setris wrote:Si masculul este purtator de opalin, a avut pui cu o alta femela ( normal, verde oliv, scortisoara) si au iesit opalin ( toti opalinii au fost femele ).
In cazul asta vor avea pui opalini si masculi si femele.
Da, e normal sa fi avut numai femele opaline, pentru ca in perechea respectiva masculul era singurul "split to opaline", mutatia fiind sex-linked.
La fel este si in cazul mutatiei ino. Deci, din perechea mea - cu masculul ino- vor avea doar pui femele ino. Si mai mult, toate femelele lor vor fi DOAR ino, pentru ca este mutatia care mascheaza restul mutatiilor ( exceptie o face lacewing si texas clearbody)
Au mai avut si alte muatii puii rezultati cu cealalta femela? Ca astfel vei sti daca mai poarta si altceva in forma split ( in genotip, nu fenotip)
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 18-09-2012 17:32[/merge_posts_bbcode]
In alta ordine de idei, puiutul care a iesit alaltaieri din ou s-a stins in nici 24 de h. Ma asteptam oarecum, pentru ca l-am vazut ca e mai putin sanatos decat primul si am observat ca nici femela nu l-a hranit.
Dar, vestea buna e ca azi a eclozat al treilea ou, exact la timp. Bineinteles, tot mascul
Poze mai tarziu.