12,951

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

herbudgies wrote:
herbudgies wrote:

Maine asteptam primul puisor din ponta aceasta. Sper sa fie totul ok. Au 7 oua, toate fertile. Din pacate primul ou a fost crapat de femela chiar in ziua in care l-a depus, asa ca nu astept nimic de la el. Sa speram la urmatoarele 6.  smile

Si avem deja primul iesit  smile

Azi a iesit si cel de-al doilea. Tot mascul  smile

12,952

:hihi:  dragalasii...nu au nasucul prea mic sa-ti dai seama daca sunt baietei?

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

12,953 (edited by herbudgies 16-09-2012 10:59)

setris wrote:

:hihi:  dragalasii...nu au nasucul prea mic sa-ti dai seama daca sunt baietei?

Nu are legatura cu nasucul la varsta asta, ci genetic. Din perechea mea pot iesi doar femele albino ( deci cu ochii rosii - ca in poza de la avatarul meu), iar toti cu ochii negri vor fi masculi.

Si tinand cont ca prima ponta ar fi avut 6 masculi si o femela, ma astept si acum la mai multi masculi  big_smile

12,954

Interesant, recunosc ca nu ma pricep la genetica, ai putea sa-mi spui din perechea mea ce ar putea sa iasa ? iti atasez o poza.

12,955 (edited by mihaela111 16-09-2012 19:56)

ce dragalasi sunt :heart:

herbudgies wrote:
herbudgies wrote:
herbudgies wrote:

Maine asteptam primul puisor din ponta aceasta. Sper sa fie totul ok. Au 7 oua, toate fertile. Din pacate primul ou a fost crapat de femela chiar in ziua in care l-a depus, asa ca nu astept nimic de la el. Sa speram la urmatoarele 6.  smile

Si avem deja primul iesit  smile

Azi a iesit si cel de-al doilea. Tot mascul  smile

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-09-2012 15:56[/merge_posts_bbcode]

stam in palma bunici big_smile

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 16-09-2012 20:56[/merge_posts_bbcode]

o parere?,mie'mi par ambi masculi voua?

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,956

setris wrote:

Interesant, recunosc ca nu ma pricep la genetica, ai putea sa-mi spui din perechea mea ce ar putea sa iasa ? iti atasez o poza.

Cu exceptia cazului in care masculul tau mai poarta alta gena ascunsa ( split to) inafara de dominant pied, pe care o arata, puii vor putea fi:

- single factor dominant pied ( ca si masculul)
- normal albastru
- spangle
- clearflight pied ( femela are o pata alba pe crestetul capului, nu? )
- masculii vor fi /opaline ( deci vor purta gena dar nu o vor arata in fenotip)
- totii puii albastri ( skyblue/ cobalt/ sf violet)

12,957

herbudgies wrote:
setris wrote:

Cu exceptia cazului in care masculul tau mai poarta alta gena ascunsa ( split to) inafara de dominant pied, pe care o arata, puii vor putea fi:

- normal albastru
- spangle

Nu, femela nu este pied, este doar o impresie, este diluted spangle violet ( si s-ar putea sa fie si opalin ).

Oricum multumesc frumos,,,sa speram ca anul viitor o sa vin cu o comfirmare !... :hihi:

12,958

setris wrote:
herbudgies wrote:
setris wrote:

- normal albastru
- spangle

Nu, femela nu este pied, este doar o impresie, este diluted spangle violet ( si s-ar putea sa fie si opalin ).

Oricum multumesc frumos,,,sa speram ca anul viitor o sa vin cu o comfirmare !... :hihi:

Femela este sigur opaline spangle, nu eram sigura daca are sau nu pata in spatele capului( nu se vede din poza), ceea ce ar fi insemnat ca ar fi si clearflight pied. 
Este violet, dar nu diluted.

12,959

Este dilute, in poza apare ceva mai intensa dar nu este, imi pare rau ca nu am pe moment poze la lumina zilei cu o camera mai buna sad

12,960

Probabil. Eu iti zic strict ce vad pe poza smile 

Daca e dilute e super, imi plac mult  smile  Oricum asta nu modifica in niciun fel posibilitatile mutatiilor puilor. Vizuali vor fi doar dominant pied, normali si spangle. Sau combinat intre ele. Opaline si dilute vor fi doar "split to". Asta pt ca una e mutatie recesiva , iar cealalta sex-linked.

12,961

Si masculul este purtator de opalin, a avut pui cu o alta femela ( normal, verde oliv, scortisoara) si au iesit opalin ( toti opalinii au fost femele ).

12,962 (edited by herbudgies 18-09-2012 17:32)

setris wrote:

Si masculul este purtator de opalin, a avut pui cu o alta femela ( normal, verde oliv, scortisoara) si au iesit opalin ( toti opalinii au fost femele ).

In cazul asta vor avea pui opalini si masculi si femele.

Da, e normal sa fi avut numai femele opaline, pentru ca in perechea respectiva masculul era singurul "split to opaline", mutatia fiind sex-linked.

La fel este si in cazul mutatiei ino. Deci, din perechea mea - cu masculul ino- vor avea doar pui femele ino. Si mai mult, toate femelele lor vor fi DOAR ino, pentru ca este mutatia care mascheaza restul mutatiilor ( exceptie o face lacewing si texas clearbody)

Au mai avut si alte muatii puii rezultati cu cealalta femela? Ca astfel vei sti daca mai poarta si altceva in forma split ( in genotip, nu fenotip)
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 18-09-2012 17:32[/merge_posts_bbcode]

In alta ordine de idei,  puiutul care a iesit alaltaieri din ou s-a stins in nici 24 de h. Ma asteptam oarecum, pentru ca l-am vazut ca e mai putin sanatos decat primul si am observat ca nici femela nu l-a hranit.  sad 

Dar, vestea buna e ca azi a eclozat al treilea ou, exact la timp. Bineinteles, tot mascul  big_smile  smile 

Poze mai tarziu.

12,963 (edited by mereana28 18-09-2012 21:09)

Azi a fost ziua noastra am implinit un anisor!!! Am primit cadou de la mami un carusel colorat de care ne bucuram din plin si multa multa iubire  :lma:  :lma:  :lma:  :lma:  :lma:  :lma:
Anul trecut pe vremea aceasta doua perechi de ochi negri mi-au stralucit in adancul sufletului , ii iubesc enorm si ii multumesc lui Dumnezeu ca imi sunt alaturi , la multi multi ani tuturor peruseilor si stapanilor deasemeni , maine punem poze si cu caruselul sa vedeti cum ne jucam noi frumos
Noapte buna tuturor !

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

12,964

mereana28 wrote:

Azi a fost ziua noastra am implinit un anisor!!! Am primit cadou de la mami un carusel colorat de care ne bucuram din plin si multa multa iubire  :lma:  :lma:  :lma:  :lma:  :lma:  :lma:
Anul trecut pe vremea aceasta doua perechi de ochi negri mi-au stralucit in adancul sufletului , ii iubesc enorm si ii multumesc lui Dumnezeu ca imi sunt alaturi , la multi multi ani tuturor peruseilor si stapanilor deasemeni , maine punem poze si cu caruselul sa vedeti cum ne jucam noi frumos
Noapte buna tuturor !

La multi ani, sa fie sanatosi! smile

:perusi:

12,965 (edited by herbudgies 19-09-2012 09:57)

Poze de ieri: 5 zile, respectiv 1 zi  smile

12,966

:heart:  dragii de ei...se vede ca e mai bine juniorul asta, cel care a murit parea inflamat la ceafa !

12,967

mareana28:la multi ani ghemotocilor tai,sa fie fericiti si sa se iubeasca mult :heart:   :lma:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,968 (edited by mereana28 19-09-2012 15:27)

merci daniel si mihaela  big_smile
herbudgies peruseii mei ce mutatie sunt?am pus o poza mai sus

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

12,969

Mereana, perusii tai sunt doua femele, una albastru cobalt spangle opalin si cealalta  Sky blue golden face ( posibil opalin ) .  :hihi: ... dar eu nu ma pricep 100% la mutatii sa vedem ce zice si herbudgies .  :rusine:

12,970

As mai adauga ca cel putin una din ele este si greywing ( daca nu amandoua) , dar poza nu e buna deloc. Ar trebui una in lumina naturala, clara si sa se vada si aripile.

12,971

Poze la lumina naturala facute ce-i drept cu telefonul dar par ok , acum iti dai seama ?

*(Stefi)

12,972

Am reusit sa-i pacalesc sa manance morcov si mar!!! :heart:  :heart:

12,973

Poze noi nazdravanul meu a invatat cum sa dasfaca usita si iese singur afara.
Pe adulti in schimb ii scot cu forta afara fac o tura doua si fug in colivie.
Tweety nu mai e deloc fricos pupaceste pe toata lumea si e in centrul atentiei.Femela nu a scos nici un ou si cred ca e mai bine asa .

12,974 (edited by carmeryne 21-09-2012 17:34)

Kirra-Ce-i chestia aia plata si unsuroasa?  hmm 
  Bluey :perus: -Nu stiu  :bleah: dar arata ciudat ...uite ce forma are  :tzest:
   Kirra-  yikes Ai vazut dihania aia portocalie din apa  :wow:  credeam ca exista numai papagali pe lumea asta...
  Bluey - Hai sa nu-i bagam in seama...poate o sa plece...oricum ,semintele astea sunt foarte bune  tongue
  Lizz-  :furios:  Ceeee? eu sunt frumoasa\frumos!Voi aratati ciudat!
  Lucky - ?!  :furios:  Nu vedeti ce solzi stralucitori am?Voi nu aveti asa ceva ...si ce coada maaare am.....  :ok:
                                        smile

12,975

Ce curiosi erau ei smile