4,676

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

La mine vine mai mult ca sai dau seminte de floarea soarelui, mar sau morcov.

4,677

Gata.Paulie nu mai are cum sa iasa afara.Cand l-am luat crescatorul ne-a dat niste capace pa care sa i le punem peste castronasul de mancare si deja a invatat cum sa isi bage capul inauntru.A primit si vesti bune.Tata a gasit o colivie mare de 1,30 metri spatioasa foarte ieftina,20 de euro.O va primi doar in octombrie cand ajunge acasa.Pana atunci e buna si aceasta.Am sa o pastrez pantru transport.O va lua de la un crescator roman,a mai fost folosita.Daca o spal bine cu apa fiarta si o dezinfectez poate pati ceva?

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,678

Dca o dezinfectezi doar cu produse speciale atunci nare ce sa pateasca.

4,679

Multumesc :merci: .Abea astept sa o vad.E cam asa.

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,680

patriciuca wrote:

Gata.Paulie nu mai are cum sa iasa afara.Cand l-am luat crescatorul ne-a dat niste capace pa care sa i le punem peste castronasul de mancare si deja a invatat cum sa isi bage capul inauntru.A primit si vesti bune.Tata a gasit o colivie mare de 1,30 metri spatioasa foarte ieftina,20 de euro.O va primi doar in octombrie cand ajunge acasa.Pana atunci e buna si aceasta.Am sa o pastrez pantru transport.O va lua de la un crescator roman,a mai fost folosita.Daca o spal bine cu apa fiarta si o dezinfectez poate pati ceva?

spalata bine + spirt apoi... nu are ce sa pateasca...

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

4,681

Multumesc.Am primit vesti si mai bune.Duminica va lua colivia si luni s-ar putea sa vina acasa.Aseara cand mama a plecat la munca si eu la niste prieteni l-am legat cu sfoara sa nu iasa.A inceput deja sa o roada neutral .

4,682

Faina colivie. Ce pret are?? Si eu as vrea una din asta deoarece in colivia in care it tin este cam mica. Dar nu cred ca conteaza deoarece toata ziua il las afara , doar noaptea sta in colivie.

4,683

Cam asa arata nu e a mea.Tata o va lua la reducere si costa 20 de euro dar norma am vazut in pet shop cam 400-500 de lei.

4,684

Man eu iti recomand o colivie destul de mare cu dimenisunile de 80x75x45 la 200 de lei la Hornbach smile

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

4,685

Problema este ca sunt din Satu Mare si aici nu este Hornbach . Enventual in Cluj. O sa mai vad deoarece toata ziua sta afara din colivie doar noaptea sta in ea si de asta nu as prea vrea sai cumpar.

4,686 (edited by patriciuca 14-09-2012 12:16)

Paulie a inceput sa naparleasca.E sigur.Se spala intruna isi face "pedichiura" mereu si cum mi-a zis Nico nu ma lasa sa il mangai numai pe spate.De unde am vazut ca ii cad puful si penele nu.E tare cumintel si acum iese afara doar daca ii dau eu voie.Nu mai iese pe la mancare.Si-a invata lectia.Mama dormea,eu eram afara si el a iesit si a sat singur.Cum lui nu ii place singuratatea nui mai iese.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 14-09-2012 13:16[/merge_posts_bbcode]

Inca ceva.Imi cere sa ii fak baie si de doua ori pe saptamana.Se duce la castronel se uda un pic,il ud si eu si dupa iasasi se spala la castronel.Deja face baie de 5 minute si o baie la el era doar cat ii udam eu un pic cu fasul.E asa de amuzant.

4,687

sal. tuturor revenim si noi cu poze, in 2 sapt. sa inegrit in jurul gatului.

4,688

Ce frumos e :heart: .Sa iti traiasca.E un exemplar minunat.

4,689

Salut tuturor!

De 3 saptamani sunt fericitul posesor al unui Mic Alexander in varsta de doar 5 luni. As vrea sa fac mai increzator in mine si as dori de la voi cateva sfaturi. M-am documentat si am citit diverse articole atat in limba romana, cat si in engleza, dar as vrea un sfat mai "interactiv" smile).

Pana acum cred ca am mai reusit sa-i castig increderea. Mananca din mana si parca nu se mai sperie atat de rau. De vreo 4 zile am inceput sa-i dau drumul prin camera care este destul de mare ca el sa zboare linistit. Am decis aseara sa-i las usa coliviei deschisa tot timpul, dar nici n-a mai pus picior in colivie de aseara. De dormit a dormit agatat de colivie, undeva intre ea si perete (probabil ca acolo se simte in siguranta). La intrarea in colivie i-am pus bat pe care sa poata sta, iar astazi s-a mai obisnuit cu el.

Cum spuneam, de mancat, mananca din mana, si chiar vine el singur daca vede mancarea. Dar daca incerc sa ma apropii cu degetul de orice parte a corpului lui se sperie si se retrage. Pot sta langa el pe scaun, ii vorbesc, chiar i-am citit din Jocurile Foamei ( smile) ) si pare sa-i placa.

Incerc sa-l dresez cu clicker-ul, iar mai apoi cu target training, dandu-i bucatele mici de mar care ii plac foarte mult.

Ce abordare credeti ca ar trebui sa incerc pentru a-l face mai increzator? Sau pur si simplu sa repet acestea pana cand se mai relaxeaza el?

Multumesc anticipat!!

4,690

din experienta putina care o am pot sa-ti spun sa ai multa rabdare si chiar daca o sa mai muste sa nu al certi asa o sai castigi increderea

bobitza91 wrote:

Salut tuturor!

De 3 saptamani sunt fericitul posesor al unui Mic Alexander in varsta de doar 5 luni. As vrea sa fac mai increzator in mine si as dori de la voi cateva sfaturi. M-am documentat si am citit diverse articole atat in limba romana, cat si in engleza, dar as vrea un sfat mai "interactiv" smile).

Pana acum cred ca am mai reusit sa-i castig increderea. Mananca din mana si parca nu se mai sperie atat de rau. De vreo 4 zile am inceput sa-i dau drumul prin camera care este destul de mare ca el sa zboare linistit. Am decis aseara sa-i las usa coliviei deschisa tot timpul, dar nici n-a mai pus picior in colivie de aseara. De dormit a dormit agatat de colivie, undeva intre ea si perete (probabil ca acolo se simte in siguranta). La intrarea in colivie i-am pus bat pe care sa poata sta, iar astazi s-a mai obisnuit cu el.

Cum spuneam, de mancat, mananca din mana, si chiar vine el singur daca vede mancarea. Dar daca incerc sa ma apropii cu degetul de orice parte a corpului lui se sperie si se retrage. Pot sta langa el pe scaun, ii vorbesc, chiar i-am citit din Jocurile Foamei ( smile) ) si pare sa-i placa.

Incerc sa-l dresez cu clicker-ul, iar mai apoi cu target training, dandu-i bucatele mici de mar care ii plac foarte mult.

Ce abordare credeti ca ar trebui sa incerc pentru a-l face mai increzator? Sau pur si simplu sa repet acestea pana cand se mai relaxeaza el?

Multumesc anticipat!!

4,691

bobitza91 wrote:

Salut tuturor!

Multumesc anticipat!!

Ai rabdare cu el.Se va obisnui singurel.Ai putea sa pui poze cu el?

4,692

Buna.
Deoarece programul meu de la munca s-a modificat si sunt destul de mult timp plecata de acasa am hotarat sa ii cumpar un companion lui Paco. Cele doua variante ar fi fost sa il vand sau sa ii iau pereche...Deoarece il iubesc foarte tare nu am putut sa-l dau. Astfel sper sa nu mai tipe atat daca o sa fie doi...sau poate ma trezesc ca se antreneaza unul pe altul la tipat.
O sa ma duc duminica sa vad daca gasesc ce trebuie. Intrebare. Pe Paco il am de 1 an jumate...sa iau un papagal matur sau sa iau un puiut? Daca iau pereche fac pui? Multam frumos!

4,693

Salut tuturor! M-am intors dupa cateva zile in care m-am decis sa incerc metoda de dresare cu clicker-ul si target stick-ul. Pot spune ca pana acum merge de minune! Azi e a 2-a zi si micul Ronnie vine fara nicio problema (aproape nicio problema - problema apare atunci cand el inca are guritza cu mancarica smile) ). Pot spune ca parca s-a mai atasat de mine. Nu mai fuge cand ma vede, ci, dimpotriva, incearca sa fie cat mai aproape de mine.

Am incercat sa-i intind un deget sa se urce pe el, dar el pare ca doar vrea sa-l "guste". Nu stiu daca musca. Poate imi spuneti voi (e primul meu papagal si inca invat foarte multe). El intai apuca usor cu ciocul si incet incet strange mai tare. Acum nu stiu daca se joaca sau daca musca. Voi incerca peste o saptamana sau doua de target training sa-l conving sa urce si pe deget.

Drept "mita" folosesc betisoare de mei (Millet Spray). Prima oara cand i-am dat s-a comportat ca si cum i-as fi dat "iarba". Alerga disperat dupa el smile).

N-am apucat sa-i fac poza, dar la urmatorul meu post o voi face.

Incerc sa tin sesiune de antrenament de cate 15 minute de vreo 3 ori pe zi. Pare sa-i placa si lui (probabil din cauza mitei).

La un moment dat m-am apropia cu capul de el, iar el, la randul lui, s-a intins spre mine.
Cateodata e agitat. Eu il tin tot timpul liber si are momente cand stau la calculator si incepe sa tipe un pic si sa se agite. Acum poate doar vrea atentie?...

Sunt deschis in continuare sfaturilor voastre!

4,694

Buna tuturor! Am o mare problema....sper din suflet sa ma ajutati. Am observat ca de cateva zile, Micul meu Alex e prea linistit...si doarme in colivie...in timpul zilei!!!! Am mai avut si perusi si din cate stiu, nu e normal sa fie asa. Nu stiu daca conteaza sau nu...dar am schimbat domiciliul...dar i-am dat drumul prin casa, pacat ca nu prea are pe ce sa stea. Nu stiu ce sa ma fac...de mancat, mananca de fiecare data...bea...face baita...doar ca doarme si e linistit. Am observat ca e si mai agresiv decat de obicei(in colivie daca te apropii de gratii, sare sa muste)...desi relatia noastra nu a devenit inca apropiata...ma chinui in continuare...il am de la 4 luni, chiar eu l-am cumparat de la crescator. M-am uitat si la fecalele lui...sunt apoase si cred ca de vina e si diareea....oare sunt bune medicamentele alea Sera diropur w?
Tin sa specific ca am curatat de fiecare data colivia si restul...ceea ce ma ingrijoreaza e ca...candva manca merele ca nebunu:) iar acum...nici nu se uita la ele....si nu-i dau des:( Nu vreau sa moaraaaa:(((

4,695

Pai e superat caci ati scgimbat domiciliu.Si al meu a fost dupa ce l-am adus prima oara acasa.Pentru diaree ii poti da ceai de menta sau orez fiert fara nimic pe el.

4,696

Buna tuturor.
Am un Micul Alexandru (mascul), are 5 luni. Il am de cand avea aproape 2 luni. O saptamana i-am dat sa manance cu seringa, pe langa semintele de baza pe care le manca si singur. Era foarte bland si cuminte. Pentru ca a trebuit sa plec in practica, cu facultatea, l-am lasat o luna la parintii mei. Unde la fel, a fost foarte bland si cuminte. Ai mei i-au oferit toate conditiile, l-au rasfatat mult, il tineau numai afara, se jucau cu el, etc. Dupa un timp nu mai suporta sa il atinga nimeni pe aripioare, pe burtica, practic nu mai suporta sa fie mangaiat, dadea cu cioculetul si maraia. In ziua de azi nu mai suporta nici sa pun mana pe langa colivie. Sta sa il iau pe deget cand este liber, sta sa ii dau sa manance din mana, dar daca il ating pe burtica sau pe spate, ma musca foarte rau. Nu stiu ce are, nu stiu unde am gresit sad Tin sa precizez ca dupa ce m-am intors acasa, nu se schimbase nimic, era bland, nu musca.. Asta nu inteleg, cand si de ce s-a produs schimbarea asta brusca a lui, de a devenit foarte agresiv. sad face foarte urat: isi albeste ochii, maraie si se umfla tot cand vede mana.. Nu i-am facut nimic rau niciodata, nu stiu ce are. Vreau si eu un sfat, ceva. Il mai pot imblanzi? daca da, cum?
Multumesc!

:malex:  Rio

4,697

Cred ca incepe sa naparleasca si imagineaza-ti cum il doare cand acei tepi ii strapung pielea.Ori il deranjeaza ceva.Ca sa fi mai sigura dute cu el la un veterinar smile .

4,698

Multumesc. S-ar putea sa ai dreptate, la asta chiar nu m-am gandit. Am vazut ca naparleste, dar nu mi-a trecut prin cap ca asta ar fi problema. O sa il duc zilele astea si la un veterinar, pentru orice eventualitate.

:malex:  Rio

4,699

Ok :k: .

Aici e o poza de acum 2 saptamani cu Paulie smile .

4,700

bine v-am regasit.. mi-a fost tare dor de voi si de site. nu am mai intrat de mult ca nu mi-a mai mers pc-ul.. tre sa va citesc postarile tuturor sa ma pun la curent..
bun venit celor noi si sa va triasca alexuti .va pup ..

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica: