refacere.Multa sanatate innaripatelor. :perus: .

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

13,054

Ceva in genul asta. Cu multe paie puse innauntru,se va simtii in siguranta si la caldurica.Su celelalte 2 variante,cel cu nuca de cocos sau cel colorat. smile

13,055

suana wrote:

Am scris cate ceva cu o pagina in urma.E bine sa administrati vitamina C si propolis acum ca s-a mai racit afara.Si sa dati cu siringa bolnaviorilor sa bea compozitia cu medicamente pentru ca ei nu beau apa atunci cand se simt rau.Daca vedeti ca nu manaca ,puneti si glucoza in apa de baut,sustine organismul slabit,pana la refacere.Multa sanatate innaripatelor. :perus: .

ce propolis sa cumparam ? din piata sau e cv special?

13,056

aiko wrote:

Ceva in genul asta. Cu multe paie puse innauntru,se va simtii in siguranta si la caldurica.Su celelalte 2 variante,cel cu nuca de cocos sau cel colorat. smile

Ce dugute sunt!O sa ii cumpar/fac dar mi-e teama ca pasarea nu o sa stea acolo!:))  :floare:

13,057

Rasfoind niste imagini mai vechi,am dat peste o poza cu Kiki,primul meu animalut pe care l-am avut acum vreo 6 ani sad A fost un perus extraordinar,n-o voi uita niciodata sad

13,058

valibv wrote:
suana wrote:

ce propolis sa cumparam ? din piata sau e cv special?

Da,de la cei care vand produse apicole.Eu le dau o picatura la bourke si perusi,2 picaturi la nimfe si 4 la marele alex.In combinatie tot asa cu vitamina C ,fiola.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

13,059

adita97,cum se mai simte puiutul tau?
A baut apa cu medicamentul dat de vet? smile

13,060

Si eu vreau sa stiu ce-ti face "pasarea" Adi big_smile

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

13,061

Ne iubim!:))E bine!E mai vioi!Acum nu mai sta "infoiat"(poza e de aseara).A si mancat(am vazut cojite in tavita)Apa din cutiuta coliviei nu prea bea,bea mai mult din cana ptc asa l-am invatat...sper sa fie bine!
M-a speriat tare strarea lui de zilele trecute!

13,062

Ma bucur pentru el :pup: sa fie sanatos :heart:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

13,063

saracuta,era forte frumoasa sad

carmeryne wrote:

Rasfoind niste imagini mai vechi,am dat peste o poza cu Kiki,primul meu animalut pe care l-am avut acum vreo 6 ani sad A fost un perus extraordinar,n-o voi uita niciodata sad

Animalele sunt lumea mea! :heart:

13,064

Ma bucur ca se simte mai bine! wink

13,065

Perusii mei...din cand in cand incep sa stranute continuu dupa care regurciteaza(facand cu capu miscari in sus si jos)...oare nu ii plac semintele sau ceva?face ca si cum ar avea ceva in gat si nu iasa...:|asta se intampla odata la 2 zile...ieri de exemplu mi-a facut fetita....

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima"

13,066

mihaela111 wrote:

saracuta,era forte frumoasa sad

carmeryne wrote:

Multumesc,din pacate a devenit ingeras mult,mult prea devreme...nu avea nici 2 ani...daca nu era ea,poate ca nu mi-as fi dat seama cat de mult inseamna animalele pentru mine..totul e datorita ei sad

13,067

Saracuta sad
Poze noi
1 Am auzit ca se lasa racoare asa ca ma protejez smile
2 Un penar mai vechii casuta perfecta pentru Tweety
3 Pozitia preferata de somn  :nani:

13,068

Vai,dar prima si a treia poza sunt grozave:))))

13,069

smile Mersi

13,070

Vaih de mine.. ce scumpete ai Maria :heart:
Ce comica e prima poza smile acus il vedem ca bea si ceai big_smile

-Marina-

13,071

Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare: prezenta perusilor in casa afecteaza sanatatea bebelusilor? Multumesc.

13,072

slick wrote:

Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare: prezenta perusilor in casa afecteaza sanatatea bebelusilor? Multumesc.

Depinde de sanatatea bebelusului...daca este subreda, cu afectiuni respiratorii repetate atunci e bine ca pasarea sa nu se afle in aceeasi incapere, in special in perioada de naparlire, praful de pe fulgii in crestere ar putea sa duca la alergii .
Daca bebelul este sanatos nu are cu ce sa-l afecteze...am o colega ce are un puiut de la mine inca dinainte de a se naste fetita...acum cand are doi ani sunt cei mai buni prieteni, si intre noi fie spus copii care interactioneaza cu animalele sunt mult mai evoluati emotional decat restul.
O igiena normala a coliviei si a camerei in care sta pasarea nu strica si nici nu necesita un timp extraordinar de mult !

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

13,073

zucchina wrote:

Vaih de mine.. ce scumpete ai Maria :heart:
Ce comica e prima poza smile acus il vedem ca bea si ceai big_smile

Nu mai are mult smile

13,074 (edited by carmeryne 09-10-2012 18:09)

Un vecin de-al meu(are in jur de 12 ani) si-a luat acum cateva zile un perus,pe care-l lasa mai mult in grija  parintilor,bunicilor....
   Azi dimineata i-a luat pereche...Acum am aflat ca,la putin timp dupa ce l-a cumparat,bunica lui l-a scapat afara....tot la ceva timp dupa ce disparuse cel de-al doilea,s-a dus la pet-shop si si-a luat altul...deci are tot 2.....
  Am incercat sa-l caut,ma gandesc ca ,tinand cont ca de ieri temperatura se racise cu vreo 10-12 grade,d-apai in seara asta,o sa fie vreo 5-6....credeti ca saracul pui mai are vreo sansa pe frigul asta?   sad
   Prin imprejurimi sunt multe fanare,poate s-o ascunde pe acolo.....
Sincer,eu m-am cam suparat.....Mereu ii spun sa aiba grija,sa se documenteze despre animalutele pe care le are....el e genul care uneori cam priveste animalele ca pe niste jucarioare...adica eu in locul lui intorceam totu pe dos sa-l gasesc....

13,075

Pai daca vede puii ca pe un moft :ironic: normal sa nu/i pese...

-Marina-