Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
sunt amandoi de aceeasi varsta. cam 11 luni. ma refer la baieti, fata este mai mare
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
http://deyseby.sunphoto.ro
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
sunt amandoi de aceeasi varsta. cam 11 luni. ma refer la baieti, fata este mai mare
fata mea are 16 luni :cry:, iar baietelul 8 luni :cry:
Sunt superbe toate nimfele de pe forum... In legatura cu mancarea ai mei mananca seminte amestecate de oriunde cumparate si de orice fel. mananca salata dar fructe si legume foarte rau chiar ati putea sa imi spune`ti si mie ce sa mai incerc sa le dau sa le manance?
pt tuliana. nu stiu exact ce sa le mai dai inafara de ce stii tu . uite ai mei mananca fff rau legume si fructe. fetita ce mai ciuguleste unpic ,dar baietii prefera batoanele. eu le dau de toate si ei aleg. poate si de asta. asa ca stai linistita ca o sa se invete treptat. ou fiert tare si farmitat cu tot cu coaja le mai dau si mananca.
salut,am o nimfa.este baiat,il cheama dongo-dongo,are in jur de 4-5 luni..este inca mic,un pic mai mare decat un perus,cand l-am cumparat era tot gri dar acuma are multe pene mici galbene,pe cap aripi si coada,cei de la pet-shop mi-au spus ca este baiat dar miar fi de folos daca ati dori sa-mi spuneti si mie parerile voastre..deci?este baiat sau nu?
daca are dungi pe partea interoara a cozi inseamna ca e fata are?
pai are dungi ca si pe fata dar am vazut ca ii cresc pene noi doar galbene..:/..acum nu mai stiu..toata ziua sta sa-l pup dar nu prea mananca fructe si legume...o fi prea mic??
Adaugat: 05-03-2009 18:03
am uitat..cam pe la ce varsta ar trebui sa fluiere??al meu scoate fel de fel de sunete dar nu fluiera..
PT GABYZZUU. vreau sa zic si eu ca ai o fetita. e ca un ghem de puf dar e scumpa de tot. nu astepta degeaba sa fluiere ca nu fluiera. sunt exceptii de fete care au un fluierat aparte spre baiat dar nu cred . eu am 2 la fel si de asta zic. bafta si sa ai grija de ea. dai treptat salata sau fructe si legume ca se invata. dai pe jos nu din mana la inceput sa gaseasca ea poate i se pare mai interesant.
DEYSEBY mersi mult..apropo se poate deschide coloritul penajului cand o fi matura?ma refer capul galben,aripi galbene etc..mersi
toti cei 4 motati ai mei impreuna.
deyseby ce frumosi sunt.vreau si eu vreau dar nu ma lasa al meu sa imi mai iau o pereche.
Adaugat: 05-03-2009 19:42
gadyzuzu sa stii ca puiul tau este la prima naparlire si isi schimba culoarea penajului la primele naparliri.Daca este fetita o sa se inchida la culoare,iar daca este baiat se va deschide la culoare.
mersi de raspuns SNOW.ma bate gandul sa mai cumpar un micul alexandru..ce sanse as avea sa se impace cu nimfa? ca doar sunt cam de aceeasi talie..astept raspuns.mersi
gabyzzuu ne cunoaste?
de unde ti-ai luat nimfa?
mai sus de primarie..acum am vzt ca esti din mng..ai putea sa-mi raspunzi bineinteles daca sti..daca sar impaca bine o nimfa cu un micul alexandru?
cel care are si acvaristica?Daca l-ai luat de acolo stai linistit ca este baiat.Daca vrei sa iti ei un micul alexandru nu stiu ce sa iti zic pentru ca si animalele au temperamentul foarte diferit.Dar daca poti sa il intrebi pe Tibi, este baiatul care are petshopul (este si crescator de pasari) de pe Soseaua Constantei unde era LGC Computers inainte.
salut SNOW. nici pe mine nu ma lasat dar am insistat sa-mi ia cadou macar unul sa vedem cum reactioneaza cei doi ai mei si a luat iar fata a venit de la sine ,pt ca baiatul era singur si "suferea" cand ii vedea pe cei doi ca se iubesc. pot spune ca ai mei cei vechi sunt fff gelosi pe cei doi. inainte nu stateau mult in cuib si plecau pe jos iar azi dupa ce am adus si cea dea doua fetita se cearta sa stea mai mult in cuib sa nu le ia cei doi noi locul. fug dupa ei sa-i alunge si cate din astea. pune si tu o poza cu ai tai pe avatar te rog sa-i vedem tot timpul nu?
Adaugat: 05-03-2009 22:17
dupa ce vine soyul din cursa ca e pe tir o sa-l rog sa le ia si celor noi un cuib pt ca stau mai tot timpul pe el si poate am noroc cu astia noi. sunt mai blanzi si mai prietenosi decat cei vechi. s-a imprietenit f repede fetita noua cu baiatul nou. ii cheama pufi si perla. are penele pe aripi ca a ta si mi-a placut mult. nu am gasit alba si mai mare. asta are 10 luni
Adaugat: 05-03-2009 22:22
asta e cea mai reusita si sta tantos
Adaugat: 05-03-2009 22:24
Deyseby, ai niste nimfe superbe! Sunt f. frumoase! :bravo:
multumesc mult
GABYZZUU - in legatura cu sexul nimfei tale - vezi ca am trecut si eu acum 3 luni prin aceeasi dilema. M-am lamurit tot cu ajutorul prietenilor de pe acest forum. Pentru amanunte, citeste mesajele incepand cu cele de la pagina 50. Si eu eram convins la inceput ca am baiat si s-a dovedit ca este fetita, in ciuda asigurarilor pe care le-am primit de la petshop.
In legatura cu diversificarea alimentatiei, poti incerca mai intai salata, spanac, frunze de andive, patrunjel, varza si apoi felii de mar, ardei, morcov etc. La inceput poate nici nu le va baga in seama, dar este bine sa ii dai "noutatile" dimineata, inainte sa-i pui seminte si atunci, mai de foame, mai de curiozitate, se va acomoda incet, incet si cu acestea. Succes !
deyseby ma tot chinui sa pun o poza avatar dar nu merge pt ca are dimensiunile prea mari si nu o accepta.Dar am sa va arat 3 poze frumoase
Imi place foarte mult fetita si am observat ca este o mica perlata.Sa le ei un cuibar ca asa cum ai zis si tu poate ai noroc cu noua perechie.
De curiozitate se inteleg bine intre ei?
PT SNOW. da se inteleg numai ca fata e mai finuta si se mai retrage pt ca baiatul ii face curte din prima secunda si sunt la inceput nu? in legatura cu avatarul sa stii ca m-am chinuit si eu pana am reusit. dupa ce alegi poza, inainte de a o trimite pe avatar di browser , da clic dreapta pe ea si redimensioneazo dinainte sa o poti trimite , altfel o respinge. reusesti tu .
sa va arat niste poze;)
DDAN59 mersi mult pentru informatii. penajul nimfei mele se mai poate deschide la culoare?ca am vazut pene mici galbene pe cap si aripi si inca ceva,ce sanse as avea daca as mai cumpara si un micul alexandru (imi place prea mult)as putea sai tin intr-o colivie pe amandoi?mersi
sa va arat niste poze;)
e tare dulce si frumos. parca nu e tot paco asa de vesel nu?
Adaugat: 06-03-2009 14:27
PT . gabyzzuu. nu se impaca deloc. nimfele sunt mai agresive decat micul alexandru. si sotul meu si-a dorit iar crescatorul a zis ca or sa se bata rau si nu a mai luat. doar daca ii tii separat poate. i-ti trebu spatiu mai mult pentru cei mari sau sa-l lasi pe afara mai mult . daca e tot pui se pot invata usor . oricum sa nu mai treaca mult si nimfa sa creasca pt ca nu-l primeste
e prea trist in ultimele zile astea mananca si doarme.. nu vrea sa iasa afara... cand vreau sa vb cu el ma fluiera ciudat sa il las in pace... nu stiu ce are? o fi luat raceala cumva?:(
am zis eu ca e singur dar nu mai inteles. poate esti tu plecat prea mult.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus