4,651

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

patriciuca wrote:

E bine ca nu fuge de mine ba din potriva ramane lipit.Acum e am mers un pic afara si el in garaj.A desfacut usita si a venit la mine.Ii face ceva acel praf daca dupa ce l-am sters eu si-a facut "pedichiura"?

Avem voie sa papam castravecior?

da dar curatat.
fi si tu mai atenta, nu-l mai lasa sa iasa nesupravegheat ca poate pati orice, nu de zburat e vorba(desi nu sti cand poate zbura chiar daca are aripile taiate), se loveste sau mananca cine stie ce, poate apare vreo pisica .sunt o mie de pericole.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

4,652

Nu.L-am vazut imediat dupa ce a iesit a facut doar doi pasi.Eu eram cu spatele si acum usa ii este legata.

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,653

Salut,

Alex al meu a naparlit rau de tot. Mai inainte era f frumos. Avea o culoare clara si aprinsa. Acum este pala. Cred ca asa naparlesc toti, nu ?
A trebuit sa plec la mare si l-am lasat in grija lui tata 6 zile. Din spusele lui, a mancat doar seminte de floarea soarelui in tot acest timp pentru ca l-a tinut numai inchis in colovie, iar fructele si oul fiert au stat undeva jos pe tava. El fiind neobisnuit sa coboare acolo, a mancat doar seminte. Oare sa fie asta cauza naparlirii ? V-am mai intrebat asta odata dar ce vreau sa va mai spun este ca pe Alex al meu l-am cumparat odata cu alt papagal al unui prieten. Al lui este verde si frumos. Nu a naparlit deloc si la fel mananca f multe seminte dar nu de acelasi soi.
O sa uploadez cateva poze. Poate daca-l vedeti o sa va dati seama ce se intampla de fapt. Poate trebuie sa-i fac vreun tratament sau doar naparleste ca asa este normal.

Forum Discutii Generale www.colocviu.ro

4,654

Nu e nimic.Asa naparlesc ei.Poate acla are o alta varsta si nu si le schimba deodata.Am o intrebare.Au aripile taiate de ii ti asa afara?

:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

4,655

Da au aripile taiate de cand sunt cumparati de la crescator. Altfel nu puteam sa ma apropii. Se speria f tare si trecea f mult timp pana sa se acomodeze cu mine. Am decis ca e mai bine sa fie bland decat sa poata zbura si sa nu ma pot apropia deloc de el.
Sunt f multumit ca este atat de bland. Nu ma deranjeaza deloc ca nu poate zbura. In curand o ca-i creasca si o sa poata zbura cat o sa vrea el.

4,656

Si Paulie le are taiate si mai euseste sa zboare 2-3 metri.

4,657

Le-am taiat atat cat sa nu poata zbura deloc pentru ca altfel se abitioneaza si incearca sa zboare si se loveste cand cade. Bineinteles ca mai incearca cateodata si nu-mi place cum se aude cand se izbeste de sol.
Nu ma deranjeaza deloc ca nu poate zbura. Telul meu a fost sa se imblanzeasca cat mai repede. Am luat decizia a doua zi dupa ce se zbatea in colivie cand bagam mana sa-l scot afara. Tipa si se lovea atat de rau in coluvie de credeam ca da cu capul peste tot pana moare.
Imediat dupa ce i-am taiat aripile, a doua zi schimbarea a fost uimitoare. Statea pe deget, manca din mana, venea singur la mine si bineinteles nu se mai zbatea ca nebunul pentru ca stia ca nu mai poate fugi de mine smile
Stiu ca multi sunt impotriva dar am facut-o spre binele lui pentru a nu se mai lovi atat de mult si a nu se mai speria la orice miscare a mea.
Bineinteles ca or sa zica unii ca binele lui este de a avea aripi. Stiu si asta si o sa-i creasca la loc. Dupa aceea nu o sa mai fie nevoie sa i le mai tai. De abia astept sa-l vad zburand si venind la mine cand o sa vrea el.

4,658

Eu nu i le-am taiat ca sa il imblanzesc.Le-am taiat ca sa nu se loveasca.Acum e bine si sunt multumita ca il pot duce afara.

4,659

irisul wrote:

Salut,

Alex al meu a naparlit rau de tot. Mai inainte era f frumos. Avea o culoare clara si aprinsa. Acum este pala. Cred ca asa naparlesc toti, nu ?
A trebuit sa plec la mare si l-am lasat in grija lui tata 6 zile. Din spusele lui, a mancat doar seminte de floarea soarelui in tot acest timp pentru ca l-a tinut numai inchis in colovie, iar fructele si oul fiert au stat undeva jos pe tava. El fiind neobisnuit sa coboare acolo, a mancat doar seminte. Oare sa fie asta cauza naparlirii ? V-am mai intrebat asta odata dar ce vreau sa va mai spun este ca pe Alex al meu l-am cumparat odata cu alt papagal al unui prieten. Al lui este verde si frumos. Nu a naparlit deloc si la fel mananca f multe seminte dar nu de acelasi soi.
O sa uploadez cateva poze. Poate daca-l vedeti o sa va dati seama ce se intampla de fapt. Poate trebuie sa-i fac vreun tratament sau doar naparleste ca asa este normal.

este absolut normal sa naparleasca mai ales acum, deoarece are loc trecerea de la anotimpul cald la cel rece insa uni pot incepe acest proces mai devreme alti mai tarziu dar cam asta e perioada si mai este un lucru la uni este mai mult vizibil la ati mai putin.
iar la macare uni sunt mai pretentiosi alti mai putin..

4,660

Hey!Avem pozici noi smile .

P.S. Cateva sunt de afara smile .

4,661

In a patra poza credeam ca ai 2 alexanderi  smile frumos mititelu'  :malex:

4,662 (edited by patriciuca 04-09-2012 12:51)

Multumim frumos :pup: .Multa lume a crezut asta smile .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-09-2012 13:51[/merge_posts_bbcode]

I-am luat o ucarie noua li Paulie.Ii place mult se joaca cu ea dar e pentru catei si are ceva vopsea pe ea si am vazut ca tot printead tepii cu ciocu si dupa facea ca dupa ce manca.Mi-e frica sa nu manance vosea .Voi ce ziceti?

4,663 (edited by man 04-09-2012 21:08)

Astazi am facut progrese foarte mari. L-am lasat afara din colivie. Am reusit sa il tin pe deget fara sa fuga. De fiecare data cand il iau pe deget ii spun sus. A mancat seminte de floarea soarelui, mar, morcov din mana. Sunt foarte fericit ca am reusit asemenea progrese.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-09-2012 21:08[/merge_posts_bbcode]

Nush ce sa zic despre vopsea deoarece este jucarie pentru caini si si ei rod jucaria.

4,664

Multumsc.Am sa cer parerea ui veterinar.Acum sta in capul meu si ma pupaceste pe  frunte smile .

4,665

Buna ziua ,la ce varsta incepe Micul Alex sa imite cuvinte?

4,666

7luni - 1 n ... depinde

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

4,667

andredog wrote:

Am auzit ca incep sa vorbeasca dupa ce le apare guleru ( daca este mascul ).
La femei nush.

4,668

Multumesc eu cred ca al meu este baiat se vad urme de guler dar acolo e mai albicios sa fie ala?am sa incerc sa ii fac poze si sa pun el e cam sperios din pacate dar voi incerca sa fac sa se si vada in poza

man wrote:
andredog wrote:

La femei nush.

4,669 (edited by patriciuca 08-09-2012 10:03)

man wrote:
andredog wrote:

La femei nush.

Si femelele pot vorbi.

Acum Paulie se poate juca cu mingiuta.Il las doar afara cu ea si merge,se catara...etc.Si face un zgomot.O imita smile .
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 08-09-2012 11:03[/merge_posts_bbcode]

Ce mai fac verzisorii vostri?

Paule a iesit afara singur fara sa deschida usa neutral .In locul unde ii pun mancare exista o usita si de mult tot vrea sa o ridice dar nu a mai reust insa azi a iesit afara si ca un mic hot a furat struguri smile .S-a dus sus pe colivie si a inceput sa manance smile .Noi v-om pleca si ii von lasa colivia jos cu usitele inchise dar tot v-a iesi caci poate iesi si pe usita.Si degeaba legam usitele caci v-a roade sarma neutral .So decat sa pateasca ceva il lasam jos se va plimba si cand vrea va veni sa manance.

4,670

Al meu face pogrese mari : vine pe deget, mananca din mana etc. Este forte smecher. Acum nu prea mai vine pe deget, Cand vine, nu sta mult si fuge.

4,671

Paule a iesit afara singur fara sa deschida usa neutral .In locul unde ii pun mancare exista o usita si de mult tot vrea sa o ridice dar nu a mai reust insa azi a iesit afara si ca un mic hot a furat struguri smile .S-a dus sus pe colivie si a inceput sa manance smile .Noi v-om pleca si ii von lasa colivia jos cu usitele inchise dar tot v-a iesi caci poate iesi si pe usita.Si degeaba legam usitele caci v-a roade sarma neutral .So decat sa pateasca ceva il lasam jos se va plimba si cand vrea va veni sa manance.

nu stiu cum il  poti lasa.. pako are un lacatel micc la usa si nu poate deschide

4,672

Buna.
Nu am mai intrat de ceva vreme pt ca am fost plecata. Paco al meu a cam suferit pt ca nu am fost acasa si a ramas cu sotul. Mai nou tipa pt ca vrea sa stea liber tot timpul si nu pot sa-l las pt ca face prostii. Roade tot ce prinde si pe langa faptul ca strica, imi este frica sa nu inghita ceva care sa ii faca rau. Este foarte nebun si inteligent...si ii place f mult sa faca baie sub dus. Cand l-am luat si era salbatic si citeam pe forum despre ai vostri ma gandeam ca al meu nu o sa ajunga asa niciodata. Acum este exact ca un copil mic si sta numai pe mine cand ii dau drumul si ma pupa cand ii cer...ma mai si ciupeste de imi da sangele da io tot il iubesc. Nu stiu ce sa fac pt ca tipa mult. M-am gandit sa ii iau o pereche, dar inca nu stiu sigur ce sex are.

4,673

andrusca wrote:

Buna. :nb:
Nu am mai intrat de ceva vreme pt ca am fost plecata. Paco al meu a cam suferit pt ca nu am fost acasa si a ramas cu sotul. Mai nou tipa pt ca vrea sa stea liber tot timpul si nu pot sa-l las pt ca face prostii. Roade tot ce prinde si pe langa faptul ca strica, imi este frica sa nu inghita ceva care sa ii faca rau. Este foarte nebun si inteligent...si ii place f mult sa faca baie sub dus. Cand l-am luat si era salbatic si citeam pe forum despre ai vostri ma gandeam ca al meu nu o sa ajunga asa niciodata. Acum este exact ca un copil mic si sta numai pe mine cand ii dau drumul si ma pupa cand ii cer...ma mai si ciupeste de imi da sangele da io tot il iubesc. Nu stiu ce sa fac pt ca tipa mult. M-am gandit sa ii iau o pereche, dar inca nu stiu sigur ce sex are.

in legatura cu tipatul si al meu tipa mai mult ca deobicei,nu-l pot impaca cu nimic..poate o fi ceva, vro perioada mai aiurea..

4,674

tomanicoleta wrote:

nu stiu cum il  poti lasa.. pako are un lacatel micc la usa si nu poate deschide

La usita i-as cumpara un lacatetel dar la usitele de la mancare nu prea.Totus 3 lacate la o colivie.Incep sa ii creasca aripile  si vrea din ce in ce mai mult afara.Eu l-as lasa si noaptea afara si in colivie doar sa manance dar el vrea sa fie incentrul atentiei mereu si nu pot sta tot timpul numai cu el.

Am sa pun un videoclip sa vedeti ce progrese a mai facut.Acum da noroc si are o piatra dintr-o revista cu care se mai joaca si daca i-o cer mi-o aduce.E asa de dulce :heart: .

4,675

andredog wrote:

La femei nush.

nu e pe auzite... incepe sa imite sunete de la 7 luni... la 1 an ... o sa imite de o sa te saturi de el... vorba vine...

si femelele pot imita la fel cuvinte...

man : sunt foarte inteligenti... in general vin la tine ca sa castige ceva smile dragoste sau mancarica smile

andrusca : incearca sa il lasi liber in fiecare seara... indeferent de perioada... minim 30 de min... o sa vezi ca o sa te iubeasca mai mult... cand ii dai drumu incearca sa il scoti tu pe mana afara...
de tipat... asa fac ei in general cand isi doresc atentie...
problema cu rosul... o rezolvi usor... ii pui in colivie salcie... sa roada...
Coco are probleme cu telecomanda smile

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.