12,826

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Buna dimineata!am o intrebare,au voie sa manance pepene rosu(lebenita)?si sa il dau taiat bucatele sau o felie putin mai mare intreaga?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima"

12,827 (edited by mihaela111 27-08-2012 09:04)

sunt foarte fricosi..daca bag mana in colivie nu fug dar se bat....daca ii iau pe mana stau foarte putin si fug..cei drept unt putin mi mari ca ai tai.;)
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 10:04[/merge_posts_bbcode]

au voie dar nu in cantiati mari..lubenita are foarte multa zeama si pot face diaree

sabynush19 wrote:

Buna dimineata!am o intrebare,au voie sa manance pepene rosu(lebenita)?si sa il dau taiat bucatele sau o felie putin mai mare intreaga?

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,828 (edited by sabynush19 27-08-2012 09:38)

da,stiu ca cele cu acid nu se dau in cantitati mari!pai incerc asa putin doar...sa vad daca le place...poate nici nu le place:)
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 10:38[/merge_posts_bbcode]

mihaela111 wrote:

sunt foarte fricosi..daca bag mana in colivie nu fug dar se bat....daca ii iau pe mana stau foarte putin si fug..cei drept unt putin mi mari ca ai tai.;)
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 10:04[/merge_posts_bbcode]

au voie dar nu in cantiati mari..lubenita are foarte multa zeama si pot face diaree

sabynush19 wrote:

Sunt ft frumosi perusii tai...sa iti creasca si sa fie sanatosi!! :perusi:  bine ca macar tie iti stau putin pe mana!la mine nu stau...baiatu nu e fricos...dar nu mananca de pe deget si nici nu se pune pe deget...dar fetita e mai fricoasa...fuge de mana mea!

12,829 (edited by mihaela111 27-08-2012 10:39)

multumesc!:* nu-ti fa griji pana la urma vor sta..cunosc persane care nici macar nu s-au stradut sa-i faca sa stea pe deget  s cand baga mana in colvie vin pe deget..daca stiu ca nu le faci nimic vor veni ingurei..rabdarea e cheia succeului! :heart:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 11:39[/merge_posts_bbcode]

mai ba niste poze cu perusa mea..are alb in jurul narilor..chiar credeti ca este baiat?

12,830

mihaela111 wrote:

multumesc!:* nu-ti fa griji pana la urma vor sta..cunosc persane care nici macar nu s-au stradut sa-i faca sa stea pe deget  s cand baga mana in colvie vin pe deget..daca stiu ca nu le faci nimic vor veni ingurei..rabdarea e cheia succeului! :heart:

mai ba niste poze cu perusa mea..are alb in jurul narilor..chiar credeti ca este baiat?

Da e baiat am avut si eu unu identic. Cand l-am cumparat vanzatoru' a zis ca e fata
si era baiat

12,831

uite....asa are si fetita mea

12,832 (edited by mihaela111 27-08-2012 10:49)

pfffff sad(

valibv wrote:
mihaela111 wrote:

Da e baiat am avut si eu unu identic. Cand l-am cumparat vanzatoru' a zis ca e fata
si era baiat

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 11:49[/merge_posts_bbcode]

dar daca este macul de ce are ceromul mai deschis ca cealalt baiat?

12,833

Daca e mai deschis ar putea fi femela :heart:  Oricum sunt tare scumpi
Poze cu familia ce ne place sa mai pozam big_smile
1 Dulcea libertate
2 Tina
3 Toto si Tina
4 Tweety
5 Toto si Tweety
6 Toto si Tina

12,834

Daniel. eu cred ca e valabil si pentru pui. Sunt intr-un loc necunoscut, adevarat ca sunt pui si au nevoie de mai multa afectiune, dar cred ca poate sa inceapa prin a le da seminte pe deget prin gratiile coliviei. Cel putin eu asa am facut cu Coco in primele zile, pana s-a obisnuit cu mine

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,835 (edited by mihaela111 27-08-2012 14:02)

da dar la mine sunt 2..stau pe mana dar foarte putin..;) am sa incerc metoda cu semintele printre grati..cand bag degetul printre grati femela vinea la mine...aleuuu
femela bate ntruna masculul..e urca peste el si al bate sad
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 15:02[/merge_posts_bbcode]

foarte frumos :heart:  perusica mea are ceromul mai descchis ca al baietelului tau..credeti ca este femela?  :iubareti:

maria95 wrote:

Daca e mai deschis ar putea fi femela :heart:  Oricum sunt tare scumpi
Poze cu familia ce ne place sa mai pozam big_smile
1 Dulcea libertate
2 Tina
3 Toto si Tina
4 Tweety
5 Toto si Tweety
6 Toto si Tina

12,836

Il are deschis pentru ca este mutatia lutino,iar ceromul nu se va face niciodata albastru,va ramane roz....Ia`le si tu 2 fete,alege`le tu,crescatorii isi vand doar marfa.Fetele au alb cu bleu,nici urma de roz,mov.

>>>>Alexandra<<<<

12,837

Stiu ca is 2, ca si eu am 3 acu.. stii bine ca ai mei erau speriati rau de mine. Acum datorita lui Coco i-am apropiat cat de cat si pe cei 2 ai mei (mai mult pe Dombolo). Incearca si cu mar, morcov sa le dai tot asa printre gratii. Eu ieri le-am dat asa printre gratii si au venit ca erau curiosi ce am acolo si au mancat. O sa vezi ca o sa vina si ai tai.

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

12,838

Si eu fac progrese cu adultii
La mine femela e mai curioasa daca ii dau mancare  prin gratiile coliviei vine mananca daca nu-i mai dau tipa daca bag mana fara nimic si incerc sa ma apropii de ea ciupeste pana da sangele daca am mancare sare pe mana si mananca
Masculul asteapta sa vada ce face femela sau puiu daca ei vin vine si  el daca nu sta linistit
Cu Tweety nu am probleme cum bag mana in colivie sare si ma ciugule de degete incearca sa-mi scoata inelul  smile

12,839

pot sa ii dau ou fiert razalit si cu coaja facuta marunt?ca am fiert niste oua si sa stiu daca le pot da si lor!multumesc

12,840

smile Eu acum 10 minute am bagat degetu printrer gratii si Coco s-a urcat imediat pe degetu meu, canta, dadea din cap la el. A si cazut de pe deget smile voia sa se puna cu amandoua picioruse si nu avea loc si a cazut big_smile
Le-am dat nijte frunze de salata, am pus in 3 parti sa aibe fiecare, si Coco si Dombolo se bateau pe o bucatica :bang: Flugii zburau intr-o veselie  big_smile

-Marina-

12,841

sabynush19 wrote:

pot sa ii dau ou fiert razalit si cu coaja facuta marunt?ca am fiert niste oua si sa stiu daca le pot da si lor!multumesc

da ... dar nu des

12,842

pa pe la margini are putin albastru deshis wink

OBlonda wrote:

Il are deschis pentru ca este mutatia lutino,iar ceromul nu se va face niciodata albastru,va ramane roz....Ia`le si tu 2 fete,alege`le tu,crescatorii isi vand doar marfa.Fetele au alb cu bleu,nici urma de roz,mov.

12,843

Asteapta sa mai creasca si atunci vei sti ce sunt :pup:

12,844 (edited by OBlonda 27-08-2012 15:40)

Pe margini are roz,nu albastru deschis.Deci mutatia lutino,asa e,cu nasul roz mereu,nu se va face albastru la masculi,si nici maro la femele...

>>>>Alexandra<<<<

12,845 (edited by mihaela111 27-08-2012 15:45)

atunci de unde-ti dai seama ca este fata s-au baiat?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 16:45[/merge_posts_bbcode]

fetita lu' aleku a facut nasucul maro ;;) si e lutino

12,846 (edited by OBlonda 27-08-2012 17:51)

Daca nu ma insel fetita lui aleku e creamino,nu lutino.O sa`ti dai seama dupa comportament.Masculii canta mult,dau din cap etc.Dar nu vad nici o problema in a avea 2 baietei.Se vor iubi si pupaci toata ziua tongue

>>>>Alexandra<<<<

12,847

Coco si Dombolo se ciugulesc toata ziua... Coco chiar a incercat sa-l calce pe Dombolo :wow:

-Marina-

12,848

nu este nici  problema dar ca sora mea vrea fata si baiat..iam explicat ca se vor intelege bine chiar daca sunt 2 baieti dar ia nimic..ba mi mult vrea sa o   chimbam.. neutral  dar eu nu am sa renunt la ia asa uor wink

OBlonda wrote:

Daca nu ma insel fetita lui aleku e creamino,nu lutino.O sa`ti dai seama dupa comportament.Masculii canta mult,dau din cap etc.Dar nu vad nici o problema in a avea 2 baietei.Se vor iubi si pupaci toata ziua tongue

12,849

OBlonda wrote:

Pe margini are roz,nu albastru deschis.Deci mutatia lutino,asa e,cu nasul roz mereu,nu se va face albastru la masculi,si nici maro la femele...

GRESIT!

Femelele de mutatia INO ( adica albino , lutino SI creamino) isi coloreaza ceroma in mod normal la maturitate, adica maro.

DOar masculii raman cu ceroma de pui, adica roz ( asa cum mai sunt si alte mutatii, de ex recesiv pied)

12,850

herbudgies crei ca perusica ea este femela sau mascul?