4,701

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Eu chiar ti-am simtit lipsa :heart: .
Ce mai face Pako?

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,702

patriciuca wrote:

Eu chiar ti-am simtit lipsa :heart: .
Ce mai face Pako?

off pako... face o gramade de prosti...si  mai nou acum cand il cert eu, cum vine prietenul meu incepe si se vaita de zici ca l-am omorat, se vaita ca un bebelus ..+ca nu cumva sa ma misc de langa el, sa ies din raza lui vizibila ca e tot un tipat.e in peioada de naparire si are momente cand e mai irascibil dar e copilasul meu, il iubesc de mor..
verzisorii vostri ce mai fac??'

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,703

Paulie a primit o minge de catei mai mica cu care se joaca toata ziulica si dimineata cand ne trezim face ca ea(scoate un zgomot)sa ii dam drumul afara caci acum l-am legat cu sfoara ca sa nu iasa afara.
Cand e afara face numai prosti.A ros butoanele de la telecomanda si acum cand va veni tata acasa ne ducem la Deva sa luam o telecomanda exact la fel(nu stiu ce baterie speeciala are),e toata ziua in capul meu si imi mananca parul,se spala mult mai des caci e in perioada de naparlire si il vom duce la veterinar sa ii taiem unghiile caci deja se sperie lumea de ce semne imi lasa pe mana smile .

P.S. Incepe sa zboare smile .

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,704

patriciuca wrote:

Paulie a primit o minge de catei mai mica cu care se joaca toata ziulica si dimineata cand ne trezim face ca ea(scoate un zgomot)sa ii dam drumul afara caci acum l-am legat cu sfoara ca sa nu iasa afara.
Cand e afara face numai prosti.A ros butoanele de la telecomanda si acum cand va veni tata acasa ne ducem la Deva sa luam o telecomanda exact la fel(nu stiu ce baterie speeciala are),e toata ziua in capul meu si imi mananca parul,se spala mult mai des caci e in perioada de naparlire si il vom duce la veterinar sa ii taiem unghiile caci deja se sperie lumea de ce semne imi lasa pe mana smile .

P.S. Incepe sa zboare smile .

nu trebuie sa-i taie cineva unghiile ca si le face singurel+ ca nu i le poti taia ca are foarte nevoie de unghiute...
ai grija cand il lasi liber dak a inceput sa zboare.

4,705 (edited by iuly90a 29-09-2012 22:14)

Buna! Am si eu un papagal, micul alexandru il cheama carol si as vrea sa-i aduc o femela, problema e daca el are 10 ani de cand e singur oare se poate obisnui cu ea?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-09-2012 22:14[/merge_posts_bbcode]

luminitza wrote:

Buna tuturor.
Am un Micul Alexandru (mascul), are 5 luni. Il am de cand avea aproape 2 luni. O saptamana i-am dat sa manance cu seringa, pe langa semintele de baza pe care le manca si singur. Era foarte bland si cuminte. Pentru ca a trebuit sa plec in practica, cu facultatea, l-am lasat o luna la parintii mei. Unde la fel, a fost foarte bland si cuminte. Ai mei i-au oferit toate conditiile, l-au rasfatat mult, il tineau numai afara, se jucau cu el, etc. Dupa un timp nu mai suporta sa il atinga nimeni pe aripioare, pe burtica, practic nu mai suporta sa fie mangaiat, dadea cu cioculetul si maraia. In ziua de azi nu mai suporta nici sa pun mana pe langa colivie. Sta sa il iau pe deget cand este liber, sta sa ii dau sa manance din mana, dar daca il ating pe burtica sau pe spate, ma musca foarte rau. Nu stiu ce are, nu stiu unde am gresit sad Tin sa precizez ca dupa ce m-am intors acasa, nu se schimbase nimic, era bland, nu musca.. Asta nu inteleg, cand si de ce s-a produs schimbarea asta brusca a lui, de a devenit foarte agresiv. sad face foarte urat: isi albeste ochii, maraie si se umfla tot cand vede mana.. Nu i-am facut nimic rau niciodata, nu stiu ce are. Vreau si eu un sfat, ceva. Il mai pot imblanzi? daca da, cum?
Multumesc!

Probabil s-a simtit tradat de catre tine, si eu am unu il aveam de cand avea 7 luni si inainte de al duce la bunica mea la tara ma jucam foarte frumos cu el dar de cand a stat acolo de vreo 8 ani nu ma mai pot juca cu el, acum l-am luat din nou acasa si incerc sa ii aduc aminte jocurile este greu dar cu timpul poate isi va reveni. Eu cred ca s-a simtit tradat si acum te pedespseste, incarca sa vorbesti mult cu el, daca tu iesi din camare si mergi la bucatarie adu-l si pe el asa se va obis nui cu tine din nou.

4,706

Pai vine dupa mine mereu, unde ma duc eu vine si el, sta pe umarul meu, ii dau sa manance, il iau pe deget, ii vorbesc, ma joc cu el.. dar daca incerc sa il mangai nu ma lasa.. iar seara cand sa il bag in colivie la fel, face urat, ca el ar dormi afara, si cand incerc sa il iau din locul unde vrea el sa doarma ma musca, iar apoi daca ma apropii de colivie se repede cu ciocul la mine, iar daca bag mana la el nu o mai scot intreaga sad dar nici sa doarma afara pe timpul noptii, nu pot sa il las.. nu de alta, dar, dimineata roade tot pana ma trezesc. Imi pare rau pentru ca el nu a fost asa rautacios de la inceput, s-a schimbat pe parcurs sad si inca e mic, ce ma fac cand se va face mai mare?

:malex:  Rio

4,707

luminitza wrote:

Pai vine dupa mine mereu, unde ma duc eu vine si el, sta pe umarul meu, ii dau sa manance, il iau pe deget, ii vorbesc, ma joc cu el.. dar daca incerc sa il mangai nu ma lasa.. iar seara cand sa il bag in colivie la fel, face urat, ca el ar dormi afara, si cand incerc sa il iau din locul unde vrea el sa doarma ma musca, iar apoi daca ma apropii de colivie se repede cu ciocul la mine, iar daca bag mana la el nu o mai scot intreaga sad dar nici sa doarma afara pe timpul noptii, nu pot sa il las.. nu de alta, dar, dimineata roade tot pana ma trezesc. Imi pare rau pentru ca el nu a fost asa rautacios de la inceput, s-a schimbat pe parcurs sad si inca e mic, ce ma fac cand se va face mai mare?

te inteleg perfect ca nici eu nu-l pot atinge pe al meu, ma ciupeste pana la sange..al meu asa a fost de cand l-am adoptat..la tine posibil sa se fi speriat de ceva,sau cine stie ce i sa parut lui,,
sunt pasari ce nu suporta singuratatea si poate din motivul ca era foarte atasat de tine sa simtit abandonat.. sper din suflet sa-si recapete increderea in tine .. eu sufar enorm cand vad ca pako nu ma lasa ma apropi de el.

4,708

Te cred sad stiu cum e ca tu sa ii oferi toata iubirea ta, sa il hranesti, sa il ingrijesti, ca mai apoi el sa te muste sad pe mine asta ma deprima mult.. Intelegeam daca era asa de la inceput, si pe parcurs eu sa incerc sa il imblanzesc, dar la mine este invers; era foarte bland la inceput, iar pe parcurs s-a salbaticit sad e rautacios, nu mereu, dar si cand e, imi lasa semne pe degete..

4,709

Hey!Uitati reactia lui Paulie cand pun mana pe el.E posibil sa fie stresat?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X4HjNZ-gD_Y&feature=youtu.be[/youtube]

4,710

Era cumva ud? hmm

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

4,711

Da,inainte sa fac filmuletul facuse baie smile .

4,712 (edited by tomanicoleta 30-09-2012 17:47)

patriciuca wrote:

Da,inainte sa fac filmuletul facuse baie smile .

e normal sa nu iti mai dea voie ca si pana acum tinand cont ca este in perioada de naprlire, are piele foarte sensibila,,, cauta pe latifa despre naparirea pasarilor si ai sa vezi toate comportamentele ba este chiar recomnadat sa nu-l mai atingi asa mult.

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ingrijire/naparlirea-pasarilor

4,713

Multumesc :merci: .Credeam ca e stresat cci dupa ce se spala ii tot cad penele.Inafafara faptului ca se spala mai des u si-a  schimbat comportamentul.

4,714

patriciuca wrote:

Multumesc :merci: .Credeam ca e stresat cci dupa ce se spala ii tot cad penele.Inafafara faptului ca se spala mai des u si-a  schimbat comportamentul.

se spala pentru ca i se deschid pori iar cand penele strapung pielea nu mai e la fel de dureros.

4,715

Da,dar cand pun mana pe el paraca vrea sa si le smulga.Si cand e in colivie se spala normal.De aceea m-am ingrijorat.

4,716

Buna. De 1 saptamana am marit familia cu inca un nebun mic. Pentru ca ne-am gandit ca Paco sufera ca sta singur prea mult timp i-am mai luat un companion. Este un puiut mic si dragut crescut la mana. Problema este ca Paco il ataca, tipa...le-am impartit colivia pe jumatate sa nu se poata rani pana se obisnuiesc unul cu celalalt. Cand le dau drumul impreuna il ataca in zbor...iar el este atat de prostanac incat nici nu stie sa zboare bine. Nu stie sa aterizeze si se loveste de pereti. Il mai ajut eu si il prind ca sa nu se loveasca. Sa inteleg ca trebuie sa ma inarmez cu rabdare pana o sa se suporte unul pe altul si nu o sa se mai atace nu? E complicat cu amandoi...dar sper sa se imprieteneasca in curand. O sa pun cat de curand si poze cu cel mic.

4,717

andrusca wrote:

Buna. De 1 saptamana am marit familia cu inca un nebun mic. Pentru ca ne-am gandit ca Paco sufera ca sta singur prea mult timp i-am mai luat un companion. Este un puiut mic si dragut crescut la mana. Problema este ca Paco il ataca, tipa...le-am impartit colivia pe jumatate sa nu se poata rani pana se obisnuiesc unul cu celalalt. Cand le dau drumul impreuna il ataca in zbor...iar el este atat de prostanac incat nici nu stie sa zboare bine. Nu stie sa aterizeze si se loveste de pereti. Il mai ajut eu si il prind ca sa nu se loveasca. Sa inteleg ca trebuie sa ma inarmez cu rabdare pana o sa se suporte unul pe altul si nu o sa se mai atace nu? E complicat cu amandoi...dar sper sa se imprieteneasca in curand. O sa pun cat de curand si poze cu cel mic.

bun venit noului membru.. nu trebuia sa ii dai drumu atat de repede,trebuia sa-l mai lasi sa se acomodeze cu noua locuita, iar ii ceea ce priveste legatura dintre ei, intai trebuie sa-i lasi cu coliviile apropiate sa se cunoasca si abia dupa 2 saptamani sa zicem sa le dai drumu sa vezi cum se comporta.oricum batfa si mare grija sa nu cumva sa-l raneasca pe cel mic.

4,718

andrusca wrote:

Cat timp are puiutul?
Si lasa-i sa se acomodeze unul cu altul sa nu pateasca ceva piticul.Poti sa pui niste poze? big_smile .

4,719

Buna. Au stat 1 saptamana in colivii separate, iar acum sunt in aceeasi colivie, dar separati de un grilaj sa nu se ranesca. Cel mic a inceput sa invete sa aterizeze cum trebuie pentru ca il imita pe Paco. Am mare grija sa nu se intample ceva...nu ii las niciodata singuri cand sunt liberi. Cel mic nu stiu cat are...pe inel scrie 03325 12 26. El este Ozzie. big_smile

4,720

Iui ce draguti sunt :heart: .In prima poza are ceva in fata(cel mic) ce e?

4,721

patriciuca wrote:

Iui ce draguti sunt :heart: .In prima poza are ceva in fata(cel mic) ce e?

o boaba de strugure...
andrusca sa speram k or sa se impace intr-un final.. iti urez multa bafta.. sunt foarte frumosi, cel verde seamana mult cu al meu.cel mic este nascut in 2012 dupa cum scrie pe inelus,

4,722

Credeam ca are ceva ca si aceasta nimfa.Cea alba parca avea niste bule pe langa gat.Doamne ce m-am speriat.

4,723

ce pustiu e pe forum de ceva vreme... ce sa intamplat , ce va fac alexeii??

4,724

Rio al meu este un nebun, nu ma mai inteleg deloc cu el.
Am inteles ca este la pubertate si este normal acest comportament rebel. Plus ca mai si naparleste, este plin de tulee, si nu ma lasa sa il ating..
Sper totusi sa treaca repede aceasta perioada si sa isi revina smile
In rest este un mare cantaret, toata ziua canta si fluiera.
Pako ce mai face? Ati mai facut progrese?

4,725

luminitza wrote:

Rio al meu este un nebun, nu ma mai inteleg deloc cu el.
Am inteles ca este la pubertate si este normal acest comportament rebel. Plus ca mai si naparleste, este plin de tulee, si nu ma lasa sa il ating..
Sper totusi sa treaca repede aceasta perioada si sa isi revina smile
In rest este un mare cantaret, toata ziua canta si fluiera.
Pako ce mai face? Ati mai facut progrese?

in afara de faptul ca nu stiu ce are ca se pune pe tipat si nu se mai opreste, nelipsindu-i nimic.. in seara asta a venit pe mana de 5/6 ori, il chemam sa ia o jucarie si venea pe mana  , statea ce statea si pleca cu ea, cand o scapa o ridicam si o luam de la capat..nu ma lasa sa-l ating nici acum, cred ca a patit el inainte sa ajunga la mine , de ii e atat de frica de maini