maria95 wrote:Buna auzi e vro problema daca le pun la ai mei din nou cuib acum perusa isi face culcus jos in colivie si ii bate pe ceilalti daca coboara acum celor 2 le pun apa si mancare sus de teama sa nu-i raneasca . Nu stiu nici daca e prea devreme pentru alti pui
Nu stiu cat a trecut de la ultimul cuib, dar oricum e cam devreme. De asemenea, nu stiu daca asta a fost singurul cuib sau au fost mai mult succesive anul asta.
Mai mult de 2 cuiburi/an nu recomand.
Ai mei sunt acum la a doua ponta pe anul asta, dar la diferenta de 4 luni fata de primul, nu imediat.
Anul trecut , de ex, aceeasi femela a avut 2 cuiburi cu un alt mascul ( neviabile, din pacate - pt ca masculul a murit) , dar chiar daca nu a apucat sa creasca un cuib, efortul de a depune oua si a cloci a fost suficient sa nu o mai las tot anul.
Asa ca faci cum crezi, eu as zice sa astepti. Daca ai dat jos cuibul, e mai putin probabil sa inceapa o noua serie. Si chiar daca apuca sa depuna 1-2 oua cu cuibul dat jos, va renunta. Si a mea acum imediat dupa primul cuib a inceput sa oua , dar am descurajat-o mutand prin colivie toate lucrurile si dandu-i drumul mai mult la zbor.