Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
am sa scot cd-ul :hihi:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
am sa scot cd-ul :hihi:
Pasrea vă pupă!
Si eu pe el :pup: :hihi:
:bd: nebunei mei s-au trezit de la 7 si au inceput sa cante.Cine sa mai doarma cand veselia e in toi
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 08:47[/merge_posts_bbcode]
pupici coco :pup:
Pasrea vă pupă!
buna,am luat papagali :heart: fetita este galbena iar baietelul mov,sunt pu insa nu stiu cate luni are,ma puteti juta va rog?..oare de ce nu au coada?
se numesc cipi si bela
Ce frumosi sunt,felicitari!
Sa ai grija de pufosenii :perusi:
multumesc! am sa am mare grija de ei :heart:
mihaela111 wrote:buna,am luat papagali :heart: fetita este galbena iar baietelul mov,sunt pu insa nu stiu cate luni are,ma puteti juta va rog?..oare de ce nu au coada?
se numesc cipi si belaCe frumosi sunt,felicitari!
![]()
Sa ai grija de pufosenii :perusi:
foarte frumosi,sa ai grija de ei.ii poti acoperi searasa nu te mai trezeasca asa dimineata.sunt pui,masculul are 3-4 luni.despre puiul galben,nu stiu,e lutino,cei cu ochii rosii au toti nasul roz,si masculii si femelele.
adica se pate sa nu fie femela?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 16:20[/merge_posts_bbcode]
are cioculetul foarte deschis fata de mascul si este mai vesela decat el si chir mai stricacoaa..astazi a incercat sa rupa oglinda
urmareste`i comportamentul,baietii canta mult,dau din cap..ar asta cand vor mai creste un pic.nu te ingrijora,sunt sanse sa fie femela.sunt f frumosi!
multumesc! :pup:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 18:00[/merge_posts_bbcode]
cine mai are papagali de la crescator? papagali mei sunt foarte nebuni.chiar daca sunt mici vor sa iasa afara si stau numa langa usita..stie cineva cat va ma continua asta? si inca ceva cand le dechid usita ies imediat si zboara haotic prin camera si incearca sa iasa pe geam afara,si se lvesc de geam incontinu
Nu ii mai lasa cat sunt mici caci ei nu au cutia creaniana bine dezvoltata si se pot accidenta mortal.Eu de aceea i-am taiat aripile lui Paulie.
Nu ii mai lasa cat sunt mici caci ei nu au cutia creaniana bine dezvoltata si se pot accidenta mortal.Eu de aceea i-am taiat aripile lui Paulie.
termino cu taiatul aripilor. nu mai da idei proaste si altora..... pot fi lasati sa zboare supravegheati. daca ii tii numai inchisi, niciodata nu vor invata sa zboare calumea. daca tu ai facut o prostie cu taiatul aripilor, nu trebuie sa dai sfaturi proaste si altora.
ma da spre exemplu pui de vrabiuta sa zicem cand zboara prima data din cuib , patesca ceva ?????
taveam impresia ca chiar iti parea rau ca i le-ai taiat dar se pare ca daca idei nu.
Mihaela.. parerea mea e ca le-ai dat drumul prea repede prin casa. Ce s-a intamplat cu perioada aia de acomodare? Sa cunoasca si ei camera.. sa vada pe unde ar putea sa se aseze...
mia parut rau de el ca statea numa langa usita cam dupa cat timp le pot da drumul?
teoretic cam dupa o luna .... macar vreo saptamana ar trebui sa ii lasi in pcae .. doar sa schimbi apa, mancarea, faci curat si doar atat fara sa bagi mana dupa ei, sa-i stresezi... dupa o saptamana poti incepe sa tii mana prin colivie, sa te apropii mai mult de colivie etc....
si eu am facut prostia asta si imi pare foarte rau acum
patriciuca wrote:Nu ii mai lasa cat sunt mici caci ei nu au cutia creaniana bine dezvoltata si se pot accidenta mortal.Eu de aceea i-am taiat aripile lui Paulie.
termino cu taiatul aripilor. nu mai da idei proaste si altora..... pot fi lasati sa zboare supravegheati. daca ii tii numai inchisi, niciodata nu vor invata sa zboare calumea. daca tu ai facut o prostie cu taiatul aripilor, nu trebuie sa dai sfaturi proaste si altora.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 20:43[/merge_posts_bbcode]
astazi am bagat mana in colivia lor dar de maine nu o sa mai bag..tu cum ti-ai dat seama ca perusica ta este femela>??
teoretic cam dupa o luna .... macar vreo saptamana ar trebui sa ii lasi in pcae .. doar sa schimbi apa, mancarea, faci curat si doar atat fara sa bagi mana dupa ei, sa-i stresezi... dupa o saptamana poti incepe sa tii mana prin colivie, sa te apropii mai mult de colivie etc....
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 20:55[/merge_posts_bbcode]
ps: are ceva daca iam bagat intr- cutie cu tot cu colivie.???.c fac mierie prn casa si mamei nu-i prea place :hihi:
Mamei nu-i prea place nici mamei mele nu-i place. Eu i-am bagat in cutie pentru vro 2 zile dar am renuntat fulgi tot sar asa ca e mai usor sa dai odata cu matura decat sa dai si cu matura sa scuturi si cutia. Crede-ma nu vrei sa stii cum sar resturile de mancare si fulgi din cutie cand incep sa dea din aripi prin colivie
Sunt foarte frumosi perusi :heart: am uitat sa spun
am observat si cred ca si ia multumesc si perusi ta sunt niste scumpei :*
:nb: suntem foarte obositi asa ca ne bagam la somnic
Noapte buna :pup:
buna,am luat papagali :heart: fetita este galbena iar baietelul mov,sunt pu insa nu stiu cate luni are,ma puteti juta va rog?..oare de ce nu au coada?
se numesc cipi si bela
Sunt foarte frumosi! :heart: Sa-ti traiasca!
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 09:49[/merge_posts_bbcode]
multumesc! :pup:
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 18:00[/merge_posts_bbcode]cine mai are papagali de la crescator? papagali mei sunt foarte nebuni.chiar daca sunt mici vor sa iasa afara si stau numa langa usita..stie cineva cat va ma continua asta? si inca ceva cand le dechid usita ies imediat si zboara haotic prin camera si incearca sa iasa pe geam afara,si se lvesc de geam incontinu
![]()
Asa facea si ai mei, cum ma vedea sarea jos la usita. Cred ca inca cauta afectiune. Eu le-am dat drumul dar nu zburau mult se ducea spre geam unde vedeau lumina dar aveam perdea si se agata de ea. Apoi ii luam pe mana mea mai stateau, mai dormeau, mai mancau. Cat va dura? ... va dura ceva, ai mei parca nu le placea in colivie, vroiau mereu afara, asa mi se facea si mie mila si trebuia sa-i scot mereu.
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 09:52[/merge_posts_bbcode]
Mihaela.. parerea mea e ca le-ai dat drumul prea repede prin casa. Ce s-a intamplat cu perioada aia de acomodare? Sa cunoasca si ei camera.. sa vada pe unde ar putea sa se aseze...
Nu stiu daca este valabil aceasta regula si pt pui. Ei cauta afectiune de la cineva, cel putin ai mei au fost luati din cuib si mi-a dat mie. La mine nu s-a intamplat nimic rau, am povestit mai sus.
asa fac si ai mei..stau numai pe jos langa usita.cand le dai drumul din clivie zboara la geam si se atarna de perdea si trec pe partea cealalta si se dau cu capul de geam .probabil ca au fost obisnuiti liber..omul acela nu-i reproducea in colivi intro camera cu mute cuiburi
asa fac si ai mei..stau numai pe jos langa usita.cand le dai drumul din clivie zboara la geam si se atarna de perdea si trec pe partea cealalta si se dau cu capul de geam .probabil ca au fost obisnuiti liber..omul acela nu-i reproducea in colivi intro camera cu mute cuiburi
Nu poti sa pui o perdea ca sa nu mai dea cu capul de geam? La fel i-am cumparat si eu, era o camera si multe colivii. Ai mei la inceput nici nu stia sa stea pe bete, ce-i drept aveau 1,5 - 2 luni. Sta la tine in mana sau sunt fricosi?
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 10:00[/merge_posts_bbcode]
vroiam sa zic, cuiburi
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus