Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Stiam ca se face asa cand sunt in calduri , insa stiam ca asta se intampla primaara , ce fac ele 2 fete in calduri ?
Gogosonul, inca parte din viata mea

*(Stefi)
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Stiam ca se face asa cand sunt in calduri , insa stiam ca asta se intampla primaara , ce fac ele 2 fete in calduri ?
pai in captivitate nu e ca in libertate. pot sa intre in calduri oricand.
Perusi mei sa-u calcat din nou credeti ca e devreme pentru o noua serie de pui . Azi se implinesc 3 luni de la prima serie
Salut baieti si iertati-ma ca nu am mai intrat pe forum
Din pacate Coco al meu(4 ani) s-a imbolnavit nu stiu de ce
Are urmatoarele simptome:
-Vomita
-Diaree
-Somnolenta
-Nu mai canta
-Si este zgribulit mai tot timpul (are si picioarele destul de reci dar nu mereu)
Toate astea de cand am schimbat firma de nisip apoi am citit pe siteuri sa nu le pun deloc nisip ca nu ajuta la nimic ba kiar poate fi toxic (la cateva zile dupa ce le-am pus noul nisip a dat simptomele astea)
De mancat mananca iar miki este kiar bine canta toata ziua
e a 2/3 zi de cand totul s-a agravat si nu stiu ce sa-i fac nu am nici un veterinar in zona si am nevoie repede de un diagnostic ca sa stiu ce sa-i dau
PS. zice-ti-mi si cum sa i-l administrez ca coco al meu nu sta sa il dau cu seringa
eu zic sa te duci cat mai repede cu el la veterinar,nu cred ca ati poate da nimeni un diagnostic sigur decat veterinarul
mihaela am mai precizat ca nu am un veterinar de pasari exotice in zona...
am vb cu un veterinar la telefon si mi-a dat bimixin nistre comprese pentru copii mici pe care trebuie sa le pisez sa le pun cu putin de apa si sa i le dau cu siringa aseara a luat repede ca nu stia ce-i siringa aia si a muscat din ea iar eu am apasat dimineata mam c-am chinuit si nu stiu daca a luat
Nu vreau sa vorbesc intr-un ceas rau dar mi se pare ca doarme mai putin si diareea parca incepe sa se intareasca (i-am pus si ceai de menta acum o ora sper sa bea)
acum sta si se uita in oglinda posomarat si din cand in cand se duce sa manance de cantat nu canta deloc nu stiu ce sa-i mai fac:( mi-e asa mila de el ieri am plans ca prostu toata ziua sper sa se faca bine...este ca si copilul meu
mihaela de mancat mananca si alaltaeri mi se pare normal dak elimina atat de mult prin diaree ca sa nu se dezhidrateze mananca si bea incontinu nu renunta baiatul meu mi se face pielea de gaina numai cand ma gandesc
:cry: nu vreau sa-l pierd si simte asta
daca mananca se va face bine :k:
Puiutii.
Au iesit 4 si ar mai trebuii sa iasa 2.
Multa sanatate! :sanatate:
Puiutii.
Au iesit 4 si ar mai trebuii sa iasa 2.
Multa sanatate! :sanatate:
Sa-ti traiasca! E frumoasa femela!
N-am mai intrat de mult. Puisorii nostri au crescut si deja cei mari au pene pe ei.
Se pare ca masculul ascunde/ este "split to" dominant pied, pt ca ambii pui masculi s-au dovedit a fi dominant pied.
In rest amandoi yellowface, cel mare spangle cobalt, iar cel mic posibil skyblue.
Fetita e prea mica sa imi dau seama daca e albino sau creamino.
Stiti ca perusii au la gat colierul ala care-i ajuta se se identifice intre ei...iar majoritatea au pe obraz petele alea albastre.... Bluey nu mai are nimic din acel colier,iar pe un obraz nu le mai are nici pe cele albastre...daca intelegeti ce vreau sa spun De vreo 5 luni e asa,dar m-a facut curioasa....la inceput ma gandeam ca i-au cazut penele din zona aceea,din cauza ca naparlise,dar nu i-au mai aparut deloc...o fi din cauza varstei?
Buna tuturor si bine v-am gasit.Se pare ca acest forum este inca activ si ma bucur tare mult.Sa va spun problema mea si cum am ajuns aici.Am doi perusi pereche destul de tineri.Cat am fost plecati in concediu cam o luna jumate a avut grija cineva de ei.Se pare ca fiind mai mult singuri acasa si-au facut de treaba si s-au apucat sa isi faca cuib intr-o masuta de carton pe care statea de fapt colivia.Cand am venit din concediu am gasit fetita stand pe 6 oua.Nu am deranjat-o sa ii schimb locul am lasat-o in pace pentru ca nu credeam ca vor iesi si pui fiind totusi cam tineri amandoi.Surpriza a fost ca in cateva zile a iesit un pui apoi altul si altul si s-au facut 3 la numar.I-a ingrijit foarte bine uneori mai controlam sa vad ce fac ca mai scoteau sunete ciudate,si am observat ca toti trei au picioarele cam ciudate cracanate foarte tare.Am incercat sa ii mut intr-o cutie sa aiba puncte de sprijin cumva doar ca ea nu a vrut sa stea cu ei acolo si a inceput sa devina agresiva.I-am pus inapoi in cuib in masuta si acum cateva zile am vazut ca ii bate nu ii mai hraneste asa ca i-am scos i-am pus intr-o cutie cu talaj si am sperat ca daca vor creste picioarele isi vor reveni.Se pare acum ca din cate am citit nu se va mai intampla asta.In cazul asta ce sa fac am sperat ca daca sunt cu mama lor si hraniti de ea e mai bine dar se pare ca am gresit poate ca trebuia sa ii fi scos dinainte si sa ii pun intr-un cuib de dimensiuni potrivite.Ce spuneti mai au sanse de recuperare cumva?Acum au aproape 4 saptamani.
Ce se intampla cu pasarea de sta zgribulita?il dau dimineata afara,la aer si ma gandesc sa nu fi racit!Este destul de vioi dar de mult timp nu a mai stat asa ...
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-10-2012 20:20[/merge_posts_bbcode]
Mai exact vreau s stiu care sunt semnelee racelii?!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-10-2012 21:08[/merge_posts_bbcode]
Perusul e bolnav!!!Ce sa ii cumpar ce sa ii fac????Nu mai face nimic!il pot prinde ,nu mai zboara,are penele zbarlite....ii cad penele....
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-10-2012 21:21[/merge_posts_bbcode]
Mi-e teama sa nu moara pana maine pana cand jung eu la veterinar!Chiar nu e nimeni online?
Tot ce-i poti face in seara asta e sa-l tii intr-un loc ferit de curent si daca ai vitamine pt pasari sa ai administrezi cu seringa in cioculet.Bineinteles dizolvate in apa. Am sa ma rog sa treaca ,cu bine de noaptea asta!
La raceala stiu ca sta zgribulit asa ca al tau,apatic si piciorusele ai sunt mai calde ca de obicei.
Tot ce-i poti face in seara asta e sa-l tii intr-un loc ferit de curent si daca ai vitamine pt pasari sa ai administrezi cu seringa in cioculet.Bineinteles dizolvate in apa. Am sa ma rog sa treaca ,cu bine de noaptea asta!
ma bucur totusi ca mananca!vad ca nu mai sta asa cu aripile zgribulite....sa fi fost de la schimbarea brusca a temperaturii(frig-cald)sau si-o mai fi revenit pe moment?In seara asta il invelesc cu o carpa din saten!Ma gandeam sa ii fac un ceai de musetel si sa-i dau cateva picaturi cu pipeta(desi el ar bea si singurel cateva cioculete...)
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-10-2012 22:15[/merge_posts_bbcode]
La raceala stiu ca sta zgribulit asa ca al tau,apatic si piciorusele ai sunt mai calde ca de obicei.
Ale lui sunt reci!!!Destul de reci!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-10-2012 22:31[/merge_posts_bbcode]
Care sunt simptomele unui perus stresat?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-10-2012 22:42[/merge_posts_bbcode]
Sper sa nu fie ultimele momente! Starea lui Koco s-a extins si la mine!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-10-2012 22:47[/merge_posts_bbcode]
Cu toate astea nu stiu de ce nu pot gandi pozitiv?!De ce ma gandesc la ce e mai rau?!De ce nu ma gandesc ca maine veterinarul imi da o/un pastila/praf care sa il faca bine!Sa il iau si pe el maine la veterinar?
P.s.:Acum imi dau seama ca "pasarea mea" inseamna foarte mult pentru mine!Acum observ ca il iubesc foarte mult si poate ca eu sufar mai mult decat sufera el!
Daca spuneai ca la are reci,atunci cred ca doar ai era foarte frig. Atunci cind au fabra,au piciorusele mai calde ca de obicei. In foierea penelor e un semn de a arata ca-i e frig sau rau :ill: .Daca a trecut cu bine aceasta noapte,ceea ce eu sper din tot sufletul sa se fii intimplat,ar fii totusi indicat sa-l vada un vet.
Si referitor la scosul afara,doar cind sunt minim 17,18 grade!Si daca ai doar unul,de ce nu-i iei un cuib in care sa doarma? Si singur fiind cred ca isi doreste un loc moale si cald in care sa se odihneasca. . .
Astept vesti despre micutul tau!
Saracutul sper sa se insanatoseasca! Iti tin pumnii :pup:
Daca spuneai ca la are reci,atunci cred ca doar ai era foarte frig. Atunci cind au fabra,au piciorusele mai calde ca de obicei. In foierea penelor e un semn de a arata ca-i e frig sau rau :ill: .Daca a trecut cu bine aceasta noapte,ceea ce eu sper din tot sufletul sa se fii intimplat,ar fii totusi indicat sa-l vada un vet.
Si referitor la scosul afara,doar cind sunt minim 17,18 grade!Si daca ai doar unul,de ce nu-i iei un cuib in care sa doarma? Si singur fiind cred ca isi doreste un loc moale si cald in care sa se odihneasca. . .
Astept vesti despre micutul tau!
A trecut cu bine!Merg acum la eterinar cu el cu tot!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 06-10-2012 10:02[/merge_posts_bbcode]
Saracutul
sper sa se insanatoseasca! Iti tin pumnii :pup:
Multumesc!Avem nevoie de sustinere! :floare:
aiko wrote:Daca spuneai ca la are reci,atunci cred ca doar ai era foarte frig. Atunci cind au fabra,au piciorusele mai calde ca de obicei. In foierea penelor e un semn de a arata ca-i e frig sau rau :ill: .Daca a trecut cu bine aceasta noapte,ceea ce eu sper din tot sufletul sa se fii intimplat,ar fii totusi indicat sa-l vada un vet.
Astept vesti despre micutul tau!A trecut cu bine!Merg acum la eterinar cu el cu tot!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 06-10-2012 10:02[/merge_posts_bbcode]carmeryne wrote:Saracutul
sper sa se insanatoseasca! Iti tin pumnii :pup:
Multumesc!Avem nevoie de sustinere! :floare:
Yay Nu stii cat ma bucur ca a trecut cu bine :ok:
Bravo!
Sigur medicul veterinar il va face bine!
Sa ne spui si noua ce a zis doctorul,astfel din patania ta vor putea trage invataminte si alti oameni ce au puiuti inaripati. :pup:
Data viitoare( sper sa nu mai ai parte de astfel de experienta),incearca sa fii putin mai optimist.Starea ta de spirit se transmite si pasarii,deci fii puternic macar pt el.Nu ti-am spus asta aseara pt ca oricum erai panicat si nu putea nimeni sa te ajute sa te linistesti.
Bravo!
Sigur medicul veterinar il va face bine!![]()
Sa ne spui si noua ce a zis doctorul,astfel din patania ta vor putea trage invataminte si alti oameni ce au puiuti inaripati. :pup:
Data viitoare( sper sa nu mai ai parte de astfel de experienta),incearca sa fii putin mai optimist.Starea ta de spirit se transmite si pasarii,deci fii puternic macar pt el.Nu ti-am spus asta aseara pt ca oricum erai panicat si nu putea nimeni sa te ajute sa te linistesti.
Acum am ajuns de la vet.E racit !Mi-a dat un praf pe care sa i-l pun in apa!Se numeste Gallymicin!
Cocuţa nu prea mananca...adica azi nu am mancat mai deloc!I-am pus putina paine si vad ca infuleca dar din mancarea lui nu serveste!
Abia acum am citit ce s-a intamplat ieri... Ce m-am speriat Insanatosire grabnica Cocutei :pup:
M-am informat cu privire la acest medicament.E o forma de eritromicina,creeata special pt pasari,deci e un tratament bun.Ai grija sa-l ia asa cum spune doctorul si se va face bine!
"1952 a fost izolata, din culturi de Streptomyces erithreus. Spectrul este asemanator cu al penicilinelor, in plus fiind activa si fata de stafilococii penicilino-rezistenti, mycoplasme,pararicketsii, uneori si fata de unele protozoare. Rezistenta se dezvolta rapid.
Indicatii terapeutice: pneumonii, bronsite, mamite, metrite, abcese, flegmoane, artrite, retentii placentare, produse de germeni sensibili. "
Acum tine si de tine sanatatea lui.Daca nu ai cuib pt el,fa-i din carton macar pe ,perioada convalescentei,un adapost unde sa-i pui paie si sa aiba unde sa se adaposteasca atunci cind simte nevoia.Daca nu,macar seara ,tine acoperita colivia si ziua nu-l mai scoate decit daca e soare si atunci foarte putin, la soare.Acum e ca un copil racit,de care trebuie si sunt sigura ca vei avea mare grija.
Se va face bine!
M-am informat cu privire la acest medicament.E o forma de eritromicina,creeata special pt pasari,deci e un tratament bun.Ai grija sa-l ia asa cum spune doctorul si se va face bine!
"1952 a fost izolata, din culturi de Streptomyces erithreus. Spectrul este asemanator cu al penicilinelor, in plus fiind activa si fata de stafilococii penicilino-rezistenti, mycoplasme,pararicketsii, uneori si fata de unele protozoare. Rezistenta se dezvolta rapid.
Indicatii terapeutice: pneumonii, bronsite, mamite, metrite, abcese, flegmoane, artrite, retentii placentare, produse de germeni sensibili. "
Acum tine si de tine sanatatea lui.Daca nu ai cuib pt el,fa-i din carton macar pe ,perioada convalescentei,un adapost unde sa-i pui paie si sa aiba unde sa se adaposteasca atunci cind simte nevoia.Daca nu,macar seara ,tine acoperita colivia si ziua nu-l mai scoate decit daca e soare si atunci foarte putin, la soare.Acum e ca un copil racit,de care trebuie si sunt sigura ca vei avea mare grija.
Se va face bine!
Vreau mai multe detalii despre acele cuiburi!Le gasesc la petshop?Sunt scumpe?
Uitati-l cum sta!Ce mila imi e de el!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 06-10-2012 17:40[/merge_posts_bbcode]
Cuibul de care vorbesti e diferit de cuibul de oua sa inteleg!Nu stiu cum arata niciunul dintre ele:)
buna seara!nu am mai scris pe forum de cv timp!paco si cikita au mai crescut putin...ii am de 2 luni...se inteleg..se iubesc...in fiecare zi...sau la 2 zile le dau drumu prin camera si le place,mai ales sa roada cutiile de pe dulap!desi nu m-am apropiat de ei:(...la inceput ii abisnuiam cu mana mea..se mai urcau doar putin pe deget dar acum...cand bag mana aman2 urca pe bara care este cea mai sus in colivie si se feresc!am observat ca le cad ft muulte pene...banuiesc ca de la schimbarea anotimpului!se pare ca tot mai multi perusi se racesc...acum ca vor veni zile mai friguroase...daca stie cineva cum sa facem sa le fie bine,ce sa le dam pt a nu fi atat de sensibili!?
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus