12,901 (edited by mihaela111 04-09-2012 08:21)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

pff..auziti, cum trebue pus albastu de metil..am pus direct in adaptoare peste apa si s-a facut albastru inchis..are ceva?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-09-2012 09:21[/merge_posts_bbcode]

nu stie nimeni?

mihaela111 wrote:

pff..auziti, cum trebue pus albastu de metil..am pus direct in adaptoare peste apa si s-a facut albastru inchis..are ceva?

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,902 (edited by carmeryne 04-09-2012 10:30)

Am fost si azi la vet cu perusul..scarpinandu-se,s-a zgariat la umflatura si a inceput sa-i curga sange...medicul mi-a spus ca are o tumoare;pentru inceput mi-a dat o alifie sa-l ung,dar a zis ca,daca nu se retrage va trebui operat hmm

12,903 (edited by mihaela111 04-09-2012 12:34)

saracutul sad
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-09-2012 13:34[/merge_posts_bbcode]

astazi a fost prima iesire in camera a nebunilor mei..fetita a cazut jos si cand m-am dus si am luato mia stat pedeget.. big_smile  si nebunul de cipi a facut umai trasnai smile  a inceput sa roada mobila smile  ,fetita rima oara a stat pe perdea si dupa pe  dulap cu cipi  wink  am uitat sa mentionez ca cntea ai invata sa intre in colivie..iam lasat 5 minute inguri si can m-am intors erau totii 3 pe colivie hmm
cateva poze cu ei

12,904

Niste frumosi :pup:
Si noi exploram noua mobila :hihi:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,905

Ce perusi frumosi avem pe aici  :pup:
Punem si noi poze ieri a facut 2 luni  :heart:

12,906

La multi aniiiiiiiii  :heart:  :lma:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

12,907 (edited by mihaela111 05-09-2012 08:49)

ce frumusel e. :lma:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 05-09-2012 09:49[/merge_posts_bbcode]

:bd:  va salutam si va dorim  o zi superba :heart:

12,908

maria95 wrote:

Ce perusi frumosi avem pe aici  :pup:
Punem si noi poze ieri a facut 2 luni  :heart:

Sa-ti traiasca si sa fie sanatos! smile

:perusi:

12,909

Multumesc mult.
Azi am vazut perusii mei ca se imperecheau cu toate ca le-am scos cuibul.
Femela isi face culcus acum jos in colivie azi nu am reusit sa le fac curat cum ma apropii de colivie sare la usita si scoate un sunet ciudat . Cum ma vede langa colivie   fuge si se aseaza acolo. Am incercat sa o sperii si ma ciupit pana la sange.

12,910 (edited by aiko 05-09-2012 22:07)

Albastrul de metil trebuie pus in asa fel incit apa sa capete culoarea cerului senin,adica albastru foarte deschis.Orice cantitate mai mare ,distruge flora intestinala a pasarii!

http://www.vanellivet.ro/0,20,albastru-de-metilen-2-x-100-ml.html

12,911

prima zi am pus utin mai inchs dar ieri s astai am pu albatru foarte deschis :hihi: ..sper sa nu pateasca nimic sad .

12,912 (edited by aiko 06-09-2012 11:14)

Ai citit?
Se da tratamentul,maxim 2-3 zile!
daca zici ca in prima zi ai pus mai inchis la culoare,schimba-i apa azi si lasa-l doar cu ce a baut pina acum. inteleg ca azi ar fii a 3a zi,deci ajunge. Altfel il omori tu cu atita medicament!
Citeste link-ul pe care l-am pus.

12,913

am citit.am schimbat apa cu una curata.

12,914

Am primit poze cu albinuta la noua ei casa. E foarte galagioasa, pupacioasa si n-are stare deloc.

In curand va avea si fratiori mici mici ( ai mei au inceput o noua ponta)

12,915

foarte frumasa.. :sanatate:

12,916

Buna auzi e vro problema daca le pun la ai mei din nou cuib acum perusa isi face culcus jos in colivie si ii bate pe ceilalti daca coboara acum celor 2 le pun apa si mancare sus de teama sa nu-i raneasca . Nu stiu nici daca e prea devreme pentru alti pui

12,917

e cam repede ... si e putin probabil sa-si faca cuib pe fundul coliviei pentru a cloci....

12,918

Rontaie hartia pe care le-o pun jos si sta acolo . Se pupa mereu cu masculul i-am vazut calcandu-se cu toate ca nu mai au cuib. Sta acolo cum statea in cuib cum ii vede pe ceilalti ca vor sa coboare se infoaie scoate un sunet ciudat si sare la bataie

12,919

Invitam toti perusii plictisiti la joaca!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oOX7QA4pBIE&feature=plcp[/youtube]

12,920 (edited by mihaela111 08-09-2012 12:00)

asta ar trebui a faca i perusei me..dupa ce au daramat 3 cani au inceput sa roada lustra smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 08-09-2012 13:00[/merge_posts_bbcode]

perusica mea sia facut ceromul alb cu albastru  :blb:  am observat schimbarea atazi de dimineata..si avea comoramenul ca al cocutei, baietelul vorbea incet,dadea din cap etc,iar ia decat tipa smile

12,921

Azi m-a cam speriat Coco... Noaptea ii iau in camera cu mine sa doarma, deci nu are cum sa le fie frig, ziua stau pe balcon unde este soare ( normal ca ii tin la umbra pentru ca soarele inca arde tare). Azi de dimineata l-am auzit pe Coco ca scotea un sunet ciudat, dar cum eram pe jumate adormita nu am bagat de seama.
Acum ca sunt treaza big_smile l-am auzit iar... e ca si cum ar stranuta.. el in perioada asta si naparleste serios ( ii cad multe pene din piept si din aripi)..
Credeti ca e racit?... in rest e voios, se curata, ciripeste...doar ca nu stiu de ce facea asa.. (acum nu mai face)

-Marina-

12,922

toti papagalii fac asa... mai ales daca naparleste... ii poate intra puf de ala in nas... sau matreata de aia de pe piele ...

12,923

Asa ma gandeam si eu.. dar m-am speriat am zis ca o fi racit.. Mersi

-Marina-

12,924

maria95 wrote:

Buna auzi e vro problema daca le pun la ai mei din nou cuib acum perusa isi face culcus jos in colivie si ii bate pe ceilalti daca coboara acum celor 2 le pun apa si mancare sus de teama sa nu-i raneasca . Nu stiu nici daca e prea devreme pentru alti pui

Nu stiu cat a trecut de la ultimul cuib, dar oricum e cam devreme. De asemenea, nu stiu daca asta a fost singurul cuib sau au fost mai mult succesive anul asta. 
Mai mult de 2 cuiburi/an nu recomand.

Ai mei sunt acum la a doua ponta pe anul asta, dar la diferenta de 4 luni fata de primul, nu imediat. 
Anul trecut , de ex, aceeasi femela a avut 2 cuiburi cu un alt mascul ( neviabile, din pacate - pt ca masculul a murit) , dar chiar daca nu a apucat sa creasca un cuib, efortul de a depune oua si a cloci a fost suficient sa nu o mai las tot anul.

Asa ca faci cum crezi, eu as zice sa astepti. Daca ai dat jos cuibul, e mai putin probabil sa inceapa o noua serie. Si chiar daca apuca sa depuna 1-2 oua cu cuibul dat jos, va renunta. Si a mea acum imediat dupa primul cuib a inceput sa oua , dar am descurajat-o mutand prin colivie toate lucrurile si dandu-i drumul mai mult la zbor.

12,925

herbudgies wrote:
maria95 wrote:

Nu stiu cat a trecut de la ultimul cuib, dar oricum e cam devreme. De asemenea, nu stiu daca asta a fost singurul cuib sau au fost mai mult succesive anul asta. 
Mai mult de 2 cuiburi/an nu recomand.

Ai mei sunt acum la a doua ponta pe anul asta, dar la diferenta de 4 luni fata de primul, nu imediat. 
Anul trecut , de ex, aceeasi femela a avut 2 cuiburi cu un alt mascul ( neviabile, din pacate - pt ca masculul a murit) , dar chiar daca nu a apucat sa creasca un cuib, efortul de a depune oua si a cloci a fost suficient sa nu o mai las tot anul.

Asa ca faci cum crezi, eu as zice sa astepti. Daca ai dat jos cuibul, e mai putin probabil sa inceapa o noua serie. Si chiar daca apuca sa depuna 1-2 oua cu cuibul dat jos, va renunta. Si a mea acum imediat dupa primul cuib a inceput sa oua , dar am descurajat-o mutand prin colivie toate lucrurile si dandu-i drumul mai mult la zbor.

De la ultimul cuib a trecut 2 luni si umpic. Aceasta a fost prima data cand a scos oua.  Daca vor face oua le voi scoate deoarece nu vreau sa epuizez femela . Le voi mai pune cuib la anu . Multumesc pentru sfaturi