12,851

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

zucchina wrote:

Daniel. eu cred ca e valabil si pentru pui. Sunt intr-un loc necunoscut, adevarat ca sunt pui si au nevoie de mai multa afectiune, dar cred ca poate sa inceapa prin a le da seminte pe deget prin gratiile coliviei. Cel putin eu asa am facut cu Coco in primele zile, pana s-a obisnuit cu mine

Eu nu am avut probleme cu ei de acomodare, ce-i drept erau mult mai mici. Stateau pe mana le dadeam sa manace, dormeau smile Nu le era frica. Coco al tau ce varsta avea cand l-ai cumparat?

:perusi:

12,852

Coco era destul de mare cand l-am adus de la sora mea. Nu stiu exact cate luni avea...

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,853

Frumosii mei au facut azi progrese!i-am lasat sa zboare prin casa putin,nu au iesit de buna voie dar asa incet i-am scos fara sa ii obosesc!prima a fost fetita...s-a invatat repede...la inceput s-a zbatut de toti peretii dar dupaia s-a invatat si nu a mai vrut sa intre,ia placut ft mult!baiatu a cazut dupa pat dar l-am scos repede si a continuat sa zboare dar ii era frica sa se puna pe mobila,el a intrat ft usor inapoi!azi tot cu mana in colivie am fost...se feresc de mana mea...dar isi mai pun cate un piciorus pe ea!m-am mai jucat si cu un stativ pe care statea,l-am scos dintre gratii si i-am invatat sa se urce pe el si ii duceam pe bara de sus...dupaia ii aduceam jos,tot cu ala:)cu mana cred ca trebuie sa mai am rabdare,in fiekre zi...s-ar obisnui...cred:)

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima"

12,854

Eu am facut aseara cea mai mare greseala am adormit cu geamul larg deschis.Pisica vecinei a  profitat si s-a dus direct la colivie :furios: . Adultii nu sunt foarte speriati dar cel mic s-a speriat rau acum cand bag mana in colivie fuge. Si acum e afara incerc sa il atrag cu mancare si fructe vine papa cum ma apropii cu cealalta mana de el fuge.Sper sa il fac din nou sa fie ca inainte. Norocul meu e ca nu ciupeste atunci ma gandesc ca ar fi fost mai rau :cry:

12,855

herbudgies wrote:
OBlonda wrote:

Pe margini are roz,nu albastru deschis.Deci mutatia lutino,asa e,cu nasul roz mereu,nu se va face albastru la masculi,si nici maro la femele...

GRESIT!

Femelele de mutatia INO ( adica albino , lutino SI creamino) isi coloreaza ceroma in mod normal la maturitate, adica maro.

DOar masculii raman cu ceroma de pui, adica roz ( asa cum mai sunt si alte mutatii, de ex recesiv pied)

Explica`i fetei ce are,daca stii genetica.Eu vad un baietel,are nara prea roz.

>>>>Alexandra<<<<

12,856

Depinde si cu ce e facuta poza si la al meu parea ca are alb la nari dar era roz

12,857

maria95 wrote:

Eu am facut aseara cea mai mare greseala am adormit cu geamul larg deschis.Pisica vecinei a  profitat si s-a dus direct la colivie :furios: . Adultii nu sunt foarte speriati dar cel mic s-a speriat rau acum cand bag mana in colivie fuge. Si acum e afara incerc sa il atrag cu mancare si fructe vine papa cum ma apropii cu cealalta mana de el fuge.Sper sa il fac din nou sa fie ca inainte. Norocul meu e ca nu ciupeste atunci ma gandesc ca ar fi fost mai rau :cry:

Saracutul sad
Asa patisera si ai mei,dar pentru ca le-am acordat mai multa atentie,i-am recompensat,rasfatat,si-au revenit neutral
  Succes cu puiutul :pup:

12,858

poza ete facuta cu telefonul oblonda mai  bag cateva pze..are alb pe langa nari wink...si se vede si putin albastru pe la margini wink

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,859 (edited by maria95 28-08-2012 20:07)

Eu zic ca e femela
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 28-08-2012 21:07:09[/merge_posts_bbcode]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GVL-gqJgmUw&feature=youtu.be[/youtube]
Poze cu Tweety stam din nou pe mana cu toate ca se sperie usor.
A papat morcovel, s-a jucat, se vede ca inca nu m-a uitat cum nu-l bagam in seama canta ma duceam langa el si il pupam usor pe burtica daca ii spuneam sssssssssst
incepea si tipa e un scump smile .
Sunt cea mai fericita ca sta pe mana big_smile

12,860

vai ce frumos este :heart:

12,861

Multumim tocmai acum l-am bagat in colivie si canta cu masculul

12,862

pe a mei iam vazut astaz cum se iubeau..se scarpinau unul pe altu :hihi:

12,863

Ce frumos la mine masculu se imparte sa faca si femela fericita da si puiu iar la randul lui e si el rasplatit big_smile

12,864

mihaela111 wrote:

herbudgies crei ca perusica ea este femela sau mascul?

OBlonda wrote:

Eu vad femela in poze, dar nici pozele nu sunt tocmai concludente. Ar trebui la lumina naturala, fara blitz si de o calitate ceva mai buna, nu asa blurate.

Sa stii ca femelele ino au tendinta sa aiba nasul mai roz, cand sunt pui. Daca iti pun o poza cu puiul meu femela creamino, ai zice ca e 100% baiat, dar nu e.

Am mai postat colajele facute de mine cu ceromele perusilor, dar le atasez din nou:

1. femele
2. masculi
3. exceptii de mutatii la masculi
4. cerome la pui mici

12,865

are nasucul roz foarte deschis si cu putin alb in jurul narilor wink

12,866

herbudgies wrote:
mihaela111 wrote:

herbudgies crei ca perusica ea este femela sau mascul?

OBlonda wrote:

Eu vad femela in poze, dar nici pozele nu sunt tocmai concludente. Ar trebui la lumina naturala, fara blitz si de o calitate ceva mai buna, nu asa blurate.

Sa stii ca femelele ino au tendinta sa aiba nasul mai roz, cand sunt pui. Daca iti pun o poza cu puiul meu femela creamino, ai zice ca e 100% baiat, dar nu e.

Am mai postat colajele facute de mine cu ceromele perusilor, dar le atasez din nou:

1. femele
2. masculi
3. exceptii de mutatii la masculi
4. cerome la pui mici

Deci la al meu nasucu va ramane roz mereu? big_smile

12,867

zucchina wrote:

Coco era destul de mare cand l-am adus de la sora mea. Nu stiu exact cate luni avea...

Pai vezi, de asta lui coco al tau i-a trebuit perioada de acomodare smile Ai mei erau foarte mici, 2 luni maxim si a trebuit sa ma ingrijesc de ei.

:perusi:

12,868

Normal daca ai zis ca ti i-a dat din cuib. Si sora mea cand l-a luat pe Coco i l-a dat din cuib si il tinea majoritatea timpului in afara coliviei.

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,869 (edited by sabynush19 29-08-2012 11:10)

Buna!cum sa fac sa nu mai fie speriati de mana mea si sa se urce pe deget?si azi am bagat mana...dar se cam feresc si daca vreau sa ii mangai nu ma lasa!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-08-2012 12:10[/merge_posts_bbcode]

primu ei zbor:D

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima"

12,870 (edited by mihaela111 29-08-2012 11:20)

pai trebuie sa ai rabdare..sa se acomodeze cu tine,sa vada ca nu esti un pericol  pentru ei big_smile ..ai mei cand bag mana in colivie nu se mai agita,si nici cand ma apropi cu mana de ei..dar cand incerc sa-i iau pe deget se pun pe fundul colivei si tau acolo   :hihi:  ..ai mei la inceput numai pe fundul coliviei stateau :hihi:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 29-08-2012 12:20[/merge_posts_bbcode]

ps: astazi am observat ca cipi nu ma are pene sub cioc..oare de ce?..are si cateva cruste pe cerom dar nu sunt multe..

12,871

La mine am observat ca parintii il sperie pe pui daca e singur sta sa-l i-au pe deget daca parintii se agita se agita si el neutral

12,872

asa fac si ai mei..daca ai bag in cloivie cu cinteza si bag mana in colivie cinteza se sperie si se sperie si ei .asa face si al tau,asi urmeaza parinti :*

12,873

Suntem de ceva vreme pe la tara si m-a mirat faptul ca puii nu s-au dus inca pe soba pentru ca iarna trecuta a fost atractia principala de aici  ,desi niciodata nu i-am lasat sa se joace mult pe ea .  Azi am lipsit ceva vreme din casa si i-am lasat pe jucaria din lemn , pareau foarte absorbiti ,pai cand ma intorc ce credeti ? Stateau amandoi pe soba si pe langa asta fetita avea fata cehhnusie , si fruntea si tot , parca ar fi fost cosar , initial m-a pufnit rasul cand am vazut , insa acum nu stiu cum sa o curat , incalzesc putina apa o pun in cadita , insa nu prea este ea fanul bailor , nu a facut baie niciodata si nu stiu daca acum va vrea , singura nu stiu daca are sanse sa se curate

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

12,874 (edited by aleku 30-08-2012 18:47)

o tii si o stergi usor cu o carpa moale umeda, sau un tampon de vata umed.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 30-08-2012 18:46[/merge_posts_bbcode]

La joaca...

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 30-08-2012 18:47[/merge_posts_bbcode]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PmU2KIVJc6I&feature=youtu.be[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JG5VWtetyNY&feature=youtu.be[/youtube]

12,875

ce simpatici sunt :hihi: ..astazi perusei mei s-au scarpinat unul pe altul ca 2 indragosti  :hihi: ..mascul a inceput deja sa vorbeasca singur si sa se certe cu orice obiect.. smile  iar femela pana acum nu a dat nci macar un indicu ca ar fi mascul smile